Szükséges-e a biztosítás? | Önmegvalósítás.hu

Szükséges-e a biztosítás?

Azon gondolkodtam a minap - talán hülyeség -, hogy egy igazán spirituális, vagy inkább tudatos - talán ez a jó megfogalmazás - ember köt-e akármilyen fajta biztosítást, mint pl. életbiztosítást, vagy mondjuk casco-t.

Nektek mi a véleményetek? Tényleg szükség van rá, ha bízunk az Univerzumban?

Beküldte: | 2010. jún. 27. vasárnap - 19:39

Hozzászólások

5 hozzászólás
:-)))
2010. június 27. vasárnap, 19:58 | jessica73   Előzmény

Köszi Izi. Valahol én is errefelé tendálok, de még nem vagyok elég tudatos, meg az önbizalom szintemen is van mit dolgozni. Igazából azért gondolkodtam ezen, mert most munkanélküli vagyok és hát ez az egy fajta meló merült fel mostanában (mármint biztosítási ügynök féleség) és valahogy ellenérzéseim vannak ezzel kapcsolatban, mert alap mentalitásommal ellenkezik, hogy spirituális életszemlélettel embereket dumáljak rá, hogy kössenek biztosítást (még ha ők nem is tudják, hogy valójában milyen ember vagyok.) Reménykedem ezért, hogy lesz, illetve van más lehetőség, csak még nem láttam meg. :-))

Azért vannak olyan üzletkötők, akik rendesek, sőt én egy olyat
2010. június 27. vasárnap, 20:32 | jessica73   Előzmény

Azért vannak olyan üzletkötők, akik rendesek, sőt én egy olyat találtam, aki nem csak a biztosítás megkötésekor segített a számomra megfelelő biztosítás megtalálásában (pl. kötelező biztosítás), hanem ha gond van, a kártalanítás ügyében is ő intézkedik, tehát nem hagyja magára az ügyfelet. Igaz, még nem volt ilyen, de más dolgokban már kiderült, hogy számíthatok a szakmai segítségére és ő minden ügyfelével ilyen.

Még eszembe jutott egy vicces sztori a "spiritualitás és a biztosítás" ellentmondásával kapcsolatban, hogy egy tanítóm mesélte, hogy ismert olyan jóst, aki állítólag jóslás után rendszeresen átküldte az ügyfelet a szomszéd szobába a férjéhez biztosítást kötni. :-)))

u.erika képe
Kapzsiság és Félelem
2010. június 27. vasárnap, 21:21 | u.erika

Amitöl félünk bevonzuk azt-Biztosítást is azért kötünk hogy ha jön a baj,legalább anyagilag ne terheljen meg bennünket.Optimális esetben még jól is járjunk vele... ;)))
Szóval mikor rájöttem hogy a biztosításkötés indítéka a kapzsiság és a félelem,nem is fizettem tovább a biztosításomat.
Na jó a társadalombiztosítást fizetem,bár fölöslegesen.

A biztosítók a kapzsiság és a félelem vámszedöi,éppen ugy ahogy az önjelölt spirituális vezetök,az elöadásokat tartó egészséges termékekkel házaló ügynökök.
Most ennyi jutott eszembe.

Bocsánat ha bárkit megsértettem!

Üdv!Erika

Feliratkozás Hírlevélre