A gondolatok teremtő ereje | Önmegvalósítás.hu

A gondolatok teremtő ereje

A gondolatok teremtő ereje

Amilyen a gondolkodásunk, életünk olyanná válik. Pozitív gondolatok, hitek és elvárások pozitív eseményeket, körülményeket és embereket vonzanak életünkbe, a negatívok pedig negatívokat. Ez a vonzás törvénye.
Mindig az valósul meg számunkra, „amire a legtöbbet gondolunk, amiben a legerősebben hiszünk, amit lényünk legmélyén várunk el és/vagy a legélénkebben képzelünk el.” (Shakti Gawain)
Személyes meggyőződésem, - és még sokunké -, hogy a gondolatok teremtő erővel bírnak. Az ok és okozat törvénye alapján kivetített gondolatainkkal mi magunk formáljuk önnön valóságunkat. A legnagyobb vonzerőket saját szándékaink, céljaink és hiedelmeink képviselik.
„A siker nem azon múlik, hogy mi történt veled a múltban, hanem hogy hogyan látod a jövődet.” ( )
„Csak elég világosan fogalmazd meg a kérésedet, és minden, amire szíved vágyik, el kell hogy jöjjön hozzád.” ( S. Gawain)
Valóban felkészültél a legjobb dolgok fogadására?
Mindig tartsd észben, hogy amin gondolkodsz, azt erősíted, azt vonzod magadhoz. Ezért a jón, az elérendőn, a vágyott célon gondolkodj! Például: testi-lelki jó közérzet, jólét, egészség, szeretetteli kapcsolatok, szépség.
Egy másik szinten ez vonatkozik emberi kapcsolataidra is. Ha valakiben és valamiben a jót látod meg, akkor azt erősíted benne, ha a rosszat, akkor azt. Nem valami elutasításával, hanem azzal foglalkozz, hogy mit akarsz létrehozni.


Beküldte: | 2011. jan. 23. vasárnap - 21:40

Hozzászólások

17 hozzászólás
Ha IGAZ lenne amit itt leírsz akkor pusztán a jó gondolatok eleg
2011. január 23. vasárnap, 22:06 | Névtelen úá (útkereső)

Ha IGAZ lenne amit itt leírsz akkor pusztán a jó gondolatok elegek lennének ahhoz , h maradéktalanul
boldogok legyünk .
Kérdés honnan tudhatjuk pl azt mi is az ami minket tökéletesen boldoggá tesz ... ?

Az ember a teremtése( illetve saját maga cselekvéseinek , elképzeléseinek ...stb...) választása óta belebukik a saját gondolataiba , mivel nen tudhatja mi neki a legjobb .

Ki kell ábrándítsalak ; ha tudná az ember mi neki a legjobb , Isten lehetne vagyis a Teremtő Aki mindent tud oda - vissza öröktől fogva.

Az amit mi per pillanat " jónak " tudunk érzünk , gondolunk és cselekszünk arról semtudunk valójában semmi érdemlegeset arról , h ezek az érzések , gondolatok honnan , hová kitől és miért származnak .

Az ember nem tud és nem is akar elszakadni attól a víziójától , h érdemben az a jó amit ő akar ...és úgy jó ahogyan ő akarja ...

ez van

üdv úá

ne haragudj
2011. január 23. vasárnap, 22:20 | szeti87   Előzmény

Ne haragudj, de egyáltalán nem értem, amit írtál, és azt sem, hogy kapcsolódik ez ide. Azt kiolvasom, hogy a vallást pedzegeted, de semmi többet. Lehet, hogy csak én tompultam el?

Én értem, amit írsz. A vonzás törvényében ilyen szinten én
2011. január 23. vasárnap, 22:56 | KatiPotter   Előzmény

Én értem, amit írsz. A vonzás törvényében ilyen szinten én sem hiszek, hogy az van mindig, úgy, ahogy mi akarjuk. Viszont vannak dolgok, mély érzések, amivel kapcsolatos dolgok tényleg bejönnek, igazi boldogsággal kapcsolatosak, amikben Isten segít. Egy példa: akarunk egy társat, találkozunk is egy olyannal, akiről álmodtunk esetleg, de azt kell látnunk, hoppá, nem úgy történnek a dolgok. Felfoghatjuk úgy is, hogy húúú most akkor katasztrófa. Meg úgy is, hogy oké, akkor ez barátság vagy akármi (persze ilyenkor is fel kell dolgozni, mélyére látni, ha zavaró ebben valami, nem kell elfojtani, de bukásnak felfogni sem), de aki szeretni akar, az úgy is megkapja a lehetőséget, csak lehet, hogy valaki mással. Lehet, hogy nem úgy, ahogy esetleg ő elképzelte, de Isten nyújt segítséget a kérdésben akárhogy, mert nyilván rosszat nekünk nem akar. Így képzelem kb és így is tapasztalom. Nem vagyunk mindenhatók, és ez így van jól. Nem mi vagyunk a világ közepe, a közösség együtt formálja a dolgokat. És ez így van jól. De a lehetőségekhez mérten Isten tud segíteni, ha nyitottak vagyunk. Szóval elveszettek sem vagyunk, és tudunk hatni a sorsunkra. Csak ne gondoljuk azért, hogy miénk a világ és minden teljesen úgy van, ahogy akarjuk.

köszi, beintegráljuk :-)
2011. január 23. vasárnap, 23:12 | szeti87   Előzmény

Ha azt lehet kiolvasni a szavaimból, hogy mindig az történik, amit akarunk, akkor módosítanom kell a szöveget, vagy kiegészítenem. Köszönöm a visszajelzést. Gondolok itt arra is, hogy a tudatos célok és a tudatalatti elvárások sokszor nincsenek összhangban. Az ember tudatosan társat keres, miközben tudat alatt ott motoszkál benne a félelem a csalódástól, vagy az elkötelezettségtől. Egyébként én mélyen bízom az Isteni Bölcsességben, hogy azt adja a számomra, ami nekem a legjobb. Köszi a véleményt, beintegráljuk.

Örülök, hogy hozzájárulhattam valahogy. :) Amúgy tényleg, ez
2011. január 23. vasárnap, 23:49 | KatiPotter   Előzmény

Örülök, hogy hozzájárulhattam valahogy. :) Amúgy tényleg, ez is lehet. De én úgy tapasztaltam, hogy teljesen tudatosulva sem mindig úgy jön be, bár tény, hogy találkozni fogunk a témával valahogy, ahogy az a valóságban létezik.

Szia UA !
2011. január 24. hétfő, 0:01 | Éva.   Előzmény

Látom Szeti téged is idecsalogatott:)
Nekem hiányoztál.

fehercsongor képe
Erről Koncz Zsuzsa
2011. január 24. hétfő, 0:00 | fehercsongor

egy száma , a " Ki minek gondol " jutott eszembe
http://www.youtube.com/watch?v=v9AFhLn7ynU
"Ha valakiben és valamiben a jót látod meg, akkor azt erősíted benne, ha a rosszat, akkor azt." Üdvözlettel : felacsó

szép és igaz szám
2011. január 24. hétfő, 0:24 | szeti87   Előzmény

Weöres Sándorról sokaknak csak a gyerekversek (főként a Bóbita) ugranak be, de több ezoterikus verse és írása is van. (pl. az út a teljesség felé) Igen, és igen. A Tükör-effektusra is gondoltam. Amit a másikban látsz, önmagad vagy. Amit szeretsz benne, te magad vagy. De ezt még nem írtam meg, hiába ígértem.

Medve képe
...Konc Zsuzsinak van egy régi dala, melynek részlete mindíg
2011. január 24. hétfő, 7:03 | Medve   Előzmény

...Konc Zsuzsinak van egy régi dala, melynek részlete mindíg bennem cseng: "amit a képzeleted rólam mesél, számon kérni rajtam nem lehet" Találó spiri mondanivalója van.
Ha mások vélt sérelme ilyen-olyan vádakat generál, szükségtelen ezekkel azonosulni.
Ha már nem akarsz másoknak megfelelni kényszeresen, könyebb figyelmen kívül hagyni esetleg sértő megjegyzéseiket, nehezteléseiket, stb.
Sokat segíthet mindannyiunknak, ha ezzel a tudattal létezünk.

igen , Medve
2011. január 24. hétfő, 9:11 | szeti87   Előzmény

én is ezzel a mentalitással fogom fel a kritikát. Richard Bach Illúziók c. könyvében van egy jó részlet, igen régen olvastam, lehet, hogy át is írtam kicsit (Alcíme: Egy vonakodó messiás kalandjai): Don, a mester azon töpreng, hogy mindent tud már a földi létről, miért kellett újjászületnie...Richard addig faggatja, míg kimondja :az emberek mindig csodákat akarnak, járhatok én ezeknek a vízen...de hiába mondom az igazságot, nem hallgatnak rám. Mire Richard: Ha ennyire fontos neked, hogy megfogadják a szavaidat, akkor alighanem ez a tanulnivalód. Ha a boldogságod azon múlik, hogy más mit tesz, vagy mit nem tesz, akkor újra kellett születned.

u.erika képe
Szia Szeti!
2011. január 24. hétfő, 0:26 | u.erika

Akkor ezek szerint Te boldog,és elégedett Vagy mert elég csak arra gondolnod amire vágysz,és a vágyad beteljesül a gondolataid segítségével....!?

Örömmel fogadnánk ha megosztanád velünk az ezt példázó csodálatos élményeidet! ;)

Üdv!Erika

A siker feletti öröm és a boldogság nem azonos. Elég sok cikket
2011. január 24. hétfő, 0:36 | szeti87   Előzmény

A siker feletti öröm és a boldogság nem azonos. Elért sikerekről elég sok cikket megjelentetnek az agykontrollos-írások, több könyvet is kiadtak.Én nem állítom magamról, hogy azért vagyok boldog, mert mindent megkapok, amit akarok.Ezt írtam volna valahol? Hol írtam? Ideje aludni mennem, ha már a saját írásaimat sem tudom követni...

"A siker feletti öröm és a boldogság nem azonos." Szeti, ez
2011. január 24. hétfő, 0:38 | KatiPotter   Előzmény

"A siker feletti öröm és a boldogság nem azonos." Szeti, ez szerintem telitalálat, legalábbis nekem. :)

fehercsongor képe
Nem azt írta , hogy
2011. január 24. hétfő, 1:02 | fehercsongor   Előzmény

a beteljesülés csettintésre és hipp - hopp következne be . Az talán eggyel vagy többel fentebbi sík . Engem például Isten óvjon attól , hogy jelenlegi fejlettségemben odakerüljek ! Egyik percben tüzes vízben izzadnék , másik percben jeges tűz fagyasztana . Egyik percben egy hárem kényeztetne .... Egy kósza gondolat : és már ki is lennék herélve . Főleg attól félnék , hogy elfelejtem , hogy a gondolataim teremtő erővel bírnak , vagy gondolat nélküli meditatív állapotba kerülnék valamelyik iszonyat közben , mert akkor alaposan benne maradnék a pácban , mert eszembe se jutna egy jobb gondolattal kihúzni belőle magam .
Itt a földön a Jóisten adott a teremtőerőnknek némi lappangási időt . Így is jól szórakozhat rajtam .
Görcsös akarattal bevonzok valakit , és a tudatalattim egy elegáns húzással kicselezve engem : velem teteti tönkre a kapcsolatot .
Görcsös akarattal bevonzok valamit , és mire megszerzem , már más vagyok , nincs szükségem rá , vagy képtelen vagyok használni .
Kikönyörgök valamit Istentől , aztán szó szerint kapom azt , amit kértem , megvalósítva azzal kérő szavaim lehetséges más értelmezését , ami szinte az ellenkezője a kérés eredeti értelmének . Néha viszont jobb jön és kérés nélkül . ( A véletlen , ha rábízzuk magunkat , akkor remek szórakoztató partner , csak időben sajnos kiszámíthatatlan . )
A megvalósulásig eltelő idő jó arra , hogy meggondoljam magam , hogy elhessegessem a megvalósulásra nem méltó vágyaimat , vagy a ki tudja honnan jött gondolataimat . Ami vágy meg megmarad , annak a megvalósulásáig akár előre boldog és elégedett lehetek , a tényleges valóságával való pillanatonkénti szembesülés terhe nélkül . Üdvözlettel : felacsó

emberi célok nélkül élni akaró avatárok kíméljenek!
2011. január 24. hétfő, 8:38 | szeti87   Előzmény

köszönöm , ez tényleg a témába vág
Ezért fogok írni arról is, hogy már a célkitűzés előtt célszerű tisztázni valódi céljainkat.
Először is leszögeze
Milyenek legyenek a célok?
Valódiak, azaz, ha elérjük őket, mély megelégedettséget és örömöt érezzünk. Valódi cél lehet például egy nagyobb lakás, ha a család létszáma ezt megkívánja, de nem valódi cél a lottó ötös, hacsak nincs konkrét tervünk annyi pénz ésszerű felhasználására. Valódi cél a belső késztetésnek megfelelő hivatás, életpálya megválasztása vagy a munkahely megváltoztatása. Nem valódi cél a státusz vagy „sztár” munkakör betöltése és a szakmai előmenetel, ha szíve mélyén az ember másféle munkát végezne örömmel.

Medve képe
szükség van az emberi, világi célokra is! Miképp valósítanád
2011. január 24. hétfő, 10:11 | Medve   Előzmény

szükség van az emberi, világi célokra is! Miképp valósítanád meg mentális evolucióddat egy meggyötört, beteg,lelakott testben? A testünk arra való, hogy kifejlődhessen potenciálisan az értelem, a szükséges jólét, eszköze lehet fejlődésednek. Tartsd karban tested, ám törekedj az egyensúly megtartására mindenben.

Van az oldalon egy nagyon jó blog erről. Ezt is érdemes lenne
2011. január 24. hétfő, 12:22 | Éva.

Van az oldalon egy nagyon jó blog erről.
Ezt is érdemes lenne beintegrálni /szerintem/

http://onmegvalositas.hu/blog/naphold/gondolataink_teremto_ereje