A mozgás és a spiritualitás kapcsolata | Önmegvalósítás.hu

A mozgás és a spiritualitás kapcsolata

Hozzászólások

4 hozzászólás
A kínzás oka az adrenalin, vagy a hamis vágy
2010. február 02. kedd, 11:19 | Névtelen (útkereső)

A mozgás ősidők óta egy fejlesztő üzemód. Van aki azért csinálja, mert így akar kítűnni, az egoját piacra vinni. Akik meg elmennek ezt megnézni, azok kiélhetik a belső rejtett vágyaikat. A végén pedig vissza lehet nézni, hogy hova is jutott az élsportolója.
Van azonban egy másik felhasználási mód is. A sport magáért, saját magáért és magadért. Ha valóban sportolsz, akkor benne vagy az adott folyamatban a nózid hegyéig és nem törődsz közben mással. Nem megy a mozi, leállítják a belső vetítő gépet, nincs álmodozás, adásszünet van a múlt visszakérődzésében is. Csak te vagy és koncentrálsz a lábadra, a labdára, a lóra, vagy amire éppen étvágyad támadt. Közben termelődő adrenalin segít egy kicsit könnyebben venni a dolgokat, megélhetsz olyan könnyedséget amit nem biztos, hogy másként hamar elérhetsz.
Az extrém sport pedig már a határig megy, ott már elmúlik az adrenalin hatása, és meg lehet tapasztalni az abszolút belső csendet. Mindez megy persze más úton is. Kinek ez, kinek az.
Azt azonban látni kell, hogy az ember egy bizonyos mennyiségű fizikai mozgásra lett konstruálva. Ma már nincs szükség annyi fizikai munkára, hogy fenntartsd magad, így ezt mozgással pótolni kell.
Hogy ép testben ép lélek e? Ez szerintem annyiban igaz, amennyiben a testedet a lelki fejlődés, az önmegsimerés - önmagad nem létező határainak megismerése - érdekében fejleszted. Önmagadért a saját lelkedért, nem a radiátor hasért.

Üdv!
Hédi

hanyag agyalgás helyett...
2010. február 02. kedd, 16:29 | kirsikka-out (útkereső)   Előzmény

muhaha! radiátor has!... :D

Most tapasztalom, mennyire kell a mozgás, hogy jól elhanyagoltam. Annyira belepörögtem az elméletbe, hogy elfelejtettem hogy testben élek...
úgyhogy nekiláttam, meglátjuk hol találom az egyensúlyt...

u.erika képe
Mozgás..mozgás!
2010. február 02. kedd, 15:09 | u.erika

A spirituális életmód,és a mozgás kéz a kézben jár.Hiszen azért válsztottuk a fizikai formánkat,a testet hogy ilyen módon fejlödjünk!A fizikai test egyik eszköze a tapasztalatszerzésnek.A szerszámmal is akkor tudunk hasznos munkát végezni ha az a megfelelö állapotban van,karban van tartva.
Ha a lelki fejlödésben eredményre vágyom,akkor célszerü optimális állapotban tartani a testemet,hogy az minden fizikai tapasztalást könnyedén vegyen.
Persze nem elhanyagolható a tény,hogy a fizikai tevékenységet a test és a lélek mindíg böven meghálálja!Ami számomra a legvonzóbb a mozgásban az az adrenalin.Amikor jólesö bizsergés fut át rajtam.Az önfeledt mozgás öröme.Persze a radiátorhas ;) sem hátrány,bár akinek ez az elsödleges szempont az hamar megunja.

A Földanyának mindíg van valami a tarsolyában amiben gyönyörködhetünk!Ha ezt összekombinálod egy kis testmozgással,fergeteges élményben lehet részed!

Üdv:Erika

u.erika képe
Sziasztok!
2010. február 09. kedd, 9:06 | u.erika

Hajni felhívásos bejegyzésének fonalán indulva felmerült a kérdés...Sportoljunk,de miért is?

Említettem már néhány hozzászólásom alkalmával hogy rendszresen sportolok,ezért mint érintett szeretném megosztani Veletek a sport-mozgás spiritualitással összefüggö élményemet.

Àllitom,hogy az aerob mozgás növeli az energiaszintet!
Szeretettel javaslom Mindenkinek!

Bár most az idö nem kedvez az intenzív szabadtéri sport elkezdéséhez,de jó idöszak arra hogy aki most akarja elkezdeni szokassa hozzá magát a gondolathoz!Hisz tudjuk,a történések zöme elöször a fejben döl el!;)

Persze aki már benne van,annak a zord idö sem jelent akadályt a futáshoz(erröl beszélek elsösorban),hiszen mi már tudjuk hogy mennyit nyerünk!Konkrétan:pl.egész télen nem voltam beteg.
Az endorfin!!!!!
Hogy több eröm van más fizikai tevékenységre!
Hogy jobban érzem magam a testemben.
Psszt..!Mások elismerése.;)Ami nem mindíg konkrétan nyilvánul meg..;)De vicces!

Sok szeretettel ösztönzök mindenkit a mozgásra!
Ne legyen kifogás hogy nincs rá idö!Hiszen akkor ha a szervezet úgy gondolja hogy most igenis idöt igényel,akkor azt másképpen de megoldja!Olyankor jön egy jó kis infulenza,stb.ami ágynak dönt,és nem kérdezi hogy:-Bocsi,van egy kis idöd magadra? Nem fog idöpontot egyeztetni veled!
De ha Te magad adsz magadnak pár órát hetente,akkor azt az idöpontot Te fogod megszabni!
Gondolj bele!Nagyon nem mindegy!;)

Erika Szeretettel!