Kirándulás és áhítat | Önmegvalósítás.hu

Kirándulás és áhítat

Érdekes az, hogy mi ragad meg az emlékezetünkben.
Mondjuk néha, hogy általánosságban a rossz dolgok könnyebben megragadnak, mint a jó dolgok. De ez csak általánosságban van így hála Istennek.

Ebben az évben sok minden történt, de mostanában az került a figyelmünk előterébe, hogy milyen jól indult az év.

Az év legelső napján hideg jeges, havas idő volt. Szerettünk volna kirándulni is, meg a lelki szellemi szükségleteinket is kielégíteni a jeges, havas, csúszós idő ellenére is. Ezért Fótra mentünk, ahol megnéztük a látnivalókat és utána a dombtetőn álló, karácsonyra feldíszített katolikus templomban meghallgattuk az újévi szent misét, átéltük a pap mondandóinak szellemiséget, átéltük a közöséggel az áhítat érzéseit. Ez kellemes, felejthetetlen emléket jelentett.

Most közeledik az év vége és jó lenne ugyanúgy befejezni az évet, mint ahogy kezdtünk, vagy ugyanígy kezdeni a következő évet.
Jó lenne találni Budapest vonzáskörzetében egy olyan templomot, vagy bármilyen szent helyet, amely nyitva van, szabadon látogatható, és a megközelítése szép természeti környezetben (hegytetőn, dombtetőn, erdőben, erdő közelében) található. A lényeg az áhítat átélésének lehetősége, amely vallástól független, tehát bármilyen hasonló szellemiségű épület szóba jöhet, amelybe szabad bejárást biztosítanak a fenntartói.

Egy gyönyörű szép országban élünk, aminek számtalan bájos kisvárosa, kis faluja, kis települése van, amiről sejtelmünk sincsen. Karácsonyra sok kistelepülést is szépen feldíszítenek. Jó lenne ilyet felfedezni, meglátogatni egy pár órácska erejéig.

Ha bárki tud közületek ilyen települést - lehetőleg Pest megyén belül, vagy Pesttől könnyen és gyorsan megközelíthető helyen, az legyen szíves írja meg.
Illetve ha van bármilyen hasonló élményetek, azt is osszátok meg velünk, többiekkel.


Beküldte: | 2011. dec. 18. vasárnap - 16:40

Hozzászólások

0 hozzászólás