Távirányítós televiziók vagyunk? | Önmegvalósítás.hu

Távirányítós televiziók vagyunk?

Hozzászólások

10 hozzászólás
,,Hiába tudom utólag h nem így kellett volna reagálni bizonyos
2010. június 07. hétfő, 15:08 | Éva.

,,Hiába tudom utólag h nem így kellett volna reagálni bizonyos helyzetekre akkor már megtörténntek a dolgok........és háát az utólagos bölcsesség az nem bölcsesség...."

...de ,pont itt van a kutya elásva

Rájössz,és tanulsz belőle.
Ez a fejlődésedhez elengedhetetlen .

Egy ideig,csak utólag jössz rá,de eljön az idő,amikor már el sem követed azt a hibát.
Csak ne azon mérgelődj,hogy utólag már késő,hanem tanulj belőle.
Ez a kulcs. Így haladhatsz.

És ne légy elégedetlen magaddal,csak egy kicsit,amíg az előre visz,
mert ha túlzásba viszed ,akkor már hátráltatni fog.

Domoszlai Katalin képe
meditáció
2010. június 07. hétfő, 15:26 | Domoszlai Katalin   Előzmény

Ha azt várod el magadtól, hogy ne gondolj semmire, nem fog menni. Meditációt megtanulni úgy kell, hogy pl. a légzésedre figyelsz és amikor elkalandozol csak visszatereled a figyelmedet. Ha már odáig eljutsz, hogy a gondolat megteremtődik, de az asszociációs lánc nem indul be, már nagyon szuper.

Jó ez a távirányítós tévé hasonlat, nekem nem pont ugyanez, de
2010. június 07. hétfő, 19:38 | jessica73

Jó ez a távirányítós tévé hasonlat, nekem nem pont ugyanez, de a "Marionett bábu" szokott az eszembe jutni, hogy mi emberek azok vagyunk.

Szerintem ezzel a problémával nem vagy egyedül. Én is rengeteg könyvet elolvastam spiri témában, meg a belcső csenddel kapcsolatosan, nem pont Osho-. Ennek ellenére én sem lelem, de úgy döntöttem nem adom fel. Minden napra beépítettem a meditációt a hétköznapjaimba, de igyekszem nem értékelni, mármint felülbírálni, hogy ez most hogy sikerült. Napközben, amikor meg jönnek a pörgős gondolataim, akkor meg váltok és elkezdem megköszönni mindazt, amim van. Még a rosszakat is, mert abból tanulok. Jó ideje ízlelgetem a megoldásokat, s bevallom van mikor segít, van mikor nem. Ezt is igyekszem elfogadni, no meg azt, hogy minden érzésem elmúlik, csak múló állapot.

Kriszti

Jánoska képe
Na ez a másik téma : érzések melyek elmúlnak....
2010. június 07. hétfő, 22:56 | Jánoska   Előzmény

Szia Kriszti!

Az utsó mondatodat sok embernek kellene felismernie mert ha az érzések elmúlnak akkor miért az alapján döntünk és változtatjuk a dolgainkat,életünket......?

Mert ugye mikor mérgesek és sértődöttek vagyunk,akkor utólag megbánjuk ahogy dühösen reagálunk,visszatámadunk stb......

Mi van a pozitív érzésekkel mint a szerelem? Ami szintén elmúlik és most én is egy olyan helyzetben vok h külföldön dolgozok a szerelmem pedig Magyarországon van ezért csak naon ritkán tudunk együtt lenni............mégis most azt érzem h haza kellene mennem mert ez így nem jó...........

Szerintem ez az egyik legnagyobb felismerés (h elmúlnak az érzéseink is mert csak jönnek-mennek)amit MINDENKINEK fel kellene ismerni.......

Köszönöm a gondolataid!

Jánoska

Kedves Jani! Megértem, hogy hiányzik a társad, de nincs valami
2010. június 09. szerda, 11:37 | jessica73   Előzmény

Kedves Jani!
Megértem, hogy hiányzik a társad, de nincs valami eszközötök ilyenkor arra, hogy túl legyetek a nehezén? Úgy értem telefon, skype, e-mail, chat, valami, ami továbblendít.
De amúgy nem biztos, hogy az az akadály, hogy külföldön vagy. Az én férjem itthon dolgozik reggeltől estig, a hétköznapjaink többi órája kész rohanás, s nagyon kevés érdemi idő jut egymásra és a gyerekekre, én emiatt érzem gyakran úgy, hogy társas magányban élek. Persze ebben mindketten hibásak vagyunk és szerintem sokat teszek, hogy ez ne így legyen, ne így érezzem és azon tartsam a figyelmem, hogy ez az érzés csak múló állapot. Meditálok, másba teszem az energiát, de azért be kell valljam, okoskodhatok sokat, de így is van, hogy elragad az ár ....
De őszintén örülök, hogy segítettem a gondolataimmal.

Kriszti

Jánoska képe
Kedves Kriszti! Természetesen tudunk chatelni de az azért egy
2010. június 09. szerda, 19:06 | Jánoska   Előzmény

Kedves Kriszti!

Természetesen tudunk chatelni de az azért egy kicsit sem helyettesíti az együttlétet csak betüket irogatunk:)

Hát ha jobban belegondolok,a Ti helyzetetek talán még rosszabb mert ott vagytok de mégsem:(

Te hogy kezdtél el meditálni? Én nem igazán tudom a gondolataimat kikapcsolni.............Te hogy csinálod?

Érezd jóóól magad!

Jani

Szia! Leginkább vezetett meditációkra kezdtem, még most is azoka
2010. június 09. szerda, 19:27 | jessica73   Előzmény

Szia!

Leginkább vezetett meditációkra kezdtem, még most is azokat részesítem előnyben. Nyilván, mert egyébként még az én fejem is "tele" a gondolataimmal. De azért már eljutottam odáig, hogy önállóan is megy a meditáció, de ez nekem elég sok gyakorlásba került (több hónap). Eleinte rendszeresen bealudtam rajtuk. Ekkor rájöttem, hogy talán nem este kéne meditálnom, mikor már hulla vagyok. Ezért napközben meditáltam, de ezt is már csak akkor tudtam megengedni magamnak, amikor a gyerekeim már bölcsiben-oviban voltak. Szóval akkor tudtam fejlődni ebben, amikor a gyerekek nem voltak mellettem. Sajnos utóbbi időben, ha itthon voltak/vannak, már nem aludtak délután. Tehát meg kell keresni azt a napszakot vagy napszakokat, amikor van szabadidőd, de azért nem zavarnak és én pl. mp3 lejátszón szoktam hallgatni, inkább ülve, szintén az elalvást kerülendő.
Ami a "nagy bánatom", hogy az önvalómmal, belső mesteremmel még nem igazán sikerült felvennem a kapcsolatot, tehát a meditációban és sokszor utána is feljönnek infók, de egyrészt nem vagyok benne biztos, hogy ezek a felismerések - legalábbis egy részük - nem inkább az egómtól származó információ-e. Erre mentem most rá jobban, bízom benne, hogy majd előbb-utóbb sikerül is felvennem önmagammal a kapcsolatot.

Kriszti

Jánoska képe
Szia Kriszti! Köszönöm,én valamilyen technikára gondoltam h le
2010. június 09. szerda, 22:43 | Jánoska   Előzmény

Szia Kriszti!

Köszönöm,én valamilyen technikára gondoltam h le tudnád-e írni h Neked mi volt az ami sikerült?

Jóéjt

Szia Jani! Most nem merek technikát ajánlani igazán, épp most
2010. június 15. kedd, 8:33 | jessica73   Előzmény

Szia Jani!

Most nem merek technikát ajánlani igazán, épp most vagyok abban a stádiumban, hogy kicsit pótlék lett nekem ez a spirituális gondolkodás, életvitel és meditációk. Ideig-óráig feldobnak, a változtatásban elindítottak, de a külső körülményeim mutatják, hogy belül még nagyon nincsenek rendben a dolgok. Tanácstalan is vagyok, hogy hogyan másszak ki a gödörből. Talán az a baj, hogy túlságosan akarok, pedig közben lazítanom kellene.

Kriszti

Jánoska képe
Ezzel nem vagy egyedül......:)
2010. június 15. kedd, 18:41 | Jánoska   Előzmény

Szia Kriszti!

Szerintem MINDENKI ugyanabban a cipőben jár mint Te vagyis "gödörben van" :))) uh ezért ne keseredj el........egész életünkben azért küzdünk h kikerüljünk a gödörből:) de amíg az egónk irányít addig sajna ott is maradunk.......

Sajnos én is azt érzem h a múlt által annyira "programozottak" vagyunk(mint egy tv:) hogy nehéz a változás,nagy kitartás akarás kell hozzá..........

Olvastam egy jó mondatot : "Mindenki különböző színü fürésszel vágja maga alatt a fát."
Szerintem a fűrész=egó és ettől kell megszabadulnunk......

ÉREZD JÓÓÓL MAGAD!!!!!

JÓ VÁLTOZÁST!!!:)))))