Az autó | Önmegvalósítás.hu

Az autó

twingo.jpg2.jpg

Nagyon örült mikor végre sikerült egy használt autót vennie. Szerelem volt első látásra, ahogy a hóesésben rásütött a nap, ö megállt előtte, érezte meg van, ez az igazi.
Racionális rokonai mondták, - meg kell nézetni autószerelővel, hogy műszakilag megfelelő-e.
De érezte, ez a kis kékeslilás Twingo biztosan jó karban van. Így is volt.
Mikor birtokba vette úgy gondolta, ez az első autó ami csak az övé, de rögtön helyesbített, igaz, hogy az övé, de egyedül, saját erőből nem lett volna képes megvenni.
Már éppen lemondott róla, mondta magának, ha nem jön össze, akkor nem lesz autó, majd közlekedik busszal, vagy vonattal. Már kezdte bemagyarázni magának, hogy annyira nem is fontos.
Igaz, az idős rokonait időnként könnyebb lenne szállítani, ezért mindenképpen jó volna, meg a munkájában is nagy segítség, rengeteg időt fáradságot takarít meg :).
Már megbékél, ha nincs kocsi, hát nem telik rá, kész, belenyugodott.
Ahogy ezt a vágyát elengedte, úgy jött a segítség.
Három helyről, két helyről pénzt kapott, úgy, hogy nem is kérte, a testvére meg segített a hitel felvételnél. Igy teljesülhetett a kívánsága és nagyon hamar megvásárolhatta a neki leginkább megfelelő autót, az igazit.
Boldog volt, nem tulajdonított nagy jelentőséget a tárgyaknak, mert ahogy jött, úgy ment is általában, ingó és ingatlan, eladni azt tudott, ebben eddig nagy volt.
De ez az autó most valahogy mást jelentett, törte a fejét, miért van ez így, hogy olyan mély vágya volt egy kocsi. Rövid időn belül rájött.
Volt idő, mikor sokat költözött, egy ilyen alkalom volt az, mikor egy autó volt a biztonságot adó, menedéke.
Úgy két és fél éve lehetett mikor kiköltöztek az egyik lakásból, a másikra két hetet kellett várni, míg beköltöztek. Addig az akkori autójában volt minden fontos holmija. Mert egy hétig el volt a táborban, ami otthont adott neki, majd pár napig az édesanyjánál, pár napig az egyik barátnőjénél, majd a másiknál kapott szállást. De az autó volt a biztos pont.
Hát ezért volt ez a vágya olyan erős, mert már azt tapasztalta, hogy egy autó képes bizonyos helyzetekben, biztonságot nyújtani. Ezért aztán, becézte, simogatta, nagyon szerette.
A rendszáma is sokat ígérő HPS a betűjele, azt mondta, íme itt egy igazi hapsi, aki mindig a rendelkezésére áll.
Ekkor elkezdte tisztelni a tárgyakat.

Beküldte: | 2009. márc. 22. vasárnap - 17:45

Hozzászólások

1 comment posted
Inyó képe
HPS- Én elsőként a Hewlett Packard Systemre gondoltam. Nagy aha
2009. március 22. vasárnap, 19:59 | Inyó

HPS- Én elsőként a Hewlett Packard Systemre gondoltam. Nagy aha élmény és mosolygás lett úrrá rajtam, ahogyan tovább olvastam a blogot!:-)

Köszi Gabi, megint megmosolyogtattál írásoddal!:-)

Szeretettel: Kriszta