Lelki szemetesláda | Önmegvalósítás.hu

Lelki szemetesláda

Hozzászólások

39 hozzászólás
u.erika képe
Sziasztok!
2009. december 10. csütörtök, 16:25 | u.erika

A mai beszélgetésem a fönökömmel ihletett arra hogy megnyissam ezt a blogot.

Rámzúditotta minden gondját baját a feleségével kapcsolatban.Erre én:,,-Ha nekem mondod azzal ugysem változtatsz semmit!-Jó csak ki akarom beszélni magamból!"

Na most ez mi...!?Szerintem tiszta sor!

Ha mondjuk energiát akart volna ilyen módon nyerni tölem akkor nem sikerült.Megértem hogy milyen rossz neki de mindez az ö hibája!Ezt meg is mondtam neki!Ha tényleg nem jó neki úgy ahogy van akkor tegyen ellene,de ha nekem mondja az kb.annyit ér hogy ennyi erövel a falnak is elmondhatta volna.:))

Kell-e lelepleznünk azt a személyt aki lelki szemetest lát bennünk?Vagy bólogassunk csak vigyázva nehogy beletiporjunk a lelkivilágába?

Erika Szeretettel

Fal
2009. december 10. csütörtök, 17:05 | Bochecha   Előzmény

Csak ha a falnak mondja, akkor esélye sincs arra, hogy esetleg energiához jusson... :)

Másrészről én valahogy úgy vagyok ezzel, hogy én jelölöm ki a határokat, hogy mit mennyire engedek be...
Mire tanít az, ha úgy érzed, hogy Valaki lelki szemeteszsáknak/ládának használ? Mit tükröz ez Neked?
És mit tanít?

Ha Valaki hozzám fordul a bajával, akkor megnézem, hogy miért pont nekem mondja? (Mármint megkeresem, hogy nekem ez mit tükröz-tanít) Megpróbálok Neki segíteni, ha kéri, de igyekszem nem belemenni a játszmáiba...

szeretettel:Zsani

fircsi képe
Ilyenkor az emberek energiát adnak le. Ez olyan mint régen a mag
2009. december 10. csütörtök, 17:06 | fircsi   Előzmény

Ilyenkor az emberek energiát adnak le. Ez olyan mint régen a magas vérnyomásnál az ér vágás, vagy a pióca terápia. A pszichológia régi találmánya ez. Hagynak beszélni. Elég annyi, hogy (valóban?)( biztos ebben?)(mit érzett?). Tutira nem szabadulsz. A kereszténységben, a gyónás szintén ezt a célt szolgálta. Az emberek "megszabadultak a gonosztól". Bűnbocsánatot nyertek mert használták isten bárányát, aki elveszi a világ bűneit. Remélem érted. Én nem panaszkodom és nem hallgatok panaszt. A panasz negatív dolgokat teremt. Ha valaki elmondja a bajait akkor mindenképpen megpróbálom ellensúlyozni segítséggel. Így távol tartom a negatív energiáit. Sajnos néha mégis megtörténik. De ez nem megalázó, inkább káros!!!

Ismerősöm mindig azt mondta, hogy meg kell tanulni elhatárolódni
2009. december 10. csütörtök, 17:46 | Szabó Péter - szabox (útkereső)

Ismerősöm mindig azt mondta, hogy meg kell tanulni elhatárolódni, tudni, hogy az az ő dolga baja és nem a miénk, azért csak ő tehet. Ez a lehúzás, meg tanítás. Voltam masszívan mind 2 oldalon és most törekszem arra, hogy kerüljem a másik lehúzását, ha pedig én vagyok olyan helyzetben, akkor azt szoktam csinálni, hogy érzem, hogy itt lehúzás lesz, akkor kiveszem magam onnan, nézek a távolba pl és számolok, terelem a figyelmem. :) De előbb utóbb, kialakul ez és akkor szerintem, akkor már nem fogunk "izélni", húú valaki lehúz most, jujúúj! :))))
Fircsivel egyetértve, amikor eszembe van, hogy ha valaki elmondja a dógát', kínját, akkor a végére igyekszem terelni valami pozitív felé, pl, hogy akkor végül is mit szeretne? jellegű kérdéssel! :)

Hatar Beatrix képe
Lehetőség önmagunk mélyebb megismerésére
2009. december 10. csütörtök, 18:58 | Hatar Beatrix

Én extra extra ritkán mondom el másnak mi a bajom az már a vég:-))
Lehet meg kell tanulnom megosztani a gondomat, bajomat mással.
Általában véve egyedül cipelem magamban, és még inkább magamba zárkózok. Addig amíg meg nem oldom.Nehezen válallom fel a gyengeséget és a sérülékenységemet.
Tehát innen nézve tök jó dolognak tartom azt aki ki tudja magából adni és beszélni róla.
Hisz ez már önmagában véve sokat segít.
Viszont engem rengeteg mindenki megtalál, ismerős idegen egyaránt, utcán buszon bárhol. És mondja-mondja még úgy is, hogy nem találkoztunk soha.
Rájöttem, hogy nagyon beszélnem sem kell csak hallgatnom ennyi, amit a helyzet megkíván tőlem.
Viszont soha nem éreztem ettől rosszul magam vagy fáradtnak, és nem is zavart ez a dolog.
Így ha ilyen van meghallgatom és továbblépek. És persze még mindig rá tudok csodálkozni a helyzetre.
Hisz nem egyszer hajléktalanok végig kísérnek az utamon, ami kényelmetlen is számomra, de mindig valami olyat adnak, hogy azt leírni sem tudom. Van, hogy a buszról leszállva többet tudok az adott ember életéről, mint saját magamról:-)) El mondta amit mondani akart elköszönünk és többet nem találkozunk.
Ezek a szituk nemhogy elvesznek belőlem, hanem nagyon sokat adnak.
Ha kicsit is zárkózottabb állapotomban vagyok akkor ezek a szituk elkerülnek. Ha nyitott vagyok akkor viszont boldog, boldogtalan jön mindenki, kalandos dolog haza érnem:-))
Tudom többen energia vámpírságnak, és hasonlónak titulálják ezeket a dolgokat. Ilyet én nem tapasztaltam. Miért kéne fel venni az ő baját? Az az ővé és ha én tudok segíteni a hallgatásommal, akkor miért ne tenném meg?

Szerintem ezeket a szitukat teljes mélységgel be kell engedni. Nem szabad kizárni, hisz valami tanítást hordoz.

Tisztelem Bea hozzáállását, és nagyon szeretném elsajátítani.
2009. december 12. szombat, 11:43 | szildiko1   Előzmény

Tisztelem Bea hozzáállását, és nagyon szeretném elsajátítani. Meglátni a tanítást abban, ha valaki hozzánk fordul gondjával, bajával. Akár haszos önismeretre is szert tehetünk általa.
Régebben büszke voltam, ha valaki megtisztelt a bizalmával, és elmondta a problémáját. Ez akkor változott meg, amikor rájöttem, hogy bizonyos emberek fűnek-fának panaszkodnak. Aztán volt néhány baráti kapcsolat, amikor csak nekem panaszkodtak, de ha nekem volt gondom, azzal nem fordulhattam az illetőkhöz. Ekkor úgy éreztem, felborult az egyensúly, és meg is szakadt a barátság.
Tegnap nagy felismerésre jutottam: még a családtagjaimnak se mondom el, ha bajom van. És ez már komoly gond. Talán élvezem a "mártírkodást"? (Elbújva csendesen szenvedni) Vagy nehéz elfogadnom mástól a segítséget? Erősnek kell lennem bármi áron? Hát ez itt a kérdés.
A felvetett témához kapcsolódva tény, hogy nehéz elviselni a másik panaszkodását, amikor mi kívülről olyan jól tudjuk a megoldást. (én az okos, ő meg a kis butácska) Itt is van még mit tenni.

u.erika képe
Szerintem ilyen a helyzetben az a legjobb megoldás,ha kívül
2009. december 10. csütörtök, 20:04 | u.erika

Szerintem ilyen a helyzetben az a legjobb megoldás,ha kívül maradunk.

Mondjuk az én esetemben amikor a fönököm panaszkodik a feleségéröl,akkor nem kezdem el azért a másikat utálni,nem élem bele magam,csak meghallgatom és elmondom hogy szerintem mi a megoldás.

A Sanyi elöadásait hallgatva könnyen tudok már okosat mondani!;) Mégpedig vagy kilépsz a kapcsolatból,vagy benne maradsz és alkalmazkodsz.

Nos van még egy megoldás speciálisan erre az esetre,mégpedig elöre késziteni a selejtes tányérokat,és látványosan és hangosan tombolni!;)Mert ebben az estben az a baj hogy a férj tul sok mindent megenged a feleségnek,ö pedig él a lehetöséggel,tudva hogy egy kis morgolódással megússza.

Persze ilyenkor nem csak a feleség a hibás aki ezt csinálja,hanem az is aki ezt megengedi!Söt!

Na jó most én pakoltam ki amit belémraktak!;)))

Köszönöm mindazoknak akik olvastak!Erika

fircsi képe
Az emberek mindig úgy viselkednek veled, amire tanítod őket. pus
2009. december 11. péntek, 15:48 | fircsi   Előzmény

Az emberek mindig úgy viselkednek veled, amire tanítod őket.
pusz

u.erika képe
Más megközelítés...
2009. december 12. szombat, 11:46 | u.erika

Szerintem nincs azzal probléma ha meghallgatjuk mások ,,szemetét" ha kivül tudunk maradni.

Söt!Még a saját hasznunkra is fordíthatjuk,hiszen ,,A bölcs a más kárán tanul."

szinte csak panaszkodó emberekkel találkozom
2009. december 12. szombat, 21:54 | Kassay Noémi   Előzmény

Asztrológusként én szinte csak panaszkodó emberekkel találkozom, hiszen ritka az ha valaki, csak azért akar horoszkópot készíttetni, mert érdekli hogy mi a dolga, vagy hogy miért született.
Hasonlóan Beához , én is rengeteget tanultam ebből.
Aztán ami a legfontosabb, hogy mindig olyan emberek jöttek hozzám, akinek a problémája, valahol az enyém is volt.
Szerintem nincs ez másképp az életben sem. Vagyis, ha sokat panaszkodnak neked, akkor valószínűleg túl sok a problémád, de biztos, hogy van olyan, amit égetően fontos lenne megoldanod, és ezt el is mondják neked, csak figyelni kell, hogy mi az ami a panaszáradatokból neked, vagy rólad is szól.
Például, nagyon sokan jöttek hozzám a férjem halála előtt párkapcsolati problémákkal, de akkoriban én még egy tökéletes házasságban éltem , amitől jobbat nem is kívánhattam volna.
Amikor már a tizenakárhányadik is ilyen gonddal keresett meg, akkor tudtam, hogy valami gond lesz kettőnk között, de arra ami történt soha egy percre sem gondoltam.
Szerencsére a Jó Istennek volt gondja arra is hogy, még asztrológusként sem tudtam erről semmit. Pedig ha jól meggondolom , egy másodikos, év végén már látta volna.
Szóval a lényeg, hogy még egy telefon hívás sem véletlen, ha a barátnőd arról panaszkodik, hogy megcsalta a férje.
Noa

Először is üdvözlök mindenkit és örülök hogy rátok
2009. december 12. szombat, 23:18 | humorgumo (útkereső)

Először is üdvözlök mindenkit és örülök hogy rátok találtam.Olvasva a hozzászólásaitokat fogok alkalmazni pár gyakorlati tanácsot,de amiért írok nektek az mégis ehhez a témához kapcsolódik.

Röviden a történet: Van 2 lány az életemben akiknél az "ügyeletes" lelki kuka vagyok.
Az elsővel együtt jártam fél évig de a szakítás óta mindig valami hülyeséggel felhív és kiönti a lelkét mert mint ember szeretem és viszont és barátként váltunk el.

A másik lány pedig barátként szerepel nálam és fordítva de állandóan engem hív ha valami baja van mert a saját pasijával nem tud normális kommunikálni,elbeszélnek egymás mellett.

Hogyan és itt főleg gyakorlati tanácsra lenne szükségem,mert ez engem is emészt

A kérdésem a következő:

Türelmes embernek tartom magam,és hogyan húzzam meg a határvonalaimat,hogyan közöljem ezt velük(mert már szóban ezt megtettem nem egyszer...) hogy ez a kapcsolatokban ne ejtsen csorbát?

Tudom a megoldás az lenne ha több önbizalmam lenne amin szerencsémre dolgozok is az utóbbi 3 évben....

Köszönöm a tanácsaitokat,válaszaitokat.

Máté

Ragaszkodás
2009. december 12. szombat, 23:37 | csaesz   Előzmény

Ha egyértelműen kerek-perec meghúznád a határaidat, biztos mindkettő észrevenné őket. Talán valami mégis visszatart ettől...
"...hogyan húzzam meg a határvonalaimat, hogy ez a kapcsolatokban ne ejtsen csorbát?" - kérded. Én megkérdezném magamtól, mi az oka, hogy ragaszkodom ennek a két lánynak a barátságához? Ebben a mondatodban benne van az, hogy valamennyi mértékben próbálsz nekik megfelelni, hogy megtartsd a barátságukat. Ha a lelki szemetesláda minőségedhez kapcsolódó gondolataidat, érzéseidet egy az egyben tudnád közvetíteni feléjük, tehát megfelelési kényszer nélkül önmagadat tudnád adni, szerintem annak lenne hatása.
Én ott kezdeném a munkát, hogy elfogadnám azt, lehet ez a barátság rovására megy majd. De őszintén: milyen barátság is az, amit csak az tart össze, hogy szívhatjuk a másik vérét??

Az ismerőseim körében nagy különbséget teszek azok között, akik azért panaszkodnak, mert ezzel valami megoldásra szeretnének jutni magukban, vagy csak azért, mert addig is megkapják az én figyelem energiámat, de eszük ágában sincs a megoldáson dolgozni.
Az szerintem is igaz, hogy mindkettő engem tükröz, de az utóbbinál inkább a vérszívás tényén gondolkodom el, nem a valós problémáján. Lehet, hogy csak azt kell belőle megtanulnom, hogy hogyan álljak ki magam mellett, hogy védjem meg magam az energia leszívástól...

köszönöm Csaesz
2009. december 12. szombat, 23:48 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

köszönöm Csaesz

"Ha egyértelműen kerek-perec meghúznád a határaidat, biztos mindkettő észrevenné őket. Talán valami mégis visszatart ettől..."

A megfelelési kényszer hogy akkor nem vagyok szerethető..amit hangosan már kimondtam de egyszerűen gyakorlatba nem vagyok képes ezt átültetni...olyan mintha totyorognék egy helyben és baromira idegesít ez...

"milyen barátság is az, amit csak az tart össze, hogy szívhatjuk a másik vérét??"

- Érdek

Érdek?! Elég a mézesmadzag? :) Csaesznak igazat tudok adni,
2009. december 13. vasárnap, 0:06 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Érdek?! Elég a mézesmadzag? :) Csaesznak igazat tudok adni, ezeken, amint Te én is átmentem... Nálam akkor lett határvonal meghúzás, amikor már totálisan elegem lett ebből a szerepből. Először amikor kimodtam, hogy Bocsi, ez engem nem érdekel! akkor még rossz érzés volt, de utána egy felszabadultság érzés, a gerincem egyből "egyenesebb" lett... :) Szerintem, nincs okod félni a ttól, hogy elveszíted a nőcik figyelmét/"törődését"/közelségét/ .../ stb. Rajtuk kívül rengeteg csajszi van még! :)

hihi :)))) ez jobb mint egy Csernus terápia...köszi Szabox
2009. december 13. vasárnap, 0:09 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

hihi :)))) ez jobb mint egy Csernus terápia...köszi Szabox

Szia Máté!
2009. december 13. vasárnap, 11:07 | Bochecha   Előzmény

Amit a másik blogban írtam (El tudnád engedni a szüleidet? ) a régi-új 'rendszer' kapcsán, az ebben az esetben is előjön szerintem.

Első verzió: azért nem húzod meg a határaidat, mert nem akarsz Mást megbántani, magyarul az elvárásaik szerint cselekszel, nem vállalod fel Magadat, hanem 'aggyal gondolkodsz', amiben persze nem érzed jól Magad, mert az nem Te vagy, érzed belül, hogy valami nincs rendben...

Második verzió: vállalod a 'vagyok, aki vagyok'-ot, a szívedet követed, azt teszed, amit a Lényed diktál, magyarul nem vagy megalkuvó, nem Mások törvényei szerint élsz, hanem a Saját Törvényeid szerint.
Lehet, hogy elveszíted a 2 lány barátságát, de:
Ha őszintén válaszolsz a kérdésre, rájössz, hogy igazi barátok-e?

Plusz ha becsukódik egy ajtó, kinyílik egy másik. :)

Magamról annyit, hogy az idei évem nem szólt másról, mint a régi lerombolásáról. Elég sok régi barátságom megszűnt ebben az évben, így alakult. DE: találtam új barátokat, és hálás vagyok a Sorsnak, hogy lehetőséget adott a 'megtisztulásra', hogy csak olyan emberek maradtak meg, akik 'igaziak', a többiekről meg kiderült, hogy nem...
Ez az élet rendje, minden változik, az meg rajtunk múlik, hogy ezt tragédiaként éljük meg, vagy meglátjuk benne az új kezdetet... :)

Szeretettel: Zsani

Szia Zsani Köszönöm az üzeneted,sokat segített.Tudom hogy le
2009. december 13. vasárnap, 19:35 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Szia Zsani

Köszönöm az üzeneted,sokat segített.Tudom hogy le kell romboljam a régi mintáimat,és ehhez gyökeres változásra van szükségem.Talán ennek köszönhető az is hogy elszántan készülök külföldre,hogy végleg belevágjak abba amit a szívem akar.

Köszönöm soraidat

Szia

Máté

Szia Máté!
2009. december 13. vasárnap, 19:48 | Bochecha   Előzmény

Nincs mit, örülök, ha segített az írásom. :)

Szerettem volna írni Neked privátban, csak valami van a rendszerrel, úgyhogy nem sikerült.

Ha gondolod, küldj egy emilt a bochecha01kukachotmailpontcom-ra, és akkor tudok Neked írni.

szeretettel: Zsani

Szia Zsani Írtam emailt:)
2009. december 13. vasárnap, 20:19 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Szia Zsani

Írtam emailt:).Akit érdekel a könyv írjon ide :humorgumokukachotmailpontcom

Máté! Vannak dolgok, amik ott is utol fognak érni, ha nem
2009. december 13. vasárnap, 20:17 | Szabó Péter (csak kilépve) (útkereső)   Előzmény

Máté!

Vannak dolgok, amik ott is utol fognak érni, ha nem foglalkozol a dolgokkal. :)

Anno menekülni akartam a dolgaim elől, új élete kezdeni, most úgy vagyok, hogy jó a régi is, inkább rende rakom.. de legalább is törekszem rá! :)

Mellesleg, én is akartam írni priviben a könyvvel kapcsolatban, de valamiért nem tudok én sem... de "megszereztem" és elolvastam. :) Jóóó! :)

Hello Péter, Igen ezt már megkaptam hogy külföld egy
2009. december 13. vasárnap, 20:25 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Hello Péter,

Igen ezt már megkaptam hogy külföld egy menekülés.Én nem akarok semmi elől menekülni hanem aszerint élni amit a szívem diktál.Ha itthon érzem hogy nem megy régóta a szekerem úgy ahogy kellene akkor változtatni kell.Természetesen én is azon vagyok ahogy te is hogy a régi életemet rendbe
tegyem és új év,új élettel és új lappal vágjak bele a következő évbe.

u.erika képe
Sziasztok!
2009. december 13. vasárnap, 0:15 | u.erika

Az én esetémben arról van szó hogy e egy újabb taktika hogy a fönököm közelebb kerüljön hozzám!:)

Volt már udvarlás,fenyegetés,jópofizás,kérlelés,és ez a legújabb!:)

Mindíg amikor az egyik módszer nem válik be egy kis szünet,és amikor azt hiszem hogy béke van és nyugalom akkor elöáll valami újabb módszerrel.

Pedig tudhatná hisz elmondtam már a legelején hogy ha benne vagyok nem futok köröket hanem igent mondok elsöre!De a nem az bármennyi kérdés után is nem marad!Már egy éve lassan.Arról nem én tehetek hogy ilyen lassú a felfogása!Ha jól esik neki taktikázzon csak tovább,szerintem már kezd kifogyni az ötletekböl.

Mit mondjak ettöl nem vagyok büszke magamra,de konfliktusok és megoldások tapsztalásaihoz nagyon jó terep!;)

Ezt az udvarlósdit pedig nem veszem magamra,ha más lenne itt akkor is ugyanezt csinálná ahogy volt is korábban.

Üdv:Erika

Szia Erika Egy könyv jutott eszembe amit ajánlok neked sok
2009. december 13. vasárnap, 0:30 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Szia Erika

Egy könyv jutott eszembe amit ajánlok neked sok szeretettel: Pont az ilyen konfliktus helyzetekről ír...

Barbara Berckhan: Verbális önvédelem

A linket nem tudom közzétehetem itt ahonnan megszerezheted pdf-ben ha nem akkor keress meg privátban

Addig is a tartalom a könyvről

http://www.libri.hu/konyv/verbalis-onvedelem.html

Szia

Máté

u.erika képe
Köszi Máté!
2009. december 13. vasárnap, 0:57 | u.erika   Előzmény

Megnéztem a könyvet,mármint a weboldalt amit ajánlottál.Csak most külföldön vagyok és itt nem tudok könyvett venni,de szerintem nem kell sok idö én is rendelkezem annyi tapasztalattal hogy én magam is irhatnék egy regényt ebben a témában!:)

Nos a konflikusokat eddig meg megoldottam,igaz hogy olykor nagyon tudtam szenvedni,sajnáltam magam,haragudtam másokra,nem feltétlenül ebben a sorrendben.De olyan vagyok mint a mesebeli katicabogár.,,Sós kútba tettek onnan is kivettek.Kerék alá tettek onnan is kivettek" Hát így!:)

Most elértem azt hogy látom hol a helyem ezekben a szituációkban,és annyiszor eljátszottam már a gondoltattal hogy mindent elveszíthetek hogy már nem félek a veszteségtöl sem!(volt amikor egy nap kétszer rúgott ki;)Aztán rájöttem ha nincs semmim nincs is mit elveszítenem!Ha nincsenek elvárásaim nem tudok csalódni!

Most már egyre kevesebb dolog van ami zavar,és egyre inkább önmagam vagyok!Ezt mind annak a sok élethelyzetnek köszönhetem ami itt ért engem.Egyébként itt élek és itt is dolgozom egy házban a fönökömmel és a családjával.

Rájöttem arra hogy én bármit is szeretnék,addig itt maradok amíg itt dolgom van,ha már nem lesz több dolgom ezen a helyen a sors biztosítja számomra a következö állomást.

Üdv:Erika

Kedves Erika, Azért írtam neked hogy küldj privát üzenetet mert
2009. december 13. vasárnap, 1:09 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Kedves Erika,

Azért írtam neked hogy küldj privát üzenetet mert csak egy email cím kell és szívesen küldöm a linket neked,ahonnan letöltheted.Mellesleg szerintem tanulni nem szégyen és én is elolvasva a könyvet vannak olyan taktikák amiket az imádnivaló őseimen vagy barátaimon alkalmazok amikor cukkolnak:))).
Még jobb érzés amikor ezek a labdák amikre régen ugrottam most már nem vetődöm.

További sok sikert neked:))

u.erika képe
Szia Máté!
2009. december 13. vasárnap, 14:39 | u.erika   Előzmény

Már kaptam mástól privát üzenetet,azt nem tudom én sem hogyan,de innen lehet küldeni privát eemail címre is.Bochechea tudja!;)Ezért történt ez a kis félreértés.De mivel én sem tudom hogy hol keresd,ezért a legegyszerübb ha most megadom.ujlaki31@freemail.hu

Tanulni szerintem sem szégyen,egész életünkben azt csináljuk ha szégyeljük ha nem.Söt én inkább a lustaságom miatt szégyenkezhetek.;)

Èrdekel a könyv is amit ajánlottál meg is fogom venni,de csak akkor lesz rá lehetöségem ha hazamegyek,mert már akartam könyvet rendelni ide Németországba de nem szállítanak ki utánvétellel.

Köszönöm!Erika

Emil
2009. december 13. vasárnap, 15:15 | Bochecha   Előzmény

Sziasztok!

Ha rákattintotok az üzenet alján a küldő nevére, akkor bejönnek az adatai, és jobb fent van a kapcsolat funkció, ott lehet levelet küldeni egymásnak.

Erika!
Ha nem szeretnéd, hogy tele legyen a postaládád spammel, akkor ne úgy add meg az emiledet nyilvános helyen hogy leírod azt, hanem pl. ujlaki31kukacfreemailponthu, hogy ne legyen beazonosítható, hogy ez valójában egy emil cím.

szeretettel:Zsani

u.erika képe
Köszönöm Zsani!
2009. december 13. vasárnap, 15:41 | u.erika   Előzmény

erika

Szia Erika Elküldtem a linket ahonnan letudod pdf-ben tölteni Üd
2009. december 13. vasárnap, 19:38 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

Szia Erika

Elküldtem a linket ahonnan letudod pdf-ben tölteni

Üdv Máté

u.erika képe
Köszi Máté!
2009. december 13. vasárnap, 23:36 | u.erika   Előzmény

Megkaptam az üzeneted,de külsö segitséget fogok kérni a letöltéshez,mert bevallom eléggé szerény számitogépes ismeretekkel rendelkezem....

Az egyik hozzászólásodban olvastam hogy a ,,külföd menekülés".Ezt most hogy érti aki ilyet mondott Neked!?Csak megsúgom hogy ne hallgas más emberekre!Ha Te tényleg úgy érzed az más!

Èn is külföldön élek(már írtam ezerszer) és kikérem magamnak nem menekültem!Egyszerüen az jött hogy már nincs otthon dolgom....Itt jó helyen vagyok,és ebben a Noa is megerösített!Amit nagyon köszönök Noa!;)Tényleg eröt adtál!

Ha elindulsz külföldre például az lehet menekülés,de arra számítani kell hogy sehol nem fonják kolbászból a kerítést!Nagy esély van arra hogy gazdagothatsz tapasztalatokban.Ami nem baj,ha úgy fogod fel hogy ez a Te érdekedben van.Itt senki nem kíváncsi arra hogy otthon mit értél el és mid van.Csak az számít hogy mit tudsz felmutatni!Mindent elöröl kell építeni!

Bocs hogy ezeket most konkrétan neked címeztem,ez mind leginkább rólam ,és nekem szól.Csak annyit tudok tanácsolni hogy ne hallgass senki másra csak amit a belsöd súg Neked!Ha egy kívülálló azt gondolja hogy menekülsz,akkor az az ö baja.Tudod mindenki a saját szemüvegén át látja a Világot!;)

Üdv:Erika