Mik a hazugság testi tünetei? | Önmegvalósítás.hu

Mik a hazugság testi tünetei?

RollinsLiar2.jpg

Ma beszélgettem egy ismerősömmel és egy kérdésemre egy válaszreakciójánál hirtelen úgy éreztem, mintha ezer apró tűvel finoman mellkason szúrtak volna egyszerre.. Először figyeltem fel ilyenre, ez vajon azt jelenti hogy hazudnak nekünk ilyenkor, vagy mit jelent ez? Tudtok még hasonló tüneteket, miket lehet, kell érezni hasonló esetekben, mikor kiváncsiak vagyunk hazudik-e a másik vagy sem? Köszi.

Beküldte: | 2010. júl. 23. péntek - 18:26

Hozzászólások

25 hozzászólás
Domoszlai Katalin képe
Nekem volt
2010. július 23. péntek, 18:51 | Domoszlai Katalin

...többször is olyan, hogy előtte éreztem hányingert, és nagy átb@szásra derült fény... Feltételezem, ha szúrás és szív akkor fáj neked...Amit én akkor éreztem undor volt...
Hánynom kell és még ezt is én teremtettem magamnak :-)) Spiri út....

jaguar képe
ebben lehet valami
2010. július 24. szombat, 12:40 | jaguar   Előzmény

"Feltételezem, ha szúrás és szív akkor fáj neked" - hát igen, mert bár volt egy ilyen sejtésem a témával kapcsolatban előtte is hogy mi van ha elhallgat olyan információt, ami igencsak tartozna rám is és ezt megtette most is, a szemembe mondva, olyankor mikor már ez az egész színjáték teljesen felesleges lett volna. nagy csalódás volt.
de hát lassan kezdem megszokni, egyre több haveromon veszem észre amikor hazudik, füllent.. (az hogy lebuktassam őket, hát ahhoz meg nincs erőm, kedvem). de annyira buták, ahogy figyelem az összes hazugság gyakorlatilag totál felesleges, mert sokkal egyszerűbb tisztább az igaz út mindenkinek.. saját maguknak kavarják a sz@rt.

Nekem konkrét testi tünetem nem volt, hanem olyan érzést
2010. július 23. péntek, 19:25 | izidor (útkereső)

Nekem konkrét testi tünetem nem volt, hanem olyan érzést tapasztaltam, mint, amikor hirtelen leállítják az időt...mielőtt kimondanám azt, ami nem fedi a "valóságot".
Mintha azt mondanák...megéri ez neked?

jaguar képe
én ezt
2010. július 24. szombat, 13:19 | jaguar   Előzmény

mondjuk én ezt ritkán nyomom, inkább csak "elszenvedője" szoktam lenni, de tényleg van vmi időcsúszás ilyenkor, szédülés ilyesmi?
érdekesség még, hogy rájöttem, egyedül a póker keretein, egy-egy leosztáson belül lehet büntetlenül blöffölni.. de mikor mondjuk vége a körnek és megkérdezik utólag, mid volt... és ha akkor blöffölsz - az már hazugság, jönni fog a számla miatta(ki fogsz esni a versenyből általában).. soha nem hazudok utólag ilyenkor. csakis játékon belül.

jaguár
2010. július 24. szombat, 13:31 | izidor (útkereső)   Előzmény

Szia...
...milyen érdekes az, hogy játékon belüli hazugság....nem?...vagy csak nekem az?
Szép napot,
izi

jaguar képe
játékon belül lehet
2010. július 24. szombat, 13:41 | jaguar   Előzmény

hogyne, az legális(egy időben paráztam rajta, de rájöttem az tiszta), sokat tanulmányoztam a témát. és eleinte úgy gondoltam, ha megkérdezik egy leosztás végén hogy na mim volt, folytathatom tovább a blöfföt, az még a póker része és terelhetem a másikat olyan vizekre, hogy teljesen más kép alakuljon ki rólam és későbbi előnyökhöz jussak ezáltal...
de nem, rájöttem, nem véletlen, hogy olyankor már mindig rosszul is éreztem magam kicsit, plusz jöttek a karmikus hatásai, úgyhogy felhagytam a 'játékon kívüli hazugsággal'.

Nekem is hasonló élményben volt részem mint neked.A szívem
2010. július 23. péntek, 22:06 | humorgumo (útkereső)

Nekem is hasonló élményben volt részem mint neked.A szívem szúrt,mintha valaki kést döfött volna belé,a gyomrom bizsergett és éreztem hogy olyan energia jön felém ami mögött hátsó szándék van és egyszerűen kellemetlenül éreztem magam és olyat akarnak rám erőltetni amivel nem értek egyet.

Anno még ezekre a megérzésekre nem figyeltem fel rögtön,hanem utána elemeztem mert nem bíztam ezekben a megérzésekben,de manapság egyre többször hagyom az ösztöneimet felszínre törni ilyen téren.

Azt tanácsolom ha legközelebb ilyen van azonnal tedd ezt szóvá ha teheted és akkor bizonyosságot is nyersz hogy ezek a megérzéseid helyesek.

jaguar képe
én is még leginkább csak utólag elemezgetem ezeket
2010. július 24. szombat, 12:58 | jaguar   Előzmény

én is még leginkább csak utólag elemezgetem ezeket.. hogy szóvá tegyem? hát nincs szívem hozzá, de majd próbálkozom. mondjuk ez a fenti ismerősöm azért jó mert nagyon nem tud hazudni, látszik rajta mindig hogy vmi vhol nem tiszta, vmit elhallgat és rosszul is érzi ő is magát, szóval nála még szóvá se kell tenni ehhez. megtartom azért, jó lesz tesztalanynak ha már ilyen!:)

Jó kérdés. Engem az érdekelne, hogy annak lehet-e testi tünete
2010. július 23. péntek, 22:22 | jessica73

Jó kérdés. Engem az érdekelne, hogy annak lehet-e testi tünete annál, akinek hazudnak, amikor a másik fél (aki hazudik) tulajdonképpen nem szándékosan, vagy nem tudja, hogy hazudik, szóval amikor önmagának is hazudik. Van valakinek ilyen tapasztalata? Persze lehet, hogy ennek nem pusztán testi tünetei vannak.

u.erika képe
A sok magyaräzkodäs!
2010. július 23. péntek, 22:36 | u.erika   Előzmény

Ja! Hogy testi tünet?
Szerintem ha önmagunknak hazudunk energiaveszteseg a kezdet,amit persze tudunk terelni ujabb hazugsägokkal. ;)

Amikor azon veszem eszre magam hogy tulsägosan meg akarok magyaräzni valamit,akkor biztosan tudom hogy hazudok magamnak. ...is.

Üdv!Erika

Köszi, ez igaz. De nekem arra vonatkozott a kérdésem, hogy akine
2010. július 23. péntek, 23:08 | jessica73   Előzmény

Köszi, ez igaz. De nekem arra vonatkozott a kérdésem, hogy akinek hazudunk, annak lehet-e testi tünete, vagy másképp mondom: miből veszem észre magamon, ha a másik úgy hazudik, hogy maga sem tudja. Bár a magyarázkodás az tényleg lehet az egyik tünet ebben az esetben is, mert ha nekem valaki nagyon meg akar magyarázni valamit, akkor valóban gyanús lesz.

"miből veszem észre magamon, ha a másik úgy hazudik, hogy maga
2010. július 23. péntek, 23:16 | humorgumo (útkereső)   Előzmény

"miből veszem észre magamon, ha a másik úgy hazudik, hogy maga sem tudja. "

- Szerintem onnan hogy ezt érzed belül,mert te őt objektíven azaz kívülről látod de a saját érzéseidet te éled.

"Bár a magyarázkodás az tényleg lehet az egyik tünet ebben az esetben is, mert ha nekem valaki nagyon meg akar magyarázni valamit, akkor valóban gyanús lesz."

- Ha valaki valamit nagyon rád akar erőltetni akkor az már egos játszma és tök mindegy hogy hazugság vagy sem..játszma,és a tested-lelked ilyenkor jelez.

beatrixalyssa képe
Szia Nekem olyankor olyan, mintha megszorulna a levegő, mintha a
2010. július 23. péntek, 23:52 | beatrixalyssa

Szia

Nekem olyankor olyan, mintha megszorulna a levegő, mintha a szivem megállna egy rövid ideig.
De ez attól is függ, hogy ki hazudja, milyen helyzetben, miért és hogy nem-e kegyes hazugság, az nem okoz semmi rosszat Nekem.

SZABÓ GABRIELLA képe
Nekem a bal karom
2010. július 24. szombat, 8:26 | SZABÓ GABRIELLA

Nekem a bal karom, vállam jelez, mikor valami olyannal állok szembe ami nem tiszta.Olyan érzés mintha kicsit lemerevedne és fáj is. Ez nem csak hazugságnál fordul elő, hanem akkor is mikor egy olyan dolgot teszek, vagy arra készülök, ami nem visz előre. Már figyelek a jelekre.

jaguar képe
jaja!
2010. július 24. szombat, 13:02 | jaguar   Előzmény

"Ez nem csak hazugságnál fordul elő, hanem akkor is mikor egy olyan dolgot teszek, vagy arra készülök, ami nem visz előre" - szerintem is!
megfigyeltem még egy jelet: hirtelen fokozódó izgatottság, pulzusszám emelkedés, adrenalin..
ez sejtésem szerint szintén annak lehet a jele, hogy rossz utat készülök választani. szerintetek?

Én valahogy megérzem a hanglejtéséből az illetőnek. És mivel
2010. július 24. szombat, 13:16 | KatiPotter

Én valahogy megérzem a hanglejtéséből az illetőnek. És mivel rosszul esik, ha hazudnak, a szívcsakrám szorul olyankor.
Sajnos anyukám szokott hazudni, csak azért, hogy megnyugtasson embereket. Például az egészségével kapcsolatos dolgokban. Csakhogy mindig megérzem. Nem tudom, mikor fogja megérteni, hogy jobb, ha megmondja az igazat, mert nem vagyok hülye. A naivitás korszakom véget ért. Volt ilyen is. De mikor rátaláltam a saját utamra, és önállóbb lettem jóval, onnantól alakult ki, hogy aligha lehet becsapni. Azonnal érzem a másikon.

jaguar képe
"mikor fogja megérteni"
2010. július 24. szombat, 13:23 | jaguar   Előzmény

"Nem tudom, mikor fogja megérteni, hogy jobb, ha megmondja az igazat, mert nem vagyok hülye." - ismerős szitu.. neki kéne állnom kísérletezni lassan ilyen szembesítésekkel embereken, csak nehéz.. de szerintem nem fogják megérteni amúgy soha, az a gyanúm..

jaguar képe
Liar
2010. július 24. szombat, 13:34 | jaguar
Lemayar képe
Azonnal kiszűröm, megállapítom, ha számomra ismerős emberről
2010. július 24. szombat, 20:09 | Lemayar

Azonnal kiszűröm, megállapítom, ha számomra ismerős emberről van szó: hangszínből és szemkontaktusból....Ehhez jönnek, jöhetnek még a pótcselekvések, mellébeszélések, hosszas, zavart magyarázatok...Nézz a szemembe! Mondd a szemembe!..Sokaknak ez nem megy!
Én rég hazudtam, pedig rájöttem /tapasztalatból, /hogy remekül tudnék!...Nem tudom, hogy történt ez, de "kegyes hazugságoknál" oly áthatóan, rebbenés nélkül tudtam nézni!...De már régóta nem hazudok! Ha nem mondhatok igazat, akkor inkább hallgatok...Nem veszek részt az eseményben...Ez egyfajta vélemény....és védekezés...Gyűlölöm a hazugságot! Ezért inkább nem hazudok senkinek...

és mi a helyzet az önmagunk hazugságaival, nem mikor másnak
2010. július 24. szombat, 20:26 | Buddhanita (útkereső)

és mi a helyzet az önmagunk hazugságaival, nem mikor másnak hazudunk, hanem önmagunkról saját magunknak.

mikor "rossz" kép alakul ki magunkról, tévhitben élünk?

Engem inkább ez érdekel, ilyenkor ki-mit érez?

Lemayar képe
önmagunk hazugságai....
2010. július 24. szombat, 20:31 | Lemayar   Előzmény

Akkor?? ...Akkor valami elindul, valami fáj! Fájni kezd! Attól függ, mit érint a hazugság...Nálam legalábbis így történik! Hol a szemem sajog, ég...hol a szívem, hol a kezem, a bokám...Ez sokféle lehet, de érzem, mindig érzem, ha nem jó úton járok!

Akkor büszke lehetsz magadra. Én még sajnos beleesek abba a
2010. július 24. szombat, 20:42 | jessica73   Előzmény

Akkor büszke lehetsz magadra. Én még sajnos beleesek abba a hibába (?), hogy az az érzés, amit érzek, az fentről jön és biztosan jól érzem, gondolom, amit érzek.
Aztán rájövök, hogy egós volt, de rendesen.

Lemayar képe
Ó, Jessica, persze érzem, veszem az üzeneteket...Gyakran
2010. július 24. szombat, 20:53 | Lemayar   Előzmény

Ó, Jessica, persze érzem, veszem az üzeneteket...Gyakran "elbeszélgetek" magammal... Tudom mi a rossz és mi a jó nekem, de ezek ellenére nem mindig cselekszem helyesen...Van, hogy továbbra is hazudok magamnak....Hogy miért?... Mert így kényelmesebb, mert így szebb....Mert....Mert belép az EGO.....

... valamint csak azok az önhazugságok mutatkoznak meg, amikre
2010. július 24. szombat, 21:14 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

... valamint csak azok az önhazugságok mutatkoznak meg, amikre érettek vagyunk, ami még nem érett meg bennünk, rejtve marad

különben nem itt lennénk ;)

SZABÓ GABRIELLA képe
Jó kérdés
2010. július 25. vasárnap, 8:04 | SZABÓ GABRIELLA   Előzmény

Hányingerem van, émelyeg a gyomrom,
szúrást érzek a homlokomon. Ha elhallgatok valamit, akkor szúrást érzek a homlokomon.
Nehéz mindig, minden helyzetben a kimondani az igazságot. Még hazudom magamnak, van kegyes hazugság.