Spirituális nők párválasztási szokásai | Önmegvalósítás.hu

Spirituális nők párválasztási szokásai

Hozzászólások

129 hozzászólás
magánvélemény
2009. augusztus 11. kedd, 17:08 | Névtelen (útkereső)

Bocs, csak magamból tudok kiindulni. Azt hiszem elindultam a spirituális úton (milyen is az???hm??). Legalábbis igyekszem mindennap "meditálni", sokat olvasok spirituális irodalmat, túlvagyok az agykontroll tanfolyamon, reiki 2-őn, találkoztam "angyalokkal" stb.

De az igazi fejlődést azóta érzem, amióta tudom, hogy nincs szükségem férfira.

Tehát az én véleményem az, hogy semmilyenre!!!

Ági

(én is kíváncsi vagyok a többiek mit gondolnak...)

Ajjaj jaj!! Szerintem ez egy kicsit túlzás, de valóban igaz, hog
2009. augusztus 11. kedd, 19:05 | Kassay Noémi   Előzmény

Ajjaj jaj!!
Szerintem ez egy kicsit túlzás, de valóban igaz, hogy ha ezen az úton elindulsz , megvagy nélkülük is.
Szerintem azért, mert már sosem vagy egyedül. Isten mindig veled van.

Noa

válasz
2009. augusztus 11. kedd, 19:22 | vándorlélek (útkereső)   Előzmény

Én nem tudom mennyire vagyok vagy, nem vagyok spirituális. Azt sem tudom, hogy milyen mértékben játszik szerepet egy (akár spirituális-akár nem, bár szerintem minden ember spirituális) párválasztásban ez a tény, vagy hogy ennek mércének vagy nézőpontnak kell e lennie?. Nem tudom miért mondja valaki, hogy nincs szüksége férfira vagy nőre. "Ez a legnagyobb badarság." nézzük meg a természetet. Nézzük meg a teremtés rendjét. mindegy melyik vallást veszem alapul. férfi és nő. a két ellentétes szimbólum. fekete és fehér, tűz és víz, ég és föld, jin és jang. Nézzük meg a magyar hagyományokat, ha már magyarok vagyunk. mondáinkat, regéinket, népmeséinket, motívumrendszerünket. férfi és nő nem lehet egymás nélkül. Mert egyik sem képes önálló teremtésre, hogy életet teremtsen. az hogy kinek milyen párra van szüksége??? mindenkinek olyanra, amely egyensúlyba hozza, kiegészíti, vagy tanítja valamire éppen. Persze azt megértem, van olyan szakasza életünknek, amikor "nincs SZükségünk" a másik félre. ez az az időszak, akit arra kell fordítanunk hogy harmóniába kerüljek magammal, hogy egy legyek magammal. mert ha elérem ezt, akkor egy vagyok. ha az Élet úgy adja, akkor a párom is olyan ember lesz aki egy magával. aztán ott a kihívás, hogy ketten is egyek legyünk.s ha ez is megvolt, akkor ott az az ajándék lélek akit, vagy akiket ajándékként "kölcsön kapunk". leírva milyen egyszerűnek is tűnik ez.....

Szóval ítélkeztem most egy jót a saját véleményem alapján, s majd ezért ítéltetek, de most ezt éreztem jónak leírni.....

Az ember Égi és Földi lény egyszerre....
2009. augusztus 11. kedd, 21:40 | Hencsi (útkereső)   Előzmény

Az ember égi és földi lény egyszerre..és aki elindul az önmegismerés útján ez az ,amit igyekszik megérteni és a megtapasztalások alapján összehangolni. Van a fejlődésnek egy ,,szakasza,, amikor az egyén úgy érzi teljes tud lenni egyedül is..de a következő lépcsőfok majd pont az ellenkezőjét igyekszik megértetni velünk. Isten az Embert saját maga képére teremtette Nőnek és Férfinak.....
Amikor én elindultam az úton,a Mesterem ezt mondta: az ember elindul és majd ugyanoda érkezik vissza, ahonnan elindult, a lényeg,hogy tudjon másként gondolkodni.....
Én innen indultam...elhagytam a férfit , akivel éltem,mert nem tudtam létezni már mellette...eltelt pár év, tanultam, tapasztaltam, megismertem, elbuktam,aztán megint elindultam...azaz lépegettem az Úton és most újra ott vagyok ahonnan indultam...egy Férfi,aki úgy gondolkodik, mint én, abban hisz,amiben én, azt az Utat járja, amit én....
Nem szabad a földi síkot elhanyagolni, itt élünk a Földön és a földi léthez hozzá tartozik a társ is. Ha megértjük és helyesen használjuk a földi lét adományait, ha nem ragadunk bele érzelmekbe és helytelen gondolkodási mintákba...szabadon élhetünk egy olyan kapcsolatban,amely mindkét félt kiegészíti és emeli....

Hm..azt hiszem most ennyi ... :-)
Szép estét
Heni

SZABÓ GABRIELLA képe
"az ember elindul"
2009. augusztus 12. szerda, 19:20 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Kedves Heni!

" az ember elindul és majd ugyanoda érkezik vissza, ahonnan elindult, a lényeg,hogy tudjon másként gondolkodni....."

Ahogy olvastam a soraid, magamra ismertem. Egyetértek Mestereddel, a tapasztalás ezt mutatja.
Egyébként azt a társat kapjuk mindig akitől a legtöbbet tudjuk tanulni.
Ha már megtanultunk mindent a kapcsolatról, a kapcsolatokról, akkor megkapjuk a deszertet, az igazit, vagy megtanuljuk elengedni szeretettel.
Mióta megtapasztaltam, hogy nem azzal élünk akivel gondolati szinten szeretnénk, hanem azzal akivel dolgunk van, pontosabban a bennünk lévő társat tudjuk csak bevonzani, tetszik, nem tetszik, így van. Vagy ha nem élünk együtt senkivel annak is oka van.
Az is igaz, hogy nagyszerű dolog mikor egyedül is teljes az ember és nem is kell mindenkinek párkapcsolatban élni.
Van az úgy, hogy valaki magányra születik. Magányos a kapcsolataiban, magányos önmagában, de mégis ez az élet való neki, de idő kell ahhoz hogy rájöjjön, most ezt kell tapasztalnia és rátalál a magány jóízére. A magányra született keres, keres és egyszer csak ráébred, hogy a lelke mélyén nem akar ő senkit.

A spirituális nő attól spirituális nő, hogy a vele történő dolgokat nem véletlenként éli meg, tudja, hogy ami vele történik az őt tükrözi minden szinten. Na persze mindezt el is fogadja.
Így a kapcsolataiban is.

És hol a szabad akarat? - kérdezte Wattson doktor!
2009. augusztus 12. szerda, 19:35 | Szabó_Péter   Előzmény

Eddig olvastam egy rakás spirituális közhelyet! És elindulsz. És? Nem elég csak járni, hanem tenni is kell(ene), nem? De! Dolgozni magadban, magaddal, hogy segíteni tudj másnak is! :)

Magányra született: és mi van a szabad akarattal? Sanyi egyik irománya a spirituális vezetőkről lévő írásban szembesültem ezzel a kifejezéssel...

Pl a magány, szvsz, arra való, h helyre pakold magadban a dolgokat és ha foglalkozol vele, akkor letudható, ergó azt a karmád kipipáltad és mehetsz társaságba!

Addig kapod azt a valakit, akivel dolgod van, amíg magadban valahogy nem oldod fel a dolgot! De válaszhatsz is, nem? De! Tény,h tanulsz mindeknitől, aki a látóteredbe kerül, de azért ne feljetsük el a szabad akaratot! Te választassz! Ha a magányt, akkor a magányt! Ha az életet, akkor azt! Okés!

és van még egy mérhetetlenül egyszerű kérdés: Lehetne másképp? :)

Ne az előtted lévő kommentjeid írd át, hanem azt, amit érzel gondolsz

Te

magad odabent! Én arra lennék kíváncsi! :)

Ha pedig azt mondtátok, akkor elnézést kérek és innen is látszik, h rám is vár egy pár tanulni való! :)

SZABÓ GABRIELLA képe
Igen
2009. augusztus 13. csütörtök, 11:01 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Kedves Péter!

Bizony vár Rád még sok tanulni való :).

"Mindenki megtalálja saját, személyes útját Istenhez - ami jó az egyik embernek, lehet, hogy a másiknak egyáltalán nem felel meg. Ezért saját belső énünket kell felfedeznünk, ha rá akarunk találni az Istenhez vezető utunkra. Nem követhetünk és nem utánozhatunk senkit."

Muhammad Subuh Sumohadiwidjojo

Szia! Nem csak Rád vár még sok tanulnivaló... :-) A Szabad
2009. augusztus 14. péntek, 6:16 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szia!

Nem csak Rád vár még sok tanulnivaló... :-)
A Szabad Akarat Szent ! De ennek a Törvénynek az ismerete már Bölcsességet igényel!
Az tény,hogy mindenki csak azt kaphatja,amit szeretne megkapni :-) ... a döntés mindig a miénk!
De arról sem szabad elfeledkezni,hogy az ember társas lény...és a cél itt a földi létben : megtalálni igazi önvalónkat.....visszatalálni oda,ahonnan indultunk..az Egységből.... az Egységbe!
És itt a Földön,ahol a dualitás világát éljük, szerintem önmagunk-ellenes , ha elutasítjuk a másik nemet!
Persze lehet választani,hogy egyedül akarunk-e az Úton járni,avagy párban :-)
Mindkét lehetőség célhozvezető lehet....

Szép napot!
Heni

Szia! Köszönöm :-) A lélek szabad és ha tartozik is valakihez,
2009. augusztus 14. péntek, 6:26 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szia!

Köszönöm :-)

A lélek szabad és ha tartozik is valakihez, nem máshoz,mint a Teremtőhöz! De a földi lét szabályai megkövetelnek bizonyos lépéseket tőlünk, persze csak ha az Égi Törvények szerint akarunk élni.
A Földön az embernek kell,hogy társa legyen....és ha felvállaljuk a sorsunkat, ha merjük,- mert igenis bátorság kell,hogy ezt megtegyük - ,hogy szembenézzünk önmagunkkal...akkor tényleg oda érkezünk,ahonnan elindultunk , az EGYSÉG-be! És innentől kezdve teljesen mindegy,hogy van vagy nincs társunk :-)
Szerintem az Egység egyenlő : Az Ember égi és földi lény egyszerre!

Szép napot!
Heni

Felesleges plusz ?
2009. augusztus 13. csütörtök, 11:28 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nem szeretem ha egy férfiat azért "vadászik le" valaki, mert szüksége van rá, de azt sem, ha valaki ilyen határozottan kijelenti, hogy neki ugyan nem kell...
Vannak érzések amit az ember lánya kihagyhat az életéből, ha úgy éli meg, hogy valami erősebbel, teljesebbel be tudja takarni annak hiányát, de szerintem az sem a hiányosság, vagy szellemi laposság jele, ha valaki szeret párkapcsolatban élni. A Párom nem hiányt pótól, hanem segít megvalósítani önmagam a párkapcsolatban is. Ez is egyfajta társas életmód. Ha valaki mellett nincs férfi, akkor van más... anya, apa, gyerek, munkatárs, szomszéd, s akkor azokkal él társas kapcsolatban. Persze így lazábban , függetlenebbül, de még az sem biztos. De tény, hogy a párjával az ember vállalkozik. Vállalja a másikat, akár az önmegvalósításának segítésében is.

Úgyhogy szerintem hajrá remeték és apácalányok, de én örülök hogy viszonylag hosszú idő után társra leltem... s így jobban érzem magam a szellemi utamon is... szerintemfejlődük, de ezt nem mérném centikben, vagy meditációmennyiségben, vagy tanfolyamokban... (ez csak egy kihagyhatatlan fricska volt, bocs :-)) )

A címben meg ez a "párválasztási szokás" valahogy nekem azt sugallja, mintha természetes lenne hogy az ember egy tucatszor választgat magának párt az életében. Mert hisz szokásról csak ott beszélhetünk, ahol valamilyen gyakoriságban előforduló esemény van. Nem ? Persze lehet sok nő, egy választása is szokás ? Hát talán... De az egy pár is annyira sokszor nem választás kérdése... Hanem jön. Mert melletem a helye, mert mellette a helyem... választásoktól függetlenül. Elég nekem elfogadni. Persze el is utasíthatom... hisz szabadon dönthetek...

Szóval ez az egész blog kicsit olyan, mintha mi, szellemi fejlődősek itt állnánk egy magasabb szinten, ahol nem az anyagiak, vagy a külsőségek szerint válogatunk, mint azok ott lenn.. :-)

Hát persze hogy az ember nézi, figyeli párja lelkét, szellemi életét is... De az hogy ki lágyat, vagy keményebbet akar, az attól is függ, hogy Ő milyen utakra kíváncsi még, vagy ahogy sokan mondanák: mit kell még megélnie...

Na, bocsánat hogy hosszú lettem... :-(

Üdv: Almás

egységben magunkkal
2009. augusztus 13. csütörtök, 16:26 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Aki magányos, az párra vágyik, aki egy rossz párkapcsolatban él, az magányra...
"Egyeseknek nem lehet a kedvére tenni... :-)"

Az a lényeg, hogy az ember teljes összhangban éljen magával, és választott feladatát tudja csinálni.
Ha ez egy másik emberrel együttélve sikerül, az biztos nagyon jó. Van, aki csak egyedül tudja megélni a teljességet....majd meglátjuk hogy gondolom 3-4 év múlva, lehet változik majd a véleményem.
Nekem személy szerint most kicsit sok a párkapcsolatból. Én pl. sosem éltem egyedül, és alig várom!!(persze most sem lesz az igazi, mert a gyerekeim velem lesznek).
Nemrég tudtam meg, hogy a tarotban a Remete a kártyám. Nem vagyok nagy kártyás, de ez elgondolkodtatott....

Ági

kedves Almás
2009. augusztus 14. péntek, 6:15 | kereso   Előzmény

kérdezd meg magadtól, hogy miért vált ki belőled ilyen erős indulatot, ez a téma! Nem arról van szó, hogy igazad van-e vagy sincs, de valamiért komolyan elért ez a téma Téged, valami fájóra tapintott....

Csizike képe
Ahány Nő, Annyi Férfi
2009. augusztus 12. szerda, 2:03 | Csizike

Szerintem az, hogy "Spirituális Nő" még önmagában nem egy kategória, de mindenképpen nem túl szűk...

Nő ezeregy van... még ha spirituális érdeklődésű is...
(Ezt tapasztalatból tudom.)
Nem lehet mindenkit egy kaptafára venni...
Sőt: egy kaptafára általában csak egyet lehet venni...

Minden NŐ egy egyedülálló, és megismételhetetlen lény... Saját(ságos) igényekkel, tudati és tudatalatti tartalmakkal, vonzásokkal, karmával, szándékkal, vágyakkal, játszmákkal és stb-vel...

Szóval: Minden Nőnek Másfajta Férfire Van Szüksége, Igénye, Vágya, Vonzódása...

Sőt: néha az lenne a jó, ha az összes jó tulajdonság egyszerre lenne meg egy Minta Férfiben... amilyen csak a Mesében sincs...

És "rossz", zavaró, idegesítő és frusztráló tulajdonsága meg nem lenne egy sem...

De hát még ilyen Férfi sem termett...

Attól Szép a Világ... hogy Mindenkinek Másmilyen Kell...

És a legtöbbször az Igazi Vágyak és Belső Motivációk nem is tudatosak, hanem tudatalattiak... tehát sok Nő még maga sem tudja, vagy nem vallja be még magának sem... hogy milyen pasit szeretne... milyenre bukik (bukna)...

Itt is igaz a mondás:

"A szavak suttognak, a tettek üvöltenek."

Valami Jól Hangzik és valami Igaz.

Ez az Elmélet és a Gyakorlat közötti különbség.

Csizike ;-)

Inyó képe
A spirituális úton járó társkereső nők is különböző "szintűek"
2009. augusztus 12. szerda, 15:12 | Inyó   Előzmény

Jó, hogy nem válaszoltam egyből a fórum elolvasása utána a feltett kérdésre, mert Csizike egy az egyben megfogalmazta a gondolataimat! A spirituális úton járó társkereső nők is különböző "szintűek", így különböző "szintű" férfiakat is vonzanak be!

Nem hiszem
2009. augusztus 12. szerda, 16:30 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

hogy vannak a spiritualitásban szintek. Sőt azt sem hiszem, hogy meg kell különböztetni a spirituális nőt. Mitől? A nemspritiuálistól? Olyan szerintem nincs. Nő van! Hogy az önmegismerésben, önfelismerésben merre jár, milyen utat jár? Szerinted hogyan lehet ezt szintezni. Mindenkinek a maga útja a maga tempója.
Szerintetek mitől nem spirituális egy nemspirituális nő?

Erről egyébként egy élő péda jut eszembe.
A páromat mikor megismertem, azt hitte magáról, hogy ő egy kő kemény mérnök ember aki mindig mindenben a racionalitást keresi és találja meg, azt se tudta mit jelent az a szó hogy spiritualitás.
Aztán egy eset kapcsán elbeszélgettünk a véletlenről alkotott véleményemről és rá kellett jöjjek, hogy vannak területek ahol nagyon sok, nagyon spirituális ember nagyon sokat tanulhatna tőle. Csak ő ezt nem igy nevezte.

Üdv!
Hédi

Inyó képe
A spirituális "szintet" idéző jelbe tettem, ami számomra azt
2009. augusztus 12. szerda, 16:38 | Inyó   Előzmény

A spirituális "szintet" idéző jelbe tettem, ami számomra azt jelentette, hogy:

A spirituális érdeklődésű nők is ugyanúgy sok színűek és különbözek egymástól, mint a nem spirituális érdeklődésű nők. Igen, talán rossz szót választottam, mert a szintek szó azt a jelentést hordozza, hogy valakik alsóbb, valakik felsőbb szintűek. Bár, azt gondolom, hogy tudatosságban vannak fejlettebb és kevésbé fejlettebbek, így a spirituális fejlettségben is lehet ilyen fajta különbség. Nem?

Tudatosság
2009. augusztus 20. csütörtök, 23:55 | csaesz   Előzmény

Lehet már lerágott csont a téma, de most tudtam szavakba önteni magamnak, amit ide akarok írni véleményként már több napja.
Szerintem a spirituális nem egyenlő a tudatossal. Én sem értem, hogy mi az, hogy spirituálisan fejlettebb valaki, míg a nagyon tudatos és kevésbé között érzem a különbséget. De a tudatosodással szerintem egyáltalán nem függ össze az, hogy milyen minőségekkel rendelkező párt választunk magunknak. Az én belső férfim pl. szelíd, határozott, feltétel nélkül elfogadó, csodálja bennem a nőt, tud gyermekként bohóckodni de oltalmazni is ha kell, érzékeny, érzéki, kíváncsi, okos. Most hirtelen ezek jutottak róla eszembe. És akkor is ilyen lenne, ha egyáltalán nem lennék tudatos. Csak akkor legfeljebb nem tudnám mélyre ásva megtalálni magamban, és jóval több kört futhatnék a valós párkapcsolataimban, mire bevonzanám őt.

Hogy kell/lehet megtalálni magadban a másik nemet? mármint, hogy
2009. augusztus 21. péntek, 0:15 | Szabó_Péter   Előzmény

Hogy kell/lehet megtalálni magadban a másik nemet? mármint, hogy milyen és hol áll?

Üdv! A Sanyi egyik technikája segít nekem ebben, a párkapcsolati
2009. augusztus 21. péntek, 0:18 | csaesz   Előzmény

Üdv! A Sanyi egyik technikája segít nekem ebben, a párkapcsolati CD-jén megtalálod.

A másik nemet nem lehet megtalálni magunkban. Miért ? mert a nő
2009. augusztus 21. péntek, 22:03 | Névtelen úton levő (útkereső)   Előzmény

A másik nemet nem lehet megtalálni magunkban.
Miért ? mert a nő emberségének ,identitásának
a teremtettségének (antropológia ) lényege ,hogy nő.

Ez viszont is így igaz a férfira is !

A liberalis felfogás -a fent említett antropológiai sajátságotkat -
figyelmen kívül hagyja ill.el akarta törölni a nemek közti
" különbséget "...ezzel megcsúfolva a Teremtést mint kiindulást...
Meggyalázva az embert...és "a mindenség " fölé
próbálta helyezni azt amit SOHA nem lehet.

( A baj ott van,hogy helyette semmi használhatót nem adott ...
miért ?csak... az már nem is fontos neki ,hogy ez az elmélet a
gyakorlatban használhatatlan. )

Az ,hogy a nők "emancipálódtak " ez is a család felbomlasztásának
egy nyugaton bevált eszköze volt.
Keleten traktorra ültették,illetve a férfi annyi bért
kapott ,hogy ne tudja eltartani a családját..

Valamikor egy vasutas is el tudta tartani az x gyermekét...
A család feje lehetett...Még régebben "élet halál" ura,az ő
"rátermettségétől függött szó szerint a család...egy felől
másfelől mindíg a nőtől...
Ajánlom:Gibson -Apocalipto című filmjét..

A férfi férfiként él, mozog ,gondolkodik és érez.
A FÉRFI ALAPÍT CSALÁDOT NEM A NŐ.

A nő a férfiért van teremtve. A nő nélkül nem teljesedhet ki,
nem lehet TELJES megismerésben része.
A férfinak egy ponton fel kell tegye a kérdést : ő kiért
van ?
Megsúgom :Istenért van ...,nem kell nőként
éreznie,férfiként kell kiteljesednie...Igen ,egyedül...

A nő pedig nem élhet a férfi nélkül.(addig csak túlélési
gyakorlat van... )
Lehetnek életszakaszok amikor egyedül él,
de Isten ezt mindíg az előbb , utóbb törvényszerűen
bekövetkező teljesebb egységért kéri...

Mit ért ezen a keresztény gondolkodás ?

A nő és a férfi is sajátos kegyelmek részesei.

E kegyelmeket ,arra kell használják,hogy egymást az Üdvösségre
segítsék...

Teljes holtvágány a férfinak nőként érezni és viszont.
Nem is visz előbbre , nem ez az Igazi Megismerés...

Álomvilág az , hogy vannak férfiak akik így éreznek...
Legfeljebb "értik " a női oldal sajátságait ,de ettől
még férfiként érez ,él és szolgálja Istent ! !

Isten valóban birtokolja a Szeretet összes aspektusát..,
de itt a földön férfi és női " megtestesülés " VAN.

Lehet szerepcserét csinálni,de az még nem azt jelenti,
hogy onnan a másik nemet éli, érzi.stb...

Attól ,hogy ott van a szülésnél még semmit nem ért és érez
abból a titokból ,ami a nő sajátja az élet adásával kapcsolatban...
Semmit ! Nem is kell,mert neki nem ez a feladata...

A nő vezeti a gyermeket az apához !Nagy feladat !

Az apa vezeti ki az "életbe "Nagy feladat !

De ha a nő nem tud harmóniát ,egységet teremteni a
a családban a családtagok közt ,A férfi vesztett helyzetben van..

Ezért akar Isten Felbonthatatlan Egységet !

Ezek mind az Isteni Igazság részei ,lehet gyúrni arra ,hogy
megváltoztassuk , ha törik ,ha szakad ...
De attól még a fent említett Igazságok igazak maradnak...

névtelen úton levő

Kedves névtelen úton lévő! A nő a férfiért van teremtve?????
2009. augusztus 23. vasárnap, 20:14 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves névtelen úton lévő!

A nő a férfiért van teremtve????? Lehet,hogy most egóbol regálok, de ezen megakadt a szemem...
Isten az embert saját maga képére teremtette nőnek és férfinak....a kettő egysége adja az egészet!
Innentől lehet filózni ki kiért lett teremtve...vagy hogy van-e a nőnek férfi avagy a férfinek női oldala...

:-)
Szép estét!
heni

Igen segítő társának . segítse a földi dolgokon túl,abban
2009. augusztus 23. vasárnap, 22:28 | Névtelen úton levő (útkereső)   Előzmény

Igen segítő társának . segítse a földi dolgokon
túl,abban is,hogy a férfi mint ember
egyre jobban Istenben lehessen ,
egyre tökéletesebben szolgálhassa Isten Tervét ..

Ez a feladata a nőnek .akkor tudnak létezni hosszú
távon ha a tevékenységük nem öncélú.

A férfit teremti Isten a saját képmására.
Belőle a nőt.

Az EGYSÉGÜKBEN Isten Szeretetének képmásai !
A férfi és nő Egy.
Együtt egy új minőség.Így érti,hogy csak együtt
lehetnek Isten képmásai vagyis tökéletesebbek....
Teljesen MÁS, mint külön,külön.

Fordítva nem tud működni.
A férfi házasodik . A férfi alapít családot.
Ezeket a nő nélkül nem viheti véghez ( ezen kívül mindent
meg tud tenni egyedül is )
azért ,hogy lássa a férfi is ,hogy magában kevés...

Ha a nő engedelmes Istennek mint nő ,akkor
engedelmes tud lenni a férfinak is .
Egyébként nem !

Mindkettő Istennek van alárendelve.
A férfi megismerése más , mint a nőé.

A férfi nem szolgálhatja a nőt ,nem rendelheti
alá magát, mert ellentétes a teremtettségével.

Ha a nőnek rendeli alá magát kiszolgáltatottá válik
a férfi,mert nem örök az ember szerelme a nőé sem....
mulandó dologban remél,ha a nőben vagy emberi dolgokra
hagyatkozik...és viszont.

Isten bölcsen ezért akarja , hogy mindketten Benne legyenek
,mert akkor az örök Igaz (Istenben Igaz )Szerelmet adhatja nekik ,
melyet nem kevesebb időre igér- csak örökre...

Mára a nő nem hiszi ,hogy ez az odaadás az ő megváltása,
az ő létezésének a kulcsa.
Azt érzi ,hogy nem lehet a férfi nélkül,de a módja ,ahogy Isten
akarja az nem nyerő ma. Mert ezen kívül minden
" nyerőbbnek " van feltüntetve.

Ha figyelsz eszerint,hamar rájössz EZEN az Egyen kívül
MINDEN fel van kínálva....Minden !!!ami szem szájnak ingere !!!

csak EZ NE !

névtelen úton levő

Aditi képe
Az Univerzális ember
2009. augusztus 24. hétfő, 0:52 | Aditi   Előzmény

Részigazságokat írsz le, és látásod elhomályosítja a vallás, és a szó dogmája.

Isten senkitől sem kérte, hogy másik embert szolgáljon.
Mindenki Isten szolgája.

Isten mindenkinek a szívében van, a nőnek is ugyanúgy van szíve, Isten otthona, mint a férfinak.

A szeretet Univerzális. Mindenható. Mindent áthat. Az egész Univerzimot. Mindig és mindenhol érvényes.

A matriarchális társadalmakban ugyanúgy képes az ember (a nő és a férfi is ) szeretetre, pedig ott nem a férfi alapít családot, és a munkamegosztás és az egész élet szervezettsége is teljesen más.

A forma (még a társadalmi, vagy együttélési is) változó, és csak kivetülés, ezért kevesebb, mint az egész, az EGY. A szeretet mindezekben láthatatlan, de mindenben meg tud valósulni. Nem függ a formától, a család-szerkezettől, attól, hogy kinek milyen agya, vagy teste van.

Az előző írásodban jól írtad, hogy a nemiség testi szintű. Ez a legalacsonyabb szint. A forma formája, amitől aztán a legkevésbé sem függ semmi.

Az, hogy a mai világban sokan úgy élnek, hogy ettől a szinttől függenek a tudatukban, egy dolog. De vedd észre, a vallásod dogmái is függővé teszik a szeretet megélését a formától: patriarchális rendszer, alárendeltség, nemiség. Pedig Jézus is megmondta: a szeretet feltétel nélküli és nem függ semmitől. És felülírja a formát, a testet is, ezért létezik egyáltalán a feltámadás.

Válaszd már el a középkori egyházi népbutító, szolgaságba süllyesztő szövegeket a tiszta tanításoktól, kérlek.

Elsősorban emberek vagyunk. Akikben ott a Menny és a Pokol megélésének lehetősége, a teljes Univerzum, mert Isten saját képmására teremtett bennünket, belénk helyezte Önmagát, a legfelsőbb Tudatot, amely teremt. Tudatos lények vagyunk, lélekkel, gondolatokra, érzelmekre képesek. Isten lakik a szívünkben. És testben élünk. Csak egy kicsit más formájú testben, hogy a reprodukció (teremtés) fizikai szinten is működjön. A nemiség csak és kizárólag fizikai szintű jelenség.

Mert a szellemünkben egyek vagyunk, és a szellem ereje felülírja az alsóbb szinteket. Ezért, ha egy nő eljut a szellemi tudatosságáig, maga válogatja meg a gondolatait, az érzelmeit, az egész világát. csakúgy, mint egy férfi.

Ne lásd a nőt nőnek, mert csak a testét látod, és hozzá képzeled a lelkét. (Ennek függvényében... ) Lásd léleknek, lásd szellemnek. Szabadnak. Tudatosságával szabadon rendelkezőnek. Embernek.

A szabadságot sokan félreértik, igen. Az emancipáció lázadás volt, igen. A férfiak elintézték maguknak. Akit elnyomnak, az lázad. Akkor most nem kell csodálkozni. Inkább belátni végre a gőgöt, a mérhetetlen bűnt (szeretetlenség) amit a keresztény egyház dogmái segítségével tömegesen elkövettek, és segíteni maguknak meg a nőknek önmagukra, belső szabadságukra, szeretetre, önbizalomra lelni.

Egyetértek, hogy a női lélek kulcsa az odaadás. De nem a férfiaknak. Hanem Istennek és azoknak a feladatoknak, amelyekkel Isten szembesít. Ha ez a család, (mert ebbe a rendszerbe születtünk mi) akkor annak is.

De minden feladat csak egyetlen dologra tanít nőt és férfit: hogy az odaadás közben ne felejtkezzen el isteni ÖnMAGáról. Hogy tudjon SZERETNI.

Namaszte

NINCS Univerzális ember ! Ember van ! Férfi és női megjelenési
2009. augusztus 24. hétfő, 11:19 | Névtelen úton levő (útkereső)   Előzmény

NINCS Univerzális ember !

Ember van ! Férfi és női megjelenési formában.

Jézus azt KÉRI !!!--( szeressük Istent stb 10parancs...Ószöv.)
szolgáljuk Istent és a m á s i k e m b e r t.,
SŐT ! ha kell

(azt ,h kinek,mikor, milyen formában az személyre
szóló,de vannak sztereotípiái IS )

AKÁR az életünk árán is !

" az szeret a legjobban aki életét adja barátaiért ... "

ha a férjedet nem tudod sem " emberként " sem " férfiként "
szeretni --- esetleg megkönyörülni rajta ---
már nem tettél eleget a Szeretet törvényének egy kicsit sem...
a teljes odaadásról nem is beszélve ....

Isten jól tudja ,hogy ekkora Szeretetre csak Benne
vagyunk képesek.Ez túlmegy az emberi "erőn" mert NINCS
Igaz szeretet szenvedés nélkül !
( ha akarod dogma ez is )

( Dogmákba hitigazságokat fektetnek le ,hogy a Krisztusi
Igazság ne legyen más x-nél vagy y-nál ...ahogy
éppen neki kedvező ... )

nem a dogma az ami gátol , hanem a szeretetlenség
és mindaz ,ami az Isteni Szeretet
torzulásából , sérüléseiből adódik...
( azért sejtjük ,hogy nem Isten torzítja el.. )

Pont ebben IS különbözik a többi vallástól ,mert
egyedül EZT a Szeretetet ( Krisztusi )teszi elénk .
Élővé napi szinten ÉS a " végtelenbe "is ....
(hogy ne legyek "dogmatikus ")

Kevered Isten Mindenhatóságát az Univerzummal.
Tehát még nem döntötted el ,melyik Imádatod tárgya .

" a nemiség csak és kizárólag fizikai jellegű "
( kis materializmus )

Itt a földön --ha tetszik ha nem --,NEM CSAK a fajfenntartásért vagyunk.
Hölgyem ! Akkor hol van A TEST és LÉLEK EGYSÉGE ?
a kettő nem választható el.! ! !

Az identitásunk LÉNYEGE ,hogy emberi mívoltunakat
NŐKÉNT ÉS FÉRFIKÉNT TUDJUK CS A K élni !
MÁS ! ! ! a kettő ! ! ! De Ember ! ! !ez is meg ,az is...
mégpedig újra mondom testestül ,lelkestül.

A másság szó is CSAK Istenben nyer értelmet...
mint minden szó ! ! !(II. János Pál )

( bocs, hogy létezem !
de ezek is teremtettségünk sarkalatos pontjai ! ! !
ha úgy tetszik zavarodatt állapotban "dogma " )
..a pokolba.. már...

A nő lehet csak Istené és a férfi is,
ha azt a hívást kapja Istentől .(szerzetes ,apáca )

Megsúgom :az Isteni tervben nyuszi puszi
csak a 4.helyen van a férfi életében.

1/Isten az ő Teremtője
2/Hivatás , misszió ahol őt Isten használni
akarja,ahová született vagy misszió ahová eljut
(ország,szolgálat )
3/Család ( régi v új )fenntartása ,élete stb
4/Társa ,nő...

Amikor nyuszi puszi megnyilvánul --kérésekkel a férfi
felé--- annak előbb mind a hármat EGYEZTETNIE kell !

Pl .: menjünk szívem a Bahamákra !mert úgy érzem
ott még jobb lenne.., mint ,ahogy csak elképzelni lehet...!

Hmm (esetleg TÖBB lesz AZ IGAZ szeretet ? !)

( a nőnek MINDÍG csak EZT az egyet kell megkérdezze
magától-- esetleg Istenétől , ha úgy döntött mondjuk,hogy
van neki " megfelelő " isten ").

ez a dolga.. IGEN ,hogy több legyen a szeretet mindíg...
minden körülmények közt...
(nem hullahegyek gyártása és azokra a csapodár
férfiakra fogni azt ,hogy é n NEM AKARTAM szeretni ...
ÚGY --- mondjuk--- mint ..ahogy Mária ...

vagy be lehet látni:nem vagyok még kész Uram a teljes
odaadásra ! Segíts !

A férfi: neki elég egy szempillantás ahhoz ,hogy teljes
vággyal tudja kívánni a nőt,-DE HISZI ,hogy a társát
Istentől kapta, TEHÁT MEGKÉRDEZI ...stb és DÖNT.

ÉS JÓL KELL DÖNTENIE !

Mindhárom szempont szerint...

Miért mert itt vagyunk a földön és Isten már itt is
a legjobb életet akarja nekünk .Azt ,hogy úgy szeressük egymást
ahogyan Ő szeret minket.Ha nem tudjuk egymást
sem szeretni-- akiket látunk ---,hogyan tudnánk azt
Akit nem ?

Az Ő Szeretetét " elsősorban" , igen
a férfi és a nő megbonthatatlan Egységében akarja
viszont látni.Ezen a" mintán " keresztül is értsük jobban ŐT !
Nem akar mást mint értsük ŐT !

Mert végsősoron m i n d e n embert az
Ő Szeretetével kell ( majd ) szeressünk !

Ha ez nekünk kivitelezhetetlen a legtermészetesebb
együttlétben (férfi ,nő )akkor hol tudna megvalósulni ?

Talán az Univerzumban ?
De akkor meg minek is vagyunk ITT ?
Hoppá !
Ez bizony egyre bonyolultabb...

névtelen úton levő

Aditi képe
Ítélet-mentesen
2009. augusztus 24. hétfő, 12:20 | Aditi   Előzmény

Minden nő és minden férfi nevében beszélsz. Úgy, hogy közben jellemzed őket.

Én az emberről írtam, és arról, hogyan működik, milyen szintjein vannak, és hogy ezen a működésen alapulva mégis MINDENKI MÁSMILYEN.

Nincs olyan, hogy a nő ilyen, a férfi meg olyan... Sőt még olyan sincs, hogy Isten ilyen meg olyan.

Ha az Élet ilyen merev szabályok alapján működne, mint amiről írsz, nagyon egyszerű lenne. és nagyon sivár. És nem lennének kérdések keresések, kételyek, hiányok amiket betölthet a szív ereje.

Az Élet ÉL. Élő, és folytonosan változó. Az állandó az, ami benne láthatatlan. Minden, ami látható, nő és férfi is változó, és sokféle.

Nem dogmák alapján működik.

Amit erőltetsz nem működhet. Ez is szellemi törvény.

Még az Isten-képünk is folyton változik. És azok, akik máshogy, máshol, más földi szabályok között, más vallásokban élnek is ugyanúgy képesek a szeretetre. Mert az bennünk van és FÜGGETLEN MINDEN FORMÁTÓL. Épp ez a lényeg.

Szabadok vagyunk vallásainkban is.

Jézus nem alapított egyházat. Azt a keresztények csinálták.

A dogmáid nem tűrik a másságot. Azt a sokszínűséget, amit maga Isten teremtett.

Nem egyezik a látásunk. De nem az a fontos kinek van igaza. Ilyen nincs a szeretetben.

Mindenki ott tart ahol. És CSAK ő tudja megélni a világát. És csak a megélésén keresztül tapasztalhat. Ezért soha senki nem tud megváltani mást.

Még Jézus sem. Még az egyházak a vallások sem. A szabályok sem, mert azok is csak azoknak működnek akik felállítják.

Szerintem tűnődj el a kizáráson, az ítéleteken, a meghatározottságon, a múltbeli dogmák elengedésén.

ITT és MOST lásd a dolgokat olyannak amilyenek.

És fedezd fel újra.

Ne könyvekből és szabályokból ítéld meg a világot.

Figyeld meg, hogy működik.

TELJESEN ÍTÉLET-MENTESEN. ELFOGADVA, TUDOMÁSUL VÉVE AZT AMIT LÁTSZ, ANÉLKÜL HOGY FELCÍMKÉZNÉD: EZ JÓ, EZ ROSSZ. EZ A TÖRVÉNYEK SZERINT VALÓ EZ NEM...

Ezek feleslegesek.

Mert a világ, a férfiak és a nők olyanok amilyenek.

És amíg ezt nem tudod így látni, elfogadni, és megérteni, szívvel fordulni feléjük, bármilyenek is, amíg ki akarod javítani őket, akár Jézus szájából állítólag származó rendeletek alapján, ADDIG NEM SZERETSZ.

Lehet a szellemi törvényekről beszélgetni, de csak azért hogy segítsük egymást a felismerésekben. mert csak azok a törvények működnek jól az életünkben, amit saját értelmünk, szívünk, és tapasztalatunk útján ismertünk meg.

Hiába gondolod valamiről, hogy igaz, lehet hogy a másik számára nem az. Lehet hogy néhány év múlva azzá válik de lehet hogy soha. Ugyanakkor lehet olyan más törvényeket működtet az illető jól az életében, amit te nem ismersz fel soha életedben.

Ezért érdemes nyitottnak lenni, nem ítélni, és elfogadni. és az élet szellemi törvényeiről való intellektuális beszélgetéseket is csak eszköznek tekinteni.

Csak ha mindent el tudsz engedni, nem ragaszkodsz, és nem azonosítod magad semmivel (még Jézus szavaival sem) akkor ismerheted meg az életed teljességét, vagyis akár Istent, ha így jobban tetszik a megfogalmazás.

Namaszte

Én is szellemi törvényekről beszélek az én általam megélt
2009. augusztus 24. hétfő, 12:52 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Én is szellemi törvényekről beszélek
az én általam megélt valóságban.

Én ezt tudom adni és mindenki azt von le belőle ,amit ő jónak lát.

Jézus egy momentum lehet ,egy ponton...
Én őt követem....

Mert az életem során bebizonyosodott,hogy az
emberi lélek bizony Úgy működik a szeretetet illetően ,
ahogyan ő tanítja azoknak akik tébolyult kersztényként
mégis követik.

Bizony én is ide sorolom magam.

Ha ítélkezést véltél felfedezni abban ,ahogyan a mai
emberi létet lefestettem ,akkor tiszta szívemből bocsánatot kérek
TŐLED !

Ha a sok boldogtalanság ,amit az emberek átélnek nap mint nap
a szeretetlenség miatt, nekem nem lenne fontos ,hanem inkább
az ítélkezésre nyomulnék ,akkor azt nem itt tenném
ahol mások is a jóra való törekvés -megoldás- alternatíváit keresik...

Így tehát nincs amiért bocsánatot kérjek,de mégis megteszem
tiszteletben tartva a TE véleményedet felém.

Dícsértessék a Jézus Krisztus

de Neked Namaszte

Aditi,Utonlévö
2009. augusztus 24. hétfő, 15:11 | skorpio (útkereső)   Előzmény

Ne haragudjatok ,hogy beleszólok vitátokba.Az a nagy helyzet,hogy nem értitek egymás szavát.Mindkettötöknek nagyon igaza van.Mindenki a saját Istenhite szerint látja-éli meg a dolgokat.És mint tudjuk NAGY IGAZSÁG-nem létezik,nincs.Csak apró pici részigazságok,nézöponti igazságok.Mindkettötöknek igazat adok.Mindkettö igaz egy bizonyos nézöpontból.Aditinek egész más képe van Istenröl,mint neked Utonlévö.Nem kell ÖKÖLRE menni az IGAZSÁGÉRT mert csak igazság van.Nézöpontom ez ügyben a kettö egyvelege,amit nem részletezek,mert mint csak SZÓ,nagyon félreérthetö és nem akarok én ROSSZ lenni egyikötök számára sem.
KÖSZÖNÖM

Aditi képe
Köszönet Namaszte
2009. augusztus 24. hétfő, 17:22 | Aditi   Előzmény

Köszönet

Namaszte

hermess képe
Kis különbség
2009. augusztus 24. hétfő, 23:24 | hermess   Előzmény

Ha hozzászólhatok - mégis van egy apró különbség a két álláspont között.

Miért van az, hogy (feltételezem) Aditi nem megy el egy valamilyen vallást követő társaság fórumára, hogy ezoterikus igéket hirdessen ott, viszont a vallást követő Hölgy vagy Úr kötelességének érzi, hogy megtegye ezt egy ezoterikus portálon? (Egyébként, tiszteletben tartva azt, kíváncsi volnék, vajon melyik vallás képviseletében ír Névtelen)

A válasz egyszerű, és benne van Aditi hozzászólásában: Névtelen nem tudja elfogadni azt, hogy valaki másképpen szereti, másképpen keresi a kapcsolatot a Magasztossal. Pedig az Ura által teremtett sokszínűség az egyedüli lehetőség az Isteni tökéletesség kifejeződésére a fizikai világban.

Bizony benne van az ítélkezés a hozzászólásában, mert késztetést érzett arra, hogy megmondja, mi a helyes út. Nyilván csak az lehet a helyes, ahogyan az ő vallása szerint van hirdetve. Mindenki mást, aki ezt nem fogadja el, meg kell téríteni, mert veszélyt jelent az ő hitére... Ellenség!

Lehet háborút vívni a szeretet nevében, már többször is megmutattuk, hogyan kell... De a vita helyett nem a közös pontokat kellene inkább meglátni mindannyiunk spirituális törekvésében, ha már a Krisztusi szeretetről értekezni láttad jónak egy ezoterikus honlapon?

Ezért írom én is ide Neked, kedves Névtelen : Namaszte!

Nő vagyok. Katolikus . Senkit nem feladatom megtéríteni. Én azt
2009. augusztus 25. kedd, 0:38 | Névtelen úton levő (útkereső)   Előzmény

Nő vagyok. Katolikus .

Senkit nem feladatom megtéríteni.

Én azt írtam le világosan , hogy én hiszek Jézus Krisztusban
és a nem rövid életemben megtapasztaltam,hogy
mi az Igazság.

Az OBJEKTÍV Igazság Isten és ember kapcsolatáról...

Ez is EGY megközelítés .Válasz az életünkre...
válasz arra ,hogy miért vagyunk,merre tartunk
nem csak egyenként,hanem együtt is...

Igen elsőre talán kirekesztőnek tűnik...

De annyi másság elfogadható ,ugye ?
Ez vajon miért kelt EKKORA felháborodást ?
A létünket meghatározó nőiség és férfiasság ? például.

Szép és tetszetős amit leírtok,,de a férfi társra vár,
olyanra akivel VÉGIG mehet az útján egészen
odáig ,amikor már el kell hagynia mindent és mindenkit...
Hit és társ nélkül lehetetlen vállalkozás...

A nő igenje nélkül nem teheti...nem teljesítheti a feladatát..
De mikor tud a nő Örök Igent mondani, olyat amire
a férfi bátran építhet egy életen át ?

Ez viszont is igaz...

És
Mi nők nem akkor vagyunk biztonságban,amikor tudjuk,
,hogy odaát is vár és együtt leszünk ,mind akik
ebben a szeretetben vagyunk ?
Van e nagyobb lehetőség a boldogságra mint a jelenben szeretni
és az Örök felé tartani ?/mint irány /

Isten Szent Szövetséget akar férfi és nő közt .
Mi ebben a rossz és a kirekesztő ?

A tiszta hangokban is erről hallhattok...
A legboldogabb lehet az a nő ,akit a férfi örökre
akar és Istenben akar ...és érti a nő mire van
teremtve és miért , mire kapta Istenétől...azt az egyet...

ez a megváltás itt a földön a test és a lélek
megváltása : a beteljesülés.
Erre vagyunk az én hitem szerint teremtve.

Isten itt a földi életünkben is akarja adni nekünk
önmagát igen a másik emberben...

Igen a lehető legegyszerűbb módon.

Azt is megtapasztaltam ,hogy sokféle szempont van ,
ahány ember annyi ,de az még nem az objektív ,mindent
magába foglaló Igazság.

Nekem több kellett ...és Isten megadta , hogy lássak
ne csak nézzek...lássam meg ,hogyan Szeret minket
embereket és ,hogyan szenved öröktől
fogva a mi szeretetlenségünk miatt.

Ezt a dimenziót próbáltam érzékeltetni,ahogyan tudtam.

Itt ,sok,sok fogalom elhangzik ,megközelítések....

Nem baj ha nevén nevezzük őket....és magunkat is ...

Fenntartom mindazt amit leírtam.

névtelen úton levő