Különös utazás | Önmegvalósítás.hu

Különös utazás

Egy bemutató alkalmával ismerkedtünk meg. Akkor egy szakmai problémáját illetve pontosabban dilemmáját oldottam.
Aztán felhívott: jöhetnek-e párjával? Válaszom igen volt.

Amikor elkezdtünk dolgozni, elsősorban szakmai problémák kerültek először előtérbe. Később ezekről is szívesen írok. Mert a megoldódásaik tanulsággal szolgálnak.

Most azt a történetet idézem ide, ami egy szabadság-utazás témája köré csoportosult.
Lehetősége nyílott Évának egy távoli országba barátnője és rokonai által elutazni. Örömmel vetette bele magát, mert ismeretlen táj, emberek, kultúra megismerésével kecsegtetett az út.

Minden szépen alakult, kedvező körülmények.. csak éppen kiderült, a barátnő lánya is velük utazik. Barátném ennek hallatán elbizonytalanodott. A lány – számára – végtelenül arrogáns, elviselhetetlen magatartása, beszólásai élvezhetetlenné tehetik az utazás. Azon volt, el sem indul, ha a fiatal lány velük tart.
Először is oldottuk a rossz a tapasztalatok emlékét, amikor a lány beszólt, vagy nem köszönt, pikírt megjegyzést tett... hamar oldódott Éva ellenállása.
Aztán töröltük, elengedtük azt a hiedelem csokrot, hogy „a fiatal lányok ilyenek, udvariatlanok, beszólnak, bicska nyitogató a stílusuk...” Mint tudjuk a hiedelmek, előítéletek kellő mélységű ellenállást és rugalmatlanságot gyártanak. Megakadályozva a helyzet objektívlátását. A régi blokkok és/vagy a másoktól hallott ítéletek rostélyként zuhannak szemünk elé, és béklyóznak le cselekedeteinkben.
Legvégül némi nyitottságot, elfogadást, mint erőforrást építettünk be.

Hozzáteszem, a nyitottság és befogadás természetesen tágabb értelemben értendő. Jó hatást gyakorol általában az életünkre. Elfogadóbbak és megértőbbel leszünk. Anélkül, hogy a régi (ítélet)mintáinkat beindítanánk.

A következő alkalommal, - már jóval túl a külföldi út élményein, más problémákkal érkeztek hozzám.

Faggatásomra lassan kibontakozott az utazás története.
Végül is leindult az útra. Bár a fiatal leányzó is útitársuk lett.
Nyugalommal és némi rezignáltsággal vette tudomásul Éva és indult neki. Ha jön, hát jön. Majd lesz valahogy! Kibírja!
Aztán nagyon hamar kiderült, hogy a leányzó elsősorban édesanyjával szemben viselkedik néha elviselhetetlenül. Talán azért is, mert túlságosan hasonlók. Ráadásul szerelmi bánata van, nemrég elhagyta a barátja és emiatt még elkeseredettebb, bánatosabb, magába forduló.
Úgy alakult a kirándulásuk, hogy alkalom adódott kettesben beszélgetniük. Éva olyan nyitottan és elfogadóan kérdezett, hogy a leányzó ráhangolódva őszintén mesélni kezdett. Sőt, tanácsot kért Évától. Az egész út alatt sokat beszélgettek. Éva bölcs kérdései, gondolatai (és hozzáteszem: elfogadása) sokat segítettek a lánynak a megnyílásban.
Hamarosan szinte csak egymással beszélgettek. Az édesanya kissé csodálkozva, később pedig kissé irigykedve konstatálta változást.
Hazaérkezésük után a lány többször felhívja Évát és tanácsot kér, megosztja vele gondolatait.
Éva két felnőtt nő között, már szinte barátságnak jellemezte kettőjük jelenlegi kapcsolatát.

Ha nem megy el az utazásra, ha haragosan bezárkózva, korábbi haragjával, puffogva-duzzogva indul el, másként alakul a történet.
Ám így nyitott volt, befogadó és lám, egészen más történet bontakozott ki, mint amit előre várt vagy remélt. Tehát az a történet, amit az elme gyárt, kreál, az nem mindig mutatja meg a lehetőségeket. Ha megengedjük magunknak, hogy elfogadjuk, amit az élet kínál, sokkal nagyobb kincsre tehetünk szert.
Hisz az életnél, az univerzumnál nincs nagyobb rendező.

Ebben az esetben a Mátrix lehetőségei, fantasztikus módszerei megnyitottál a teret a szabad választás, a „legyen, ami lenni akar” elvének. És csodálatos módon meghozt a maga kincseit.

Ilyen és hasonló történetek sorakoznak a tarsolyomban, amelyek bizonyítják, érdemes nyitva lenni az élet csodáira.
És nem érdemes a múlt árnyait tovább cipelni.

Lehetőséged van a múltban történt negatív élmények teljes elengedésére és ezzel egy új élet nyílik meg számodra!

Nálad a döntés, te vagy az, aki ezt meghozhatja – melyiket választod: keseregni és ezerszer ismételni a múlt fájdalmait Vagy nyitottá válni és elengedni a sérelmeket, - könnyedén a mátrix fantasztikus sebességével, - feloldva a belső ellenállást, és egy új életet teremtesz magadnak, melyben kinyílik a lehetőségek tárháza.

Csak rajtad múlik!
Csak örömmel, élvezettel, szeretettel csinálni!

Beküldte: | 2013. febr. 11. hétfő - 14:07

Hozzászólások

0 hozzászólás