Sírás és lelki egészség | Önmegvalósítás.hu

Sírás és lelki egészség

Hozzászólások

6 hozzászólás
naphold képe
A könny, az könny
2009. szeptember 29. kedd, 11:07 | naphold   Előzmény

Nnna, igen. Magyar nyelvünk oly csodálatos, varázslatos. Benne van minden, amire szükségünk van. Az általad leírtakra illik ez a mondás: "Olyan boldog vagyok, hogy az már szinte fáj." Vagyis könnyezem tőle. Miért is? Hisz a boldogságtól, amit képesek vagyunk befogadni, kacagni kéne, önfeledten repdesni - nem pedig sírni. Ha képesek vagyunk befogadni azt a mennyiségű boldogságot, amit épp kapunk abban a pillanatban, akkor röpdösünk is. Amikor túl sok, és úgy érezzük, hogy nem is biztos, hogy megérdemeljük, olyankor jönnek az "öröm"-könnyek. Pedig, ha kapjuk a boldogságot, akkor meg is érdemeljük.
Eta

SZABÓ GABRIELLA képe
Volt pár évem mikor rengeteget sirtam
2009. december 04. péntek, 8:12 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Volt pár évem mikor rengeteget sirtam. Annyi blokk oldodott bennem, hogy kb két év telt el azzal, hogy kisirjam magam. Ez nagyon jó volt, mert addig mindig erősnek mutattam magam, nem engedtem meg magamnak a sirást. Pláne nem mások előtt. Majd eljött az az idő mikor már nyiltan kimutattam a fájdalmaimat is.
Ezzel bizony gyakran meglepetést okozok másoknak vagy inkább megdöbbenést.
Mert hát sokan úgy tartják egy embernek uralnia kell az érzéseit. Volt mikor egy nagy társaságban jött rám a sírógörcs, teljesen megdöbbentek ezen.
Az egyik fiú barátommal beszéltük meg a közelmúltban, hogy mikor utazunk, autózunk, hogyan törnek ránk az érzések és ilyenkor pityergünk vezetés közben.
Ez nagyon jól esik, megkönnyebbülünk.
Mindig meghatnak a férfi könnyek, föleg ha egy olyan férfit látok sírni aki amúgy erős.

Vizsgálták már
2009. december 04. péntek, 15:36 | Ramina   Előzmény

Volt olyan kutatás, ahol a különböző lelkiállapotok alatt hullatott könny összetételét vizsgálták meg tudományosan ,kémiailag.

Az eredmény nem meglepő: más volt az összetétele, a bánatunkban, fájdalmunkban ejtett könnynek
és más, az örümünkben kicsordultaknak és megint más a szemet ért mechanikai sérüléseknél ( pl. valami belemegy a szembe és irritálja a szaruhártyát).

Sirni jó!
Igy is, úgy is :-)

Hát én se voltam sose siros...és kb pár hónapja
2009. december 22. kedd, 23:13 | hlacserika   Előzmény

Hát én se voltam sose siros...és kb pár hónapja elkezdödött...de pár hete nagyon durva...sokat sirok....van egy munkahelyi problémám amit még nem sikerült megoldanom és amiatt egyre többet sirok...még azért furcsán érinte dolog de én is probálom ugy felfogni h a sirás jó és tisztit és megkönnyebbit...:)))

Feliratkozás Hírlevélre