A Szeretet | Önmegvalósítás.hu

A Szeretet

Hozzászólások

56 hozzászólás
Engem nem a definicio érdekelne,inkább olyan élethelyzetek,ahol
2011. április 13. szerda, 12:45 | etele

Engem nem a definicio érdekelne,inkább olyan élethelyzetek,ahol a konfliktusok ellenére sikerült maradéktalanul szeretetet adni,kapni,elfogadni.Hogyan csináltad,hogy gyözted le magad?Kérlek most ne könyvekböl idézzetek!A személyes példa mutatás a legjobb tanitás.

Ademon képe
Az a gond, hogy általában nem mondják el, hogy miből áll is ez a
2011. április 13. szerda, 16:49 | Ademon   Előzmény

Az a gond, hogy általában nem mondják el, hogy miből áll is ez a szeretet, hogyan működik, milyen feltételek mellett jelenik meg az emberben, vagy mi hozza létre bennünk. Így csak egy szó marad, és önmagában csak egy közhely, ha valaki még nem elég tapasztalt benne.

Nyakon csípni?
2011. április 14. csütörtök, 6:16 | szeklice (útkereső)   Előzmény

Szerintem a tiszta szeretet gyakorlása fényes önvalónk mindennapi megmutatkozása, egyfajta önműködés, amely "nem csípi nyakon magát".
Amint e működést tárgyiasítjuk (számon tartjuk), elkülönül tőlünk, kérkedővé válik/válunk.
Ám mégis érdemes megélt szeretet-élményeinkből táplálkozni, mert ezek az útjelző virágaink a belső úton, melynek célja a bennünk lévő isteni forrás. Minél élőbbek, dúsabbak ezek a virágok, annál közelebb a Forrás!

szeklice

spiritosaurus képe
Ebben nekem pont a definíció nem körvonalazódik ki, de Etelével
2011. április 13. szerda, 17:18 | spiritosaurus

Ebben nekem pont a definíció nem körvonalazódik ki, de Etelével egyet értve én is azt mondom, nem is fontos definiálni. És igen, talán nem is lehet. Engem megmondom őszintén, nem is érdekel a definíció. Sőt még csalódnék is egy kicsit, ha valaki találna rá. Lehet ezt kéne inkább elfogadnod Miki, hogy nincs rá definíció, akárhány blogot nyitunk is a szétboncolására. Említettem már példaként a matematika alaptételeit. azokra sincs se definíció, se bizonyítás. A szeretet is az élet egyik alaptétele. Nem definiáljuk, nem bizonyítjuk, nem tudjuk megváltoztatni, van és kész. Örülj neki! Ha nem lenne, Te sem lennél. tiszteld, SZERESD ezért! A szeretet az egyik bizonyíték arra, amit annyira SZERETSZ hangoztatni, hogy ha csak a tudomány útján próbálkozunk, akkor nem lehet megérteni az életet. Amennyire szapulod a tudományt, annyira tudományos magyarázatot keresel mindenre, miért van ez? :)

Az élethelyzetekhez sajnos sokkal több olyan példát tudnék mondani, ahol pont nem sikerült a szeretet megélése, akármennyire is próbáltam, és utólag meg tudom, hogy ha sikerült volna, akkor jobb vége lett volna. Ennek elenére élesben még most is sokszor gátolom magam ebben valamiért. Valahogy még mindig nem tanultam meg a bizonyos élethelyzetekhez tartozó leckét eléggé, de ez van, siettetni nem tudom. Viszont szerintem ilyenkor nem feltétlenül a szeretet adása, fogadása a lényeg, mert én még mindig nem hiszem, hogy adható, kapható lenne a szeretet. Ráhangolódni lehet, és eggyé válni vele. Én arra jöttem rá, hogy inkább az lenne a lényeg, hogy ilyen helyzetekben képes legyél Önmagadat adni. Hogy magadat tudd szeretni az aktuális helyzetben. Nem a másikkal kell kezdeni, az persze hogy nehezebb, de ha tudatosan Önmagadat adod, és nem egy önkéntelen reakciót, amit utána megbánhatsz, hanem úgy válaszolsz a helyzetre, hogy tiszta lelkiismerettel tudod, hogy igen Önmagam voltam, nem egy robot, akkor valahogy mindig jól sül el a dolog. És ha már magadat sikerül maradéktalanul szeretni a helyzetben, akkor onnantól a másikat is. Magadon keresztül történik minden a világodban. Nekem például a humor az egyik amiben mindig spontán önmagam tudok lenni, és az tényleg általában megoldja a konfliktusaim. Csak nem mindig alakul úgy a helyzet ugye, hogy arra humorral lehessen válaszolni, olyankor másban kell megtalálni Önmagad, de szerintem mindenképp ez a lényeg, hogy Önmagadat add, és akkor szeretni fogod magad, a partnert, a helyzetet, MINDENT! :)

wmiki képe
:(( egyszer sem szapultam a tudományt, csak kérdéseket teszek
2011. április 13. szerda, 17:43 | wmiki   Előzmény

:((
egyszer sem szapultam a tudományt, csak kérdéseket teszek fel hozzá
mégis szerinted kit kéne faggatni, ha nem azt aki "tud"??
szeretném tudni, mi ez a szeretet, amiről annyi szó esik

,,szeretném tudni, mi ez a szeretet, amiről annyi szó esik'' Ezt
2011. április 16. szombat, 23:20 | Éva.   Előzmény

,,szeretném tudni, mi ez a szeretet, amiről annyi szó esik''

Ezt most komolyan gondolod,hogy bárki is meg tudja mondani neked mi a szeretet?
Ezt nem lehet elmondani,érezni kell,tapasztalni.
Csak akkor tudod meg,ha te is szeretsz.

Önmagadat adni ,annyit jelent ,mint összhangban lenni az
2011. április 13. szerda, 18:29 | etele

Önmagadat adni ,annyit jelent ,mint összhangban lenni az akaratoddal.Hogy sikerült neked ezt elérni?Szerinted ha valaki nincs összhangban az akaratával akkor képtelen szeretetet érezni,ha nem is adni és kapni?Én tényleg nagyon kiváncsi vagyok,hogy valaki mer e ide egy megtörtént helyzetet leirni,amikor maradéktalanul tudott szeretetet adni ,kapni.Ez nagyon megkönnyitené a dolgunkat,mint hogy TUDomány alapja a megtapasztalás,bizonyitéka a reprodukálás.

wmiki képe
Beszéltem az írás szerzőjével, kértem, hogy definiálja a
2011. április 13. szerda, 20:52 | wmiki

Beszéltem az írás szerzőjével, kértem, hogy definiálja a Szeretet-et
Nem örült a kérdésnek,azt mondta ebbe már filozófusok tömegének tört bele a bicskája
Azt vettem ki a szavaiból, hogy szerinte az elmén keresztül nem lehet megérteni ezt a dolgot
Csak akkor, ha az elme kikapcsol.

Mindazonáltal két út van a megtapasztalására:
-Általánosan, felülről, aki szereti az univerzumot, földet... így haladva az egyén felé
-Konkrétan, alulról, aki először a családját, párját, egyéneket szeret, és innen bővíti kifelé a kört.

Szerinte létezik is olyan ember, aki ezt jól csinálja, de nem mondta meg ki az :((

Kár,hogy nem mondja meg,biztos fél,hogy rászálnak az energia
2011. április 13. szerda, 21:54 | etele   Előzmény

Kár,hogy nem mondja meg,biztos fél,hogy rászálnak az energia vámpirok,és addig fogja szeretni öket mig bele nem hal.Szerintetek Jézus szereti az ördögöt,vagy olyan nincs is?

Pont a minap volt erről szó,hogy Isten szereti minden
2011. április 13. szerda, 23:23 | Éva.   Előzmény

Pont a minap volt erről szó,hogy Isten szereti minden teremtményét,még a Sátánt is.
Csak azt nem szereti amit csinál:)

Hol volt erröl szó?
2011. április 14. csütörtök, 21:26 | etele   Előzmény

Hol volt erröl szó?

Jaaa...itthon ,nálunk:) Csak már annyira családom az oldal
2011. április 14. csütörtök, 22:39 | Éva.   Előzmény

Jaaa...itthon ,nálunk:)
Csak már annyira családom az oldal is,hogy összefolyik a kettő:DDD

Gondoltam, hogy senki nem fog valós ,személyes megtapasztásáról
2011. április 14. csütörtök, 21:25 | etele

Gondoltam, hogy senki nem fog valós ,személyes megtapasztásáról itt beszámolni,mert akkor ezzel érvénytelenitené az egészet.Azért definiciónak elég derekas Szent Pál korinthusiaknak irt elsö levelében a szeretet himnusza. Kedves wmiki mégis mit szólsz ahhoz az állitásomhoz, hogy az idö az mérhetö, de valójában nincs,a szeretet nem mérhetö de mégis van?Mester Ida meg azt mondta könyvében,hogy a szeretet az itélet mentes állapot,vagyis a teljes elfogadás, az abszolult 0 állapot.

wmiki képe
erre gondolsz? " Pál apostol levele a Korintusiakhoz Szólhatok
2011. április 15. péntek, 18:57 | wmiki   Előzmény

erre gondolsz?
"
Pál apostol levele a Korintusiakhoz

Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom. Lehet prófétálótehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat; hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom bár mindenemet a nélkülözők között, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Megismerésünk most még töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, véget ér az, ami töredékes. Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyermek, úgy gondolkoztam, mint a gyermek, úgy ítéltem, mint a gyermek. De amikor elértem a férfikort, elhagytam a gyermek szokásait. Ma még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre. Most még csak töredékes a tudásom, akkor majd úgy ismerek meg mindent, ahogy most engem ismernek.

Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a SZERETET.
"

Ez nem definíció :((

Valóban nem hoztak személyes megtapasztalást sem a kommentelők.
De gyanítom, hogy akire az írás szerzője gondolt, amikor azt mondta van olyan, aki jól csinálja, az: Sai Baba

Az állításodhoz nem szólok semmit, elfogadom, ha ebben hiszel, bár teljesen tudománytalan. Isten sem mérhető.

Sai Baba? Az indiai bűvészmutatványos?
2011. április 15. péntek, 20:46 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Sai Baba? Az indiai bűvészmutatványos?

fehercsongor képe
Csináld utána !
2011. április 15. péntek, 21:46 | fehercsongor   Előzmény

Nem tudom megállni , hogy az általam szeretett és tisztelt " vén szélhámos " védelmében le ne írjam , hogy hozz létre te olyan szervezetet , amely azt és úgy teszi ( esetleg jobban ) , amit a Sai babások.
Üdvözlettel : felacso
U . i .: Az általam épp most olvasott Holografikus Univerzum című könyv / Ezvan kiadó / is ,- meglepetésemre - , elég sokszor példálódzik Vele .

Mivel szerintem nem vagy a teljes igazság birtokában,mondjuk Öt
2011. április 16. szombat, 17:59 | etele   Előzmény

Mivel szerintem nem vagy a teljes igazság birtokában,mondjuk Öt sem állt módodban erröl megkérdezni,én óvatosabb lennék a megitéléssel,ugyanis avatárról van szó,Ö legalábbis annak valja magát.Annyi spirituális tudást azonban feltételezhetsz róla,hogy tisztában van azzal,hogy milyen karmát jelentene,ha ez az állitása hamis lenne,vagy esetleg más tetteiben és tanitásában is találsz kivetni valót, akkor ird meg kérlek,hogy mi is tudjuk.Ne feledd Jézusról is azt mondták,hogy a sátán hatamával gyógyit!

Izike tollából
2011. április 15. péntek, 21:44 | csaesz vagyok (útkereső)   Előzmény

Ő mondta egyszer ezen az oldalon (vagyis írta), hogy az igazi szeretet érzelmi töltés mentes. Számomra fontos volt ez a definíció, totál átértékeltem a kapcsolataimat. Ha beleérzel a lelki szeretet érzelmi töltés-mentességébe, olyan jól különválik a kapcsolatokban a kötődés a szeretettől! Sokszor amire azt gondoljuk, hogy szeretetet, az nem több kötődésnél, vagy hálánál. A szeretet "csak" energia áramlás, nincsen benne semmiféle megfogalmazható érzelem.

fehercsongor képe
"igazi szeretet érzelmi töltés mentes"
2011. április 15. péntek, 22:02 | fehercsongor   Előzmény

De akkor meg minek ? Üdvözlettel : felacso
U. i . : Igaz , hogy szeretem a gyilkosomat is , de ez a szeretet és megértés nem akadályoz meg abban , hogy mindent megtegyek ahhoz , hogy megakadályozzam a tettünk elkövetésében , és az irhám féltése ( mint érzelem ) ebben részben gátol , részben erőt ad .

,,az igazi szeretet érzelmi töltés mentes. '' Hááát elméletben
2011. április 16. szombat, 0:29 | Éva.   Előzmény

,,az igazi szeretet érzelmi töltés mentes. ''

Hááát elméletben mondanám én is ,hogy neutrális,csakhogy a gyakorlatban ez nem így néz ki.
Én akkor jöttem rá ,mi az igazi szeretet,amikor kinyílt a szívcsakrám.Ez pedig olyan frenetikus érzés,amit nem lehet megfosztani az ,,érzelmi'' töltésétől,mert úgy hullámzik át az emberen,úgy önti el,mint egy ,,lelki orgazmus.''Szóval megélésként nem mondanám ,hogy neutrális,bár elmondani sem tudnám igazán szavakkal hogy milyen,mert az ember szinte levitál,és ezt nem tudnám másnak mondani ,mint egy gigantikus érzésnek ,érzelemnek.
Vagyis hogy nálam ez ügyben kivételesen nem találkozott az elmélet és a gyakorlat:)

Lehet , hogy buta kérdés ,
2011. április 16. szombat, 1:25 | Látogató (útkereső)   Előzmény

de a hullámzás felülről jön , vagy szemből / elölről indul ? Kíváncsian : felacso

spiritosaurus képe
Az origóból :) Viszont Éva, szerintem ilyen esetekre való az
2011. április 16. szombat, 17:56 | spiritosaurus   Előzmény

Az origóból :)

Viszont Éva, szerintem ilyen esetekre való az érzés szó, úgyhogy a végén cáfoltál rá a saját véleményedre egy szóval. :) Legalábbis szerintem különbözik az érzés és az érzelem és az inkább érzés amire Te gondolsz. Tudom, Én is átéltem már, de nem mondanám érzelemnek, inkább tényleg érzésnek. Az érzés tényleg olyan mint egy lelki orgazmus, de érzelem nem társul mellé. Max utána, amikor az érzést keresed már, hogy újrélhesd. Érzelemmel gondolsz egy érzésre, de az érzés közben túl vagy az érzelmeken. Ezért gondolsz utána szeretettel az élményre. Ez a szeretet már a hétköznapi értelemben vett szeretet, tényleg érzelem, de pont ez a különbség. Az igazi szeretet az origóból indul, ok nélkül (vagyis hogy az oka pusztán Te Önmagad vagy, a tudatosságod, a teljességed az aktuális helyzetben), és tényleg áthullámzik a testeden, vibrálsz, lüktetsz, míg ezek az érzelmek, amik inkább tényleg kötődések, az elméből indulnak emlékek alapján.

Tehát
2011. április 16. szombat, 20:24 | Látogató (útkereső)   Előzmény

azt nevezem origónak ,ahonnan képzelem a jöttét .Ez jól jön a spiri világtérképem tájolásához .Köszönettel: felacso

Spiri,én ezt így nem szoktam elemezgetni:) Egy jó tíz éve van ez
2011. április 16. szombat, 23:11 | Éva.   Előzmény

Spiri,én ezt így nem szoktam elemezgetni:)
Egy jó tíz éve van ez nekem,és már a napi ,,történésekhez'' tartozik.
Nem figyelem ,nem elemezgetem,mert teljesen természetessé vált,csak maga az ,,érzés'',ami nem mindennapi,és szerintem ettől vagyok boldog,mert úgy egyébként olyan sok okom nem lehetne rá:)))
Talán egy dolgot én is megfigyeltem,hogy amikor úgy nagyon nagyon oda tudom adni magam,valaminek, valakinek,akkor indul el ez a dolog.

Hátha ezt komolyan kérdezed felacso /nálad sosem lehet
2011. április 16. szombat, 22:22 | Éva.   Előzmény

Hátha ezt komolyan kérdezed felacso /nálad sosem lehet tudni:D/,akkor nem kívülről,hanem egészen belső dolog,szívtájék,az egész mellkas,és ahogy terjed szét,megy szívtől a torok felé,és köldök felé,mintha tágulna egyre nagyobbra,de ez valószínűleg energia,csak érzeteket ad./egy határtalan boldogságérzés,meg minden amit már leírtam/
Szóval belül zajlik...de valószínűleg az az áradó energia el is hagyja a testet.
Legalább is ezt vettem észre,hogy eléri a szeretet ,,tárgyát",és nem csak az ember,hanem a növény és az állat is érzékelte.

Valami ilyesmire voltam kíváncsi:
2011. április 17. vasárnap, 0:19 | Látogató (útkereső)   Előzmény

mert jó érzés tudni , hogy másnak is jó érzés a jó érzés , és mindenkinek kicsit másképp . Üdvözlettel : felacso

Hoppá!Ez már megélt valós élethelyzet.Hogy nyilt meg a sziv
2011. április 16. szombat, 17:33 | etele   Előzmény

Hoppá!Ez már megélt valós élethelyzet.Hogy nyilt meg a sziv csakrád,és mennyi ideig tartott ez a kellemes érzés ,talán még ha nem is annyira de mostis tart?

Hogy ez definició vagy sem értelmezés kérdése ,nem hiszem,hogy
2011. április 16. szombat, 16:39 | etele   Előzmény

Hogy ez definició vagy sem értelmezés kérdése ,nem hiszem,hogy ez a lényeg.Nyilvánvaló,hogy nem lehet a szeretetet képletben leirni. Persze,hogy tudománytalan.A tudomány ugyanis nem foglalkozik sem a szeretettel sem az Istennel ,mert nem tekint rá objektiv valóságként.Pont az a paradoxon,és erre akartam utalni,hogy az idöt amely szintén nem objektiv, definiálja.A filozófia foglalkozik ezekkel a kérdésekkel,de mint tudjuk a filozófia nem tudomány,mert minden állitása csak a saját rendszerén belül igazolható.A tudománynak arra sincs esélye,hogy multidimenzios jelenségeket 3-4 dimenzios keretek közt értelmezni tudja,bár a kvantum fizika már ezeket a kereteket feszegeti.Szerintem az irás szerzöje saját magára gondolt,csak szerény,különben,hogy venné a bátorságot,hogy a szeretetet tanitsa.

Doreen Virtue-Egy nap az angyalokkal
2011. április 16. szombat, 1:18 | Éva.

Na ez se semmi! a belépőjegy 33.000 Ft!!!
Ez aztán süt a szeretettől.
Kicsit drágán mérik az angyali üzeneteket.
Szegény angyalok,pedig ők ingyen adják:)

DOREEN VIRTUE - EGY NAP AZ ANGYALOKKAL

CSATLAKOZZ DOREEN VIRTUE-HOZ, CHARLES VIRTUE-HOZ
ÉS DOREEN ZENEKARÁHOZ, AZ OBSIDIANHOZ,
HOGY EGYÜTT TÖLTHESS EGY VARÁZSLATOS NAPOT ÉS ESTÉT AZ ANGYALOKKAL!

JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓK!
2011. MÁJUS 11. 10:00 - MILLENÁRIS TEÁTRUM

DOREEN VIRTUE RAPHAEL ARKANGYAL ÚJ ÜZENETEIT ÉS GYÓGYÍTÓ
ÚTMUTATÁSAIT KÖZVETÍTI,

CHARLES PEDIG NAGY EREJŰ ÜZENETEKET AD ÁT A HALLGATÓKNAK
AZ ÉLET CÉLJÁRÓL ÉS AZ ANGYALOK SEGÍTSÉGÉVEL VÉGZETT TEREMTÉSRŐL.

DOREEN ÉS CHARLES INTENZÍV VEZETETT MEDITÁCIÓKAT TART A CSOPORTNAK,
ÉS VÁLASZOLNAK A GYÓGYÍTÁSSAL ÉS AZ ANGYALI TEREMTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEKRE.

A NAP ZÁRÓAKKORDJAKÉNT DOREEN FELLÉP ZENEKARÁVAL, A HAWAIIRÓL ÉRKEZŐ OBSIDIANNAL
(AMELYNEK TAGJA MARK ÉS TATIANA WATSON, DOREEN ÉS CHARLES MEDITÁCIÓS ZENÉINEK ELŐADÓI)
AZ ÖSSZES RÉSZTVEVŐ SZÁMÁRA TARTOTT KONCERT KERETÉBEN.

A NAP FOLYAMÁN DOREEN DEDIKÁLJA KÖNYVEIT ÉS KÁRTYÁIT!

EZT AZ ANGYALI NAPOT A GYÓGYÍTÁS, AZ ÉLETCÉLLAL KAPCSOLATOS ÜZENETEK ÉS A ZENEI ÉLVEZET TESZI VARÁZSLATOSSÁ!

AZ ELŐADÁS IDŐPONTJA:
2011. MÁJUS 11. SZERDA 10:00-20:00

JEGYÁR: 33.000 Ft

HELYSZÍN:
MILLENÁRIS TEÁTRUM
(1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓK!

Ez nem reklám akar lenni, csak először azt hittem rosszul látok,pedig elég nagy betűkkel írták:)

wmiki képe
1. ez most hogy jön ide? 2. lehet, hogy az angyalok ingyen
2011. április 16. szombat, 9:09 | wmiki   Előzmény

1. ez most hogy jön ide?
2. lehet, hogy az angyalok ingyen adják, de a termet, az ételeket, az útiköltséget... na, azért pénzt kérnek a "gonosz" emberek, tudod?
de annak örülök, hogy ezek szerint te mindent ingyen csinálsz, csak így tovább!!