Leckéink | Önmegvalósítás.hu

Leckéink

P1010044.JPG

Leült, gondolkodott, Margó jutott az eszébe, a barátnője. Margót tizenöt éves kora óta ismerte.
Három olyan barátnője volt akivel megoszthatta a titkait. Írisz akit az oviból ismert, de csak később lettek igazi barátnők, mikor a számvitel mélyebb rejtelmeit próbálták elsajátítani, rémálmaiban sem jöjjön elő.
Petra egy új barátság volt, úgy hat éve, egy egészen másfajta tanfolyamon ismerte meg és azóta megosztják egymással, örömeiket, gondjaikat, titkaikat, vele sok tekintetben nagyon hasonlónak érezte magát, a hasonlóság a lelkivilágukat illette.
Margó a harmadik, akit szintén egy iskolában, pontosabban egy tanműhelyben ismert meg. Később mikor egy iparvállalatnál dolgozott, hívta Margót, hogy menjen oda dolgozni, akkor indult a számítógépes adatfeldolgozás a cégnél és kellett egy új kolléga. Ekkor mélyült el a barátságuk. Tudtak egymás családjáról, közös programokat szerveztek, sokat sportoltak együtt, ezt mindketten szerették. Ekkor már mind a kettőjüknek gyerekeik voltak. Margónak két fia, neki egy fiú és egy lány. Az évek teltek, múltak, munkahelyek jöttek, mentek, de a barátság megmaradt.
Margó sokszor hallgatott tanácsaira, ő pedig abból próbált tanulni amit már Margó kitaposott előtte. Csak azzal békélt meg nehezen, hogy Margó bizonyos dolgokban sosem tudta, hogy cselekedjen, egyik pillanatban ezt gondolta ugyanarról a dologról, a másikban mást.
-Jó lenne, ha tudnád mit akarsz! Mondta neki párszor. Persze ezt időnként magának is mondhatta. Ha Margó életében valami elakadt, kínlódott valamin, mert nagyon tudott kínlódni, akkor, szembe találkozott saját éltében azokkal a problémákkal. Így tanította őt Margó.
Pénteken telefonált barátnője és sírva mondta, elköltözött Józsi.
Sajnálta barátnőjét, de pontosan látta, így nem érdemes együtt élni senkivel, mert ez nem párkapcsolat, mert sem barátnője, sem Józsi nem tudott közelíteni a másik álláspontjához az élet több területén. Képtelenek voltak tanulni egymástól. Mindegyik azt gondolta csakis az ő véleménye a jó, a másik nem látja jól a dolgokat. Így aztán végetnemérő vitáiknak lett számtalanszor szem és fültanúja. Több baráti összejövetelt tettek tönkre nyilvános veszekedésükkel. Többször beszéltek erről Margóval, ha annyira fontos számára a férfi, ha annyira szereti, akkor fogadja már el olyannak amilyen, de Margó képtelen volt elviselni bizonyos dolgokat, ami az ő elvárásainak nem felelt meg. Azt is megbeszélték, valószínű azért találkoztak, Margó és Józsi, hogy a két végletes embertípus megtanulja a másiktól azt, ami neki fontos és így középútnál találkozhatna a két ember, elsajátítva a másik tanításait.
A férfi gyakran gondolta azt, hogy a barátnő ellene hangolja Margót. Ezt annyira komolyan gondolta, hogy egyszer mikor, felöntött a garatra, azt mondta, hogy Margót is, és a barátnőt is le kellene lőnie. Ezen a két nő jót röhögött, mert a férfi bizony vadászott és volt puskája. De tudták a férfi sértettségében fenyegetőzött, mert azt gondolta, hogy a nő ellene van, pedig nem , így volt.
De mind a kettő csökönyös volt. Úgy mint két évvel ezelőtt, most is karácsony előtt költözött el a férfi. Előző alkalommal egy másik nőhöz, most az édesanyjához.
Mielőtt a férfit megismerte, sokáig élt párkapcsolat nélkül Margó. Megszokta, minden úgy van ahogy ő akarja, az életét ö alakítja, ahogy szeretné, ahogy akarja, ahogy sikerül.
Miután Jóska váratlanul és villámgyorsan, beköltözött Margóhoz, mert abban nagy volt a férfi, hogy minden nőtől egy bőrönddel távozott. Az első asszonynál egy házat hagyott ott, a másodiknál már csak egy felet, meg a vállalkozást, a Margóhoz már csak a bőröndjével érkezett, anyagi közösség nem volt a kapcsolatban Margóval. Ahogy a nagy szerelem már múlóban volt, úgy jöttek elő a gondok, Margó takarékos volt, Józsi kezéből kifolyt a pénz. Ezen nagyon sok vitájuk volt. Mondta is Margónak, minek szólsz bele a pénzügyeibe, ha nem éltek közös kasszán. De Margónak aztán beszélhetett, nem tudta megállni, hogy ne szóljon mindenért. Ebben már csak azért sem tudott egyetérteni barátnőjével, mert ő Jóskához volt hasonló. Nem tudott takarékos lenni, vagy inkább végletes volt, így ebben jobban átérezte a férfi gondolkodásmódját.
Tudta, hogy a barátnője nagyon szomorú, de azt is látta, miért történt mindez.
Margóval közösen végezték az elengedés gyakorlatokat, ez annyira sikerült neki, hogy egyszer csak azt vette észre, hogy nincs meg a kedvese.
Na így jártak ők karácsony előtt ; ).

Beküldte: | 2008. dec. 14. vasárnap - 15:25

Hozzászólások

1 comment posted
Inyó képe
Erre szokták mondani, hogy tragikomédia!:-)
2008. december 14. vasárnap, 16:08 | Inyó

Erre szokták mondani, hogy tragikomédia!:-)