Szükséges-e a biztosítás? | Önmegvalósítás.hu

Szükséges-e a biztosítás?

Azon gondolkodtam a minap - talán hülyeség -, hogy egy igazán spirituális, vagy inkább tudatos - talán ez a jó megfogalmazás - ember köt-e akármilyen fajta biztosítást, mint pl. életbiztosítást, vagy mondjuk casco-t.

Nektek mi a véleményetek? Tényleg szükség van rá, ha bízunk az Univerzumban?

Beküldte: | 2010. jún. 27. vasárnap - 19:39

Hozzászólások

5 hozzászólás
Szia Jessica.
2010. június 27. vasárnap, 19:54 | izidor (útkereső)

Én is gondolkodtam ezen már sokszor.
Mindig arra az álláspontra jutottam, hogy fölösleges...ezért nincs is biztosításom...de tovább megyek, orvoshoz sem járok, ezért társadalom biztosításom sincs.
magam oldom meg a dolgaimat, a betegség csak egy üzenet, amit lefordítok és változtatok.
Ha életveszélyes helyzetbe kerülök, ahol el kell véreznem, akkor annak van itt az ideje.
Tudom ez fanatizmusnak hangozhat, holott csak egy egyszerű önbizalom.
15 éve nem járok orvoshoz...igaz beteg is alig voltam, ha meg előjött a tünet, megszenvedtem ugyan, de meggyógyultam.
Ezt nehezen fogadják el az emberek, pontosan az önbizalmuk hiánya miatt.
De ezt nehéz bevallani...mert akkor szembesülni kell olyannal, amivel nem szeretnénk.
Mire biztosít engem a tb, vagy egyéb biztosítások?...aki ebben bízik, az nem ismeri önmagát...aki fizet az biztosítja a biztosító társaságokat:-)...nem így van?
Persze jöhetnek itt azzal, hogy valaki szívbeteg és hirtelen szívműtétre szorul...odáig is el kell jutni, ahhoz olyan mértékű életvitel és szemléletmód is kell, hogy ennyire leamortizálódjon a szervezet. Bocsánat, nem akartam senkit megbántani, a lelki világát megsérteni...de a megoldás ott van a kezünkben, ha ezen életünkben már annyira leamortizálódott a szervezetünk, akkor a következőben tehetünk érte, hogy ez már ne így legyen. valószínű én is az előző életemben megtanultam...no persze ebben az életemben is volt tanulnivalóm...de megérte.
Saját sorsunk kovácsai abban az esetben vagyunk, pontosabban a tudatos kovácsai csak akkor vagyunk, ha tudatosság van a jelenünkben és nem bábként mozgatnak minket a szájízük szerint.
Sok szeretettel,
izi

:-)))
2010. június 27. vasárnap, 19:58 | jessica73   Előzmény

Köszi Izi. Valahol én is errefelé tendálok, de még nem vagyok elég tudatos, meg az önbizalom szintemen is van mit dolgozni. Igazából azért gondolkodtam ezen, mert most munkanélküli vagyok és hát ez az egy fajta meló merült fel mostanában (mármint biztosítási ügynök féleség) és valahogy ellenérzéseim vannak ezzel kapcsolatban, mert alap mentalitásommal ellenkezik, hogy spirituális életszemlélettel embereket dumáljak rá, hogy kössenek biztosítást (még ha ők nem is tudják, hogy valójában milyen ember vagyok.) Reménykedem ezért, hogy lesz, illetve van más lehetőség, csak még nem láttam meg. :-))

én sem...
2010. június 27. vasárnap, 20:08 | izidor (útkereső)   Előzmény

Én sem tudnék rábeszélni senkit ilyen dolgokra.
Valahol ez egy nagy hazugság...tréningeket tartanak, hogy az üzlet jól menjen, hogy hogyan is csábítsák oda az ügyfeleket és hogyan is húzzanak le róla sok pénzt, miután, ha baj van, hogyan is találjanak arra indokokat, hogy ne keljen fizetniük.
Az én életemben is így volt, hogy majdnem elmentem egy biztosító társasághoz, de hála az égnek nem adtam be a derekam.
De így vagyok a kólás, cigarettás cégekkel is, egyszer sikerült régen (amikor még jól fizettek)egy felvételim, amit nem használtam ki, mert rájöttem, hogy teljesen ellentmond az élettel az, amit követeltek tőlem.

Azért vannak olyan üzletkötők, akik rendesek, sőt én egy olyat
2010. június 27. vasárnap, 20:32 | jessica73   Előzmény

Azért vannak olyan üzletkötők, akik rendesek, sőt én egy olyat találtam, aki nem csak a biztosítás megkötésekor segített a számomra megfelelő biztosítás megtalálásában (pl. kötelező biztosítás), hanem ha gond van, a kártalanítás ügyében is ő intézkedik, tehát nem hagyja magára az ügyfelet. Igaz, még nem volt ilyen, de más dolgokban már kiderült, hogy számíthatok a szakmai segítségére és ő minden ügyfelével ilyen.

Még eszembe jutott egy vicces sztori a "spiritualitás és a biztosítás" ellentmondásával kapcsolatban, hogy egy tanítóm mesélte, hogy ismert olyan jóst, aki állítólag jóslás után rendszeresen átküldte az ügyfelet a szomszéd szobába a férjéhez biztosítást kötni. :-)))

u.erika képe
Kapzsiság és Félelem
2010. június 27. vasárnap, 21:21 | u.erika

Amitöl félünk bevonzuk azt-Biztosítást is azért kötünk hogy ha jön a baj,legalább anyagilag ne terheljen meg bennünket.Optimális esetben még jól is járjunk vele... ;)))
Szóval mikor rájöttem hogy a biztosításkötés indítéka a kapzsiság és a félelem,nem is fizettem tovább a biztosításomat.
Na jó a társadalombiztosítást fizetem,bár fölöslegesen.

A biztosítók a kapzsiság és a félelem vámszedöi,éppen ugy ahogy az önjelölt spirituális vezetök,az elöadásokat tartó egészséges termékekkel házaló ügynökök.
Most ennyi jutott eszembe.

Bocsánat ha bárkit megsértettem!

Üdv!Erika