Már megint olyan finomat főztem! :) | Önmegvalósítás.hu

Már megint olyan finomat főztem! :)

Olívaolajban megpároltam a finomra vágott hagymát, majd hozzáadtam az ugyancsak apróra vágott paradicsomot, paprikát. Én ilyenkor szoktam az ilyen típusú ételeket megsózni, hogy engedjenek egy kis levet és ne kelljen vízzel felöntenem.

Pár perc után hozzáadtam a feldarabolt franciazellert és a csíkokra vágott káposztát, aztán következtek a fűszerek:
gyömbér, fehérbors, kurkuma, őrölt babérlevél. Kb. 5 perc párolás után felöntöttem egy doboz tejszínnel.

Hagytam, hogy az egész besűrűsödjön, de arra figyeltem, hogy a zöldségek még ropogósak maradjanak. A végén belemorzsoltam egy kisebb chilipaprikát.
Ez a gazdag, krémes, zöldséges szósz szerintem, kínai tésztával a legfinomabb.


Beküldte: | 2008. aug. 01. péntek - 14:32

Hozzászólások

0 hozzászólás