Mosás "felülről nézve" | Önmegvalósítás.hu

Mosás "felülről nézve"

Mivel tönkrement a 30 éves automata mosógépem, így az utóbbi hónapokban kézzel mosok - még szerencse, hogy van egy centrifugám. A centrim segítségével jöttem rá egy érdekes dologra. Amikor rossz passzban vagyok, akkor a foltokat nagyon nehezen tudom kiszedni a melós pólómból és a centri is folyton ugrál – visszabeszél – hihi!
Néhány napja szintén egy eléggé kétségbeesett időszakot kellett megélnem – nnna persze mosnom kellett. Egy folt nem akart sehogy kijönni a pólóból. Egyszercsak bevillant egy gondolat: Mi az a „folt”, ami zavarja jelenlegi életemet, és ezt hogy tudnám „tisztába tenni”?
Természetesen a „folt” azonnal beugrott, hisz ez a probléma billentett ki az egyensúlyomból. Viszont a megoldás nem akaródzott jönni – és persze a folt sem akart eltűnni a pólóból, pedig már éreztem, hogy a kezemen a bőr ugyancsak elkopott. Ekkor jött a következő gondolat: Ha nem találod a megoldást, akkor csak az orrod előtt lévő feladatra koncentrálj! Jól megnéztem a foltot, vastagon bekentem Venish szappannal és hagytam pár percet állni. Utána a folt szépen eltűnt, komolyabb erőfeszítés, dörzsölés nélkül.
Ezután jött az öblítés, centrifugálás. Naná, hogy ugrált a gép, hisz a lelkem is igazából ki akart szakadni belőlem. Sokadik nekifutás, átpakolás után leültem a fotelbe és elgondolkodtam azon, hogy mi a jobb: hagyni, hogy olyan emberek frusztráljanak, akikkel már régóta nem kéne, hogy dolgom legyen, vagy véglegesen lezárni velük a kapcsolatot, még akkor is, ha ez komoly anyagi áldozattal, esetleg költözéssel járna.
Úgy döntöttem, ez utóbbit választom, de nem siettetek semmit, rábízom magam a Sorsra, és amit elém tesz, azt el fogom fogadni.
Érdekes – a centrifuga egy döccenés nélkül kifacsarta a ruhákat – valószínűleg én is újra visszataláltam önmagamhoz.

Beküldte: | 2009. szep. 24. csütörtök - 11:58

Hozzászólások

4 hozzászólás
Jöjjön, aminek jönnie kell...
2009. szeptember 24. csütörtök, 12:14 | Névtelen (útkereső)

Valószínűleg nálam is ez a gond. :) Már lassan minden háztartási gép tönkrement körülöttem. :)
És még mindig itt rostokolok, pedig már régóta tudom, hogy lépnem kellene.
Hát ilyen egyszerű??? Csak döntés kérdése?

naphold képe
Ha eljött az "idő"
2009. szeptember 28. hétfő, 16:39 | naphold   Előzmény

Majd, ha itt az ideje és megértél rá, akkor meg fogod hozni a döntésedet és meg fogod kapni a segítséget is, hogy a döntésednek megfelelően lépkedhess tovább az "úton". Addig meg nyugi, figyeld a "jeleket". A jelek mindig jönnek, csak nem mindig vesszük észre, vagy nem úgy értelmezzük, ahogy kéne - hisz az EGO gyakran közbeszól - hihi!
Üdv. Eta

Tükör és jelek
2009. szeptember 24. csütörtök, 12:37 | pajkos

A világ csodálatos egysége!

Tökröt mutat, jeleket küd, ezer dologgal üzen, hogy megbomlott az egyensúly!

Nagyon jó rácsodálkozni megint!

naphold képe
Nnna, igen
2009. szeptember 28. hétfő, 16:42 | naphold   Előzmény

A jelek jönnek - mindenkinek másként. Ha igyekszünk megfigyelni ezeket a jeleket és kialakítjuk a saját jelzőrendszer-értelmezésünket, akkor kicsit könnyebb az ÉLET. Ahhoz viszont, hogy ezt a jelzőrendszert használni tudjuk, nem árt, ha leírjuk a jeleket és az utána következő eseményeket, hogy később visszanézhessük és tudatosíthassuk őket. Akkor már az EGO is elfogadja - valamennyire - hihi!
Eta