Figyelj! | Önmegvalósítás.hu

Figyelj!

Figyelem. Valóban figyelni. A figyelmet is, akár a helyes légzést, elfelejtettük. A meditáció gyakorlásával a figyelmünk is finomodik. Észreveszünk olyan dolgokat, amelyek mellett korábban elmentünk. Jobban figyelünk a saját gondolatainkra, viselkedésünkre.

Jobban figyelünk belső érzéseinkre. Az intuíció fokozódik, látásunk kitisztul.

Figyelünk arra, hogy mit mond, hogyan viselkedik a másik ember. Az emberi kapcsolatokban a megértés esélye is sokkal nagyobb.

Ha már figyelem, a pozitív gondolkodás és élet Kurt Tepperwein professzor szavaival: "A pozitív beszédhez a pozitív odafigyelés is hozzátartozik; a másik szavainak meghallgatása és elfogadása. Sokan épp csak becsukják a szájukat, no meg a fülüket, hogy némi szünetet tartsanak a fecsegésben, és előkészítsék a következő szóáradatot. Ilyen bezárt módon pedig képtelenség felfogni, mit is mond a másik." Valóban. Így néz ki a "kommunikáció" az emberi kapcsolatok többségében, bár a idő előrehaladtával és a tudatosság fejlődésével jól láthatók a pozitív tendenciák. Aki rendszeresen meditál, képes a mindennapokban egyfajta kinyílt, odafigyelő és megértő attitűddel fordulni mások felé, sőt ez egy természetes, "kényelmes", otthonos érzés lesz számára.

Talán a fentiekből már az is egyértelmű, hogy a hazugságnak és a képmutatásnak is sokkal kevésbé leszünk célpontjai, még kevésbé áldozatai. Hiszen aki éber és tiszta tudatú, annak egyszerűen lehetetlen hazudni.

Beküldte: | 2013. ápr. 15. hétfő - 23:31

Hozzászólások

0 hozzászólás