Remete | Önmegvalósítás.hu

Remete

Már a tízes évét élte. Jutott a változásból bőven, remélte, hogy abból már valami kedvező jön.
Gyakran eszébe jutottak az előző év történései. Az a fél év, amit hazáján kívül töltött. Nagyon nehezen élte meg azt az időt, de tudta anélkül a fél év nélkül, egészen más ember lenne.
Most örült, hogy kipróbálta és megélte régi álmát, igaz nagy árat fizetett érte, már nem bánta.
Elolvasta az akkor írt sorokat.

Hallgatta a zenét a rádióban, nagyi nem kapcsolta le, a nő szerette a csendet, de most jól esett hallgatni a nosztalgikus muzsikát.
Arra gondolt, ha otthon lenne, mivel töltené az estét, szeretett egyedül lenni, időnként nagyon vágyott az egyedüllétre. Ha egy nap nem lehetett legalább egy órát egymagában a gondolataival, akkor lelkibeteg volt.
Itt volt a dédunoka, a barátja, a nagyi barátja és Péter.
A barátnője kérdezte a múltkor, mikor kínlódott, milyen egyhangúan telnek a napok, -ott nincsenek barátaid. Ezen teljesen kiborult.
Gondolta magában, hol a fenében szerzett volna, mikor ide van bezárva, a dédunokát hordja táncórára, esetleg az élelmiszerboltba jár, a patikába és kutyát sétáltatni, végül is itt találhatott volna ,de a barátság idekint elkerülte, olyannyira hogy időnként barátságtalan volt. Meg a nyelvet sem beszélte úgy, hogy folyamatosan társalogni tudott volna, így aztán nem könnyű. De azt is tudta nem ezen múlik, nem akart kötödéseket kialakítani itt. De házigazdái elhatározták, hogy kell neki barát, ezért kérdték Pétert, látogassa meg a családot gyakrabban, szegény, ma jött, már nem bánta volna, ha elmegy, szeretett volna egyedül lenni, de hiába.
Eszébe jutott a kilences éve van, a munkavállalói engedélye is pont kilences napon érkezett és a horoszkópjában a kilences háza tele van bolygóval és most ott halad el a Szaturnusz, ezt érzi is, elég dilis mostanában. Hiányzik a sport, otthon rendszeresen sportolt, itt a kutyasétáltatás a sportja. Ma szeretett volna bicajozni, de, ha már barátot is szereztek neki, vele sétáltat kutyát. Majd a szobában hasizmozik, de mire oda kerül , megint nem lesz hozzá kedve, mert a lustaság fél egészség, szokta mondani.
Szóval kilences éve van, a remete a Taroban. Se sport, se szex.


Beküldte: | 2008. szep. 29. hétfő - 21:31

Hozzászólások

0 hozzászólás