Lopás | Önmegvalósítás.hu

Lopás

,,Szerinted lopásnak számít-e az internetes letöltés?"

Ha kiteszek egy fötérre egy tál cseresznyét azon lepödnék meg a legjobban ha hiánytalanul találnám ott másnap...
Egy zene letöltése pedig annyira könnyü hogy még én is könnyen elboldogulok vele.(más letöltések és müveletekhez már alkalmatlan vagyok:P )
Szóval ha ennyire könnyen hozzáférhetö és semmilyen figyelmeztetö szöveg nem jelzi hogy ez törvénybe ütközik akkor mindenki ,,vehet belöle".

Na meg nem olyan biztos hogy olyan nagyon károsodnának mert gondoljunk bele mennyit költenek reklámra...!Aki pedig úgy érzi hogy nem éri meg a terjeszkedés ezen módja akkor levédi,és ha valaki ennek ellenére letölti mert biztos hogy mindennek meg van a módja csak érteni kell hozzá,na az számít lopásnak.
Szerintem...


Beküldte: | 2013. ápr. 12. péntek - 13:33

Hozzászólások

1 comment posted
A 80-as években
2013. április 16. kedd, 8:37 | aranyoszsolt (útkereső)

A 80-as években bakelit lemezek és kazetták voltak. Akkor sem tehette meg mindenki, hogy eredetit vásároljon, így maradt a másolás a barátoktól. Vadásztuk, hogy kinek van meg xy legújabb lemeze, vagy épp kazettája, vagy az arról készült másolat. Kölcsönkértük, átmásoltuk, hallgattuk, gyűjtöttük. Ha az, amit írsz lopás, akkor ez is az volt. Nincs a kettő között különbség, csak a technikai háttér és az emberek száma, akik a net segítségével gyorsabban és több helyről tudják beszerezni kedvenceiket. Nekem egy dologban jelent problémát a mostani cd-s, mp3-as, és egyéb világ: ELTŰNT A ZENE VARÁZSA és a hangulat, amit egy bakelit lemez felrakása, lejátszása adott. Ahogy forog a fekete csillogó lemez és szól a zene ... és az, hogy könnyen megszerezhető bármi. Régen volt olyan album, amire hónapokat, éveket kellett várni, mire megvehettük, most pedig elég 10-15 perc...