Minden rendben | Önmegvalósítás.hu

Minden rendben

Isten világában minden rendben van....

Indulni készültem, az autómhoz sétáltam, amikor épp láttam, hogy egy autó a kapunk előtt áll meg vészvillogóval és egy piros ruhás nő száll ki belőle és szaladni kezd. Az elmémben beindult az gondolat-gyár. Hurrá, szuper… épp úgy állt meg a kapu előtt, hogy vagy kiférek vagy nem…..egyirányú utcában lakom. Vajon meddig kell várnom, hogy visszajöjjön….vajon miért állt meg ott? Mostanában sokat foglalkoztat az a gondolat, hogy hogyan lehet szeretettel megoldani az élet szituációit…. Vajon hogyan mondjam meg neki, mikor visszajön, hogy ühüm-ühüm épp a kapu előtt parkolt le…..
Kihajtottam a kapun, és talán épp elfértem volna, mikor megláttam, hogy az utca végén a kereszteződésben egy férfi fekszik az út közepén és ez a piros kabátos hölgy ott térdel mellette…beszél hozzá…vagy élesztgeti, nem tudom .... 4-5 ember körülöttük…. lemerevedtem. Az a hölgy segít neki, akiről én épp az előbb „szép” gondolatokat gondoltam….. csak ott álltam és bambultam... és a lelkemmel szégyelltem magamat ....szégyelltem magamat, amiért arra gondoltam "önző" érdekei miatt parkolt le a kapu előtt.....

Míg én ott bambultam, megérkezett mögém autóval a szomszéd lakó, aki szintén szeretett volna kihajtani…. Ő gyorsan megoldotta a helyzetet…. az egyirányú utcában elindult a másik irányba és upsz már el is ment…… (az utca belátható hosszúságú, úgyhogy megoldható volt a manőver)…. aztán több autó is befordult az utcába majd kifordult…. aztán megérkezett a mentő – vagyis itt a tűzoltóság, hogy segítsenek a férfin. Úgyhogy én is elmentem…szembe az egyirányú utcával…. kis város…kis szűk utcák, amelyeket még nem is ismerek…úgyhogy lavíroztam egy kicsit mire kijutottam….

Csendben vezettem és elmélkedtem a történeten….és főleg azon, hogy egyből azt gondoltam a kapu előtt parkoló autósról, hogy most ezt miért csinálja? miért áll meg a kapu előtt ? ….és a valóságban…. ő csak ösztönösen cselekedett….meglátta mi történt…és leparkolt ott ahol tudott….és segíteni indult… Vezetés közben énekeltem egy mantrát a férfiért…

Napközben sokat eszembe jutott ez a helyzet….és tanultam belőle…. én nem tudhatom mi miért történik és miért úgy, de hogy ott akkor annak úgy kell történnie… meg kell erősítenem magamban a hitet, hogy minden úgy van jól, ahogy van…. és megerősítette bennem, azt a hitet, hogy a világban rend van…vagyis Isten világában rend van…. és minden úgy jó, ahogy van, úgy történik, ahogy történnie kell…. és az én világomban? Nekem kell másképp nézni a világra….

Beküldte: | 2014. márc. 12. szerda - 23:41

Hozzászólások

0 hozzászólás