Spirituális mesterek követése | Önmegvalósítás.hu

Spirituális mesterek követése

Hozzászólások

66 hozzászólás
Saját tapasztalat
2009. november 24. kedd, 11:43 | csaesz

Kedves Máté!

Egyszer engem is elhívtak egy olyan csoportmeditációra, amit Sri Chinmoy követői tartottak. Mondták, hogy az elhunyt mester most is segít a túlvilágról, és akár új tanítványokat is fogad. Elkezdtünk egy meditációt, amelynek az volt a célja, hogy felvegyük a mesterrel a kapcsolatot, és megkérjük, hogy segítse a fejlődésünket. Abban a meditációban tényleg megjelent nekem a mester, és felajánlotta a segítségét. Képzeld, én is elutasítottam. Mivel meditációban, tehát a tudatom kikapcsolásával tettem ezt, nem is agyaltam rajta, hogy ez most jó döntés volt-e vagy sem. Tudtam, hogy az volt. Éreztem, hogy az ő segítsége valami miatt nem kell nekem, inkább egyedül járom tovább az utam. Nem derült ki, hogy úgy általában a mesterekkel volt problémám, vagy kifejezetten vele... Mindenesetre nagyon tetszett, ahogy elfogadta a döntésemet, és elment. Én erről az emberről előtte még nem hallottam, de a meditációban megtapasztalt energiáiból az tűnt ki, hogy tényleg "osztályokkal magasabb szinten járt, mint én". Mégis jó, ha ettől függetlenül hallgatunk a megérzéseinkre, szerintem. Lehet, hogy téged sem azért taszított, mert szívroham vitte el...
Egyébként, hátha megingatja az előítéleteidet, amit mondott az egyik tanárnőm a betegségben elhunyt mesterekről (bár a magam részéről nem tudom, mi igaz belőle): a mesterek átvehetik egy másik embertől a betegsége megélését, ha úgy akarják, mert tudják, hogy ők ezt nem fogják szenvedésként megélni, mint ahogyan a másik ember tenné. Hát, nemtom...

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Milyen tanító az...?
2009. december 26. szombat, 18:34 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Hát, ha ezért vállalják át, akkor jól kitolnak a másikkal, mert a szenvedés adta volna meg nekik azt, hogy végre komolyan vegyék a betegségük mögött húzódó lelki okok tanítását.

Milyen tanító az, amelyik nem hogy osztaná a tanítást, de még a tankönyvet is elveszi a tanulóktól?

Persze mondhatják, hogy már biztosan nem tudott tanulni a betegségéből a tanítvány, mert annyira szenvedett. - ezzel nem értek egyet. Mihelyst szembenéz az okokkal, megváltozik az addigi tagadó hozzáállása, egyből kap annyi esélyt a tüneteitől, amennyivel elindulhat a tudatosodás útján. Ezt számtalanszor megtapasztaltam már.

Vagy védekezhetnének azzal, hogy már átveheti a betegséget, mert a tanítvány elkezdett tanulni. Akkor meg minek átvenni? Ha a tanítvány fejlődik, akkor oka vesztetté válik a betegség és magától el fog múlni, nem kell azt átvenni.

Szóval számomra ez is csak egy spiri duma, amellyel a majdnem Mester-t leleplező problémát próbálják elkenni.

Hát sok mindent csinálhatnak ezek a mesterek,de ezt,hogy a
2011. május 07. szombat, 11:29 | Éva.   Előzmény

Hát sok mindent csinálhatnak ezek a mesterek,de ezt,hogy a tanítvány betegségét vennék át,biztos hogy nem.Még a legelszálltabb antispiri embertől sem hallottam ilyesmit,meg egyébként is a mesternek nem ez a dolga.

Ha valaki rendelkezik azzal a képességgel,hogy átvegye a betegséget a másiktól, az azzal a képességgel is rendelkezik,hogy viszont neki ne ártson!

Például gyógyítók. Egyébként náluk is teljesen helytelen cselekedet ez,mert a beteget megfosztják attól hogy tanuljon a betegségéből,pedig az azért lenne.

Egy másik fórumon mesélte egy nadis lány,hogy valakit meggyógyítottak a rákból,és egy hónapra rá,egy olyan új betegséget kapott,hogy abba meghalt.
Akkora felismerés volt ez neki,hogy fel is hagyott rögtön az ilyetén gyógyítással:) Kár ,hogy ehhez valakinek meg kellett halnia,hogy ő erre rájöjjön!
Ezeknek a dolgoknak azért nincsen egyébként értelme,mert ebbe nem lehet kívülről beleavatkozni,
illetve ez lehet a vége. Egyes egyedül én gyógyulhatok meg,ha meggyógyítom saját magamat. Ebben csak segítenie lehet egy ,,gyógyítónak''. Ezeket a természeti törvényeket nem lehet megerőszakolni, mert erősebbek annál:)

Egyébként ebben ,hogy valakitől átveszem a betegséget,csak háziállatok szoktak meghalni.
A kutya és a macska képesek erre,ha nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz.A macskának nem árt,de a kutya,ha olyan a betegség belehal.
Még előfordulhat olyan embereknél,akik szintén rajongásig szeretnek valakit,és öntudatlanul, ,,áldozatként''átvehetik a betegséget,hát ugye ők sem tudják ezt kezelni,mivel nem tudatos volt a dolog./hanem érzelmi,lelki,és tudat alatt zajlott/

Szóval ez szerintem a mesterekre egyáltalán nem áll,esetleg valaki olyasvalakire,aki valami new ages ezoterikus pályán mozog:),ott vannak így keverve a dolgok.

Mesterek
2009. november 24. kedd, 12:12 | Bochecha

Szia Máté! :)

Látod, milyen erős az emberben a bűntudat és kishitűség? Rögtön beindult, amikor 'megkérdőjezted' Sri Chinmoy 'hitelességét'...

Régebben nyitottam egy topicot, ami kapcsolódik a témához:

http://onmegvalositas.hu/topik/tiszta_tanitasok_hiteles_mesterek

Abban egyetértek Csaesszal, hogy tök mindegy, hogy miért gondolod azt, hogy Neked nincs szükséged XY mester tanítására, nem ez a lényeg szerintem. Nem az a fontos, hogy azért, mert nem tudsz mit kezdeni azzal, hogy szívrohamba halt bele, vagy bármi egyéb okból kifolyólag.

Ez a gondolatkör bennem is felhozott 'érdekes' dolgokat, mert ki vagyok én, hogy azt mondjam egy mesterre, akit több ezren/tízezren/millióan követnek, hogy nekem nincs rendben?!

Aztán rájöttem, hogy az egyetlen Út a saját Utam, amit az intuíciómat követve járok úgy, hogy a Szabad Akaratommal élve szelektálok, hogy mit engedek be, és mit nem.

Egyszerűen van olyan, hogy nincs szükséged X meg Y útmutatására, mert más az Utad...
Ettől még lehet, hogy Valaki másnak meg pont Rá van szüksége...

Pl. olyan kevés mester van, akire azt mondom, hogy 'rendben' van, hogy egy kezemen megszámolom... És ezzel nincs semmi baj. :)

szeretettel: Zsani

aúú
2009. november 24. kedd, 14:49 | aamate (útkereső)   Előzmény

Nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát!

Megnéztem a másik blogot is.

Mindenre választ kaptam.

Talán törlöm is ezt, mert ott minden részletesen megvan.

Szeretettel: Máté

Ne töröld még !
2009. november 24. kedd, 15:27 | Kassay Noémi   Előzmény

Ha már megírtad, szerintem ne töröld engem például érdekelne, hogy mit gondoltok a szívinfarktusról.
Nem sokára egy éve , hogy az én életem is csak perceken múlott, emiatt a betegség miatt.
Ahogy közeledik az évforduló, bennem úgy nő valami megmagyarázhatatlan feszültség.
Körbe jártam ennek a betegségnek minden zeg zugát, de még mindig nem érzem, hogy biztosan tudom, hogy mi okozta,vagy hogy mit kellene másképp meg élnem.
Azt én is hallottam, hogy nagy mesterek átveszik mások betegségeit, de ez nem lenne szabad, hogy a mester halálát okozza.
Akkor hogyan lehetséges, hogy ez történt.
Régóta nem érzek már sem haragot, sem gyűlöletet senki iránt, és hiszem, hogy Ő sem érzett, de akkor mi lehetett a gond?

Noa

Szia Noa!
2009. november 24. kedd, 18:01 | Bochecha   Előzmény

Rád hangolódtam, kértem valami infót, amivel segíthetek közelebb kerülni a megoldáshoz.
Ez jött: ezt egyedül kell megoldanod!

És biztos vagyok benne, hogy meg is fogod találni a választ! :)

Sri Chinmoy esetében pedig szerintem az a helyzet, hogy Ő ezt vállalta be halálnemnek. Mint pl. XVI. Karmapa a rákot.

szeretettel:Bochecha

Köszönöm!
2009. november 24. kedd, 22:45 | Kassay Noémi   Előzmény

Igen így érzem én is. Ezért nem is írtam erről eddig, de most valahogy a téma adta magát.
Valószínűleg szükségem volt egy kis megerősítésre.
Köszi

Szívesen Noa!
2009. november 24. kedd, 22:50 | Bochecha   Előzmény

Milyen csodás ez a magyar nyelv, nem? :)

szeretetttel: Zsani/ Bochecha

csak egy gondolat
2009. december 01. kedd, 22:31 | vv (útkereső)   Előzmény

nekem a szívbetegségeknél mindig az a benyomásom, hogy az lesz ilyen beteg, aki jobban szeret másokat, mint saját magát, magyarul túl jószívű. aki akkor is szeretetet ad, ha nem kap vissza, ahelyett, hogy elengedné ezeket az embereket. aki haragszik magára, ha nem szeret másokat, pedig néha nemet kell mondani, és magunkra ugyanúgy nem szabadna haragudni.
én nem ástam bele magam annyira a témába, úgyhogy csak egy ötlet.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szeretetnek pont az a lényege, hogy nem érdekből jön!
2009. december 26. szombat, 18:51 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A szeretetnek pont az a lényege, hogy nem érdekből jön!
Vagyis ha valaki úgy szeret, hogy nem kap vissza semmit sem, az nem lehet probléma, kivéve, ha az illető ezt elvárja. Akkor viszont nem a viszonzatlan szeretete fogja sírba vinni, hanem a felesleges elvárása!

Amit leggyakrabban kihagytok az okokból, lehetőségekből az az Önmagunk szeretete, Önmagunk elfogadása. Pedig minden innen indul ki és ide tér vissza. Egyszerű.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szívroham lelki okai
2009. december 26. szombat, 18:47 | Huszti Sándor -...   Előzmény

A szívroham a szív megrepedése, ami akkor történhet meg, ha a szív megkeményedik és kap egy erősebb behatást. Ha lágy lenne, akkor képes lenne befogadni a hatást, de a merevsége miatt eltörik, megtörik, megszakad.

Ez a megkeményedés kiterjedhet az egész szívre, de egy életterületre vagy személyre is. Előfordulhat, hogy egy általában szerető embernek csak egy valakivel vagy valamivel van fennakadása, viszont ez olyan régóta keményíti, ami már tanítást érdemel.
A sokadik tanítás viszont már nem kopogtatás lesz a szív ajtaján, hanem dörömbölés, amibe a kemény szív megtörhet, infarktusa lehet.

Na most a szív keménysége lelki szinten nem csak a harag vagy a gyűlölet lehet (ezek a legdurvábbak), hanem az is, ha valakivel nem tudunk együttérezni, nem fogadjuk el, nem szeretjük azt.
És ez a valaki nem csak egy másik ember lehet, hanem saját magad is, vagy olyan minőségek, amelyekkel nem akarsz azonosulni, amelyeket nem szívesen vállalsz.

Ha így átgondolod, akkor találsz-e olyan dolgot, amire jelzést kaphattál, hogy fogadd el, szeresd, engedd be a szívedbe?
Ha gondolod, akkor nyiss neki egy külön blogot és ott kibeszélhetjük! Van még pár gondolatom, ami rád illik.

Szerintem se töröld! :)
2009. november 24. kedd, 15:35 | Szabó Péter - szabox (útkereső)   Előzmény

Szerintem se töröld! :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Hárman már csak nem tévednek!
2009. december 26. szombat, 18:27 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"...ki vagyok én, hogy azt mondjam egy mesterre, akit több ezren/tízezren/millióan követnek, hogy nekem nincs rendben?!"

Ugye tudod, hogy ez egy teljesen hibás gondolatmenet, ami sok tévedéshez vezethet?!

Az, hogy kit, hányan követnek, egyáltalán nem biztosíték arra, hogy az illető hiteles!
Előfordulhat, hogy amikor már hárman követték tévedésből, akkor a negyedik, ötödik, hatodik, stb. azért csatlakozott, mert azt gondolta: Hárman már csak nem tévednek!

Így kapnak több milliós szavazatokat olyan politikai pártok is, amelyekről kiderül aztán, hogy becsapják a választóikat.

De az ellenkezője is megeshet: Valaki igaz ember, mégsem követik sokan, mert fájna a követőknek felvállalni az Ő éles igazságát. Inkább követnek egy elviselhető őszinteségű tanítót.


A Tanítóm erre mesélte azt a tanmesét, amiben először csak egy ember húzta le mások gatyáját az utcán, majd lett egy, kettő, három,... követője, míg végül azok maradtak kisebbségben, akik nem húztak gatyákat. Így ők váltak nem normálissá, kinézett kisebbséggé.

Értem. Köszönöm.
2009. december 26. szombat, 18:48 | aamate (útkereső)   Előzmény

Értem. Köszönöm.

u.erika képe
Mi van ha...???
2009. december 03. csütörtök, 0:24 | u.erika

Sry Chinmoy a szívben meditáció híve volt....!Lehet-e összefüggés? Esetleg a halála a saját akaratából történt?

Na jó lehet hogy csak tulkombinálok,és vannak dolgok amit én kis buta persze nem érthetek!;))

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A szívinfarktusa azt jelenti, hogy nem tanulta meg a leckét.
2009. december 26. szombat, 19:01 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szerintem az lehet az összefüggés, hogy az ember azt tanítja, amit neki is tanulnia kell. Egy célbaért már mindent tanítana, aszerint, hogy a hozzá fordulóknak mire van szüksége.

Mi, útonjáró tanítók viszont nagyobb hangsúllyal tanítjuk azon dolgokat, amelyeket nekünk is meg kellene hallanunk és kevésbé tudunk figyelni a hozzánk fordulók igényeire.

Sri Chinmoy a szívet és a szeretetet tanította kiemelten, vagyis neki is ezt kellett volna kiemelten megtanulnia önmaga belső hangjától.
A szívinfarktusa azt jelenti, hogy nem tanulta meg a leckét.

Pakolhatunk erre betegség átvételt, meg önként vállalt halált, a lelki törvények alól Ő sem kivétel!

Semmi sem az, aminek látszik
2009. december 04. péntek, 1:21 | Karmatörlő (útkereső)

Szia Plasztikman! Hívhatlak Műmanusnak?
Mindegy, szia Máté!

A Földön a nagy tanítók céltáblák. Amellett, hogy mindenkinek lehet rejtegetni valója, aberrációja vagy ilyesmi, a legtisztább tanítók céltáblák. Mindenkinek kényelmetlen a létük. Oshonak sikerült túlélnie az ellene szervezett támadást és a mérgezésbe nem halt bele csak néhány év múlva.

Tudok olyan emberekről, akiket mentális gyilkosságokra jelöltek ki. Képesek arra, hogy bárkit megöljenek anélkül, hogy külsérelmi nyomok lennének. Vannak körök, akik rendelkeznek felettük, akik ezeket az embereket úgy használják fel, hogy nem is tudnak róla. Olyanok ellen, akik kényelmetlenek a számukra.
A nagy tanítók ilyenek.

Az, hogy Sri Chinmoy így halt meg, az emlékeztet a módszereikre.

Ettől függetlenül természetesen az is lehet, hogy bort ivott és vizet prédikált, de nem hiszem.
Nézz a szemébe.

És persze sétálj mindenfelé, amerre jólesik, ismerkedj meg mindenkivel és mindennel, amit arra érdemesnek találsz. Nem érdemes senkit követni, de érdemes megismerni, hogy ők hogyan csinálták.

:)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Mindenkivel az történik, amit megérdemel
2009. december 26. szombat, 19:12 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Az a spirituális törvény, hogy mindenkivel az történik, amit megérdemel (bevonzás törvénye), a Mesterekre is igaz. Ha ezek a Mesterek aberrált támadókat, alattomos gyilkosokat, mérgezést vonzottak be, akkor csak nem olyan tiszták, ugye?

Az igaz, hogy ha a szemébe nézel, akkor látod a jóságot, a szeretet vagy a békét. De mit látsz mögötte, mit látsz mellette?

Lehet, hogy nagy részt a helyén van és ez a tisztaság sugárzik is belőle, de csak nagy részt van a helyén, nem tökéletesen.
Amiben pedig nincs még a helyén, azt ha nem vállalja, akkor az újra meg újra szembejön és sokadjára kiüti, mint ahogyan ki is ütötte.

Például Osho mester sokszor panaszkodott arról, hogy a kormányok hogyan korlátozzák Őt, hogyan nyomják el. Ez azt jelenti, hogy az elnyomás, korlátozás minőségeket nem fogadta el, bevonzotta és harcolhatott ellenük, amíg azok le nem győzték.
Mert a saját tanításunk ellen csak veszíthetünk!

GLinDorph képe
jezus miert vonzotta be a szenvedest?
2011. május 07. szombat, 9:26 | GLinDorph   Előzmény

A fenti indoklast kovetve erdekes lehet, jezus mit nem akart megtanulni az elettol es mit nem sikerult megvalositania, hogy ennyit szenvedett, valamint hogy vonzotta be a kornyezetebe a gonosz embereket, a fariezusokat, judast es a tobbieket, mi rezonalt bene veluk egyutt.

Vagy megforditva, jezus elleni lejarato kampany, vadaskodasok, korrupt, vagy szinjatek szeru jogi eljarasok, hamis tanuzasok, hogy neznenek ki a mi korunkba? Nem-e ugy mint ezek a mesterek eseteben?

Jézusra
2011. május 07. szombat, 9:36 | Látogató (útkereső)   Előzmény

egész életében vonatkozott a vonzás törvénye , vagy volt már olyan szakasza amikor felül állt rajta , kilépett alóla ?
Üdvözlettel : felacso

GLinDorph képe
Jezus es a vonzas torvenye
2011. május 07. szombat, 9:53 | GLinDorph   Előzmény

Jezus elete az elejen tok jo volt. Szereto csalad, becsuletes megelhetes, az emberek kedveltek. Amikor a pusztaba valo elvonulasa es megvilagosodasa utan, spiritualis utra lepett, 3 ev alatt szetszedtek. Vagyis bevonzott minden rosszat amit lehetett :)

fehercsongor képe
Azt feszegetem
2011. május 07. szombat, 10:28 | fehercsongor   Előzmény

, hogy szerintem a bevonzás lehet
1 sorscsapásszerű ( függetlenül az örömteli vagy szenvedő megélésétől ), és ezen belül is fölvállalt , vagy csak elkerülhetetlensége miatt elszenvedett , vagy pedig
2 akaratlagosan kért , hívott , bevonzott ( függetlenül attól , hogy megélése a legegyenesebb út - e sorsfeladatunk megvalósulásához ).
Jézus valószínűleg a második szinten volt , és nem tanulni akart már , hanem sorsával tanítani . Üdvözlettel : felacso
U . i . : Szerintem amikor a bevonzott sorseseménytől keserűség , félelem ? töltötte el a lelkét , akkor saját szintje alatt volt időlegesen .

GLinDorph képe
Jezus vs. egyeb mesterek
2011. május 07. szombat, 15:26 | GLinDorph   Előzmény

Akkor lehetne a fenti ket verziot a tobbi mester eseteben is alkalmazni, esetleg a mi magunk eseteire is? :)

Miért ne ?
2011. május 07. szombat, 21:04 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Legföljebb tévedünk . Mindent szabad , amit lehet ; a következmény saját kereszt . Üdvözlettel : felacso

Bocsáss meg szó sincs ilyen idilli családi életről. Mindig is
2011. május 07. szombat, 15:56 | Éva.   Előzmény

Bocsáss meg szó sincs ilyen idilli családi életről.
Mindig is kilógott a családból,már gyerekként 12 évesen a templomban tanított,és
a felnőttek szájtátva hallgatták.Mindig elvonult gyerekként is,és az ,,anyjának''azt mondta,megyek Atyámhoz,pedig kisgyerek volt még.../ott van a Bibliában/.

Hatar Beatrix képe
Egy másik könyv tőle
2009. december 17. csütörtök, 12:37 | Hatar Beatrix

Nekem egy másik könyv akadt a kezembe,olvastam pár lapot és szintén le tettem.Nem ragadott meg.
Nagyon nem spiláztam túl,nincs rá szükségem.Nem tetszett számomra nem tud adni a fent nevezett szerző az írásaival.

Jánoska képe
követni magunkat kell de van egy Mester.........
2009. december 25. péntek, 17:35 | Jánoska

Sziasztok!

Gondoltam h megosztok Veletek egy véleményt ami a sajátom..................
Még kilenc évvel ezelőtt történt mikor a legjobb barátommal egy körzeti orvosi rendelőben voltunk és adott a kezembe egy könyvet aminek az első oldalába beleolvastam és ahogy ezt mondani szokták,"libabőröztem" vagy én úgy mondanám h "kirázott a hideg" és csak egy mondatot olvastam el............

Ezt a könyvet Osho tanításaiból válogatták.....a Címe:Az élet misztériumai...........azóta eltelt 9 év és én elolvastam több mint 20 könyvét!!!!
ezt megelőzöen nem szeretttem olvasni,a kötelezőket pláne.............

Nagyon hálás vok h rátaláltam OSHO okos bölcsességeire mert úgy érzem h többet tanultam a könyvekből mint a 12 év alatt az iskolákban......

Szóval én Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!!

OSHO OSHO OSHO!!!!!!!!!!!!

Szeretettel: Jánoska

jaguar képe
pont ez az..
2009. december 25. péntek, 18:01 | jaguar   Előzmény

"követni magunkat kell de van egy Mester........."
"OSHO OSHO OSHO!!!!!!!!!!!!"

szerintem most már olvass mást is lassan :)

egyébként én is vele kezdtem az ezotériát, hasonlóan véletlenül és szintén élmény volt olvasni a gondolatait akkor. én két könyvét olvastam eddig, de nem is tervezek többet tőle, pedig van még. nem azért, de amúgy valami nem stimmel azzal a faszival nekem, csak nem tudom pontosan mi..

Olvass Osho után a Wikipedián, és meglátod, mi nem stimmel...
2009. december 25. péntek, 18:29 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Olvass Osho után a Wikipedián, és meglátod, mi nem stimmel...