Szombaton, szabadon | Önmegvalósítás.hu

Szombaton, szabadon

Ma aztán igazán elégedett lehetett önmagával, mert megállás nélkül dolgozott.
Reggel korán kelt, pedig ma a hosszúhétvége harmadik napja volt, megfőzött korán reggel, mert várta az öccsét, a lányát és az öccse barátját.
A kertet tették rendbe, mielőtt beáll a rossz idő. Szerencséjük volt, mert nem esett, így gyorsan haladtak a sövénynyírással, ásással, virágok rendezésével. Még a kamra átrendezésére is jutott idő. Jólesett a fizikai munka a jó levegőn.
Az ebéd kissé sótlanra sikeredett, ami azt illeti, már nem volt az a háziasszony típus.
Bezzeg régen, mikor a gyerekek kicsik voltak, micsoda sütés-főzéseket rendezett.
Erről már leszokott, sőt az utóbbi időben nagyon rendetlenül evett. Egyszerűen nem volt ideje főzni, mikor eszébe jutott, hogy jó lenne ebédelni, már késő volt. Mire hazaért már csak valami gyors hideget dobott össze, legfeljebb tojást sütött, de legutóbb mikor két tárgyalás között haza szaladt és tükörtojást készített, sikerült az olajat rácseppenteni a ruhájára, öltözhetett át. Na és rengeteg szénhidrátot evett, még dühös is volt emiatt magára.
Szerette a közös ebédeket, étkezéseket a barátaival, családjával, erre nem gyakran került sor.
Ebéd után elmentek segítői, ekkor rendbe tette a konyhát, majd a kamrában rendezkedett egy darabig.
Ez után nekikezdett, hogy rendezze az iratait, amit nagyon elhanyagolt az utóbbi időben, ez sem esett nehezére.
Pedig a nemszeretem munkák közé tartozott.
Majd megszólalt a telefonja, egy „kedves" ismerőse hívta, aki időnként rátelefonált, ilyenkor sokáig beszélgettek. Ez egy érdekes kapcsolat volt, telefonon ismerkedtek meg. Ő dolgozott a férfi hívta a munkahelyét.
Beleszerettek egymás hangjába, de nem tartott sokáig. Kiderült a férfi bigott keresztény, a nő meg ezoterikus.
Na úgy tűnt eddig tartott. De nem, a férfi bűntudattal ugyan, de időnként felhívja a nőt, és órákig beszélgetnek.
A nő elfogadja a férfit, a kritikái a személyiségét illetően, pontosak, reálisak voltak, de mindig szóvá teszi, hogy a nő bűnös lélek. A nő ezzel nem törődik. Mindig úgy búcsúzik el a férfi, - vigyázz magadra!
Most is így zajlott, kapott pár szemrehányást, ezen kívül pár reális kritikát, majd elbúcsúztak.
Így is kedves volt számára a férfi, mondta a férfinak, tegyék félre a nézet különbségeket. De ez nem volt könnyű, a nő nagyon őszinte volt, nyíltan beszélt életéről, érzéseiről, ezt a férfi furcsállta, valószínű ritkán találkozhatott őszinte emberekkel.
Folytatta a rakodást. Még a hálószobáját is átrendezte, egy képet lecserélt. Ezen elgondolkodott, két teljes tulipán volt a képen és egy harmadik csak félig. Ilyen képet berakni a hálóba, gondolta magába. Talán elég lenne a két tulipán.
Tiszta ágyneműt húzott.
Rendbe tette a fürdőszobát, nem fáradt el. Majd vizet engedett a kádba, gyertyát gyújtott, öntött egy pohár vörösbort, majd a kád szélére tette mindkettőt.
Jó meleg vízre vágyott, sok habbal. Kell ennél több, egy szorgos nap után, pontosabban a négy napos ünnep három napját végig dolgozta, első napot Ajkán, majd Sümegen, ma pedig otthon.
Szerette tartalmasan tölteni napjait.
Várta egy férfi hívását, de tudta már megint megsértődött, hát csak sértődjön, már nem zaklatta fel, mint régebben. Majd megbékél, és ha nem, hát szomorú lesz, de mit tehet, ilyen a férfi.
Jól esett a fürdés és még mindig, tenni akart valamit. Lebeszélte magát erről, elég volt mára a munkából, ideje töltődni egy kicsit.
Végig gondolta a napját, majd eltervezte, hogy a következőn csak kicsit dolgozik és sokat pihen.
Már megbeszélte a következő nap programját a barátnőivel. Ha rossz idő lesz, akkor elmegy szaunázni, nagyon szereti és nagyon vágyik rá.


http://www.youtube.com/watch?v=VxdfWSt_xUY&feature=related

Beküldte: | 2008. okt. 25. szombat - 22:26

Hozzászólások

0 hozzászólás