A gyermekek tanítása | Önmegvalósítás.hu

A gyermekek tanítása

ima.jpg

"..Adtam szádba új szavakat,
Tartottalak, aztán titokban, -mint ki fióka-madarat
röptet- zárt markom szétnyitottam, mondtam:
Szállj, próbáld, erős vagy már.
Elkaplak, hogyha elfáradtál!..."

Jobbágy Károly sorai ezek…E gondolatok jegyében próbáltam szeretettel terelgetni kezdő anyaként a rám bízott csodálatos Lényeket: Gyermekeimet. Akkoriban még nem voltam, nem lehettem az, aki ma vagyok. Néha sajnálom, hogy akkor még nem tudhattam azt, amit ma már TUDOK. De egy biztos: lehetőségeim, lényem szerint igyekeztem a legtöbbet nyújtani, adni.

Nehéz ma embernek, gyermeknek, gyermek-embernek lenni. Ebben az őrülten száguldó, pénzhajhász világban megőrizni emberségünket, emberségünkben gyermeki lényünket.

Különösen nehéz lehet a gyermekeknek, aki születésükkor egy lármás, rideg, hideg fényű világba csöppennek az anyaméh biztonságot adó, puha, hullámzó, lágy melege után.

Hiába az óvó, féltő anyai szeretet, az otthon melege, -már akinek megadatott- ki kell lépniük a társadalomba, az életbe, ahol törvényekkel, szabályokkal, falakkal, sorozatos NEM!-ekkel találkoznak, és meg kell tanulniuk élni, ebben a NEM!-ekkel és feszültségekkel teli világban.

Már a bölcsődében, óvodában elkezdik nyesegetni apró angyalszárnyaikat, s mire iskolás korba érnek többségük szárnyaszegetté válik. Micsoda áldás és védelem az, ha valakinek mélyen érző angyal-szülei vannak!

Ez az írás segítség lehet az útvesztőben. Ajánlom hát mindenki figyelmébe:

NEALE DONALD WALCHE:
„TANÍTSD MEG GYERMEKEIDNEK EZEKET AZ IGAZSÁGOKAT!

Tanítsd meg a gyermekeknek, hogy a boldogsághoz nincs szükségük semmi önmagukon kívülire - sem személyre, sem helyre vagy dologra -, és hogy a boldogság odabenn található.

Tanítsd ezt meg nekik, és kiválóan fogod tanítani őket.

Tanítsd meg a gyermekeidnek, hogy a kudarc csak kitalálás, hogy minden próbálkozás siker, és hogy minden erőfeszítés győzelmet ér - az előző semmivel sem kevésbé tiszteletreméltó, mint az utóbbi.

Tanítsd ezt meg nekik, és csodálatosan fogod tanítani őket.

Tanítsd meg a gyermekeknek, hogy mélységes kapcsolatban állnak az Élettel, hogy Egyek valamennyi emberrel, és hogy soha nem különültek el Istentől.

Tanítsd ezt meg nekik, és kitűnően fogod tanítani őket.

Tanítsd meg a gyermekeknek, hogy a káprázatos bőség világában élnek, hogy van elegendő mindenki számára, és hogy a megosztásból, nem pedig a gyűjtögetésből kapják a legtöbbet.

Tanítsd ezt meg nekik, és csodálatosan fogod tanítani őket.

Tanítsd meg a gyermekeknek, hogy soha nem ítélkeznek fölöttük, hogy nem kell amiatt aggódniuk, hogyan ítéltetnek meg, és hogy semmin nem kell változtatniuk vagy „megjavulniuk", hogy tökéletesnek és gyönyörűnek tűnjenek fel Isten szemében.

Tanítsd ezt meg nekik, és a legjobban fogod tanítani őket.

Tanítsd meg a gyermekeknek, hogy a következmény és a büntetés nem ugyanaz, hogy halál nem létezik, és hogy Isten soha senkit nem ítél el.

Tanítsd ezt meg nekik, és csodálatosan fogod tanítani őket.

Tanítsd meg a gyerekeknek, hogy a szeretetnek nincsenek feltételei, hogy nem kell amiatt aggódniuk, hogy elveszíthetik a szereteteteket, vagy Isten szeretetét, és hogy a minden feltétel nélkül megosztott szeretetük a világnak adható legnagyobb ajándék.

Tanítsd ezt meg nekik, és kitűnően fogod tanítani őket.

Tanítsd meg a gyermekeknek, hogy különlegesnek lenni nem jobbat jelent, hogy ha másokkal szemben felsőbbrendűségre támasztunk igényt, akkor nem látjuk őket annak, Akik Valójában, és hogy nagy gyógyító erő rejlik annak elismerésében, hogy „az enyém nem a jobb, hanem csak az egyik út".

Tanítsd ezt meg nekik, és csodálatosan fogod tanítani őket.

Tanítsd meg a gyermekeknek, hogy nincs semmi, amit ne tehetnének meg, hogy a Tudatlanság illúziója eltörölhető a Földről, és hogy az embernek igazából semmi másra nincs szüksége, mint hogy visszaadják önmagának, hogy emlékeztessék arra, Aki Valójában.

Tanítsd ezt meg nekik, és csodálatosan fogod tanítani őket.

Tanítsd meg mindezt, éspedig ne szavakkal, hanem tettekkel; ne fejtsd ki, hanem mutasd be. Mert amit cselekszel, azt fogják követni a gyermekeid, és olyanok lesznek, amilyen most vagy.

Menj és tanítsd mindezeket ne csak a gyermekeidnek, hanem minden embernek és minden népnek.

Mert ha a mesteri tudás útjára lépsz, minden ember a gyermeked és minden ország a hazád.”


Beküldte: | 2010. júl. 13. kedd - 21:28

Hozzászólások

3 hozzászólás
beatrixalyssa képe
Kedves Lemayar Nagyon tetszett az irásod. Örülök, hogy
2010. július 14. szerda, 13:02 | beatrixalyssa

Kedves Lemayar

Nagyon tetszett az irásod.
Örülök, hogy olvashattam.

Köszönöm Lemayar. Ez nagyon szép. ölellek, izi
2010. július 14. szerda, 13:37 | izidor (útkereső)

Köszönöm Lemayar.
Ez nagyon szép.
ölellek,
izi

Lemayar képe
Mindkettőtöknek köszönöm! Neked is Beatrix......és Neked is
2010. július 15. csütörtök, 20:26 | Lemayar   Előzmény

Mindkettőtöknek köszönöm!
Neked is Beatrix......és Neked is Izi!
Örömömre szolgál, ha adhattam valamit! Ölelés!...