Gondolkodás | Önmegvalósítás.hu

Gondolkodás

emberi fej.jpg

Szellemi látók úgy tartják, hogy az emlékezés időszakát éljük. Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy felébredt a spirituális érdeklődésünk, fejlesztjük az önismeretünket, dolgozunk a tudatosságunk fokozásán.

Gondolkodásunk is - mint megannyi más érzékelésünk - kétféle lehet az adott korban.

Gondolkodhatunk nagyon bölcsen, okosan a felhalmozott tudásunk alapján. Azonban, ha a mulandóság tudatunk alapján gondolkodunk, akkor a fejben a halott gondolkodás folyamata zajlik. A fejben - hacsak nem hatjuk át más szubsztanciával - alapból is a halálerők vannak jelen.

A fejben székelő halálerők legyőzése csak igazi, élő, organikus gondolkodással lehetséges, mert csak ez fog hatni szellemi szinten a szellemi világokban és anyagánál fogva ezt tudja befogadni a kozmosz. A halál kapuján átlépve csak ezzel az anyaggal áthatva leszünk képesek mi is kitágulni a kozmoszba.

Mit is jelent az élő, organikus gondolkodás?

Azt jelenti, hogy nem divatból foglalkozom a spiritualitással.
Azt, hogy bekapcsolok olyan plusz segítő erőt a gondolkodási folyamataimba, mint a tiszta, önzetlen, áldozatkész akarat.
Azt, hogy mélyítem az önismeretemet, az őszinte, igaz önvizsgálatomat, a világlátásomat a morális érzések, érzelmek bevonásával.
Azt, hogy függőségeimet, kötődéseimet lassan áthatja az igazi, önzetlen, elvárásmentes, megkülönböztetés mentes szeretet.

Azt nem állítom, hogy én itt tartok az úton, csak azt, hogy ezen az úton szeretnék járni és őszintén vállalva utamat, szeretném elhagyni az álszent sallangokat, mert hiszem, hogy a mai korban ennek van értelme, ennek van itt az ideje.

Beküldte: | 2010. júl. 14. szerda - 07:24

Hozzászólások

7 hozzászólás
Michaelita képe
különbségek jelentősége
2010. július 14. szerda, 7:29 | Michaelita

Írásomat ébresztő jellegűnek szántam - azoknak, akik fel akarnak ébredni - és szeretnék tisztán látni a különbségeket, amely - ha akaratunkat és szándékunkat is hozzá kapcsoljuk - kivezethet a gondolkodás útvesztőiből... annak, vagy azoknak, akik a kivezetést igénylik.

Domoszlai Katalin képe
Kétségeim vannak
2010. július 14. szerda, 9:05 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Kétségeim vannak, hogy a kívülről ébresztés működhet-e. Az organikus gondolkodás lényege, hogy visszaemlékezzünk arra, egy vagyunk Istennel, az Univerzum egyetlen élő organizmus. A megtapasztalás viszont maga a csoda. Ha az ember őszinte önmagához, tudja, a teljes boldogság csak az EGGYé válásban érhető el.

A fejlődés iránti vágy az emberekben nagyon különböző, sok mindentől függ. Akiben erős, jót és rosszat is úgy fogad el, ennek helye van az életemben, mert előre visz. Akár a kritikát, vagy az analizációt. Magamat a hajtós típusba sorolom, az öröm a fejlődés, egy vagyok az úttal.

A boldogság keresése hajtja előre az Embert - a megoldás el van rejtve mélyen, bennünk, minden kipróbálunk és eldobunk, ez sem az és az sem az, míg végül marad a vágytalanság és az Egység.

Michaelita képe
igen
2010. július 14. szerda, 9:59 | Michaelita   Előzmény

azért fogalmaztam a hozzászólásban úgy, hogy annak írom, aki már ott tart, hogy ébredni szeretne... ez mindenkinek a saját döntése, saját felelőssége
... én itt most csak írótoll vagyok Isten kezében... a többit alázattal, elvárásoktól mentesen elengedem, történjen, aminek történnie kell, ott és akkor, amikor annak itt van a helye, az ideje a másik ember lelkében, szellemében

Igen...ennek van itt az ideje...pontosan. Sokan a fejre úgy
2010. július 14. szerda, 8:26 | izidor (útkereső)

Igen...ennek van itt az ideje...pontosan.
Sokan a fejre úgy tekintenek, mint Főre...ami mindent irányít és ezért is élhet az, ami alatta van.

A fej önmagában halott.
A testünk többi része az, ami élő...ahol az élet van, az a szív és a légző szervek(ritmikus rendszer)...érzelmeink tárhelye ez.
Az akarati szféráról(végtagok, emésztőrendszer)most nem beszélnék.
Az élő gondolkodás innen indul el...a fejben lévő halálerőket csak a szív bölcsessége hathatja át...az a szellem, ami nem fals dolgokkal áraszt el, ami mindig is időben figyelmeztet...
Ez az az út, ami a helyén való irányba vezet...

A szándékaim nekem is ezzel azonosak.
Szeretettel,
izi

ui...amikor az élet áthatja a vallásokat, akkor már nem halott dolgokról fognak beszélni...

Marcsi,ez a blogod! Egy kisebb fajta fényvillanás az oldalon. Na
2010. július 14. szerda, 11:04 | Éva.

Marcsi,ez a blogod!
Egy kisebb fajta fényvillanás az oldalon.
Nagy fába vágtad a fejszédet..

A gondolataid itt vannak részletesebben kifejtve a praxissal együtt.

Massimo Scaligero:

Az Élő gondolat

Gyógyulás a gondolattal

A Meditáció gyakorlati kézikönyve

Marcsi ez már a harmadik megnyilvánulásod,ami mélyen érintett.
Először megszabadítottál egy ,,függőségemtől'',aztán egy önzetlen szeretetről,törődésről adtál tanúbizonyságot,itt meg most megcsillant valamiféle remény általad./amiről már épp lemondtam/

Hát harmadszor is köszönöm. Éva

Michaelita képe
köszönöm én is, amit írsz
2010. július 14. szerda, 11:15 | Michaelita   Előzmény

Évi!
Nagyon örülök Neked, hogy újra közöttünk vagy!

Igen, lehetséges, hogy nagy fába vágom a fejszémet, de erre megint csak azt tudom írni, hogy írótoll vagyok Isten kezében, ennek jött el számomra az ideje.
... s a többiek inspiráltak az írásra, még ha többen nem is tudnak róla:), ők hozták ki belőlem, amit leírtam.

Azt meg, hogy ki mikor olvassa el - akárcsak a Te általad írottakat is utólag olvasták el - és mit mond/jelent számára, ami hasznosítható (avagy irritáló), azt nem tudhatom... ez már csak ilyen:)

Gondolizé...
2010. július 14. szerda, 14:11 | Karmatörlő (útkereső)

Szia Michaelita! Megkérdezted már magad, hogy a gondolataid honnan vannak? Megnézted már honnan bukkannak fel az agyadban?
Mert én igen.
Végignéztem a gondolatáramot, belekapaszkodtam egybe és visszakövettem a forrásához. Hónapokon keresztül csináltam, de nem akartam elhinni, hogy igaz, amit "látok". Le kellett ellenőriztetnem.
Létezik a gondolatvilág, és a gondolatvilághoz kapcsolódunk, ki így, ki úgy. A hozzánk kapcsolódóktól és a bennünk élősködőktől is gondolatok, érzések tömkelege származhat.
Egy hétköznapi embernek a gondolatai túlnyomó többségéhez semmi köze.

Nem azért, mert médiumok és felsőbb lények szólnak ki belőle. Szó sincs róla, nem azért.
Azért, mert így konstruáltak vagyunk mindannyian és minden a tudatosodásunkat szolgálja.
Nem az a kérdés, hogy agy vagy szív, és ha agy, akkor halott, az igazi a szívvel gondolkodás. Egy frászt. Ebben sincs igazi. A ló túlsó oldalán is lepottyanás esete van, nekünk márpediglen lovagolni kellene.:)

Mindegyik agynak megvan a szerepe az életünkben. A szokásos ezotér szembeállítás csak azért olyan népszerű, mert a dualistás logikájában az jól mutat, és mert a szív és a hasi agy kikerült a agyak közül és kikerültek az emberek tudásából is, vissza kell hozni. Az összes agyunknak megvan a maga jól integrált szerepe az életünkben, az összeset használni kell pont arra, amire való. És persze az összeset meg kell tisztítani, a kapcsolódásokat helyreállítani és újrakalibrálni. Nekem még nem világos a fizikai agyainknak és a mezőiknek a kapcsolati rendszere és működése, csak azt tudom, hogy van még tanulnivaló ezen a téren is.

Nem tudom mit értesz élő, organikus gondolkodás alatt. Olyan, mintha félnél a haláltól.
A halál energiáira a mindennapok menedzselésében is szükségünk van. Minden idejétmúltat, túlhaladottat a halál energiái darabokra szednek és újrahasznosíthatóvá tesznek. A szerves hulladék így lesz humusz. A szervezetünk tumorelhárító mechanizmusa minden nap folyamatosan működik és a túlszaporodásra hajlamos sejteket elpusztítja, sejthalál. A kártékony, korlátozó kapcsolat így lesz az enyészeté, felszabadulnak az energiáink, hogy valami újat, számunkra jobbat hozzunk létre.

Az életünk az energiáink kiegyensúlyozásáról szólnak, hogy helyén tudjuk kezelni az ügyeinket, hogy mindazon energiákkal, az élet- és halálenergiákkal is, amelyek rendelkezésünkre állnak bölcs teremtőkként gazdálkodjuk.

:)