Akarunk, mert félünk. | Önmegvalósítás.hu

Akarunk, mert félünk.

Este 9-re értem a szállásomra, amit még Magyarországon foglaltam az interneten. Összesen 4 éjszakát, így tulajdonképpen volt 3 napom, hogy a kijelentkezésig otthont találjak magamnak. De nem akarok ennyire előreszaladni, hiszen még csak most értem a szigetre és enni- innivalót kell szereznem, meg aztán szeretnék időben rendben haladni.

Érdekes volt, hogy az első boltba, ami szembejött, bementem és szinte fel akartam vásárolni mindent. Mintha nem ettem volna hetekig és előreláthatóan nem is fogok egy jó darabig és örülhetek, hogy egyáltalán találtam egy boltot. Aztán rájöttem később, hogy ezen a pici településen is összesen 4 élelmiszerbolt működik és én a legdrágábba futottam bele.

Egyszerűen féltem.

Egy számomra ismeretlen, idegen helyen, ismeretlen szokások, ismeretlen emberek között, akiknek nem beszélem a nyelvét, mi lesz velem??? Éreztem, hogy a félelem beszűkít, összehúz és az addigi könnyedséget, gördülékenységet a görcs és a szögletesség váltja fel.

És újra akartam.

Ekkor vettem észre, hogy erre a nap folyamán nem volt szükség. Egyszerűen csak voltak, megtörténtek a dolgok onnan nagyon melyről, most meg a felszíni akaratommal próbálok a világra hatni.

Milyen felesleges próbálkozás!!!

Beküldte: | 2008. aug. 01. péntek - 14:02

Hozzászólások

8 hozzászólás
ez nagyon silány
2008. augusztus 08. péntek, 1:56 | slate (útkereső)

ez nagyon silány mefogalmazás és téma

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Miért érzed silánynak?
2008. augusztus 08. péntek, 9:53 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Miért érzed silánynak? Mi nem tetszik benne?

Én olvastam a korábbi bejegyzéseit is és nekem teljesen érthetőnek, összeszedettnek tűnt.

naphold képe
Bespájzolunk, mert félünk - nem azért, mert "akarunk"
2008. augusztus 08. péntek, 10:20 | naphold

Kicsit módosítanám az írásod címét. Nem azért félünk, mert akarunk. Az akaratra szükség van, hisz enélkül nem tudnánk az életben előre jutni - nem is tudnánk életben maradni. Olyankor van gond, amikor az életben maradás természetes ösztöne átcsap birtoklási vágyba. Ilyenkor jöhet az a kóros vásárlási késztetés, amiről írtál. A félelmeink csak addig félelmek, amíg nem érjük tetten az okozóját. Ha "akarjuk" megtalálhatjuk, a szemébe nézhetünk és megoldhatjuk a problémát.

Remélem, hogy utána jót nevettél magadon és bízom benne, hogy nem sajnálod már a pénzt, amit - anno - fölöslegesen elköltöttél, hisz ezzel "megtanultál egy leckét", amit a későbbiekben már gond nélkül alkalmazhatsz a következő utazásodnál.

Eta

Nem silány
2008. augusztus 19. kedd, 22:53 | Benedek (útkereső)

Nagyon tetszenek Dóri irásai. Teljesen tiszták, érthetőek számomra. Még a TV-t is kikapcsoltam :)) mert inkább ezeket olvasom. Én nagyon sokat tanulok belőlük ráadásul a szituációk is kisértetiesen hasonlóak az én életszitujaimhoz sőt... majdnem ugyanazok. Bár én be kell vallanom kevesebb tudatosságal élem meg és így utólag viszont nagyon jól látom magam bennük.