Lelkemig ható film | Önmegvalósítás.hu

Lelkemig ható film

Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows-Part-1-Close-Up-Poster-1-10-10-kc.jpg

Kifejeztem már korábbi blogomban (Egy mese tanulsága), hogy a Harry Potter-történet nekem nem egyszerűen egy szórakoztató történet. Nagyon bele tudom élni magam, főleg a főszereplő lelkivilágába (de többe is). Olyan az egész, ami nagyon közel áll hozzám. Nem maga a történet, hanem ha megfigyelem a mögöttes tartalmat, a lélekrajzokat, akkot nagyon ezt érzem...
Ma meg aztán ez az élmény: Harry Potter 7/1. film :). A 6. film után nem vártam különlegeset, és emiatt nagyon kellemes csalódás ért. Olyan hatással volt rám, hogy le sem tudom írni, de valahogy szeretném megosztani.
Amikor az életben is átélte már valaki, hogy folyamatosan küzdenie kell, szembenéz a lelke nagyon nagy fájdalmakkal, és esélytelennek tűni a harca, érezte már milyen feladni a reményt, nem látni kiutat, távol a családtól, félni, de mégsem feladni, ha már erő nincs, akkor tudattal, akarattal, ahogy bírod... de aztán ezeket mind legyőzni, meglátni, hogy nem létezik olyan, hogy nincs remény, hogy létezik boldogság, ha a körülmények perpillanat nem változnak is, akkor tudja, hogy mit érezhetnek a szereplők. Végig átéreztem, annyira értettem a mögöttes tartalmat most is... Nem akarom lelőni előre a poént és részletesen mesélni róla, hiszen legyen meglepi annak, aki még nem látta és szeretné, most a személyes élményt mondom el.
Már az elején majdnem elsírtam magam, de aztán végig olyan volt, úgy fojtottam vissza ott a tömegben. A végén már nem bírtam ki. Mert annyira átéreztem, és saját korábbi harcaimat láttam benne lelki szinten. Harry karaktere meg olyan, mintha a lelkem férfi megfelelőjéhez hasonlítana. Mindezek miatt nagyon magaménak érzem ezt az egészet.
Ez a két és fél perces bemutató jól tükrözi, hogy milyen hangulata van a filmnek, és az a durva, hogy végig ilyen az egész. De aki ismeri a történetet, tudja mi adja mégis a reményt, erőt (itt is a szeretet, és nekem is az életben, ahogy sokunknak:).
http://www.youtube.com/watch?v=I0bAOlo2GK0&feature=fvst

 

Beküldte: | 2010. nov. 25. csütörtök - 23:25

Hozzászólások

5 hozzászólás
????
2010. november 26. péntek, 10:23 | Névtelen (útkereső)

nem értem miért kell rémisztgetni az embereket?
enélkül is sok a félelem bennük....

zita

Ez nem félelemkeltés, hanem reményadás annak, aki átélte már a
2010. november 26. péntek, 11:32 | KatiPotter   Előzmény

Ez nem félelemkeltés, hanem reményadás annak, aki átélte már a reménytelenséget, épp az, hogy hogyan győzd le a félelemet! A történetnek pedig a jó vége, mondjuk nem ebben a részben, mert ennek még lesz folytatása. Ha meg valaki ilyet írna le mégis, hogy ilyen és olyan félelmek vannak benne, akkor nem lecseszni kéne szerintem, hogy félelemkeltő, hanem talán biztatni nem? :) Még akkor azt is leírhatnám, ha így lenne, nem? Én is ember vagyok, aki került már nehéz helyzetbe is, és ennek feldolgozásában segíthetnek az ilyen élmények is, ezt próbáltam érzékeltetni a bloggal. Egyébként pozitív a végkicsengés. Ahogy a történetnek, belevezet valami nagy nehézségbe, már azt hiszed, nincs remény, aztán meg mégis lesz. Jó, ez a filmbemutató brutál meg a film is, de a HP-történet vége jó, amit érzékeltettem is. Azt üzeni, hogy a szeretet mindig képes győzni idővel, és szerintem is. :)

bocs
2010. november 26. péntek, 15:01 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

nem sértegetni akartalak, és nyilván a film is nagy siker lesz.
nekem kicsit furcsa ez a holywoodi stílus :)

zita

Semmi gond. :) Amúgy így belegondolva, aki nem ismeri a
2010. november 26. péntek, 16:29 | KatiPotter   Előzmény

Semmi gond. :) Amúgy így belegondolva, aki nem ismeri a történetet, annak tényleg így negatív hatású lehet ez a rész, legalábbis ha megnézed a bemutatót, abból tényleg nem jön le, hogy ennek jó lesz a vége és győz a szeretet, szóval értem, hogy miért írtad. Örülök is, hogy erre felhívtad a figyelmem, és most tisztázni tudtam jobban a hozzászólásoknál, köszi. :)

Oscarra jelölték 2
2011. január 30. vasárnap, 22:09 | KatiPotter

Oscarra jelölték 2 kategóriában. :) Igazából ennek akkora jelentősége nincs, akár Oscar-díj, akár nem, az üzenete ugyanolyan értékes szerintem és ugyanolyan jó lett a film, de akkor is, most, hogy olvastam, mint fanatikus rajongóból, kitört az örömmámor. :DDDDD
http://filmtrailer.hu/filmhirek/oscar-dij-2011-a-jeloltek-teljes-listaja/