Baleset?! | Önmegvalósítás.hu

Baleset?!

Hozzászólások

39 hozzászólás
Jelek
2009. augusztus 19. szerda, 13:02 | Névtelen (útkereső)

Nagyon megörültem ennek a témának. Én a "jelek" hive vagyok, hiszem, hogy minden "rendkivüli" eset, igy a balesetek is jelek, amiknek meg kell találnunk az üzenetét. Azaz semmi sincs véletlenül.
Ha nagyon nem azt csináltam amit"kellett" volna akkor bizony szenvedőbe vittem a dolgot. Ha csak valami enyhe figyelmeztetésre volt szükésgem, akkor előfordult már, hogy beleszálltam valakibe.
Néha van, hogy olyan egyszerű a válasz, hogy elesik az ember bringával, tehát nem kellett eljutnia valahova. Azonban ez szerintem nem mindig van igy. Annak idején tanultam valakinél, aki szerint minden jelnek egy fajta jelentése van és úgy működik mint egy szótár. Esemény - tanulság. Én inkább abban hiszek, hogy az irány lehet "standard" de értelmezni csak és kizárólag mindenki maga tudja, hogy az adott esemény mit hordoz számára.
Valahogy úgy mint a betegségek esetében.

Nem tudom, te elmélkedtél e már a jósló jeleken. Engem most ez foglalkoztat leginkább, mivel előfordult, hogy behatóbb események előtt történtek rendkivüli dolgok, amik előre vetitették a történést. Csak én nem találtam meg a szótárt időben. Vajon, ha megtalálom elkerülhetem ami velem történik?

Épülj fel hamar és bringázz újra!
(Arnica Montana homeopátia segit)

Üdv!
Hédi

Utólag én is mindig összerakom a nagy dolgokat megelőző kis
2009. augusztus 19. szerda, 13:47 | Szabó_Péter   Előzmény

Utólag én is mindig összerakom a nagy dolgokat megelőző kis szeleteket és akkor összeáll a kép. Viszont kikerülni szerintem nem lehet vagy legalább is nem érdemes bizonyos dolgokat. Miért? mert, szerintem, ha egyet kikerülsz, akkor majd jön egy nagyobb erősebb és akkor ott kell majd kimazsoláznod, h akkor mit tanít. Én valahogy így gondolom... :)

Kellemeset! :)

Kirsikka képe
jósló jelek
2009. augusztus 19. szerda, 17:34 | Kirsikka   Előzmény

A szótár-rendszert teljes mértékben osztom, ezért is írtam az egészet :) Az esés pont a házunk előtti utolsó kanyarban történt, figyelmetlenségből, fáradtságból, "érjünkmárhaza"-féle türelmetlenségből. A jóslás esélye foglalkoztatott, hogy van-e köze a hosszú túrához, pl. még alkalmatlan, felkészületlen vagyok rá, vagy ilyesmi... de a meditációk nem ebbe az irányba vezettek :) aminek nagyon örülök :D Már többször kaptam az utóbbi időben figyelmeztetést a figyelmetlenségemre, úgy látszik, eddig nem vettem komolyan...

Másrészt beugrott még 2 tanulság: egyik hogy most tudom milyen az öreg néniknek, akiknek folyton fáj a derekuk (annyi különbséggel, hogy az enyém kívül fáj), a másik, hogy a seb segít a helyes testtartásban, mert húzódik, ha görnyedek :) Ez kellett, hogy kihúzzam magam! :( ...meg helyes önértékelés, önbecsülés :)

Különösebb gyógymódokra nincs szükség, csak egy-két horzsolásom van, kisebb-nagyobb... semmi komoly. Mindenesetre köszönöm szépen :)

jaguar képe
Figyelmeztetés?
2009. augusztus 19. szerda, 13:31 | jaguar

"Nem vagyok gyakorlott kerekező, késő volt, fáradt voltam, és lankadt a figyelmem. Nekem jöttek,"

... Az első ami beugrott, az agresszió. Mert tulajdonképpen elütöttek.

Az első kérdésnek szerintem mindig annak kell lennie, hogy ki (volt) a hibás? Biztos hogy nem én? Ha én, ha nem én, hogyan lehet az ilyen baleseteket elkerülni a jövőben? Nem biztos hogy mindenhez spirituális, szimbolikus jelentést kell keresni egyből, míg az alapokat nem tisztáztuk.

Kirsikka képe
alap tisztázva
2009. augusztus 19. szerda, 16:33 | Kirsikka   Előzmény

Alap, hogy mindennek ami velem történik én vagyok az okozója. Azt a mondatot nem idézted, hogy "miért kellett ez nekem?" pedig szó szerint értettem, ebből indultam ki...
Szerintem mindennek van jelentése, egy ekkora pofára esésnek meg aztán pláne :) Véletlenek addig vannak, míg meg nem értjük az összefüggéseket.

Nem véletlenül nem csak ezt a 2 mondatot írtam, legkevésbé ezt szántam a lényegnek... de mindenki azt látja meg belőle amit "akar", vagyis inkább amire szüksége van :) Pont Te írtad az ozorában, hogy nem jön át tisztán szavakon keresztül az infó, szerintem nem is kell. Mindenki annyit ért meg belőle ahogy éppen áll a szűrője. Amire ott akkor éppen szüksége van. Aztán érik...

Kirsikka képe
2. felvonás: elfogadás meditáció +HHH
2009. augusztus 19. szerda, 16:52 | Kirsikka

"Valahogy minden összeáll, az Isten mindent jól csinál..." mindkét meditáció alatt egyedül voltam itthon, pontosan addig míg nem végeztem. :)

Hason meditáltam megint, és az jutott eszembe, hogy most a múlttal foglalkozom, ami ugye a hát, és hátul is nyiladozom, nem elöl, mint egy széken ülő vagy hanyatt fekvő "szokásos" meditációs póznál...
Összekötöttem ezt az extrém(?) pózt, az úgynevezett H-H-H (heart-head-hand) módszerrel, aminek az a lényege, hogy harmóniába kerüljön az érzés- és gondolatvilág a tettekkel. Egyik kéz a homlokra, másik a szívre, és idővel "belenő" a tenyér a bőrbe, eggyé válik. Eddig mindig úgy csináltam, hogy (gondolkodás nélkül) a bal kezemet tettem a szívemre, jobbat a homlokomra, most viszont (szintén gondolkodás nélkül) fordítva. És úgy hagytam, meglátjuk mi lesz... Míg korábban azt tapasztaltam, hogy egyfajta légüres tér keletkezett a tenyereim alatt, most egészen belesüppedt a kezem a testrészeimbe... Egész más volt... mindkét alkalommal nem éreztem a két bőrfelületet, tehát eggyé vált, csak éppen ellentétesen!

Először egy gyerekkori hangulat lepett meg: imádtam azt játszani, hogy királylány vagyok, aki elájul, mindenki köré sereglik stb, tehát egyértelmű áldozat szerep. Eddig sose ájultam el, viszont előszeretettel alkalmaztam a "szegény én" meg önsajnáló-sajnáltató módszereket. Tegnap körém sereglettek (ketten, hihi) de ragaszkodtam hozzá, hogy egyedül álljak fel. Plusz fel is cincáltam a bicót a 3. emeletre, igaz már bőgve:) Aztán az jutott eszembe, hogy nem emlékszem, estem-e már (ekkorát) bringával... valószínűleg nem, vagy könnyen átlendültem felette.

A másik ami jött, az az óvatosság. Egy hete itt (Pesten) nyaralt nálam a kishúgom, akit mindenhova (ugyanezzel a) bicóval vittem... Sokkal körültekintőbb voltam, jobban vigyáztam rá, mint magamra. Végső soron az önbecsüléshez lyukadtam ki, hogy igenis becsülnöm kell magamat, a testemet annyira, hogy figyelmesebb vagyok. Vigyáznom kell magamra, amihez az is hozzátartozik, hogy ha már nagyon fáradt vagyok, akkor inkább leszállok és gyalog megyek tovább.

Hát ennyi, köszönöm Sanyinak az Elfogadás és Szeretet CD-t :)

Kedves Kirsikka! A balesetek az asztrológia szerint fontos
2009. augusztus 19. szerda, 17:49 | Kassay Noémi   Előzmény

Kedves Kirsikka!

A balesetek az asztrológia szerint fontos figyelmeztetések.
A baleset is egy tükör, és mindenképpen mondanivalója van számunkra. Valamilyen problémát nem tudunk, vagy nem akarunk megoldani Megmutatja az irányt hogy merre induljunk.
Nem mindegy hogy honnan ért . Ha hátulról ,akkor löktek rajtad egyet, hogy menj, vagy indulj már, ne habozz tovább.
Ha Te mész bele valamibe, akkor megállítanak. Állj! Eddig és ne tovább. Ez így nem lesz jó!
Balról megy beléd valaki?- --a női oldallal van a probléma, illetve az el vagy befogadással,stb
Jobbról?--a férfiassággal a fensőbbséggel,a tisztelettel, stb

Biztos hogy menni akartál arra a kirándulásra?, és azokkal akikkel erre készültél ?

Szeretettel: Noa

Kirsikka képe
asztrológia - intuíció
2009. augusztus 19. szerda, 18:22 | Kirsikka   Előzmény

Hűha! Köszi szépen! Erre nem gondoltam, nem foglalkozom asztrológiával... Mindenesetre sokat segítettél. Balról, hátulról jöttek belém, ezek szerint jól beletrafáltam a szívnyitás-elfogadás meditációkkal:)

Kedves Noa Erdekel, hogy is van ez a baleset-historia az eletunk
2009. augusztus 19. szerda, 20:11 | Krisztap (útkereső)   Előzmény

Kedves Noa

Erdekel, hogy is van ez a baleset-historia az eletunk soran.
Tavaly kisebbik fiam gordeszkazas kozben jo nagyot esett, a repulesbol jobb karjan vegezte, es nyilt torese lett. Korhaz, mutet, aztan megint mutet, csavar a karban, megint mutet. Stb. Ennek mar egy eve. Azota is gondolkodom, mi lehet az oka a balesetenek. Tavaly 15 eves volt, a nagy valtozasok idoszaka kezdodott el nala azon a nyaron. Elso cigi, elso baratno, es meg ki tudja mi minden. Ereztem, hogy tavolodik. Aztan a balesete visszaszeliditette, sokat kommunikaltunk szavakban is, anelkul is. Viszont az iskolat ezek utan teljesen elhanyagolta. Ket tantargybol potvizsgazik most, egyaltalan nem keszul rajuk - tanulni nem tud. (ez realis: vele tanulok, es hiaba. hatalmas blokk van benne). Kezd hasonlitani a tavalyi onmagahoz, baleset elotti allapotahoz.
Kerdesem - ha tudtok segiteni, vajon mi okozhatta a balesetet, es vajon nem tanult belole, vagy mi mas tortenhetett, hogy ilyen az irany az eleteben? Meg persze, en, anyjakent, hogyan segithetnek.

Koszi
Kriszta

Kriszta! Ez egy nagyon komoly baleset volt, és nem véletlenül
2009. augusztus 19. szerda, 21:28 | Kassay Noémi   Előzmény

Kriszta!
Ez egy nagyon komoly baleset volt, és nem véletlenül ebben az időszakban jött, hiszen ez az az időszak, amikor a gyermek ki jön a gyermek korszakból, innentől már nem a Te feladatodat segíti, hanem elkezdi élni a magáét.
Mivel férfi fel kell készülnie a Nap szerepekre (felnéznek rám, szeretnek, tisztelnek), de volt e hozzá minta?
A Nap szerepekhez a minta mindig az édesapa (akár fiu, akár lány).
Nem pontos a kérdésem, mert mintája mindenkinek van, a kérdés az hogy milyen, és hogy mennyire sérült.

A jobb kar törése jelzi a gyereknek, hogy ez a minta bizony sérült és hogy elég sok nehézségébe fog kerülni ezt jól megélni.
A gyerek születési adatai kellenének hogy megtudjam mondani, hogy hogyan vagy mi módon lehetséges ez, mert minden ember boldogságra született, csak meg kell találnunk hogy hogyan lehet az. Persze a horoszkóp sem fogja azt mondani. hogy Te orvos legyél, vagy segédmunkás, vagy itt vagy ott dolgozz, de azért sokat segíthet.
Szeretettel: Noa

Koszonom szepen, Noa Maris lenyeges kerdesekre tereltuk ezt a
2009. augusztus 20. csütörtök, 16:55 | Krisztap (útkereső)   Előzmény

Koszonom szepen, Noa

Maris lenyeges kerdesekre tereltuk ezt a beszelgetest. A szoban forgo fiam a harmadik, legkisebb. Ferjemmel nem eltunk jol mar a masodik erkezesekor sem, am mikor a kicsivel teherbe estem, az egesz csalad azt varta, sot koveteltek, hogy vetessem el a gyereket. En nem es nem - karacsonykor fogant, elso pillanattol ereztem es imadtam. Orommel hordtam, babusgattam es ugy "neveltem" mehen belul, hogy ha masnak nem is, nekem es istennek kell ez a gyermek, es ez mar eleg az O boldogsagahoz. A ferjemet a terhesseg utolso honapjaiban hagytam el, majd a kicsi fiam szuletese utan meg nehanyszor nehany honapra osszekoltoztunk, de mar sulyosan serult a csaladi feszek hangulata. Meg szoptattam a kicsit, mikor vegleg eljottunk.
A kicsi fiam ugy szuletett, hogy szinte gyalog kellett besetalnom a klinikara, mert ejszaka kozepen nem volt se mentos, se taxis aki eljott volna ertem :) Amit pedig most leirok az nagyon szep es eros: a kicsi konnyen, szinte fajdalommentesen kibujt, es elkezdett hangosan nevetni. Az orvos majd' kiejtette a kezebol, a babak keresztet vetettek, hogy ilyen nincs. Hat van.

Szoval mindharom fiam apa nelkul nott fel, de a legjobban talan a kicsi fiam szenvedte ezt meg, es szova is tette - eppen a kartoreses korhazi periodusban, hogy o nem erzi kozel magahoz az apjat, egy idegennek erzi, mert nincs semmifele emleke vele - holott napi kapcsolatban vannak, mert ezt nagyon foontosnak tartottam. (Mas) mintat talalt az eletben, akit nagyon szeret es tisztel, kovet - a baratnom ferjerol van szo, viszont tavol elunk egymastol es jobbara csak vakacioban talalkoznak.

A szuletesi datuma 1993 szeptember 15, hajnali negyed 4.

A baratnom, aki homeopatias kezelessel sok katyubol kihuzott mar bennunket, nemreg felirta neki az Ignatiat - epp azert, mert a fiam elmeselte neki, hogy rajtam kivul senki nem varta a vilagra a csaladbol.
Amugy jo gyermek, a kisgyermekkora teljesen taltos-szeru volt, csodaval hataros szerencse koveti minden lepeset - nos ez a kulonlegesseg valtott at nemreg a tanulasi blokkazsba.
O, rengeteget meselhetnek. De lehet, maris eleget latsz - en is erzem, hogy valami van itt csak nem latok tisztan.

Nagyon koszonom a kedvesseged
Kriszta

Kriszta! Szükségem van még arra is hogy hol született a gyermek,
2009. augusztus 24. hétfő, 21:58 | Kassay Noémi   Előzmény

Kriszta!

Szükségem van még arra is hogy hol született a gyermek, és talán egy E-mail címre.
Az enyém: noa62@ freemail.hu

Üdv: Noa

Kolozsváron. Küldtem neked emailt is, a pasztorkriszt@gmail.com
2009. augusztus 25. kedd, 10:09 | Krisztap (útkereső)   Előzmény

Kolozsváron. Küldtem neked emailt is, a pasztorkriszt@gmail.com cimről. Nézd meg, lehet spam-be ment
Köszi, K.

baleset
2009. szeptember 30. szerda, 11:10 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

KEDVES NOA!

ÉN VELEM MÁR NEGYEDSZERRE FORDUL ELŐ,HOGY AHOGY EGYENESEN KÖZLEKEDEK ( BICIKLIVEL VAGY AUTÓVAL)BELÉM JÖNNEK - RÁM KANYARODNAK_-SZABÁLYTALANUL AMI MÁR KISEBB BALESETEKKEL JÁRT. ÉRDEKELNE MI LEHET ENNEK A JELENTÉSE SZÁMOMRA, MERT BIZTOS HOGY VALAMI JELZÉS ÉRTÉKŰ. MINDEGYIK ESETBEN PÁNIKBA ESTEM .
KÉRLEK VÁLASZOLJ HA VAN VALAMI TIPPED.

Baleset
2009. szeptember 30. szerda, 15:37 | Kassay Noémi   Előzmény

Fontos, hogy jobbról, vagy balról akarnak lelökni arról az útról amin épp vagy!!
Én azt gondolom, hogy amit épp most tervezel vagy már csinálod is az nem jó, mert arrébb akarnak lökni, hogy menj már el innen.
Üdv: Noa

esés ok nélkül?
2009. augusztus 27. csütörtök, 11:35 | hegemonika (útkereső)

Én tegnap estem egy bazi nagyot bringával munkába menet. Teljesen az én hibám volt,túl gyorsan mentem hirtelen fékeztem...kormányon át...államon felszakadt a bőr könyököm meg majdnem eltört. Most 1 hét gipsz és itthon pihentetés. 2 hete is estem bár akkor megúsztam egy horzsolással. A párommal kerekeztünk Dobogókő felé és lecsúszott a kerekem a patkára,mert jobbra egy földutat néztem előtte és elbambultam. 1-2 métert csúsztam az aszfalton.
Lehet hogy nem kéne többet bringára ülnöm? Azt csak nem jelentheti! Végre valami amit igazán szeretek erre összetöröm magam. 2 hónapja vettünk bicikliket és 700 km-t tekertem vele ez idő alatt minden gond nélkül. Nem értem. Az a legrosszabb hogy minden különösebb ok nélkül csak úgy elestem. Lehet simán béna vagyok és nem is kellene belemagyarázni valamiféle üzenetet? Szerintetek?

Hááát, szerintem olyan nincs , hogy csak úgy elesik valaki. Bár
2009. augusztus 27. csütörtök, 12:11 | Kassay Noémi   Előzmény

Hááát, szerintem olyan nincs , hogy csak úgy elesik valaki.
Bár az is igaz, hogy nem kell minden mögött valami okot keresni, de ha mégis érdekelne, hogy én mit gondolok akkor talán érdemes elgondolkodnod rajta.
Szerintem most egy olyan élethelyzetben vagy ahol sokat tétovázol.
Átestél a kormányon , tehát ez azt üzeni számodra, hogy ugorj már bátran, haladj az utadon, még ha vannak is akadályok.
Ami az akadályt illeti, az valószínűleg az anyagiakkal. a gondoskodással kapcsolatos.
Pl: Felajánlanak egy munkát, ami gondoskodásszerű, de Te az anyagiak miatt nem akarod elvállalni.
Kevesled a pénzt, vagy bármi más miatt.
Nem biztos, hogy ember ajánlja fel, mert lehet hogy a sors, hiszen lehet, hogy a környezetedben van valaki akinek szüksége van, illetve lenne rád (szüleid, após, anyós, stb)
A könyök és az áll legalább is erre utal.

Én ezt gondolom, de lehet hogy Neked van igazad.

Üdv: Noa

Kirsikka képe
hazatértünk
2009. augusztus 27. csütörtök, 20:53 | Kirsikka

Esés nélkül hazaértem a Balaton körútról. :) köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

Klára

Miért történt velünk ez a baleset?
2009. október 11. vasárnap, 1:11 | kiszel58

Sziasztok!

Mióta válok történnek velünk a balesetek velem és a fiammal.Az első vele történt autózott az ablak félig le volt húzva egy galamb majdnem berepült,de a szélvédőnek csapódott csak és betört a szélvédő.
a második velem történt röplabdázás közben egy labda a vádlimba csapódott kétszeresére dagadt 3.hete fáj
alig bírok járni.
a harmadik tegnap történt 11.45-kor Szerencs külterületén előztünk egy kocsi kivágódott elénk mi fékeztünk
lesodródtunk az útról be az árokbas neki a homokdombnak pörgés fejreállás.
Kiszálltunk épségbena kocsiból kisbb zúzódásokkal.
mit üzennek nekünk ezek a történések? A volt férjem nagyon rémisztő hatással van ránk 25 évig terrorizált bennünket nagyon sok lelki traumát szenvedtünk el tőle.Most ez is? Mit csinálunk rosszul?
Ha valaki tud segítsen!!
Üdv
Erzsike

baleset, a legrosszabbkor...
2009. október 11. vasárnap, 8:44 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Szia Erzsike !

Hasonló történik velünk. Válunk (én hagyom ott a férjemet), erre két hete súlyos autóbaleset érte, épp, hogy túlélte. Mindenben mellette állok,de nem akarom megváltoztatni az elhatározásomat.
Én is szeretném tudni mit jelentenek ezek! Több figyelmet egymás iránt? Az szerintem megvan...
Annyit tudok tanácsolni vigyázzatok egymásra és magatokra!

Ági

Válás,baleset
2009. október 11. vasárnap, 10:45 | kiszel58   Előzmény

Szia Ági!
Nálunk ez úgy történt hogy a férjem költözött el a barátnőjéhez márciusban tudomásul vettem nagyon rossz ember volt.Badtam a válópert és mintha ő nem akarná tudomásul venni hogy itt van vége még mindig azt üvölti a telefonba hogy te úgyis visszafogadnál engem(ha én akarnám!) A vagyonnál mindenben kötözködik.

Én meg úgy érzem hogy hirtelen felszabadultunk a víz alól hirtelen szabadok lettünk és türelmetlenek pont előztünk.Csodálkozom is hogy miért nem érti a férjem a válást hiszen én régóta nem szeretem már!!!
Ő pedig azt mondja hogy szerelmes a másik nőbe!
Én lezavarnám a válást év végére ő még szarakodik.
Üdv
Erzsike
Te is vigyázz magadra! Kíváncsi vagyok hogyan alakul tovább az életed!!

Kirsikka képe
fájdalomtest
2009. október 12. hétfő, 21:27 | Kirsikka   Előzmény

Olvasol Tollét? ő ír a fájdalomtestről, szerintem a férjed tudat alatt annyira vágyott az odafigyelésedre, gondoskodásodra, törődésedre, (sajnálatodra) stb, h ezt "tette"...
nemhiszem hogy elfogadja a döntésedet...

Miben ír erről? Már annyiszor kapom Tőled Tollét, hogy most már
2009. október 12. hétfő, 22:35 | Szabó_Péter   Előzmény

Miben ír erről? Már annyiszor kapom Tőled Tollét, hogy most már illő volna elolvasnom... :) De nem csak Tőled, máshol is ütköztem már Tolléra utalásokkal... :)

Kirsikka képe
illő?!
2009. október 13. kedd, 8:54 | Kirsikka   Előzmény

Valszeg azért jön mindenhonnan, mert a legmeghatározóbb spirituális író/tanító...
Mégis sztem akkor olvasd el, amikor TE akarod. Illetve úgyérzed. Nekem azt hajtogatták hogy "sürgősen álljak neki Tollét olvasni, mer milyen jó" leszartam. Olvastam Tepperweint. Aztán egyszercsak levettem a polcról. Magamtól. Utána meg a hangoskönyvet a mappából... Szóval várd meg a belső késztetést, ne azért állj neki mert "illő". Jobb lesz úgy. :)

(addig elolvashatod A nyúl évét, az szórakoztató, könnyed, mégis tanít:P )

Olvasd!
2009. október 18. vasárnap, 16:49 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Az a jó benne, hogy nincs hókuszpókusz. Segít a figyelmedet ráirányítani a lényegre. Nekem az Új Föld jött be a leginkább. Talán mert az volt az első...
Ági

nehéz elhagyni is...
2009. október 16. péntek, 8:50 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Kedves Kirsikka!
Mindennap!!! Engem Tolle fog meg a legjobban. Amikor olvasom "értem" "érzem" is.
Én is valami hasonlóra gondoltam, hogy talán még szüksége van a gondoskodásomra...
Szia: Ági

Kirsikka képe
10köröm=szükség, Ági?
2009. október 16. péntek, 13:09 | Kirsikka   Előzmény

Kedves Ági, szerintem alaposan vizsgáld meg, hogy vajon valóban szüksége van-e még a gondoskodásodra, vagy egyszerűen tíz körömmel (csukott szemmel) ragaszkodik hozzád... (vagy csupán ahhoz, hogy gondoskodjanak róla) Mert ez nagyon nem mindegy...
Szeretettel:
Klári

Kirsikka képe
egy szó jutott eszembe..
2009. október 12. hétfő, 21:16 | Kirsikka   Előzmény

"lassíts"
... bár nem vagyok szakértő, mint Noa... őt kérdezzétek :)

Lassits
2009. október 13. kedd, 1:09 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A lassitás kapcsán idézem, a szerzőt nem ismerem.

"Nézted valaha a gyerekeket játszani a körhintán? Hallgattad, amint az esõcseppek földet érnek tompán? Követted szemeddel egy pillangó szeszélyes röptét? Nézted a tovatûnõ éjben a felkelõ nap fényét? Lassítanod kéne. Ne táncolj oly gyorsan. Az idõ rövid. A zene elillan ...

Átrepülsz szinte minden napodon? S mikor kérded: "Hogy s mint?" Meghallod a választ? Mikor a nap véget ér, te ágyadban fekszel, tennivalók százai cikáznak fejedben? Lassítanod kéne. Ne táncolj oly gyorsan. Az idõ rövid, a zene elillan ...

Szoktad mondani gyermekednek, "majd inkább holnap"? És láttad a rohanásban, amint arcára kiült a bánat? Vesztettél el egy jó barátot, hagytad kihûlni a barátságot, mert nem volt idõd felhívni, hogy annyit mondj: Szia!Lassítanod kéne. Ne táncolj oly gyorsan. Az idõ rövid. A zene elillan...

Mikor oly gyorsan szaladsz, hogy valahová elérj, észre sem veszed az út örömét. Mikor egész nap csak rohansz s aggódsz, olyan ez, mint egy kibontatlan ajándék, melyet eldobsz. Az Élet nem versenyfutás. Lassíts, ne szaladj oly gyorsan. Halld meg a zenét mielõtt a dal elillan."

fájdalomtest,Tolle,lassítás
2009. október 13. kedd, 6:48 | kiszel58   Előzmény

Szia Klára!

Olvasni fogok Tollét ezt már én is többször hallottam.Vágyott az odafigyelésemre ez igaz a szememre hányta mindig hogy nekem első volt a gyerekem a kutyám(vittem korán reggel sétálni) a macskám! De a sorrendet valahogy be kellett tartani felnőtt ember várjon a sorára!Végtelenül önző ember féltékeny volt a fiamra az állataimra ide a házba nem jöhetett sem az édesanyám sem a barátnőm. "Az önző ember először a családját a környezetét teszi tönkre utána saját magát" idéztem Dr.Csernus Imrét. Én pedig elfecséreltem vele kemény 25 évet közben a fiam 18 évesen epilepsziás lett a félelemtől én idegileg megroggyantam érthető a sietségem "MOSTMÁR LEGYEN VÉGE!
Mintha nem akarná felfogni meg akar minket látogatni persze nem engedem be mert végtelenül stresszel
minket már a hangja is.

Ezt csak érdekességként jegyzem meg hogy azt ordította a telefonba nekem " Te egyszer sem szoptál le!!""
Úgy látszik ez olyan delejes szó a férfiaknak de hogy nekem ez jó lenne-e azt már elfelejti megkérdezni.
Üdv
Erzsike