koverellenor blogja | Önmegvalósítás.hu

Ha már felmerült a téma, íme pár "újabb érdekes adat", most egyes országok tudatszintje. Természetesen átlagot jelöl és nem egyéni tudatszinteket :)
Forrás: Dr. David R. Hawkins: Truth vs. Falsehood

Ausztrália 410
Kanada 415
Németország 400

A paranormális jelenségek keverednek a természetfelettivel, és vonzóak a kíváncsi elme számára. A szentírások és az előrehaladott tudással rendelkező bölcsek és tanítók arra figyelmeztetnek, hogy "tartsd magad távol tőlük", mert az asztrális birodalmak nem spirituálisak, és olyan dimenziókat és birodalmakat reprezentálnak, amik megismeréséhez az emberi elme nem rendelkezik elegendő védelmet biztosító itélőképességgel. Ennélfogva veszedelmes dolog lelkeket vagy más túlvilági lényeket idehívni. Dacára a különböző tantrikus gyakorlatok, "fehér mágia", ráolvasások, tarotkártya-olvasások, csatornázott mesterek, médiumok népszerűségének, az okkult gyakorlatok hátrányai jelentősek és észrevétlenek.

"A történelem során, mind a mai napig rengeteg közismert "guru" vált a szex, hatalom és pénz függőjévé, tetteiket furfangos magyarázatokkal elkendőzve. (...) E híres és népszerű guruk korai írásai van hogy igen magasan kalibrálnak. Később, egy sikerekkel és elismerésekkel teli időszak után e guru tudatszintje meredeken esni kezd. (...) Így aztán nem ritka, hogy óriási a különbség a tanító korai írásai és későbbi szintje között. (...) Bár a hajdani guru saját szintje mélyre zuhant, kezdeti írásainak szintje megmaradt az eredeti. (...) Viszont a személyes elkötelezettség a mostanra már elbukott guru felé magától értetődően káros. (...)

lg_05-200x300.jpg

A bűntudat három lényegi téves állásponton nyugszik. Ezeket ismernünk kell mielőtt a bűntudat témájába mélyebben belemennénk. (1) Mint az ego bármelyik aspektusa, a bűntudat alapja is egy az ellentétek kettősségének érzetét kialakító szembeállítás. (2) A feltételezettet, hipotetikusat ténynek gondolja. (3) A cselekmény cselekvőjét valóságosnak hiszi.

A negatív érzések feloldása hasonlatos a többi negatív állapotból és viselkedésmódból való kigyógyuláshoz. E folyamat során ellenállás nélkül hagyjuk hogy a félelmek felmerüljenek, a megjelenő érzelmi energiákról pedig lemondunk (*surrender*).
Egy erre szolgáló egyszerű eljárás az "És azután?".

"A Minden-ség kontra Semmi-ség a dualitás közismert formája, és a végső meghaladni való ellentétpár. Aki a lemondás (*negation* - ha valaki tud jobb kifejezést rá, szivesen várom*) egyenes útját járja, annak az Üresség állapota előbb-utóbb felfedi magát. Ez a szeretet megtagadásának hibájából ered, ami a szeretet mint olyan félreértelmezésének következménye. Igazából a szeretethez való kötődés (*attachment*) az, ami a csapda, és a megvilágosodás korlátja. A Valóságban a szeretet szabadság, a korlátozó tényező a szeretethez való kötődés..."

Lassan három éve már, hogy először kezembe akadt Dr. David R. Hawkins első magyarra fordított könyve, az Erő kontra erő. Kezdetben csak mintegy kikapcsolódásképp, feleségem ajánlására olvasgattam, mintegy külső szemlélőként, "lebegtetett figyelemmel". Viszont valamit komolyan megmozdíthatott bennem, mert egyszer csak azt vettem észre, hogy addigi Isten- és világfelfogásomtól idegen gondolatok gyűrűznek be elmémbe, az antropomorf Istenképem egyszer csak meginog, és szép lassan, szinte észrevétlenül a végtelenbe tágul, átvéve a Mindenség helyét.

Tartalom átvétel