Az árok egyre mélyebb | Önmegvalósítás.hu

Az árok egyre mélyebb

Üdvözlök mindenkit, aki nyomon követi a bizonytalankodásomat.
Büszke lehetek magamra igazán, ma szembesültem azzal, hogy olyan emberré, nővé, vagy valamivé váltam, amilyen soha nem szerettem volna lenni...
Két hete nem készítettem feljegyzést, és erről a két hétről, azt hiszem rosszat nem is tudok mondani. Megtörtént a már említett "elutazunk együtt". És egyetlen rossz szavam sem lehetett arra, akit ilyen gyalázatos módon szeretek.
Ő nagyon aranyos, kedves, figyelmes volt velem. Volt szeretlek téged, és mindent megkaptam tőle, amit valaha is szerettem volna. Megköszönöm Istennek, hogy megadta nekem azt a lehetőséget, hogy megnézhettem, milyen nagyszerű páros lehetünk együtt. Hogy átélhettem, milyen az, amikor minden ott van a helyén.
De ma újra fagyos lett a hangulat. S ha valaha valaki is bizonytalannak érezte magát, hát felejtse el.
Az én kedvesem, aki tegnap még szeretett, ma pedig újra nem tudja, mit szeretne tőlem...
Most úgy életemben először lehet azt mondom, állj. Gondolom soha senkinek nem adhatjuk meg, hogy az érzelmeinkkel, velünk, ilyen módon viselkedjen.
Vágyom a biztonságot, és ez a kapcsolat számomra nem félelemmentes. Mára már úgy néz ki a történet, ha vele maradnék, minden pillanatban félnem kellene, hogy éppen miért hagy el.
Undorító... de így is tudom szeretni. A szeretlek számomra soha nem miértekből tevődött össze. Mindig úgy tudtam szeretni mindenkit, ahogy van. Félő az én kedvesem, egy ilyen ember. És lehet nem nekem kellene asszisztálnom hozzá.
Így visszanézve ezt a 8 hónapot, nagyon sokat változtunk mindketten, amikor éppen nincs megbolondulva emberem agya, teljesen egy hullámon mozognak lelkeink, gondolataink. Látom, mennyi jót adtunk egymásnak, látom mennyit tanultunk egymástól. Mint ahogy azt is látom, hogyan öli meg felelőtlenségével a kapcsolatunkat.
Önző vagyok. Csak úgy mint a halálban a legtöbb ember. Ha meghal valaki akit szeretünk, annyira szomorúak vagyunk, és sirunk és kiszakad a szivünk... Holott a meghaltnak sokkal egyszerűbb már. Viszont az egonk győz, és mérhetetlenül sajnáljuk magunkat, hogy VELÜNK mi lesz nélküle. És kesergünk, mert elveszítettük, és kellett volna még idő arra, hogy mi jól érezzük magunkat vele, vagy ilyesmi.
Nem gondoltam magamról soha, hogy buta vagyok. De most látom, annyira bután viselkedem, amilyen luxust nem engedhetek meg magamnak. Bevallom őszintén, van olyan pillanatom, hogy azt érzem, mindent elviselnék, csak azért hogy érintsem arcát, és fogjam a kezét... ideig - óráig, valameddig... de úgy gondolom, megérné, mert minden pillanat amit boldogságban élek meg vele, az feledteti mindazt a gyötrelmet, amit ugyancsak ő okoz.
Félek, hogy hogyan fogam bírni, azt, ha elengedem...
Ez az új cél... az elengedés. Eldöntöttem megvalósítom, belehalni nem fogok.
DE most jöjjön ide valaki és mondja azt nekem, tud adni valamit, amitől holnap reggelre elfelejtek mindent, és egy éjszaka alatt túl leszek a leváláson.


Beküldte: | 2008. aug. 19. kedd - 15:23

Hozzászólások

14 hozzászólás
naphold képe
Ilyen nincs
2008. augusztus 20. szerda, 8:46 | naphold

"DE most jöjjön ide valaki és mondja azt nekem, tud adni valamit, amitől holnap reggelre elfelejtek mindent, és egy éjszaka alatt túl leszek a leváláson."
Sajnos ilyen nincs. Mindent meg kell élnünk, le kell jutnunk a "gödör aljára", mert csak akkor vesszük észre a segítő kezeket, melyek felénk nyúlnak.
Eta

Inyó képe
Szépen haladsz!
2008. augusztus 20. szerda, 9:41 | Inyó

Szia Mirel!

Igen, egy kicsit /lehet, nagyon/ majd belehalsz a szakításba, hisz tényleg olyan mintha meghalna a szeretett férfi számodra. De gondolj arra, hogy mennyire rosszul érzed a kapcsolatban is magad és, hogy a szeretett férfi miatt olyanná változol, amit soha nem akartál! Szerintem, az már önmagad megerőszakolása, nem a természetes állapota! Már nem vagy bizonytalan, hisz eldöntötted mit akarsz és ez meggyorsítja majd az elengedést! Ha tudatosan teszed, könnyebben és gyorsabban zajlik majd a leválás!

Minden jót! Meditálj sokat és egy kis energetikai kezelést is igénybe vehetsz, sokat segít a lelki problémákon, a gondolatokat is szépen rendezi!

Minden tanítani akar
2008. augusztus 21. csütörtök, 12:38 | Benedek (útkereső)

Nézd meg magadban mire akar ez az egész tanítani. És engedd most már el azt a gyökeret, amibe megkapaszkodsz a szakadék fölött. Zuhanj befelé, a legmelyére. Halj bele (persze ne fizikailag) hogy újjászülethess!

Kértem az isteneket...
2008. augusztus 21. csütörtök, 23:33 | Névtelen (útkereső)

Hű! Ez engem arra emlékeztet, amikor befészkelte az agyamba egy gondolat magát, vagyis:hogy nem vagyok szabad, a szabadságom korlátozva van. Nagyon édes volt a kötél, szex, szeretet, család. És elkezdtem a kapcsolat felbontását. Kértem az isteneket, hogy szüntessék meg a szexuális vágyam, mert rabláncon tartom magam általa pl.: Zavart, hogy mindig ugyanahhoz a nőhöz megyek haza, noha tudtam, hogyha hat helyre mehetnék, akkor is csak hozzá járnék. A kapcsolat meg is szűnt. A gondolatok, elhatározások nagyon veszélyesek is lehetnek.
De neked is a saját sorsod kell végigjárnod. Sok sikert! felacso

Megőrültem?
2008. augusztus 22. péntek, 10:00 | Névtelen (útkereső)

Segítsetek mit kezdjek, a mára már betegessé vált féltékenységi rohamaimmal?
A párom a volt kapcsolataiba nem igazán volt egy mintapéldány hűség terén, amit már a kapcsolatunk elején el is mesélt, az őszintesége jeléül.
A valóságban virágot kapok tőle, napi rendszerességgel tudatja velem mennyire szeret, eljegyzés is meg volt már, semmi, de semmi problémámnak nem kellene lenni! Sőt...
Viszont egyszerűen, minden egyes félre érthető mondatát, cselekedetét leellenőrzöm és az én meglátásomra tudok csak koncentrálni. Mikor szembesítem vele, mindig úgy érzem átver.
Nem tudom kiverni a fejemből, hogy nem volt hűséges típus, megjegyzem volt már eljegyzése máskor is.
Ez így nem mehet tovább, mert magamat is tönkre teszem vele, a kapcsolatunkról nem is beszélve.
Annyira zaklatott vagyok, hogy már alig tudok valamire is koncentrálni. Hogy másszak ki ebből?

Féltékenységre
2008. augusztus 25. hétfő, 8:25 | PDA (útkereső)   Előzmény

A féltékenységed a kishitüségedből és önmagad alulértékeléséből illetve a "párod" önmagad istenévé törénő emeléséből ered!
Közrejátszhat olyan komplexus is részedről, amit hoztál magaddal gyerekkorodból, következik neveltetésedből. Ami nem feltétlenül jó! Az "csak egy egy minta", amivel nem feltétlenül kell egyetértened és azt elfogadnod!
Ha te zárkózottabb és tapasztalatlanabb vagy két dolgot tehetsz:
1. elfogadod a gyűrűt és megbízol benne "életetetk végéig"
és
A.) retteghetsz, ha nem emelkedsz túl saját "szinteden",
avagy
B.) fejlődsz és boldogan fogsz élne (vele vagy nélküle)

vagy

2. vissszautasítod és szerzel még tapasztalatot kapcsolatok terén...
tehát fejlődsz és boldogan fogsz élni "mással" ha nem vár meg...

Összegezve fejlődnöd kell, ha boldog akarsz lenni... Vele vagy nélküle: szinte mindegy!

fehercsongor képe
Tudom , hogy lehetetlen kérek , de nagyon át kellene élned az
2008. augusztus 28. csütörtök, 23:40 | fehercsongor   Előzmény

Tudom , hogy lehetetlen kérek , de nagyon át kellene élned az alábbiakhoz hasonló tartalmú , de a általad és saját magadnak a saját szájad íze szerint megfogalmazott gondolatokat :
A boldogságom csakis tőlem függ . Szeretet Isten ad nekem , akár mások által .
A párom szeret , nap mint nap bizonyítja is . Megbízom benne . Az általam feltételezett dolgaira vonatkozó gondolataimat hagyom tovaszállni , nem kapaszkodom beléjük , nem öntöm rá , inkább lezárom egy öleléssel , egy " ugye szeretsz " kérdéssel , stb .
Amit másnak ad , azt nem tőlem veszi el . A rossz érzéseim belőlem fakadnak , nekem kell feldolgoznom őket , szembenéznem velük . Ha az általam TAPASZTALT viselkedése nem tetszik , és nem hajlandó rajta változtatni akkor én választottam roszzul .
Gondold végig mi előnye van a féltékenységednek , a vallatásnak , a párod nem kezdett még el menekülni ? Határozd el , hogy nem leszel féltékeny . Próbáld elképzelni , hogy esendőségében is szereted , és az összetartozásotok alapja nem a szexuális kizárólagosság , hanem más pl . egymás megbecsülése , tisztelete , az egymás iránti szeretet . Amikor testileg jelen van melletted , ott és akkor élvezd a szerelmeteket , és ne a hiányakor összegyűlt saját bizonytalanságodból fakadó gondolatokat kérd számon rajta .Át kell programoznod magad , különben előbb -utóbb megjelenik életetekben a szenvedés az újabb társaddal is . Üdvözlettel : felacso

Feliratkozás Hírlevélre