Tetoválások, avagy jelek a testünkön | Önmegvalósítás.hu

Tetoválások, avagy jelek a testünkön

Hozzászólások

20 hozzászólás
Tetoválás
2009. november 28. szombat, 12:25 | Bochecha

A szimbólumoknak szerintem mindenképpen van hatása. Pláne, ha az ember a bőrén hordozza...

Elég fiatalon volt valami alkalom, amikor magamra raktam egy lemosható, aranyos kisördögöt- akkor még eszembe sem jutott, hogy ennek milyen hatása lehet. Másnap gondoltam újra, hogy hogyan is viselkedtem, amikor rajtam volt a minta. Szerintem kitaláljátok.
Igen, mint akibe belebújt a kisördög. :) Aztán muszáj volt visszaigazolásként kipróbálnom a kisangyalt is. :)

Aztán a másik dolog, kb. 14 évesen kitaláltam, hogy én szeretnék tetoválást. Megbeszéltem magammal, hogy ha 5 év múlva még mindig akarom, akkor megcsináltatom. Akartam.
Bár volt egy pár ötletem, hogy mit, meg hova, a tetoválóművész ismerősöm lebeszélt róla, és rajzolt nekem egy egyedi mintát.
Nagy szerencsém volt ilyen szempontból, mert most már biztosan bánnám, ha valami olyan mellett döntök, amit én akkor választottam volna....

Motiváció: lázadás, demonstrálni, hogy 'hű, de különleges vagyok'... :)

Szerencsére nem bántam meg, nagyon szépen megcsinálta a srác, és az is előny, hogy olyan helyen van, hogy ha akarom látszik, ha akarom, nem. Pl. a karomra soha nem rakattam volna.

Anyajegyek: hallottam egy olyan verziót, miszerint az anyajegyek olyan helyeken vannak az ember testén, ahova valamelyik előző életében sebet kapott. Nem tudom, ennek mennyi a valóságtartalma...

szeretettel: Zsani/ Bochecha

Off is meg nem is :)
2009. november 28. szombat, 13:00 | Szabó Péter - szabox (útkereső)

Valamiért van egy erős ellenállásom(lázadásom) az olyan személlyel szemben, akinek tetoválása van. Nem tudom miért! Egó? :) "Fiatalabb" koromban én is filóztam, de aztán lepörögtem a témáról.(nem tudom, hogy én adtam fel vagy szülőkkel való veszekedés miatt)

Láttam most olyan 30-40 éveseken tetoválást, amit még fiatalkorában csinált, huh, mit nem mondjak... elmosódott paca.. :D

Alapjába, minden ilyen jelzésnek van rezgése és ha az évekig ott "rezeg", akkor ahogy Zsani is írja van rád hatással :)

Pici gyakorlat:
Ha van ingád, akkor rajzolj le egy jin-jangot vagy írj le egy szó "párost" - szeret utálat és tartsd fölé az ingát és kérd meg, hogy mutassa meg annak a szónak a rezgését! :) Az óramutató járásával megegyező eddigi észrevételeim szerint a pozitív.(see also: csakrák iránya) :) Meglepő lesz! :)

Előítélet?!
2009. november 28. szombat, 14:23 | Bochecha   Előzmény

Peti, szerintem ez ugyanúgy előítélet, mint bármi más alapján (bőrszín, vallás...) megítélni másokat.

Az meg, hogy évtizedek után kinek hogy néz ki a 'mintája' az szerintem az Ő 'problémája'. Tudom, az enyém is érdekesen fog kinézni, de én akkor úgy döntöttem, ahogy, és vállalom érte a felelősséget.

Az ingához annyit fűznék hozzá, hogy Nálad úgy működik, Másnál máshogyan. Miután behangolod az ingát, kéred, hogy mutassa meg hogy mi az igen, és mi a nem. Ez nem egy egzakt dolog, mindenkinél máshogy jelez. Persze a lehetőségek száma elég korlátozott. :)

szeretettel:Zsani

Nyugi... :) Tudom, hogy előítélet, de örülök neki, hogy
2009. november 28. szombat, 14:36 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Nyugi... :) Tudom, hogy előítélet, de örülök neki, hogy előkerült... Látom mínusz pont! :D Amúgy most, hogy már így kiírtam magamból, már más... :) Mert van egy ismerősöm(szintén nő) és van pár tetkója és egy + megerősítés ez a topic + Te is, hogy nem úgy van az, ahogy gondolkodom erről... :) Köszi!

Inga: jaja, mindenkinél más... :) Neked merre/hogy mutatja a nyitott csakrát? Merre pörög/leng? :)

Tök nyugodt vagyok :)
2009. november 28. szombat, 15:17 | Bochecha   Előzmény

Tudom, hogy tudod, csak valamiért jött, hogy ezt kihangsúlyozzam...

Igazán nincs mit, csak egy tükör vagyok, tudod. :)

Az meg, hogy nálam hogyan jelez az inga, maradjon az én titkom. :)

szeretettel:Zsani

u.erika képe
Tetoválás
2009. november 28. szombat, 15:09 | u.erika

Nekem is van tetoválásom 2-is.Aki olvasgatta az elmult írásaimat biztos ezen már nem lepödik meg!;)

Akkor 10-12 éve ugy éreztem hogy hiányzik rólam valami,és most már a részemmé vált.Amikor friss volt 2-3 évig,attol függöen öltöztem hogy akarom-e mutogatni vagy nem.Most már el is felejtem mindaddig amig másvalaki el nem kezd beszélni róla.

Szeretem a feltünö tetoválást!Ugy ahogy az életben is kimutatom az érzéseimet.Persze érdekel a mások véleménye,de nem tartom fontosnak hogy megfeleljek másoknak!

ohm-jel
2009. november 28. szombat, 15:48 | Changeisgod (útkereső)

Sziasztok!

Egyszer nagyon erős vágyat éreztem (hónapokig), hogy az ohm jelet a jobb kézfejemre tetováltassam...
Évekkel később olvastam, hogy ez valai indiai vallási szokás....azt már nem tudom melyiké.
Mit jelent ez?

Végül is nem készítettem el....

Üdv!

ohm
2009. november 28. szombat, 16:42 | Bochecha   Előzmény

Szia!

Nekem az ugrott be elsőre, hogy biztosan volt dolgod ezzel a szokással valamelyik előző életedben...

Egyébként az ohm-nak nagyon nagy ereje van, volt rajtam henna-verzióban, nagyon durva! :)

szeretettel:Bochecha

mesélnél róla? :)
2009. november 28. szombat, 16:55 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

mesélnél róla? :)

Az ohm-ról?
2009. november 28. szombat, 17:15 | Bochecha   Előzmény

Nekem az erőközpontomon volt, és nem bírtam sokáig, elkezdtem lesikálni, amennyire lehetett. Nem tudom szavakkal jobban kifejezni, 'sok' volt...

Zsani

Nagyapám mesélte
2009. november 28. szombat, 23:26 | Kassay Noémi

Nagyapám mesélte, hogy amikor elindult Kanadába ,,szerencsét próbálni", a nagyanyám nevének első betűjét a bal kézfejére tetováltatta.(akkor még csak a kedvese volt)
Aztán egész ottléte alatt azon bosszankodott, hogy bár segédmunkásként szeretett volna dolgozni, de mindig valamilyen irodai munkát kapott. Nem örült neki, mert a fizikai munkáért jobban fizettek.
Már csak asztrológusként értettem meg, hogy persze, hiszen a G-t tetováltatta fel, ami a Merkúr analógiákat hozza (értelem, logikus ész, inteligens, okos)
Így már érthető, hogy miért, de neki már nem mondhattam el.

Az anyajegyekről én is úgy hallottam , hogy előző, életekben kapott lövések vagy sérülések.
Noa

Tatoo, anyajegy
2009. november 29. vasárnap, 0:57 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Anyajegyem van több is, érdekes, hogy pont ellentétesen vannak rajtam, mint Anyun, de a hely ugyanaz. Valamint Apu két anyajegyét pontosan egy helyen örököltem.

Ja, én annyit hallottam, akinek a füle hátsó részén van anyajegye, az boszorkány. Nekem van ott egy, ezért szólt nekem egy kolleginám, bizti "Banya" vagyok :).

A tetkókról annyit, nekem is van a bal bokámon egy szárnyas manólány felvarrva, változást nem hozott (leglábbis nem vettem észre).
Emlékül tetotváltattam, mikor a legjobb barátom meghalt, mivel együtt néztük a tetkós magazinokat, ő egy sárkányt választott magának, akkor fel is varratta, a manólányra mondta, hogy ez olyan mint én, ezt tudná elképzelni rajtam. Mikor meghalt, akkor döntöttem úgy, hogy felvarratom. (bár lehet az Ikrek képletem miatt nem történt semmi extra)

Peti, ajánlom a figyelmedbe a Discoveryn a tattoo magazinokat (LA Ink), ott segíthet elfogadni a tényt, a tetováltak is emberek. :)
Nagyon jó a műsor, szeretem a tetkókat, szeretnék még én is, egy Tarát, Főnixet, japán aranyhalat és egy sárkányt. Mi lesz belőle? Majd meglátjuk.

A szimbólumokról annyit tudok mondani, hogy az egyik Reiki tanár ismerősöm tetkója egy reiki szimbólum, azt hiszem, még nem is nagyon tudta, mi is az, mikor megcsináltatta, ma már tanítja :)

Üdv mindenkinek,

Anita

és mi van ha
2009. november 29. vasárnap, 1:00 | Buddhanita (útkereső)

.. egy régi ábrát fedett le az ember egy új tetoválással?

Az exemen volt egy farkas, majd lefedette egy bölénnyel. Mi az analógiája? Ilyenkor mindkettő hathat?

bubuiszusz képe
Tetoválás, anyajegy.
2009. december 02. szerda, 19:39 | bubuiszusz

Ha a tetoválásnak, és a különböző karikák, hordásának, akár fülben, nyakban, orrban, ha nincs célja, mely cél lehet, szeretet megjelenítése, vagy a szeretni tanítást, vagy a pozitív energiák vonzását célozzák meg, ezen célok nélkül az ilyesmi nem más, mint belső üresség külső álcázása. Régen a rabszolgákat látták el ilyesmikkel. Ma már léteznek olyan rémisztő tetoválások, hogy az a negatív oldalra emlékeztethetik a szemlélőt, ha nem a szeretet megjelenítését és a szeretni tanítást célozzák meg! Persze vannak finomabb, szép és ízléses tetoválások, de ha csak a szépségéért és cél nélküli, akkor minek? Igazából az lenne a legjobb, ha nem alkalmaznák ezeket, hisz akadályozhat abban, hogy életszerűen tudjon hatni ránk az univerzális pozitív energia, és ezáltal közelebb kerüljünk ahhoz a célhoz, ami a feladatunk lenne. De persze ha azt éljük meg, hogy ezekkel az eszközökkel tudunk a jó irányába példát mutatni, segíteni másokon, a szeretni tanításba és, hogy megtalálja mindenki az igazi utat, akkor alkalmazzuk ezeket. De semmi esetre se értékeljük ezeket többre, mint amennyire a szeretni tanítás, a hazataláltság érzését, szolgáló eszközeként megilleti ezeket.

Az anyajegyekről azt hallottam, hogy ott találhatók a testen, ahol az Angyalok puszit adtak.. Persze ez is csak egy feltételezés, mint a többi, semmi több.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
belső üresség
2009. december 03. csütörtök, 1:29 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"...ezen célok nélkül az ilyesmi nem más, mint belső üresség külső álcázása."
- Hmmm. Pont azon morfondíroztunk a nejemmel, hogy Ganxsta Zoli miért van tele aggatva annyi mindennel? A belső ürességét próbálja így színesebbé tenni, vagy éppen el akar takarni valamit?

 

u.erika képe
Egyszer egy látó azt mondta hogy a jobb karomon lévö V alaku
2009. december 03. csütörtök, 0:09 | u.erika

Egyszer egy látó azt mondta hogy a jobb karomon lévö V alaku tetoválás (piros virág van a közepén,és körülötte nonfigurativ minta)hogy az védelem rajtam....!?

Lehetséges az hogy tudat alatt jelentéssel vagy erövel bíró mintát varatunk magunkra?

Lehetséges hogy aki vonzódik a tetoválásokhoz az valamelyik régi életéböl hozza ezt?Tudjuk hogy a régi idökben a tetoválásokat nem divathóbortból csinálták.;)Ki kellett érdemelni!(na jó most nem a rabszolgákra és a fogjokra gondolok)

Anyajegyem a jobb fenekemen alul,és a bal combomon hátul van.Hiszek benne hogy az anyajegyek a halálos lövések helyét jelzik,de hát nem tartom valószínünek hogy pont ilyen helyen találnak el és abba belehalok....:))

jaguar képe
Mi lett volna ha..?
2010. március 24. szerda, 1:22 | jaguar   Előzmény

Ezen én is gondolkodtam már, ugyanis én egyszer akartam csak tetkót életemben, kb 18 éves koromban, amikor még az ezotériának hírét-hamvát se hallottam, megtetszett az egyik kedvenc zenekarom (Nephilim) borítóján látott pentagram-szerűség. Egy sima körbezárt pentagram, aminek a közepén egy szem van, viszont a felső vízszintes oldala hiányzik, helyette a két felső csúcsvégződésben egy-egy félhold van.
A mai napig nem tudom, hogy ez egy létező valami, vagy csak a zenekar által kitalált látványos fiktív motívum.. Viszont miért éreztem hogy na ezt.. és mi lett volna ha rárakatom a karomra?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Anyám mégsem örült a spirituális felfedezésemnek.
2009. december 03. csütörtök, 1:25 | Huszti Sándor -...

Nem hiszem, hogy minden mögé kellene valami misztikus jelentést látni, gondolni! Az anyajegyek egyszerű bőrjelenségek, közük nincs az angyalpuszihoz, meg a halálos lövésekhez.

Habár, egyszer az oviban azt hallottam, hogy ha filctollal összekötjük az anyajegyeket, akkor a kapott rajzból meglátjuk, hogy mik voltunk az előző életünkben! Én egy szögletes amőba voltam, ez már biztos!
Anyám mégsem örült a spirituális felfedezésemnek.

hajni840203 képe
szögletes amőba :D
2009. december 03. csütörtök, 19:14 | hajni840203   Előzmény

ez jó :) , rajtam pedig annyi anyajegy van, hogy szerintem engem sörétessel lőttek ;) Tetoválásom is van, a szemöldököm lett tetoválva 4 éve, akkoriban gondjaim voltak az önelfogadással. Azért nem bántam meg, sőt szeretnék még egy kínai "szeretet" szót a vállamra :)

Ősi Kultúra
2009. december 05. szombat, 17:37 | Látogató

A tetkó ésszerű, szuper találmány, ráadásul a természeti népeknél még testdísz is volt. A tetoválás szinte minden ősi kultúrában megtalálható volt. A törzsi hovatartozást nyilván így volt a legegyszerűbb jelölni, anyakönyv híján, meg bátorságpróbának se volt utolsó.
Volt idő,nem is olyan rég, amikor szégyenbélyegnek számított.nálunk. Valljuk be, a börtönlakók, bűnbandák művészi munkáit a mai művészek gyönyörű tetoválásaival össze se lehet hasonlítani. Úgy gondolom, hogy manapság már bárkinek lehet tetkója, mert megváltozott a megítélése is. Biztosan vannak olyanok, főleg idősebbek, vidékiek, akik még megszólják, lenézik a feltűnő tetoválásokkal hivalkodókat.
Az, hogy egy tetkó publikus-e, nyilván attól is függ, miért készült. A legtöbben egy korszak lezárására, egy eseményre , személyre akarnak emlékezni vele.
Viccesen: az ember azért készíttet tetkót, hogy emlékezzen rá öregkorában, egyszer volt fiatal is...Egy biztos: jól meg kell gondolni, mi és hova kerül, mert egy ideig ott lesz majd. A szövegeknél, pláne a külföldieknél érdemes leellenőrizni a helyesírást, nehogy nagy szamárság legyen - két lábon járó reklámtáblán.
Zsuzsa