Nagyon tanulságos | Önmegvalósítás.hu

Nagyon tanulságos

Beküldte: | 2008. nov. 28. péntek - 20:00

Hozzászólások

4 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Köszönöm, ... ez kellett!
2008. november 29. szombat, 10:58 | Huszti Sándor -...

Köszönöm, ... ez kellett!

Szöllősi Zoli képe
majd megteszem
2008. december 02. kedd, 10:27 | Szöllősi Zoli

Nagyon tanulságos és nagyon tetszett ez a videó. Miközben néztem azon lamentáltam valamikor "majd" megjegyzem azt, hogy mennyire a helyén van a mondanivalója és mennyire szembesít a saját életemmel. Aztán mire véget ért a szám megfogalmazódott bennem "miért is nem most teszem ezt meg?"! Ezért hát cselekedtem, nem halogattam a lépést és leírtam ezen érzéseim.

jaguar képe
Az árulkodó feltételesmód
2008. november 29. szombat, 22:47 | jaguar

Jól jött nekem is (meg még párszor lehet bele kell nyomnom a saját orrom még), viszont fateromnak átküldve egy tanulságos kis sztori kerekedett az egészből. Válaszolta, hogy már régóta ismeri ezt a számot és gondolta egyszer majd felhívja rá a figyelmemet ha felnövök és gyerekem lesz. Aztán végül én hívtam fel az övét rá. A végére pedig szólt egy ilyet: "szeretünk fiam, szeretnénk szeretni!". A szeretnénk-et csupa nagybetűvel méghozzá (ahogy szokott is időnként hangsúlyozni dolgokat)...
Mennyire árulkodnak a szavak, ha tudatosan hagyják el emberek száját, ha nem. Feltételes mód, jövő idő, "majd ha lesz időm" - ugyebár..
Hol van ennek az egész emberi lustaságnak, halogatásnak a gyökere? Nincs elég energiánk mindenre amit szeretnénk és képtelenek vagyunk egyáltalán a célokra fókuszálni? Az idő fogságában vergődünk mindannyian? Vagy az itt a kérdés, hogy hogyan lehet a figyelmet a jövőről a jelenre irányítani, minden pillanatban? Miért olyan nehéz ez, miért kalandozik annyit az ember gondolatvilága, nemhogy a jövőbe, de ezerfelé folyamatosan.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Túl sok vágy, cél, terv és ígéret van az ember elméjében
2008. december 01. hétfő, 15:56 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Túl sok vágy, cél, terv és ígéret van az ember elméjében, és ezek jövőbeli kivetüléséhez kapcsolódik a figyelme. Ha belső gyakorlással elengedni ezeket, akkor letisztul a kép és újra a jelen pillanat válik az egyetlenné és a legfontosabbá!

Feliratkozás Hírlevélre