Kavics22 blogja | Önmegvalósítás.hu
szerelem1.jpg

Számtalanszor kidobta már nekem a Webmester a fenti mondatot, de eddig nem gondolkodtam el a mélyebb értelmén. Valóban így lenne ?

Nekem elég sivárnak tűnik, ha egy kapcsolatot csak a szex tart össze és mindent az határoz meg. Elismerem, döntő fontossággal bír, de nem hinném, hogy ez lenne létünk alapja, értelme. Itt nem a szaporodásra gondoltam.:)

Ha így lenne, akkor idős korban, vagy egyéb egészségügyi probléma miatt szexualitásra képtelen pároknál vajon csak a megszokás tartja össze őket ?

vénusz.jpeg

Sűrű sötét haja volt ártatlan zöldesbarna szemekkel. Már kiskorában is helyes srác volt és valószínűtlenül szófogadó. Talán azért, mert nem a szülei nevelték és valahol mélyen ezzel akarta meghálálni nevelői határtalan szeretetét, akik óvták minden lépését. Sejthették, milyen az, ha valakit nem dédelget a családi fészek melege.

tetoválás.jpeg

Ha kiélem a vágyaimat, az a baj,
Ha elfojtom, vagy elhallgatom, az a baj.
Ha bevállalós '49, az a baj,
Ha visszafogott 61-es, az a baj.

Ha csöndre vágyom, ön-magányra, az a baj,
Ha tombolok és ordibálok, az a baj.
Ha mindenről van véleményem, az a baj,
Ha bambulok és nem figyelek, az a baj.

Ha kimondom az "utálom" szót, az a baj,
Ha szeretlek, de nem hirdetem, az a baj.
Ha otthon ülök, relaxálok, az a baj,
Ha folyton nyüzsgök, tapasztalok, az a baj.

Ha nem értem az összefüggést, az a baj,
Ha rákérdezek, okoskodok, az a baj.

always waiting.jpg

Mire vagy képes a szeretetért ? Meddig mentél, vagy mennél el az önfeladásban csak azért, hogy érezd a feléd áramló szeretetet ?

Elgondolkodtam önmagamon. Én olyanokat is megteszek, amelyek egyáltalán nem esnek jól. A végén mindig rájövök, nem valódi a szeretet, amit érte kapok. Én nem érzem valódinak, mert becsaptam önmagam, mégis újra és újra megteszem.
Felszabadító érzés lehet, ha önmagadért szeretnek és az is, ha el tudod fogadni, nem kell engem szeretni, az a lényeg, hogy én szeressem önmagam.

fény-árnyék.jpeg

Vajon mi a Kegyelem ? Érzés, állapot, vagy valami más ? Soha nem éltem át, csak nagyon szeretném. Vajon mindenki eljuthat ebbe az állapotba ? Ti mit éreztetek, amikor megtapasztaltátok ?
Nyilván szavakkal nehezen körülírható, vagy mégsem ?

Reményik Sándor:
Kegyelem

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal –
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.

mistakes.jpg

El lehet-e vonatkoztatni egy mű mondanivalója és a helyesírása között ? Nálam nagyon is összefügg a kettő ! Vajon a nagy írók és költők művei akkor is úgy hatnának ránk, ha hemzsegnének a helyesírási hibáktól ? (Bár lehet, hogy meg kellene nézni az eredeti kéziratukat.:))

The Endless Ride.jpg

Két téma is megfogalmazódott bennem hajnalban, az egyik a zene és az ember kapcsolatáról szól. A másikat majd egy másik blogban, mert úgy sem hagy békén. :)

Mennyire éltető elemünk a zene ? Előhoz-e belőletek valami pluszt, lehet ez akár negatív, akár pozitív dolog.

elengedett pillangó.jpg

A kezdők és a tudatlanok bátorságával írok ide. Én, aki szinte soha nem hittem semmiben, most önfeledten merülök bele teljes valómmal az ezotéria, a spiritualitás csodáiba. Milyen régóta keresem ezt az utat, nagyon hiányzott, de nem tudtam a létezéséről. A fájdalom mélységét kellett megjárnom, hogy rám találjon. Nagyon friss az élmény, de általa a napoknak üzenete lett, még ha nem is mindig ismerem fel valós tartalmukat. Még az egóm által szemlélem a dolgokat, de már figyelek, keresek, megtapasztalok, az időm végtelen, semmit nem lehet sürgetni.

Tartalom átvétel