Vagyok, aki vagyok az én értelmezésemben | Önmegvalósítás.hu

Vagyok, aki vagyok az én értelmezésemben

Vagyok, aki vagyok. Mint Isten önmeghatározása számomra ezt jelenti: Én vagyok a nagy létező, minden létező, a teremtő, tehát önerőmből képes vagyok bámiben- az egész mindenségben abban megnyilvánulni, amiben szándékomban áll.


Beküldte: | 2011. jan. 25. kedd - 16:55

Hozzászólások

5 hozzászólás
Ezt magamban nem érzem így. Nem vagyok Isten. Ember vagyok,
2011. január 25. kedd, 17:29 | KatiPotter

Ezt magamban nem érzem így. Nem vagyok Isten. Ember vagyok, lehetőségekkel, de korlátokkal is. És hogy nem vagyok mindenható, és senki sem, ennek örülök is. Amik a boldogsághoz kellenek, azok megvannak bennünk. De mondjuk most megint belekotnyeleskedtem, ha arról van szó, hogy "mi lennénk az Isten meg a mindenség". Én biztos nem vagyok Isten, és nem is szeretnék. Emberi vagyok, emberi lehetőségekkel, emberi korlátokkal, de a lehetőség elég, hogy a természetem szerint éljek, nyáladzósan fogalmazva (ahogy szoktam néha:D) a szívem szerint. Szabad vagyok. Valahogy így fogom fel.

erre mondják azt, hogy isten bennünk él
2011. január 25. kedd, 18:38 | szeti87   Előzmény

és nem kívül kell keresnünk Istent, hanem önmagunkban, Szó sincs arról, hogy mindenhatónak és mindentudónak kell érezni magunkat. A hangsúlyom ezen van: Minden Létező, az Isten. Forrása is, alkotó eleme is minden létezőnek.

fehercsongor képe
Bundám kényelmében
2011. január 25. kedd, 21:40 | fehercsongor   Előzmény

Élek a szívem szerint élek + szabad vagyok => tehát a szívem foglya . Ez is egyfajta szabadság . Mint a börtönlakó felismerése : Nem is ő van bezárva , hanem a cellaajtó . Üdvözlettel : felacsó

"Minden ember, minden
2011. január 25. kedd, 22:19 | szeti87   Előzmény

apró mozzanat, életedbe úgy került, hogy magad vontad oda. Az pedig, hogy mit kezdesz most velük,rajrad áll." Ezzel a tudattal tekinteni mindenre, számomra megfogalmazza a szabadság lényegét. Én kimondottan örültem annak a megzenésített Weöres Sándor versnek, amit küldtél a blogba. Így válik az élet játékká, izgalmas kalanddá, ha felismerjük, hogy a világban minden, amit látunk, önmagunk tükre.
Erről eszembe jutott egy poén is. Egy haverom mondta némi maligám után: én nem az vagyok, akinek te látszol

Jehova tanúinak állítása szerint a JHVH mindenhol előfordult a
2011. január 26. szerda, 0:05 | szeti87

Jehova tanúinak állítása szerint a JHVH mindenhol előfordult a Bibliában, csak a a fordítók kivonták belőle- Egyébként eredetileg a zsidóknak különböző isteneik, "EL"- jeik voltak, és többes számban is beszéltek róluk: ELOHIM. Na, emiatt kellett a Vagyok, aki vagyok. Jehova eredetileg természet és villámisten volt, csak mire a Bibliába került, elfelejtette ezt magáról.