Energiavámpírokról... Ti hiszitek ? Így ? | Önmegvalósítás.hu

Energiavámpírokról... Ti hiszitek ? Így ?

vampir.gif

Életerőnk élősködői: az energiavámpírok
Kormos Olga
2009. I március I 04.
Érezted már, hogy egy-egy találkozó után leverten, zúgó fejjel, kifacsart citromként búcsúztál valakitől? Hogy ólmos fáradtság és negatív érzések férkőztek a gondolataid közé? Lehet, hogy energiavámpírral volt dolgod.
Távol áll a spiritualizmus Krisztától, ő csak azt érzi, hogy jó ideje nem tud kiteljesedni férje mellett. Szereti Bálintot, mégis valami megmagyarázhatatlan módon egyre lehangoltabb pesszimizmusától, ami lassan átragad rá is. "Amikor este hazajön, mindenkire szitkokat szór, tele van negatív érzelmekkel, mert ki nem állhatja a munkáját. De változtatni évek óta képtelen. Én újra mosolyogni szeretnék, nem zord arccal a panaszáradatait hallgatni" - önti szavakba érzéseit Kriszta, aki arra jött rá, hogy kezébe kell vennie a sorsát, különben megfullad. Mintha egyre lejjebb húzná Bálint személyisége, az évek múlásával elillant ambiciózussága és energikussága, állandóan fáradt és gondterhelt.
Kik ők?

Dr. Bruce Goldberg Energiavámpírok című, hazánkban 2004-ben kiadott könyvében azt állítja, hogy "minden olyan személy energiavámpírnak minősül, aki folyamatosan megköveteli, hogy időt és figyelmet fordíts rá, különösen akkor, ha a vele töltött idő után kimerültnek érzed magad". E szerint három kategóriába sorolja az embereket: energiaadókra, semleges személyekre és energiaelvevőkre. Úgy látja, hogy a lelki parazitizmus leggyakrabban a házas- és szerelmespárok, illetve anya-lánya között alakul ki. Egyesek szerint viszont tulajdonképpen mindannyian bizonyos fokig energiavámpírnak minősülünk, hiszen kommunikációs helyzetekben óhatatlanul energiacsere jön létre. A kérdés az, hogy kölcsönös-e, vagy az egyik fél kilúgozódik a találkozástól, míg a másik egy fokozattal feljebb kapcsol. Vagács Andrea reikimester szerint főleg akkor tragikus az energiaelszívás, ha családon belül fordul elő.
"Rossz érzés beismerni, meg morbid is, de a kislányom úgy szívja az energiámat, mint egykor az anyatejet. Az utóbbi időben szinte minden héten történik vele valami. Lábfájdalom, nátha, rossz álmok, kézsérülés, hasfájás, szóval állandóan vele kell foglalkoznunk. Ha nem körülötte forog a világ, unatkozik. Kiskorában mindig sírt, ha nagy ritkán a nagymamával hagytuk, ma is nehezen enged el minket kikapcsolódni" - mesél Anna. Épp szakembert keres, tisztázni szeretné, hol gyökerezik ez a fárasztó jellemvonás Zsófinál, mert hiába tesz meg mindent érte, olykor úgy érzi, semmi nem elég neki.

Nem is tudnak magukról

"Sok energiavámpírnak fogalma sincs arról, mit csinál, nem tudatosan űzik mesterségüket. Általában alacsony energiaszinttel rendelkeznek, és olyan embert keresnek, akiket lehengerelhetnek, és rákapcsolódva az aurájukra elkezdhetik életerejüket szívni" - mondja az univerzális energiákkal foglalkozó szakember. Tapasztalata szerint még a reikisek bicskája is beletörik az energiavámpírokba, ugyanis tudatosan pozitív energiát adni nekik lehetetlen, mert általában úgy reagálnak egy-egy karizmatikus, erős aurájú emberre, hogy elhúzódnak tőle, és otthagyják. A felkínált energia túl egyszerű, túl kézzelfogható forrás lenne számukra, amiből arra lehet következtetni, hogy valamilyen mélyről jövő, tudattalan motiváció irányítja őket. Azaz inkább piócaként, észrevétlenül rákapaszkodnak ösztönösen egy-egy kiszemelt személyre.

"Érdemes megvizsgálni az energiavámpírok gyermekkorát. Legtöbbjük elnyomott, zárkózott, nehezen érvényesülő, sokat csalódott, szeretetéhségben szenvedő gyermekként nőtt fel. Segíteni nehéz nekik. Talán egy spirituális iskola felnyithatná a szemüket, de odáig el sem jutnak, mert általában nem befogadóak" - mondja Vagács Andrea, aki tanulmányai előtt maga is áldozatául esett egy-egy emberarcú Drakulának, most azonban különböző technikákkal védi energiáit. Ezeket a módszereket mindenki csak saját magán alkalmazhatja, tehát még szeretteinket sem óvhatjuk meg általuk. Inkább tanítsuk meg őket rá.
Védekező technikák

Beszélgetéskor csak testben jelen lenni, tehát lélekben máshol, vagy semleges gondolatsíkon időzni (ha pl. a főnökünk vámpír, és nincs más megoldás).
A már ismerős vámpírt bármilyen ürüggyel otthagyni, mondanivalója elkezdése előtt vizualizáljunk energiapajzsot magunk köré, amely megvéd minket nemcsak a vámpíroktól, hanem más negatív hatásoktól is.

Dr. Bruce Goldberg szerint az energiavámpírok által a lélek, illetve a tudatalatti ellen intézett támadások lényege a telepátiában rejlik, hiszen mindezek gondolati síkon történnek, láthatatlanságuk miatt csak mi magunk érezhetjük őket. Azért fontos védekezni ellenük, mert ha elsődleges védelmi vonalunk, az auránk meggyengül, a repedéseken át addig dézsmálják életerőnket az energiára éhes emberek, amíg hagyjuk. Lehet rokon, barát, szomszéd, munkatárs, bárki.

A pszichológusok is elismerik a létezésüket

Kőszeg Sára, a Női Lapozó pszichológusa szerint bár ezoterikus kifejezés az energiavámpír, de a pszichológia is megkülönbözteti ezt a személyiségtípust, sőt szakkifejezés is született a jelenségre. Az úgynevezett "konténerfunkció" azt jelenti, hogy bizonyos emberek lelki szemetesládaként, mintegy tárgyként használják embertársaikat. Úgy oldják saját feszültségeiket, és hozzák egyensúlyba lelküket, hogy rázúdítják magukat másokra. "Végső soron a pszichoterápia épp erre való, ebből következően a pszichológus vagy a pszichoterapeuta tulajdonképpen felvállalja a konténer szerepét, így segítve ezeknek az embereknek" - mondja pszichológusunk, akinek véleménye teljesen egybecseng a reikimesterével. Azaz az energiavámpírok általában empatikus, kedves, segítőkész embereket találnak meg barátként, akik jól működnek hallgatóközönségként. Sőt az élet különböző játszmáit, pszichológiai drámáit épp az energiavámpírok generálják.

Ismerd fel őket!

- akkor is fárasztóak, ha nem beszélnek
- általában ő beszél, te hallgatsz
- olykor valós testi vagy lelki bajokkal rendelkező emberek
- érzelmi zsarnokok, ok nélkül veszekednek, kötekednek
- túlságosan közel jönnek hozzád
- elájulsz a fáradtságtól a velük való találkozás után

Az analitikus pszichoterápia azonban különösen alkalmas az ilyen emberek gyógykezelésére, mert a pszichológus visszajelezhet a pácienssel kapcsolatos érzéseiről. "Előfordult a praxisomban, hogy saját magamon észleltem: a hozzám fordult embertől lefáradok és lemerülök, de ezt felhasználtam és értékesítettem a gyógyulásában azzal, hogy feldolgoztuk ezt a jellemvonását is" - villantja fel a reményt Kőszeg Sára. Már csak az kell, hogy a köztünk járó Drakulák felismerjék a változtatás igényét, ami nem is olyan nehéz. Csak mindenkinek magába kell néznie.

Ha barátaid újabban elkerülnek, mert csak a te problémáidról esik szó, mert nem kérdezel vissza az övékére, ha az emberek inkább tartanak tőled, mint szeretnek, ha mindig szidsz valakit vagy valamit, ha csak neked lehet igazad, ha szinte megfojtod partneredet azzal, hogy "túl sok vagy", ha erőszakosságoddal éred el, hogy mindig az történjen, amit te akarsz, jó eséllyel az energiaszívók táborába tartozol. Amennyiben nehezen megy az önelemzés, nézz tükörbe, hátha hegyesek már a szemfogaid!

Már adtál meg címkéket. Saját címkéid:


Beküldte: | 2009. márc. 05. csütörtök - 12:05

Hozzászólások

12 hozzászólás
Szeretet koldusai ?
2009. március 06. péntek, 9:16 | Almás (útkereső)

Vajon az energiavámpírok tényleg csak vámpírok, vagy "csak" a "szeretet koldusai" ahogy egyszer a Korál együttes énekelte meg ? Félni, elzárkózni kell tőlük minden esetben ? Vagy egy kis figyelem, szeretet Nekik is jár ? Persze nehéz megtartani a mértéket. De hogy is van a szeretettel ? Minél többet adsz, annál többed marad ? Akkor ez ide nem érvényes ?
Válaszokat, véleményeket várok :-)

TŐLED IS!

Naív kérdés ?
2009. március 06. péntek, 9:18 | Almás (útkereső)

Lehet naív kérdés, de az energiavámőírok tudják magukról hogy azok amik ?
Vagy ha tudják is nem vállalják fel, mert... miért is ?
Mitől lesz valaki Ilyen ?
Ki lehet ebből gyógyulni ?

Tegyek fel még kérdéseket ?

Keresek. Hol vannnak a válaszkáim ? :-)

Válaszok
2009. március 06. péntek, 9:30 | csaesz   Előzmény

- Nem.
- Mert nem tudják.
- Lelki sérülésektől, fájdalmaktól.
- Igen.

-Ne.

-Hát itt. ;o)

Drakula országa
2009. március 06. péntek, 9:34 | zsuzsanya

Végigolvasva a cikket elgondolkodtam: ki az az ismerőseim között, akire illik a leírás. Aztán rájöttem, olyanokat kéne keresnem, kire nem illik.

Ha belegondolok, jószerével a magyarok többségére áll, hogy borúlátó, panaszkodó, sopánkodó, , stb. Nem hiába emlegetik a magyar mentalitást: dögöljön meg a szomszéd tehene is... Ha netán túl jó a kedved, olvasd végig a magyar Himnuszt, és rögtön késztetést érzel, hogy a kardodba dőlj. Sajnos ezt a hozzáállást már gyerekként megtanítják, ne is csodálkozzunk, hogy Drakula energia vámpírjai köztünk élnek.
Jó pár nemzet lehet büszke és lelkes a Himnusza hallatán.

Ha így haladunk a gazdasági válsággal is, lassan gyertyával kell keresni majd az optimista, energikus kipihent, bölcs, stb. embereket. Nem túl rózsás a helyzet, gyerekek, bár nem reménytelen. Itt a tavasz, és persze itt vagyunk MIi is, hogy feldobjuk a hangulatot!

No megyek és megnézem a szemfogaimat.

HimnuszIMA
2009. március 06. péntek, 10:06 | Almás (útkereső)   Előzmény

Szerintem a Himnuszunk IMA és nem INDULÓ. Ha összehasonlítjuk a két szó meghatározását, akkor a tartalma teljesen megfelelő is. Én örülök hogy nem Indulónk van, bár nem bántom azokat az országokat sem, akik olyan zenét/szöveget választottak. Én örülök hogy amikor a Himnuszunkat énekeljük, ha nem is tudatosan, de a Hazánkért imádkozunk. Ha valakinek búsulni való kedve van, esetleg reményvesztett, akkor bevallom az ilyen hangulatkeltés tovább árthat Neki. De ha az ember így érez, akkor a napot is szürkébbnek látja. A himnusznak nem feladata a hangulatjavítás. Jókedvünket az anyagi bőség jelenti ? Hány forint az alapja a lelki békének ?
Fel a fejjel! :-)

Kirsikka képe
Himnusz
2009. március 06. péntek, 20:17 | Kirsikka   Előzmény

Erről már én is gondolkoztam hogy lehet-e összefüggés az önsajnáló Himnuszunk és az ország mindenkori sorsa között... mert hát azt tűztük zászlónkra. Azzal definiáljuk magunkat. Büszke vagyok rá, hogy egy ima, de akkor is nagyon nagyon negatív. Azt pedig külföldön tanítják rólunk az ide dolgozni érkezőknek, hogy milyen hírhedten pesszimisták vagyunk. Tenni kéne ellene...
Fogjunk össze és lázadjunk: Mutassunk példát!:)))

Vélemény
2009. március 06. péntek, 12:20 | Balage (útkereső)

Nekem abszolút nem tetszik ez a szemléletmód. Miért kell egyeseket energiavámpírnak titulálni, és energiapajzsot vizualizálni stb.? Ez olyan mint a boszorkányüldözés, a gyűlölködés kezdete, mert sokkal könnyebb az energiavámpírnak kinevezett rokonainkra, ismerőseinkre stb. áthárítani a saját felelősségünket. Ne haragudjatok meg, de amikor ezt olvastam a szarkasztikus énem ezt mondta:

"Most nagyon meg vagyok rémülve. Van egy ismerősöm, aki pont olyan mint amilyennek leírták. Erőszakos, nem lehet mellette szóhoz jutni, olyan mintha teljesen erőtlenné válnék mellette. Úgy érzem nincs saját akaratom.
Ha legközelebb meglátom, azonnal karót döfök a szívébe, kifolyasztom a vérét, és addig ütöm a rohadékot, amíg meleg. Persze előtte energiapajzsot vizualizálok, nehogy meggyengítsen az elhatározásomban, és megkegyelmezzen neki az ártatlan szívem, amiből amúgy áramlik az önzetlen, mindent elfogadó isteni szeretet.
Esetleg, ha találnék társakat, felállíthatnánk egy rögtön ítélő bíróságot, és megkezdhetnénk az energiavámpírok módszeres kiírtását, hogy megtisztítsuk az emberiséget a fertőtől, és végre egy jobb világban éljünk."

Persze nyilvánvaló, hogy az "életenergia" a sok felől a kevés felé áramlik. Ha nem akarod, hogy mások szipolyozzanak, légy te a fekete lyuk, ha pedig fényes vagy, az ezzel is jár.
Nem azt mondom, hogy hagyni kell, hogy egyes lelkisérült emberek rajtunk élősködjenek, mert

"Ha egy halat adsz az éhezőnek, lesz ebédje, de ha megtanítod halászni, egész életében lesz mit ennie."

Ha valakiben meg van a szándék, hogy halásszon, és módunkban áll segíteni, akkor helyénvaló így tenni. Végső soron itt egyszerűen egy rossz beidegződésről van szó, egy belső igény nem megfelelő kielégítésére. Bizonyos szituációban mindenki így viselkedik.
Szerintem ne legyünk szűkmarkúak az "energiáinkkal", de legyünk képesek nemet mondani.

Részben egy
2009. március 06. péntek, 12:51 | Almás (útkereső)   Előzmény

Kedves Balage! Az témaindító cikk egy cikk, s nem a véleményem. Az én nézetem kicsit hasonló a Tiédhez, ahogy a "szeretet koldusai" hozzászólásban is próbáltam leírni. Köszönöm hogy reagáltál!

Vannak emberek akik mindig csak adnak, akik közelében az ember érzi ahogy töltődik, de ettől én nem érzem hogy vámpírkodnék.
Aztán vannak a gyakrannegítívak, akkikkel csak akkor bírok ha épp jól fel vagyok töltve,
s vagyok én, meg még gondolom jónéhányan, akik hol így, hol úgy vagyunk.
Néha annyira jó ha csak én mesélek, s valaki jól meghallgat, s közben nem gondol vámpírnak...

? :-)

Vagyis:
könnyű szeretni azokat, akikkel nem találkozunk sokat...
de óh az a néhány ember, akikkel egy családban élek,
az iskola, meg a munkahely...

ez a dal jutott most eszembe... lehet nem pontosan ídéztem...

Válasz
2009. március 06. péntek, 16:46 | Balage (útkereső)   Előzmény

Szia!
Igazad van, teljesen egyet értek ezzel. Remélem nem bántottalak meg a nyersen megfogalmazott gondolataimmal. Ha igen, akkor elnézést kérek. (Aki ismer az tudja, hogy kicsit morbid a humorom, de ártalmatlan.)
Üdv:
Balage

Balage !
2009. március 07. szombat, 18:39 | Almás (útkereső)   Előzmény

Szia Balázs!

Nem, nem bántottál meg. Te elmondtad a Te véleményed, én az enyémet próbáltam. Ráadásul néha egyeztünk is. :-)
Nem bántódni jöttem erre a lapra :-)

ÜdV: Almás

u.erika képe
Szemléltetö Eszköz
2009. július 23. csütörtök, 15:25 | u.erika

Sziasztok!

Szerintem ez a film jol példázza hogy kik is az energiavámpirok!http://www.youtube.com/watch?v=BiRe-aPvI4I&feature=related

u.erika képe
Sziasztok! Az van hogy a környezetemben van egy
2009. november 08. vasárnap, 23:13 | u.erika

Sziasztok!

Az van hogy a környezetemben van egy ilyen....Nos.Kezdetben sikeresen lecsapolta akit lehetett,beleértve engem is persze.De amióta tudatosan élek,és megpróbálok a dolgok mögé nézni azóta nem vagyok energiaadó ebben a formában.Azt vettem észre hogy a többiek is egyre jobban kezelik a helyzetet,és szegény ,,energiavámpir",,repked"ide-oda,és nem kap semmit...!Pedig mindent elkövet,(ez már nekem is szemet szúr) a családagjait piszkálja,ha az egyik nem huzza fel magát,nekiesik a másiknak.

Velem nem csinálja.Szerintem a ,,gyenge láncszemet"keresi.:) Nem tudom hogy nekem (mint ellenpólus)van-e szerepem abban hogy senki nem ad már neki energiát,ezért egyre látványosabb akciókba keveredik.Ami már nem is idegesítö hanem nevetséges!

Nem tudom hogy mi lesz ennek a végkifejlete!Pedig eljön az ideje,csak hát..........én olyan kis türelmetlen vagyok!;)

Súgna nekem valaki?

Köszi!:Erika