Miért fontos a gyász feldolgozása, különösen az őseinkké? | Önmegvalósítás.hu

Miért fontos a gyász feldolgozása, különösen az őseinkké?

Azt gondolom, ha elolvassuk Polcz Alaine, GYÁSZBAN LENNI c. nagy sikerű könyvének az alábbi részletét, érteni is fogjuk:

"Ha a bennünket érts súlyos veszteség után, nem gyászolunk, nem végezzük el a gyász munkát, a tragikus veszteség nem csak egész életutunkat, további sorsunkat, de több generáció sorsát is befolyásolhatja!

TÚLFÉLTÉS, SZORONGÁS, BALESETEK MIATTI AGGÓDÁS, ÁLLANDÓ FÉLELEM A BETEGSÉGEKTŐL, A PARTNER, A VAGYON, ÉS A SZELLEMI DOLGOK ELVESZTÉSÉTŐL, FÉLELEM AZ EGYEDÜL MARADÁSTÓL, AZ IDEGEN KÖRNYEZETTŐL, SZEPARÁCIÓS ÉS HALÁL FÉLELEM

- nagyjából ezek a leggyakoribb következmények."

A fentiekből kiderül és következik, hogy ha az őseink nem dolgozták fel gyászaikat, akkor ez oka lehet a mi túlféltésünknek, szorongásainknak, betegségtől, haláltól való oktalan félelmeinknek, partner, vagyon, szellemi dolgok elvesztésétől és az egyedül maradástól való félelemnek!

A téma kapcsán készített velem Forrai Ildikó több mint 40 éve praktizáló jós riportot.
Örömmel osztom meg veletek, mert ezt a különös témát feszegettünk, ahol érthetővé válik az oldás jelentősége!

- Forrai Ildikó: Ica, múltkor beszéltünk a SPECIÁLIS KARMA oldhatóságáról, felismeréséről és azóta el is kezdted nagy sikerrel a 4 hétvégés tréneri képzésedet Debrecenben, melyet ősszel Budapesten is megtartasz. Most viszont valami újjal készültél nekünk! Mi is ez pontosan?
- Szabó Ilona: Van egy nagyon különleges témám, a GYÁSZ oldásnak egy nem hagyományos módja, a GENERÁCIÓS GYÁSZOLDÁS és az ELŐZŐ ÉLETES gyászoldás.
- F.I: Ica, várj csak egy kicsit! Mi a különbség a kettő között? Egyáltalán, miért van erre szükség?
- Sz. I: Hadd kezdjem egy idézettel, Polcz Alaine, GYÁSZBAN LENNI c. nagy sikerű könyvéből:
"Ha a bennünket ért súlyos veszteség után, nem gyászolunk, nem végezzük el a gyász munkát, a tragikus veszteség nem csak egész életutunkat, további sorsunkat, de több generáció sorsát is befolyásolhatja! TÚLFÉLTÉS, SZORONGÁS, BALESETEK MIATTI AGGÓDÁS, ÁLLANDÓ FÉLELEM A BETEGSÉGEKTŐL, A PARTNER, A VAGYON, ÉS A SZELLEMI DOLGOK ELVESZTÉSÉTŐL, FÉLELEM AZ EGYEDÜL MARADÁSTÓL ÉS HALÁL FÉLELEM - nagyjából ezek a leggyakoribb következmények."
A fentiekből kiderül és következik, hogy ha az őseink nem dolgozták fel gyászaikat, akkor ez oka lehet az összes fent említett szorongásnak és félelemnek.
Erre dolgoztam ki egy gyakorlatot, aminek GENERÁCIÓS GYÁSZ oldás a neve.
- F.I: Honnan tudom, melyik ősöm nem oldotta ki a gyászát?
- Sz.I: Ez szinte mindenkiben felvetődik a téma hallatán. Nagyon örülök, hogy Te is ott leszel, így személyesen fogsz meggyőződni róla, hogy egyetlen ősöd feldolgozatlan gyásza, vesztesége sem fog kimaradni!
- F.I: Milyen változásra számíthatok?
- Sz.I: Hadd meséljem el a sajátomat. Évtizedek óta feltűnt, hogy állandóan búcsúzkodom! Ha egy szerettem elutazott én mindig fájdalmasan búcsúztam. Sokszor még szégyelltem is magam emiatt. A férjem rendszeresen 3 hónapokra, külföldre járt dolgozni, majd a 3 lányom, hol ide, hol oda utazott tanulni, aztán jöttek a cserediákok, akik nagyon a szívemhez nőttek és érthetetlen volt számomra ez a rettentő erős búcsú fájdalom, amikor elmentek. Elvégeztem a GENERÁCIÓS GYÁSZOLDÁST idén, és amikor a külföldön dolgozó páromat meglátogattam, láss csodát, a búcsú pillanatai mosolygósak voltak, a figyelem az együttlétünk örömén volt és nem jött hozzá a fájdalom. Ki tudtam futtatni! És ez csak egyetlen példa volt! Sokat tudnék még mesélni!
- F.I: Mi van a normál gyásszal, vagy a párkapcsolati gyásszal, ahol nem hal meg az illető, de mi mégis gyászoljuk, minden olyan tünettel együtt, ami a normál gyászban jelenik meg, mint pl az alvatlanság, nyáltermelődés leállása, düh, bűntudat, stb?
- Sz.I: Ezt a témát is fogjuk érinteni, a gyász 5 fázisát és hogy mikor mit lehet tenni, hogyan lehet magunkat megérteni vagy szeretteinken segíteni, ebben az esetben. A párkapcsolati gyásznál, csodálatos lehetőségeink vannak, csak ki kell várni az oldhatóság idejét. Ezt a hétvégét, azoknak ajánlom főleg, akik nem a friss gyászaik miatt jönnek, hanem a fent említett tüneteket tapasztalják magukon, vagy tudják, hogy a családban halmozottan volt járvány, háborús elesés vagy csak egyszerűen sok volt a veszteség.
- F.I: Azt tudom mondani Ica, hogy ez a GENERÁCIÓS GYÁSZOLDÓ hétvége, igen tartalmasnak ígérkezik. Mikor és hol is lesz ez?
- Sz.I: A SOTER Tea Házban fogom tartani Bp. VI. ker. Dessewffy u. 53 sz. alatt október 17-18-án.
Amit még meg szeretnék említeni, hogy 16-án pénteken 18.30-tól egy INGYENES tájékoztató előadást tartok a téma kapcsán!
A www.szaboilona.hu oldalon találhatók a részletek és a jelentkezés! További gyakorlatokat a www.sziakademia.hu oldalon találhatóak.
- F.I: Köszönöm Ica ezt a beszélgetést, az olvasóknak, pedig ajánlom Ica tréningjeit, egyéni konzultációit, melyből még én is sokat tanultam! Ica telefonszáma: 06309358001

Beküldte: | 2015. okt. 11. vasárnap - 21:33

Hozzászólások

0 hozzászólás