karma tsering blogja | Önmegvalósítás.hu
14-Ráma és Rávana harca.jpg

A Rámáyána nagy Eposza

Világnyelvek.jpg

Sziasztok! Szeretnék ismét egy érdekes témát felvetni!- Bár tudom, hogy, nem mindenki fog velem egyettérteni! A Világ nyelvei-Szókincsei- és a szavaknak, mind nagy jelentősségük van! Hiszen minden nyelv az adott kultúrának köszönhetően teljesen más! mégis majd minden szónak, legyen az összetett, egyben karmikus jelentősége is van. Nem vagyok nyelvész, de nekünk Magyaroknak is rengeteg ilyen érdekes szavunk van, ami többféleképpen értelmezendő! A kimondott szavak, ráadásúl erőt képviselnek, gondoljunk, pld.

bp_korona2_300.jpg

Mit jelent ma, Magyarnak lenni? -Óh! -tudom az azonnali választ, sokak számára csak nehézséget! Vajon miért születtünk ide, és vajon a Magyarság miért tart ott, ahol tart? -Miért ferde a Magyar koronán a Kereszt? -az ehhez és hasonló kérdésekre millió válasz létezik, mert mindenki a saját szemszögéből, látja a saját, és mások helyzetét! Így én is csak, saját tapasztalataimat, és látásmódómat, tudom elmondani nektek! Jópár évvel ezelőtt jártam egy kisebb, és zárt médiumi körbe.

11-6-Parashurama, Rama with the axe, appeared in the Treta Yuga.A csatabardos Rama.jpg

A Második nagy Földi korszak beköszöntével, kezdett lazulni a világban az erkölcs és a rend. A Ksatriják-vagyis a harcosi rend, egyre inkább megkérdőjelezte, a Papi-Bráhman, rend felsőbrebrendűségét. Élt ebben az időben, egy nagy bölcs, akit Dzsamadagninak- neveztek, és volt, egy fia, akit Rámának hívtak. Az ifjú Ráma, éppen Kasjapánál, a minden tudományban jártas, bölcsnél tanult. Ráma, nemes, és bátor ífjú volt, és jártas volt, a fegyverek használatában is.

09-5-Vamana the dwarf ,appeared,in the Treta Yuga. Vamana-3 steps.jpg

Práhlada Maharadzsa, fiát- Balit is az Istenek tiszteletére

07-4. Narasimha, the half-man-half-lion appeared in the Satya Yuga.Félig ember-Oroszlán inkarnáció.jpg

Hiranjaksa fivére, Hiranjakasipu is szintén hatalmas uralkodó lett a Földön, és tudattalanul benne is élt, a bosszúvágy az Istenek iránti gyűlölet! Így ki is használt minden alkalmat, hogy gyalázza őket és erejét fitogtassa. Hiranjakasipu elvette feleségül az első világkorszak Manujának unokáját- csak, hogy bosszanthassa az Isteneket. Született is egy fiuk, akit Prahladának neveztek el. A Fiú a jóság természetét örökölte anyjától, és ezért, nagy tisztelettel imádta az Isteneket, különösen Visnut.

02-Varaha, the boar, appeared in the Satya Yuga.Vadkan imkarnáció.jpg

Az ellen - Istenségek közt is akadtak olyanok, akik csodálták a mindenható Visnut! -Ilyen volt közülük Hiranjaksa, és Hiranjakasipu is. Ezért Visnu maga mellé vette őket, és megtette őket palotája kapuőrzőinek. Egy ideig rendben is ment a dolog. Hanem egyszer az Ősbölcsek éppen Visnu elé akartak járulni, de a két kapuőr nem tudta, hogy nekik szabad bejárásuk van Visnuhoz, így nem engedték be őket, hiába hivatkoztak jogaikra. A vita eldurvult, és a végén az ajtónállók erőszakkal tuszkolták ki a bölcseket.

01-Avatar- Kurma, the tortoise, appeared in the Satya Yuga.Teknős inkarnáció.jpg

Az Istenek féltették pozíciójukat, ezért szerették volna megszerezni az-Amritát a halhatatlanság italát. Az ellen-Istenségek is ezt akarták, és egyre vakmerőben viselkedtek, még Visnu feleségét- Laksmit is elrabolták. A bölcs Visnu viszont előre tudta mi fog történni. Az Istenek mindenütt keresték az Amritát, s végül rájöttek, hogy a Déli-Tenger rejti azt. Tejóceánnak is nevezték, mely sok kincset relytett. Elhatározták hát, hogy kiköpülik ezt azt Óceánt. Mivel ez, óriási és nehéz feladat volt, szövetséget kötöttek az ellen-Istenekkel.

01-1-Matsya, the fish, appeared in the Satya Yuga.-A Hal Inkarnáció.jpg

Visnu Főisten első főbb megtestesülése a Szatja-Júgában,
egy Óriás hal-Matszja alakjában történt. Itt is akárcsak a
Bibliában a vízözön történetéről van szó, csak kicsit másképp!
Matszja Avatar, az előző Világkorszak estéjén, és az új Aranykor-ami első a korszakok közül, vagyis a Szatja-Júgában jelent meg mint megmentő. Az Előző Kali-Júga végén, élt egy nagy és bölcs Király akit Szatjavratának neveztek.

bollywood-remake.jpg

2.- Rész-A nagy Eposzok és feldolgozásaik

Ramayana-2010.jpg

1- Rész-A nagy Eposzok és feldolgozásaik.
Rámajána, Máhabháratha, Srímad Bhagavatam, -csak egy pár India nagy és ősi

Tartalom átvétel