Igazság ...... | Önmegvalósítás.hu

Igazság ......

Az igazság ……

Szeretek újságokat olvasni….. Amivel együtt rezgek befogadom, amivel nem értek egyet azon túllépek …… Anasztázia könyvében olvastam egyszer.. „ A valóságot az embernek csak saját maga által szabad befogadnia.” ….. Valahogy így olvasok …..

Befogadok vagy elengedek…..

Jógaújság….. minden lapszám elején van egy-két olvasói-levél-válaszadás . A legutóbbi lapszám egy cikkére ketten is reagáltak, hogy a cikk címválasztását illetve a cikket kicsit ellentmondásosnak találják. Meglepetten olvastam az újságíró válaszát, aki egyetértett azzal, hogy a cikk címének választása ellentmondásra adhatott okot….. és emellett őszintén megjegyezte, hogy szeretne emlékeztetni egy nagyon fontos újságírói gyakorlatra, miszerint egy újságcikk címének szerepének elsődleges célja, hogy figyelemfelhívó legyen, hogy az olvasót arra ösztönözze, hogy elolvassa a cikket….

Egyrészt tisztelet az újságírónak, amiért őszintén reagáltak a két olvasó levelére…. illetve őszintén írt az újságírás egyik kis fortélyáról…..

Másrészt meg elszomorított….. Milyen világban élünk? Miért van szükség trükkökre, játszmákra azért, hogy az olvasó elolvasson egy cikket? Mi lenne, ha egész egyszerűen az igazság leírásával vonzanánk be az olvasókat az cikk olvasásba….. ?

Anasztázia ismét ……. az igazságról….
…- Ez nem egyszerű könyv. Képzeleteddel mindent le kell ellenőrizned, ami itt le van írva. Minek leírni azt, amit Te amúgy világosan el tudsz képzelni. Ezért hát az ellenkezőjét írják le. Azért, hogy a Te saját képzeleteddel felül tudd vizsgálni, hogy hol az igazság és hol az igazságtalanság. Figyelmesebbnek, éberebbnek kell lennünk. Értesz engem Vologya?
-Majd igyekszem, Édesapám, hogy megértsem, miért nem az igazságot írják…. De ezt eddig még nem értem. Vannak állatok, amelyek a farkukkal elsepregetik a saját nyomunkat. Mások hamis nyomokat készítenek, de olyanok is akadnak, amelyek csapdákat állítanak…. De vajon miért kell az embereknek mindenféle hamis csapdákat állítaniuk…
-Mondtam már, hogy miért, nem? Hogy fejlődjenek!
-De hát az igazsággal nem lehet fejlődni?
-Az igazsággal is lehet…. De nem úgy …..
-Ott, Édesapám, ahol Te élsz, az igazsággal vagy az igazságtalansággal fejlődnek az emberek?

Ott, ahol Te élsz…ott hogyan fejlődsz ? Mi lenne, ha a mai naptól az igazság által fejlődnél…..? Mi lenne, ha beengednéd az életedbe az igazságot, bármi is legyen az ….? Hm? Mi lenne akkor? El tudod képzelni, hogy változna az életed?

Beküldte: | 2015. ápr. 05. vasárnap - 16:51

Hozzászólások

0 hozzászólás