Mit üzen a betegség | Önmegvalósítás.hu

Mit üzen a betegség

club_1002221_1225197484063_box.jpeg

Péntek éjjel, mikor hazaért rázta a hideg, érezte megint beteg lesz, az előzőt még szinte ki sem heverte.
Talán másfél hete annak, hogy mikor a munkából hazatért, úgy érezte valami nincs rendben, fájt a füle, a torka. Meglepődött mert pont az előtte való nap állapították meg, szuper modern
szerkezettel, hogy az átlagnál jobb egészségnek örvend.
- Na így higgyen az ember a természetgyógyászatban,- kuncogott magában.
De mivel, tudta minden ember önmaga orvosa, kúrálni kezdte magát, színekkel persze, torokcsakra kék színével, meg némi zölddel és naranccsal, a megfelelő csakrákhoz kapcsolva, majd angyali segítséget kérve.
Másnap reggelre, mire utaznia kellett, úgy ahogy rendbejött.
Eltelt egy hét, a munkahelyi farsangról tért haza éppen péntek éjszaka, mikor újra érezte, nincs jól.
Már rég volt beteg, az előző hetet leszámítva, az ilyen rosszullétek akkor jöttek rá, mikor valamivel harcolt a lelke. Ha hányingere volt akkor valami biztosan megfeküdte a gyomrát, hát most volt benne része.
A torka, füle, megint csak kellemetlen érzéseket, produkált. Ráadásul, becsípődött a jobb oldalon a medence csontja, a bal lábára meg kissé lesántult.
Na meg volt a feladat, mit üzen a többféle tünet. Hát jól összeszedte.
A torkát azt tudta, kommunikációs zavarról küldte a jeleket. A füle, hát péntek este olyanokat hallott, hogy attól nem csak a füle fájdult meg, de a gyomra sem tudta bevenni egykönnyen.
Péntek estéje a párkapcsolat jegyében zajlott, pontosabban a megfelelő partner bevonzásáról.
Eszébe jutott a tanára aki azt mondta:

„A párkapcsolat célja - véleményem szerint - nem a boldog, egészséges párkapcsolat megvalósítása, hanem a lelki fejlődés szolgálata. Mint ahogy az összes életterületünk ez is csak egy magasabb elvet szolgál, mégpedig az önmegvalósítást, az Önmagunkra találást. Ezért nem az a fontos, hogy mindig olyan partnert vonzzunk be, aki mindenben megfelel az elvárásainknak, hanem inkább olyat, akitől pont azt a tanítást kaphatjuk, amire éppen szükségünk van! „

Ez foglalkoztatta egész hétvégén. Miért kattannak rá olyan pasik, akiket úgy igazán nem kívánna magának, sőt, alig tudja finoman eltessékelni őket. Mondhatni szinte úgy menekült el előlük. Egyszerűbb lenne, határozottan elküldeni őket a fenébe. Mert nem szeretné megbántani őket. Ilyen hülyét mint ő. Viszont akiért Ő van oda, azzal meg egyszerűen képtelen normálisan megbeszélni bármit is, mindig rosszul sülnek el a dolgai. Meg azután, már épp ideje lenne túllépni bizonyos kötödéseken. Mikor már megtapasztalt valamit, leszűrte a tanulságot, nem kellene még tízszer beszaladni ugyanabba a zsákutcába. Nehezen tanul, ezt megemészteni sem könnyű.
Nagyon jól tudta mit kellene tennie, de még képtelen volt meglépni, pedig már békét kellene kötnie önmagával és el kellene engednie mindazt ami visszahúzza. Talán holnap reggelre meggyógyul és nem esik vissza egy hét múlva. Ezt szerette volna elérni, bizakodott, hogy elég erős ehhez.

Beküldte: | 2009. febr. 15. vasárnap - 23:09

Hozzászólások

2 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Amire nincs mintánk, azt követni sem tudjuk!
2009. február 20. péntek, 7:13 | Huszti Sándor -...

Talán azért nem tud kilépni a saját köreiből, mert megszokta, hogy Ő kicsi és nem lehet győztes! Oly régóta tapasztalta már ezt a "küzd, de végül úgysem jön neki össze!" - szerepet, hogy már ezzel azonosul és ha magába nézne, akkor látná, hogy a megvalósult tökéletes párkapcsolat csak a vágyaiban lebeg egy képként, de nincs erről belső érzete, nincs vele belső kapcsolata!

Az emberek többségének rengeteg mintája van arról, hogy milyen egy rossz párkapcsolat, de nincs meg az az egyetlen mintája, hogy milyen a jó, vagy a tökéletesen teljes párkapcsolat!
Ez a minta egyszerűen hiányzik belőlük, vagy csak nagyon mélyen, a lélek szintjén van meg, ahonnan csak egy spirituális - tantrikus meditációval lehetne előhalászni.

Amire pedig nincs mintánk, azt követni sem tudjuk, mert nincs belső képünk róla, amibe beleképzelhetnénk magunkat. Szoktuk is mondani, hogy: "Ezt nem tudom elképzelni magamról!" , "Képtelenség, hogy ez Velem megtörténjen!"
Persze itt nem a képen, képzeten van a hangsúly, az csak egy segédeszköz a teremtő tudatunk számára, olyan mint egy tervrajz a mérnök, építész kezében.

Az álmainkat akkor érhetjük el, ha az az álom belül formát ölt, a tudatunkban kezd először megvalósulni, körvonalazódni és ezzel az ideával kapcsolatba is kerülünk. Ne csak álmodozz, lebegtesd azt a rózsaszín felhőt, hanem kerülj vele kapcsolatba, szívd magadba, legyen a részed, Te legyél az!

Érezd, hogy az nem csak egy vágyott, elvárt jövőkép, hanem Rólad szól, Veled történik, Te vagy AZ! Mélyen engedd magadba, fogadd be és fogod érezni, hogy egy olyan belső kapcsolódást élhetsz meg, ami mellett még ha kívül nem is realizálódott az a tökéletes párkapcsolat, de benned már élővé válik, ezért megszűnik a hiány!

Ez messze több mint remény, vágy, pozitív gondolkodás, kivetítés. Ez maga a megvalósulás!

SZABÓ GABRIELLA képe
Hát.......................
2009. március 03. kedd, 21:07 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Ez így volt, de minden változik!