Uránusz Magyarország egén | Önmegvalósítás.hu

Uránusz Magyarország egén

Hozzászólások

26 hozzászólás
szeges képe
Érdekes írás!
2011. november 30. szerda, 15:46 | szeges

Ez jutott róla az eszembe:

2012 - A világforradalom megkezdődött from Mosoly Stúdió on Vimeo.

u.erika képe
Külföldi magyarok
2011. december 01. csütörtök, 16:07 | u.erika

Szia Naphold!

Az országban zajló ,,égi események" -nek csak az ország területén élökre van hatása,vagy azok is megélik ezeket akik magyarok ugyan,de más országban élnek?
Illetve azok akik magyarországon élnek,de nem ott születtek..?

Köszi!Erika

Ez Magyarország horoszkópja...
2011. december 01. csütörtök, 22:21 | Éva.   Előzmény

...konkrétan az országra és az itt zajló,és várható eseményekre vonatkozik.

Naphold írta,hogy nem akar megijeszteni minket,de az asztrológus barátnőm,már hónapokkal ezelőtt mondta nekem /és teljesen ki volt borulva attól amit látott/,hogy állítólag februárban lesz nagyon kritikus a helyzet.Ugyanolyan konstelláció lesz, mint 1848 március 15-ödikén.

A Facebookon,és másutt,meg különböző lánclevelekben mennek a folyamatos uszítások,az emberek hergelése,hogy menjünk ki az utcára,és ne tűrjük,egyebek...
Nekem az a véleményem,hogy ez csak még inkább rontana a helyzeten,és nem kéne még olajat önteni a tűzre. Szerintem volt ennél már jóval rosszabb helyzet is,és mindig valahogy talpra állt ez a nép.
Csak hát azt kéne már egyszer végre megtanulnunk ,hogy összefogás legyen, ne mindig széthúzás.
Ennek a népnek hosszú évszázadok óta ez a legnagyobb hibája. Síránkozunk a Himnuszunkban,hogy ,,Balsors ,akit régen tép"...Hát nem kell ezen csodálkozni,hanem inkább változni kéne már,és tényleg addig ,amíg nem késő.

fehercsongor képe
Aki szívében magyar
2011. december 02. péntek, 8:37 | fehercsongor   Előzmény

azt megérintik az itteni események , és ha eljön az ideje : ellenállhatatlan belső hívást fog érezni . Üdvözlettel : felacso

LilaRózsa képe
Érdekes írás, de szerintem ezek nem csak Magyarországot érintik.
2011. december 01. csütörtök, 19:17 | LilaRózsa

Érdekes írás, de szerintem ezek nem csak Magyarországot érintik. Tehát nem csak hogy a külföldön élő magyarokat, hanem valahogy mindenkit. Globálisan zajlanak, az egész világon egyre nagyobb a feszültség. Lehet is érezni. Én a magam részéről a jelenlegi kormányt is sok mindenért felelősnek tartom, és a politikusok többségét, de abban nagyon igazat adok: agresszivitással semmit nem lehet elérni. Csak fokozza a negatív energiákat. Az nem fogja megmenteni az országot, ha valaki pl. agyonlövi Orbánt vagy mást, mert ő csak báb, akkor helyette fogja valaki folytatni, ami most megy.
Tehát egyetértek: csak építő jellegű dolgokkal jó küzdeni, és nem félni. Bár bennem még van félelem dolgoktól, mégpedig a háborútól. Attól nagyon. Nem tudom elfogadni. De még az is lehet, hogy kénytelen leszek elfogadni. Bár ne legyen ilyen.
A legjobb, ha legjobb tudásunk szerint járunk el mindig, és tesszük, amit tudunk, akármi lesz. Én úgy érzem, hogy bizonyos téren elég jó a tudásom, hogy kibírjam, de épp a mai nap fedeztem fel: nem vagyok mindenre felkészülve, van, amit még nem bírok elviselni, vagyis ép lélekkel biztos nem. Valahogy el tudom, de hogy nagyon odavágna a lelkemnek egy háború, vagy hasonló mértékű káosz, az biztos. Azt még a következő inkarnációban is nehezen heveri ki az ember. Legalábbis én nem bírom, még filmekben sem, nem a valóságban... Van, aki mondja, ami jön, azt kénytelenek vagyunk elfogadni. Ez igaz... De a fájdalmat nem tudnám eltüntetni, nem tudnám nem érezni, így magát a lelki sérülést lennék kénytelen elfogadni.

u.erika képe
Háború
2011. december 01. csütörtök, 21:32 | u.erika   Előzmény

Nekem is feltünt hogy gyanusan sokan vagyunk akik a saját ,,háborújukban" vivják a küzdelmet az egyre csak tetézödö ,,ellenséggel".
S most legalább történik valami...
A ,,vihar" elötti csend sem volt kellemes.
Persze minden vihar feszültséggel jön,tombol aztán elvonul.
A vihar után jön a felüdülés,madárcsicsergés,jó illat,és fellélegzés.
Olyankor úgy érzi az ember hogy megérte mindezért.

Útmutató ,,háboru" esetére:
Elöször is ne félj kinyitni a szemed hogy lásd tisztán hogy ,,kivel" van dolgod.
Ha szembesültél a ,,rossz" hirrel akkor vedd tudomásul és hagyd hogy megnyilvánuljon.
Ilyenkor lehet sírni,toporzékolni,belerugni a falba,vagy ami jön...de ne hagyd Magadban,mert ott munkál majd ezzel pusztítva a tested.
Még az önsajnálat is belefér egy minimális szinten az elsö pillanatban amikor még értetlenül állsz az események elött,de ha elmerülsz az önsajnálatban,akkor nem fogod meglátni azt hogy hogyan evickélj ki a ,,háborúdból",nem tudsz hozni éppkézláb döntéseket és csak járod a reménytelen köröket zavarodottan a félelemtöl,és kétségektöl gúzsba kötve,ami még inkább lejjebb húz az ,,örvénybe".
Az önsajnálat és kétségbeesés,a rinyálás írtó sok energiát vesz el.
Kb annyit hogy a megörülésig is elvihet...

A jó hír az,hogy egy egy ,,csomagocskában" (nehéz helyzetben)rengeteg energia van.
Egy egy nehéz helyzet ,,csak"egy stratégiai játék az élet játékában.
Minden stratégiai játék tartalmazza a hozzá szükséges energiát IS ami a feladatok megoldásához elegendö.
Saját tapasztalatom szerint ennél sokkal többet...hogy jusson egy kis önsajnálatra is. ;)
De ha az önsajnálatba semmit nem teszünk bele akkor totál felpörgünk és élvezni is tudjuk a játékot.
Ez a jó hírem! :)

Amikor ilyen fent említett periódus van az életünkben olyankor az ember ösztönösen igyekszik tul lenni rajta.Mert a tudatos ember tudja hogy minden véget ér egyszer,mint ez is...ugye? ;)
S ilyenkor szeretné felpörgetni az idöt,és koncentrál arra hogy milyen jó lesz MAJD...
S ezzel csíptem el magamat most a napokban,s ahogy erre rájöttem mit is müvelek visszahoztam magam a ,,jövöböl" az itt és most-ba a jelenbe.
Talán van az itt és mostban valami más is mint a gond meg a baj?
Az itt és most tulajdonképpen a ,,háborúm" történésének ideje.
S van!Rengeteg más is ami értékes,csak aki a sötét fellegek elöl menekül és arra koncentrál az nem fogja meglátni hogy mi van az orra elött! :)
Ilyenkor lehet meglátni azokat a lehetöségeket amik a ,,straégiai játék" megoldásához nyujtanak segítséget.Ilyenkor lehet meglátni a barátokat akikröl nem is tudtuk eddig hogy barátok,és az ,,ellenségeket" akikröl mindvégig azt hittük hogy barátok és közben mindvégig ellenségek voltak.
Na meg a megoldáshoz szükséges helyzeteket...

S ha végigjátszottuk a ,,játékot" akkor örülünk,és sikerélményünk lesz amitöl nö az önbizalmunk,és aztán megszokjuk az új ,,világunkat" s elkezdünk unatkozni benne,s gyártunk újabb és újabb elméleteket amikröl kiderül majd hogy mennyire müködö képesek amikor a sors újra felkérdez. :)))

Erika Szeretettel!

fehercsongor képe
Szerintem a szálak 99%a
2011. december 02. péntek, 8:25 | fehercsongor

a bűnben fogant erők kezében van . Az esetek többségében bármit teszel, hosszabb távon az ő érdeküket szolgálod vele . De abban hiszek, hogy az a maradék 1% átragyogja az egészet . Szerintem mindenki cselekdjen elhívatottsága , belső hangja szerint , ha leküzdhetetlen kényszert érez arra, hogy tegyen valamit. Az ő sorsa ,amiről már nem tehet, hogy a hang Istené vagy emberé.Üdvözlettel :felacso

Sok a közhiedelemben már elültetett hazugsag
2011. december 05. hétfő, 1:54 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Azt vettem eszre, hogy a dolgok nem is ugy vannak, ahogy a kozvelemeny tartja. Pl. eleg altalanosan elfogadott, hogy nem erdemes a rendorseghez fordulni, ugysem segitenek. Aztan igy sok buncselkemeny felderitetlen marad.

Olvastam bantalmazasrol szolo konyveket is, sokat, tegnap ujra kezembe vettem az egyiket: az abantalmazashoz tartozik, hogy az aldozattal elhitetik, hogy tévesen észleli és értékeli a dolgokat, ő az, aki a hibás, a bantalmazonak van igaza, az aldozat az oka a bantalmazasnak, es ha megsem hinné ezt el, akkor sem fordulhat mashoz, mert ugysem talal senkit, aki elhinné neki a bantalmazast, vagy annak gondolná a történteket. Ezért marad sok ember (gyerek és nő) bántalmazott életmódban.

Ez a "módszer" pedig a tarsadalom szintjén is "remekul" beválik.

Én az elmult honapokban tobbszor fordultam úgymond PITI ügyekben a rendorseghez, es nagyon alapos, nagyon profi, gondos eljarast kaptam cserebe. Még bánásmódban, emberileg, lelkileg is a legjobb tapasztalatom volt ez az elmult evekben.

Ebből raktam össze, hogy azt valakik szántszándékkal terjesztik, hogy "ügysem érdemes" kiállni magunkért, az igazunkért, mert a rosszak vannak tobben, es erosebbek.

Panka2011

fehercsongor képe
kontra
2011. december 10. szombat, 0:24 | fehercsongor   Előzmény

Mindenki higgyen a személyes tapasztalatainak ! Én két eredménytelen igénybevétel után nem adtam harmadik esélyt nekik , nem bonyolítottam fölösleges feljelentéssel az életemet . Biztos voltam benne , hogy az elkövetőt utólérik a tettei következményei az én beavatkozásom nélkül is . Üdvözlettel : felacso

Domoszlai Katalin képe
Másként éli meg a bántalmazást
2011. december 10. szombat, 7:18 | Domoszlai Katalin   Előzmény

a férfi, a nő és a gyerek.

Ha valakinek az a feladata, hogy megtanuljon kiállni az igazáért, meg kell tennie.

Ha valaki azt tanulja, hogy rábízza magát az Isteni igazságszolgáltatásra, az megtanulja jól csinálni az elengedést.

A két tudatosság nem kizárja hanem kiegészíti egymást.

A társadalomban megnyilvánuló achetípusos férfi-erő arányait illetően eltolódott az igazságtalan, szexista, agresszív, kegyetlen minőségek felé. A bántalmazottnak meg kell tapasztalnia a rendőrség és más férfi-erőt képviselő szervek mint bíróság, óvó, védő, igazságos oldalát ahhoz, hogy a lelki sérülésből fel tudjon épülni. Az alap ehhez a jó és rossz tapasztalatok összessége. A bántalmazott gyerekből lesz a bántalmazott felnőtt, mivel a világról alkotott képben a gyerekkori mintának megfelelően apa=erőszak=isten=rendőrség, Isten és a szervek igazságtalanok, ő bűnös és igazságszolgáltatás, egyáltalán igazság a világában nem létezik.

Az agresszív, bántalmazó felnőtt gyerekkorában elszenvedte ugyanazt, felnőttként az agresszorral azonosul, személyiség típustól függően játszuk a tettes, áldozat, megmentő szerepeket.

Más típusú, de szintén nagyon komoly zavart okoz, ha az igazi agresszív, bántalmazó az anya. Az életben maradásért a gyerek kiváló alkalmazkodó képességet fejlesz ki és megéli önmagát a legkülönfélébb személyiség zavarokban.

A helyzetek amiket bevonzunk, a konfliktusaink a gyerekkori mintáinkat tükrözik egészen addig a pontig, amíg tudatosan elkezdjük felismerni és átírni ezeket a mintákat.

Vannak igazságos és demokratikus elven működő családok, a férfi energia itt megszabja a határokat és betartatja azokat. Aki ilyen családi mintát kapott, segíteni tud azoknak, akik a saját tanulnivalójuk miatt a bántalmazást elszenvedik. A szerepekben megélt tapasztalatokra szükség van, viszont létezik magasabb szint, ahol már ki tudjuk nőni és el tudjuk dobni s játszmáinkat és a szerepeinket.

fehercsongor képe
szerepek
2011. december 10. szombat, 11:26 | fehercsongor   Előzmény

"személyiség típustól függően játsszuk a tettes, áldozat, megmentő szerepeket."
Ezek a szerepek is a helyükön , a megfelelő helyzetben eljátszva , nem kényszerpályák , romboló , hanem helyükön való és helyes dolgok .
Vagy van olyan szerep , amely abszolút értékben negatív , romboló a lélek és a tapasztalás számára ? Szerintem inkább csak kerülendő szerepek vannak,amik az adott életút szempontjából félrevivőek , kisiklatóak . A rögzült , rutinná vált szerepek az ismétlődő élethelyzetekre való beszűkült válaszolás jelzői lehetnek . Az ismétlődés arra int , hogy változtassunk , de ehelyett inkább mélyebbre vágódik a lemezbe a barázda , míg végül már csak DJ ugrattathatja ki belőle a tűt .
Önmagában baj , ha valaki ezeket a szerepeket átéli ? Az egészséges személyiség szerepmentes ?
Ha eldobjuk szerepeinket , akkor milyen formában / eszközökkel fejeződünk ki ? Üdvözlettel :felacso

u.erika képe
Nem akar összeállni a kép. Hogy jön a blog témájához a
2011. december 10. szombat, 23:22 | u.erika   Előzmény

Nem akar összeállni a kép.
Hogy jön a blog témájához a feljelelentgetösdi?

De megihletett a téma ha nem ide tartozik is...
Létezik-e megbocsátás úgy,hogy idönként elszaladok egy egy feljelentést tenni?
Mert mint tudjuk mi akik olyan bazi nagy sprituális ismeretekkel bírunk hogy mit jelent a sérelmeinkhez ragaszkodva,sértettséget,haragot,szomorúságot,fájdalmat stb. dédelgetni...!;)
Nem lenne egyszerübb a bennünket ért sérelem okát önmagunkban keresni,és azt feloldani,egyszer és mindenkorra letudni hogy ne jöjjön szembe velünk többé?
Akin eröszakot követnek el az önmagát eröszakolja,és ezért kapja ezt a tükröt.
Akitöl ellopnak valamit az azért történhet meg mert ,,amit elveszítesz az soha nem is volt a tiéd"
Közhelyek ezek,de csak akkor nyer értelmet ha megéljük.

Szerintem köszönettel tartozunk minden ,,tükörnek" akik bevállalják a negatív szereplö eljétszását a ,,színházunkban" hogy tudatosuljon bennünk mi az amit igazíthatunk önmagunkon hogy kellemesen érezzük magunkat ebben a tökéletes világban.

Erika Szeretettel!

fehercsongor képe
feljelentgetősdi
2011. december 11. vasárnap, 1:02 | fehercsongor   Előzmény

Panna hozzászólásában keveredett be,én meg negatív indíttatással ráharaptam.
Ő valószínűleg a blogindítóban is szereplő eseti ( nem általános ) ügyek megemlítésén felbátorodva írta le , mint a lenti közállapotokat jellemző szemlélettel kapcsolatos példát.
Nehezen tudom értelmezni a hozzászólásodat . Állandóan az ugrik be , hogy kevered a szinteket . A spiritualitás ugyan átragyogja a hétköznapi tevékenységeket , de azoknak a magasabb szintű feloldások mellett mégis megvannak a maguk gyakorlatias technikái . (Az arab mondás lényege szerint : Imádat teljesítve Isten vigyáz rá : de azért kösd meg a lovad . ) Szerintem lelkileg helyesebb feljelenteni egy betörőt , mint pl . átkot mondani rá : valószínűleg kevésbé üt vissza .
Betörést elszenvedni egy kicsit olyan , mint az álomban , vagy érzéstelenítésben történő megerőszakolás . Az ember benső ( intim ) kiterjesztésébe jut be hívatlan kéz . ( Nem vitt el semmit , és enyhe lelkiismeretfurdalást éreztem amikor a községi betörővel a következő hétvégén a kanyarban szembejött a halál . Lehet , hogy nem is ő volt a tettes . )
De ha már itt tartunk : szerinted mi a föloldandója , mi a lelki mondandója , mi az a rossz gondolkodási , cselekvési rutin , amit , - türelmét vesztve - , betöréssel egyenlít ki az élet?
Üdvözlettel : felacso

Domoszlai Katalin képe
Azért nem érted
2011. december 12. hétfő, 9:36 | Domoszlai Katalin   Előzmény

hogy mi a mondanivalója, mert abból indulsz ki, hogy ha valaki feljelentést tesz, teszi ezt azért, mert a sérelméhez ragaszkodik. Érzelmileg befolyásolt állapotban van.

Van amikor ez így van. Például az önbíráskodás esetében, részben ez motiválja a feljelentéseket is.

Nézzünk hát egy másik esetet, amikor a motiváció más, a döntés alapja objektív.

Ha valaki betör hozzám és ellop tőlem valamit, feldolgoztam az érzelmi részét, rendben is vagyok. Viszont a lopás ténye azért fennáll. Tegyük fel, ha az illető még megállítható az úton, ahol halad, akkor a feljelentéssel és a felelősségre vonással megtapasztalja, hogy a közösség ahol él nem tolerálja a tetteit. Tegyük fel még nem késő. Ha elfogadom azt, hogy szabadon garázdálkodhat, akkor ebben a tevékenységében megerősítem, elszállhat az én mindent megtehetek irányába. Előbb utóbb le fog bukni. Nekem az a véleményem, legyen ez inkább előbb. Tegyük fel kap egy felfüggesztettet és pont erre volt szüksége hogy átrendezze az életét. Tegyük fel, ha nem jelentem fel, akkor már sorozatos és egyre keményebb bűncselekményekben vesz rész, börtönbe kerül, ahol "továbbképzésben" részesül, mint vérprofi kezdi aztán újra, ha kiszabadul.

A feljelentő is sok esetben negatív szerepet vállal be.

Az emberi tévedések nagy részre abból adódik hogy a részigazságot rá próbálják erőszakolni az egészre. Aztán elkezdenek szembe jönni a kivételek.

A blog párhuzamba próbálja hozni az egyén félelmeit, probléma megoldási módszereit, tudatossági szintjét a társadalom egészével.

A társadalom emberi lényekből áll össze. Minőségében is több, méghozzá azért, mert vannak emberek akik hatása pár emberre terjed ki. Van aki döntéseivel, tévedéseivel ezrek életét befolyásolja.

A mai Magyarországon erősíteni kell azt a folyamatot, hogy álljanak ki az emberek az igazukért.

Mert meglophatnak azért is, mert az a karmám, én is loptam.

Viszont meglophatnak azért is, mert a tolvaj tanít arra, hogy végre védjem meg magam, használjam az eszközeimet. Álljak ki az igazamért. Ezzel a döntésemmel jár hosszú távon mindenki jobban, én, a tolvaj, és a közösség.

Érdemes tehát a döntéseink során felmérni azt, hogy a saját sorsunkon túl, a közösségre milyen hatást gyakorol a döntésünk.

szeges képe
Szerintem...
2011. december 12. hétfő, 11:03 | szeges   Előzmény

...pedig az egyén döntése mindig szubjektív. A méregetésnél mindig az a gondolat lesz a nyerő, ami nekünk kedvesebb, ami szerintünk a helyesebb. Nem tudhatjuk, mi válik a másik hasznára, és hogy a jelenlegi állapotában mire van éppen szüksége.
Hál' Istennek...:)

Domoszlai Katalin képe
Van rá mód hogy
2011. december 12. hétfő, 16:30 | Domoszlai Katalin   Előzmény

objektív legyen a döntés, ha egó mentes állapotból születik a válasz. Meditációban elérhető ilyen tudatállapot. Kapcsolatfelvétel a Belső Bölcsességgel.

Meditációt mellőző embereknél un. felismeréseken tud az Isteni bölcsesség alászállni, kivételesen tiszta tudatállapotban.

Normál tudatállapotban a döntéseink valóban szubjektívek. Ezért kérünk és kapunk válaszokat meditációban :-)

fehercsongor képe
Ezt a közösséghasznot célzó
2011. december 12. hétfő, 12:00 | fehercsongor   Előzmény

logikát ismerem , én is alkalmaztam amikor egy megerőszakolt nővel beszéltem : hogy mindenképpen jelentse fel , pláne ha ismeri is , és a heveny lelki megtörtség ellenére is vállalja föl az együttérző rendőrségi tortúrát , mert akit nem kapnak el ,az bíztatásnak veszi : ígéretnek a további zavartalan működéséhez . (Bár volt aki erre azt mondta ,hogy a rendőrségen beszélték le a feljelentésről , mondván , hogy az alany egy országos politikus városszerte ismert rokona : esélye sincs az igazságtételre . Üdvözlettel : felacso

Domoszlai Katalin képe
A cégnek ahol dolgoztam ellopták
2011. december 12. hétfő, 16:38 | Domoszlai Katalin   Előzmény

az autóját. Feljelentést tettek és másnapra meg lett.

Szerintem jó döntés volt :-)

Ha megfigyelitek a közösségben élő állatoknál hogyan működik a rend, például a hangyák, méhek, farkasok. Tiszta szabályok, igazságos törvények.

Innen indultunk és magasabb szinten meg fogjuk valósítani. El kell viszont fogadni, hogy az adott emberre az adott ember tudatossági szintjének megfelelő módszerekkel lehet hatni.

fehercsongor képe
Dohányzásellenes törvény ?
2011. december 02. péntek, 8:34 | fehercsongor

Az amerikai maffia (Kennedy,Rockefeller,Rotschlid analógok,stb.)egyik nagy bulija volt az alkoholtilalom elfogadtatása és kijátszása.Sok embert hozott kapcsolatba a bűnnel, és milliárdos vagyonok alapozódtak erre a türelmetlenségben és bizalmatlanságban fakadt törvényre. Amíg a környezet tolerálja, addig hiába a törvény , mert a szelektált magyar lakosság törvénnyel a háta mögött sem merne szót emelni a dohányzó főnöke ellen. Üdvözlettel : felacso

Aditi képe
Egyre inkább úgy foglalkozom ezekkel és a hasonló hírekkel, hogy
2011. december 03. szombat, 22:13 | Aditi

Egyre inkább úgy foglalkozom ezekkel és a hasonló hírekkel, hogy nem foglalkozom velük, helyette felhasználom arra, hogy tudatosítsam: semmi nem vagyok, ami mulandó és tapasztalható. A világ sem. És semmi, amit a világ ( a mátrix és bárki) csinál.

Ha a sorsomba van írva, hogy világháború lesz, vagy akármi más, úgyis meglesz, és úgyis e kell szenvednem bizonyos dolgokat, másokkal együtt, valószínűleg nem az a lényeg.

Nyilván mindent elkövetünk a béke kedvéért, de azt is látni kell, hogy leginkább a saját békénk és hitünk kedvvért követhetünk el a legtöbbet. Egy kicsit talán másokért is (azokért, akik akarják). A többiek meg úgyis azt fogják csinálni, amit ők csinálnak, tudnak vagy /és akarnak, és úgyis olyan hatással lesz majd ránk, amilyennel. Úgyis menteni akarjuk majd az életünket, ha szükség lesz rá. S nem, ha már nem tudjuk.

Persze ilyen távlatból könnyű beszélni, mégis azt érzem, ezek a dolgok leginkább a lényegre hívják fel a figyelmünket: hogy a szabadságunk, az örömeink, a szerelmünk, a szeretet, aki éltet, és tud elengedni, akár az életet is, a szeretteinkkel együtt , a jó életünk titka - bennünk van.

Ha szorítanak a körülmények, azok szerintem mindig arra kényszerítenek, hogy befelé induljunk. A korlátok és gyötrelmek ilyen értelemben kegyelem az emberi élet egén. Különben nem születtünk volna a Földre. Szerintem ez is olyan dolog, amit meg kellene tanulnunk elfogadni, illetve ezt tanítja folyamatosan nekünk az Élet. És lehet, hogy globálisan és általában a Földön épp azért van és volt mindig annyi katasztrófa, meg "szörnyűség", mert az emberek még mindig nem tudják eléggé jól látni ezt. Az emberiség nagy része még mindig azonosítja magát a testével, az életével, a külvilággal, vagy még rosszabb dolgokkal. És még mindig nem tud eléggé elfogadni, alázatos lenni.

Még ha okosabbak is vagyunk sokuknál, mert számos önismereti tréningen túl vagyunk :), alázatból sosem elég, és elfogadásból sem. Ha kell, megtanítja nekünk a Föld és világ, hogyan tudjunk elengedni még jobban. És ha itt a tanár, akkor minden bizonnyal szükségünk van rá, bárhogy is magyarázzuk és bármire is fogjuk az eseményeket.

Szerintem, ha valaki szabadulhat, az csakis és egyedül az lehet, aki az elfogadáson és alázaton keresztül megtalálja a belső szabadságát és erejét ezekben az időkben. Neki is fájni fog, ahogy mindenkinek. De Ő, ha tovább él, túlélő lesz, ha nem, felszabadult lélekkel távozik. A többieknek annyival lesz rosszabb a sorsuk, amennyivel kevesebbet engedtek el - vagyis engedtek meg a világnak, bocsánattal, és elfogadással a szívükben.

És mivel ez az egész igaz akkor is, ha holnapután ide költözik a Paradicsom a Földre, vagy neadjisten mégis eljön az a Aranykor és angyaltestben szállingózunk a Miklós utcában, nos, éppen ezért nem foglalkozom a jövővel. Annál inkább igyekszem szívvel tudni élni.

Nagyon igyekszem, mert tudom, h sehol sem vagyok.

Namaszte

LilaRózsa képe
Szerintem ez tök jó hozzáállás olyan szempontból, hogy a belső
2011. december 03. szombat, 23:40 | LilaRózsa   Előzmény

Szerintem ez tök jó hozzáállás olyan szempontból, hogy a belső békét biztosan elhozza. Én sajnos ezt így ennyire nem tudom megcsinálni, de gyűlölet sincs bennem meg semmi ilyen azok iránt, akik háborúzni akarnak, egyszerűen tapasztalatlan léleknek tartom őket. Viszont amit tudok, aktívan megpróbálok megtenni, még ha látszólag értelmetlennek is tűnik. Tegnap voltam béketüntetésen. Ez nagyon jó volt, sok olyan embert hallgatni, együtt lenni velük, összedobni energiáinkat, akik szintén kiállnak a békéért, és az igazságot keresik. Rájöttem, ez ad erőt, és valószínű ilyen feladatot választottam, de ezt tudtam is, már valahogy gyerekként is bennem volt: tenni is valamit a békéért, igazságosságért, még ha apró dolgokat is, és valóban belefolytam, még ha korábban tévedésekkel ill. egyszerű aktivistaként is. Bennem akkor uralkodik a félelem, ha állok remegő lábakkal, és várom, hogy mi is lesz, a halált elfogadom, de az erőszakot nem, és ez okozza a félelmet, hogy mi van, ha újra át kell élnem? (Ez az újra előző életes érzésekre vonatkozik, a mai napig álmodok tőle rémeket). De éppen ezen a tüntetésen tudatosult, és döntöttem el: ugyan az eseményeket nem tudom befolyásolni, de amit tudok, megteszem, a békét képviselem az egészben, és ahogy tudom, tettekbe öntöm, és ha háború is jön, akkor is ez a cselekvő-segítő dolog lesz, ami elhozza nekem a belső békét. Vagyis ha nem elfogadom, hanem egyénileg szembe megyek az igazságtalansággal, még ha annyival is, hogy kimegyek véleménynyilvánítás céljából egy ilyen tüntetésre, vagy háború esetén megpróbálok életet menteni. A lényeg, mindenki kövesse a szívét, és ne hagyja magát manipulálni a híreknek.

LilaRózsa képe
Ez a videó segíti a felkészülést, bármi is történjen a jövőben.
2011. december 04. vasárnap, 15:06 | LilaRózsa

Ez a videó segíti a felkészülést, bármi is történjen a jövőben. Nem biztos, hogy nincs benne tévedés, és az is igaz, elsőre ijesztő. De ébresztő hatású, hogy jobban segíthessünk szeretteinken és magunkon:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x4NuqaZJBYs

Michaelita képe
Már évekkel ezelőtt egymástól függetlenül több csatornából is az
2011. december 04. vasárnap, 22:11 | Michaelita

Hmmm, felettébb érdekes írás!

S érdekes időket is élünk, ez is igaz!

S már évekkel ezelőtt egymástól függetlenül több csatornából is azt hallottam, hogy nagy változások lesznek hamarosan, ami a mi országunkból fog kiindulni.
Azt mondják, hogy ami itt zajlik majd az érthetetlen lesz a környező országok lakói számára.

Ehhez képest, ha arra gondolok, hogy annó Szt István is Boldogasszony Anyánknak ajánlotta fel országunkat és az ő oltalmát kérte a magyarságra... hát több minden lehetséges akár. De ennyire ne szaladjunk előre, mert most még nem az a helyzet van.
Most még az a helyzet van, hogy jó ha minél többet és többen imádkozunk azért, hogy egyensúlyban maradhassanak az országban dúló erők. Márcsak azért is, nehogy a félelem energiákkal vonzzunk be olyat, ami csak egy lehetséges jövővariáció, de még megváltoztatható.

Nem lenne jó az sem, hogyha mi - addig míg nincsen rá különösebb okunk - elmennénk egy szélsőséges nézet felé.

Én ma még úgy gondolom, hogy a fenti írás olyan szinten megszívlelendő, hogy jó ha tudjuk, hogy milyen erők hatnak ránk és milyen erők azok, amiket jó ha tudatosan áteresztünk magunkon és nem a játékszereivé válunk.
Igyekszem hinni abban is, hogy a magyarság nem származás kérdése, hanem egyfajta lelki minőségé. Lehet, hogy ez nagyon naiv hit, de annyi nagy magyar él szerte a világban, hogy ennek kell hogy legyen valamennyi igazság alapja!

Erika! Úgy gondolom, hogy a külföldi magyarokra is nagyon nagy szükségünk lesz/van, mert kellenek a külső segítségek, hogyha elhomályosodna az érzékelésünk/a látásunk, akkor segítsetek nekünk helyrebillenteni a dolgokat, hogy újra a megfelelő megvilágításban láthassuk a valóságot.

Nagyon szeretem a magyarok világhimnuszát, most úgy érzem itt a helye:

http://www.youtube.com/watch?v=XiXYhiZ4iHY

Ma láttam egy cikket,ami érdekes gondolatokat
2011. december 05. hétfő, 13:33 | Éva.

...indított el bennem. Arról írtak,hogy megkezdték az eddigi Magyar Köztársaság elnevezéseket, kijavítani Magyarországra. /Tudjuk ,hogy az alkotmányban megváltoztatták a Köztársaságot országra/

Nem titok ,hogy a politikában mindig is ott voltak az okkult erők is,és ezt nem minden esetben negatív tényezőként említem. A legnagyobb politikusok,szinte kötelezően valamilyen /okkult/ páholy tagjai, ,,beavatottjai''. Vagyis nagyon jól tudják,hogy nem ,,kézzel fogható '' erőkkel is lehet befolyásolni a történéseket.
Ilyen például a Magyar Köztársaság alapításának a dátuma. Az asztrológusok nagyon jól tudják,hogy miről beszélek. Az az év, nap, hónap,óra, perc, amikor a Magyar Köztársaság hivatalosan megszületett asztrológiailag egy olyan sokszorosan negatív, mondhatni katasztrofális időpont, hogy azt nagyon gondosan meg kellett keresni. Még ha hinnék is a véletlenekben,ilyen halmozottan pocsék időpont létrejötte véletlenül nehezen elképzelhető:)
Egyébként ez számomra mellékes is, hogy szándékos, vagy véletlen, inkább azt szeretném az egészből kihozni, hogy nekem felcsillant most ebben a lehetőségben egy remény, hogy ha ez a Köztársaság megszűnt, akkor ezek az asztrológiai hatások is vele együtt. /Tudjuk ,hogy a névnek is számértékek szerint rezgése van,tehát több szempontból is van lehetőség a változásra/

Elhiszem ,hogy vannak akik azt gondolják, hogy ez hülyeség, de akiknek már bizonyított az asztrológia,
,vagy a ,,számmisztika''hogy mennyire igaz ,és elfogadható analógiás rendszerek, azoknak szintén most felcsillanhat esetleg egy pozitív változás lehetősége.

Én nem szeretem a politikát,nem is politizálok,de a magam módján igyekszem képben lenni.
Bevallom,hogy ellenszenvvel viseltettem ezzel a kormánnyal is,de megszabadítottam magamat az előítéletemtől,és így megláttam számtalan olyan nagyon fontos,és jelentőségteljes lépésüket,amivel
valóban az országot akarják menteni ebből az ellehetetlenült kiszolgáltatott állapotból.
Ez persze nem a felszínen zajlik,és kicsit oda kell figyelni,hogy az ember meglássa,hogy milyen erővel szállnak szembe nagyhatalmakkal az ország védelme érdekében. Ezért kaptuk pl. most is ezt a ,,bóvli'' minősítést ellen intézkedésként, fenyegetésként,mihez tartás végett./És ez már a sokadik jelzés,hogy marhára nem tetszik a ,,függetlenségi harcunk'':)/

Továbbra sem szeretem a politikát,és a politikusokat,de most az utóbbi időben a ,,megszorítások '' mellett észre kellett vennem nagyon sok olyan törekvést ,intézkedést, ami értünk ,az országért ,a jelenünkért és a jövőnkért van. Ez nagyon komoly harc a részükről, és én ezt egyre inkább el kezdtem respektálni, mert 20 év alatt most láttam először,hogy végre már nem csak elvenni akarnak,hanem Visszaadni is. Nem csak a saját érdekeiket tartják szem előtt,hanem az országét is. És ezért olyan erőkkel is képesek szembe szállni,amit eddig nagyon kevesen mertek megtenni,illetve csak a teljes összeomlás után. Például Argentína.
Én kezdek ,,hálás '' lenni azért,hogy ezt itt nem akarják megvárni ölbe tett kézzel,és tesznek érte,hogy nálunk ne fajulhassanak odáig a dolgok.

LilaRózsa képe
Igen, több mint valószínű, hogy mágiával is irányítják a
2011. december 06. kedd, 12:32 | LilaRózsa   Előzmény

Igen, több mint valószínű, hogy mágiával is irányítják a politikát. Ehhez a szabadkőműves illuminátusok értenek, akik káoszmágiát is alkalmaznak. Az eddig látottak alapján ez a gyanúm. Ellenszere a szeretet. Ha a szeretet Istenéhez imádkozunk sokan, akkor képes az ilyen energiákat semlegesíteni. Így legalább ezt a részét kiiktathatjuk a világ manipulációjának. A gyanú onnan van, hogy az illuminátusokat összefüggésbe hozzák a világ irányításával, és összefüggésben vannak a káoszmágiájával is..Tehát eléggé valószínű a dolog.
Alapgondolatuk, hogy nincs jó és rossz, bármit megtehetnek céljaik érdekében. És meg is próbálják, ezzel hatalmazzák fel saját magukat a pusztításra is, ha éppen ahhoz van kedvük. Ezért tartom én ezt a meglátást, a nincs jó és rossz-t félrevezetőnek. Pont ez a céljuk az ilyeneknek, hogy ezt elérjük. Az én elvem is a szabadság, de ha valamivel ártunk, és tudjuk, hogy árt, korlátozza valaki szabadságát, életét, bántó stb. akkor nem teszem, főleg, hogy az nekem is fájna.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Illumin%C3%A1tusok

Krishnamurti: Felhívás a változásra
2011. december 07. szerda, 13:11 | Éva.

/Ez egy részlet a témából. Érdemes a többit is meghallgatni ,ugyanitt./

http://www.youtube.com/watch?v=R6Eu5QErBRc&feature=share