A világ sötétségbe borul | Önmegvalósítás.hu

A világ sötétségbe borul

A világ sötétségbe borul: 2008. szeptember 17-én 21:50-től 22:00-ig kapcsolj le minden világítást, és ha lehetséges kapcsolj ki minden elektromos készüléket, hogy a bolygónk "levegőhöz" jusson. Ha a reakció pozitív, akkor ez egy brutális energiatakarékosság.
Mindössze 10 perc, és lásd hogy mi történik. Igen,10 perc a sötétben, gyújtunk egy gyertyát és csak nézzük azt...lélegzünk, ahogyan a bolygónk is. Emlékezz, hogy az összefogás erő, az Internetnek pedig hatalma van...sőt közösen tehetünk valami hatalmasat.

Juttasd el ezt a hírt az összes barátodnak...fogjunk össze szeptember 17-én a világunkért.

Beküldte: | 2008. szep. 16. kedd - 20:41

Hozzászólások

9 hozzászólás
nagyon orulok, hogy ratalaltam erre a gyertya gyujtasra
2008. szeptember 17. szerda, 13:27 | Névtelen (útkereső)

Szia, nagyon orulok, hogy ratalaltam erre a gyertya gyujtasra, szivesen meg is teszem,
hisz ahogy irod, ha csak az energia takarekoskodas lesz, mar az is nagyon jot tesz, ugy
a foldunknek, mint nekunk is, es ez mar egy jo cselekedet.

udv a csaladoddal eggyut, mert nagyon sok szepet kapunk toled!
palma49

ugyanmár
2008. szeptember 17. szerda, 19:18 | metaljesus (útkereső)

még hogy brutális energiatakarékosság? ki az aki még elhisz ilyeneket? az autómentes nap, na az energiatakarékosság, nem az hogy 10 percre leállítok mindent. meg ha a fél város tömegközlekedne autó helyett. ennél már csak az a jobb amikor hozzá is teszik hogy ezzel egy kisváros egész éves energiaszükségletét takarítanánk meg. persze. legfeljebb egy ország 10 perces energiaszükségletét.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
a környezettudatos gondolkodással példát mutatunk
2008. szeptember 18. csütörtök, 8:37 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Kétségtelenül így van, de talán nem is az energiatakarékosság mértéke a fontos itt, hanem maga a szándék! Az, hogy aki részt vesz ebben a kezdeményezésben, az önmaga számára is kinyílvánítja, hogy fontosnak tartja a környezetünk védelmét, felelősnek érzi magát mindazért, ami körülötte történik a Föld nevű bolygón!

Ha a világgazdasági érdekek ellen tenni nem is tudunk, de a magunk egyéni szintjén sok mindent tehetünk. Ezzel a környezettudatos gondolkodással példát mutatunk gyermekeinknek, felvállalhatjuk haladó szemléletünket az ismerőseink előtt és egyszer talán a tömegek a zöld pártokra fognak szavazni az ideológiai alapú csoportosulások helyett.

Talán nem is a jobb vagy a bal közül kellene választanunk négy évente, hanem a tudatosság, felelősség, bölcsesség és a tudatlanság, hazugság, acsarkodás között!
Én az előbbit választom, minden 10 percben.

Zedzen képe
A világ sötétségbe borul
2008. szeptember 18. csütörtök, 16:45 | Zedzen   Előzmény

Jó ötlet, csak kár hogy lemaradtam róla :-) bár nyilván a figyelemfelkeltés a tudatosításra volt a legfontosabb célja. Nekem viszont a téma címmel kapcs. még az jutott az eszembe, hogy nem ártana az embereknek elgondolkodni azon, hogy valójában álbiztonságban élünk, különösen a városokban. Az áram, étel, stb. logisztikának meglehetősen ki vagyunk szolgáltatva, és lehetnek esték, amikor "a világ tényleg sötétségbe borul", de koránt sem minden , mert a bennünk lévő fényesség és a csillagok fénye világítani fog.

Re_ugyanmár
2008. szeptember 20. szombat, 20:01 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Vannak, akik elhisznek ilyeneket (köztük én is), és bár lemaradtam róla, megtettem volna, ha hamarabb nézek el erre a linkre, amit amúgy e-mail-ben kaptam. Az autómentes naprólpedig csak annyi a véleményem, hogy attól, hogy lezárnak egy utat, illetve korlátozzák a forgalmat, még nagyobb dugók alakulnak ki máshol. Tehát egy helyen kitisztul (valamennyire) a levegő, de máshol még roszabb lesz. Ha a fél város tömegközlekene autó helyett, akkor a BKV-val közlekedők a reggeli, és a délutáni csúcsforgalomban fel se férnének a buszokra / metróra. Nagyjából ennyi, amit mondani akartam.

Ha nem város és nem ország szinten, hanem az egész Földön meg
2008. szeptember 18. csütörtök, 11:18 | éndzsöl (útkereső)

Ha nem város és nem ország szinten, hanem az egész Földön meg lehetne tenni.. azt mondom van értelme.. egyébként ez egy jó kezdeményezés, szerintem itt olvasták a villanyosok, mert 10 percig néha ki be kapcsolt az áram...

fekete kereső
2008. október 29. szerda, 0:00 | ago366 (útkereső)

Azt hiszem ezt is érdemes elolvasni...

fekete kereső

Az energiatakarékos kereső

Az USA-ban óriási népszerűségnek örvendő blackle.com mintájára hoztuk létre a magyar netre optimalizált FeketeKereso.hu-t.

Ezek a keresők fekete alapon jelenítik meg a Google találatait, ezzel energiát spórolva. Míg egy hagyományos CRT monitornak egy teljesen fehér weblap megjelenítéséhez óránként körülbelül 74 wattra van szüksége, egy teljesen fekete lap mindössze 59 wattot fogyaszt.

A Google naponta körülbelül 200 millió keresést hajt végre: feltételezve, hogy minden lekérdezés körülbelül tíz másodpercen keresztül látható teljes képernyőn, a Google naponta körülbelül 555 ezer órányi időtartamon keresztül fut összesen a világ számítógépein. Így, globális szinten akár 3000 megawattóra energiát spórolhatnánk évente, ami megfelel a paksi atomerőmű egy blokkjának hat órai termelésének.

A blackle.com nem nagyon terjedt el Magyarországon. Ez talán annak köszönhető, hogy elsősorban az angol nyelvű honlapok közt keres, így sokszor találatai a magyar honlapok közt pontatlanok.

Ezt a problémát orvosolja a feketekereso.hu amely a blackle.com -tól eltérően elsősorban a magyar piacra, magyar keresésre van beállítva, így találatai ennek megfelelően nagyon pontosak.

További plusz az oldal jobb felső részén található linksor, amely a leglátogatottabb webhelyeket tartalmazza. Így az oldalról közvetlenül, egyetlen kattintással érhetők el kedvenc oldalaink.

http://www.fn.hu/zold/20080227/gazdasagosabb_fekete_kereso/?adminbolnezz...

és itt tudod a magyar keresőt letölteni magadnak..

http://www.feketekereso.hu/kapcsolat

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Igen, ez is egy jó kezdeményezés!
2008. október 29. szerda, 10:34 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, ez is egy jó kezdeményezés! Én a képernyő hátteret állítottam be korábban feketére, valamint a képernyőkímélőmet 3 percre és fekete, mozgásmentes változatra, de alapvetően a laptop akkumulátor kímélése miatt.

Bár az a hat órányi paksi erőmű üzemidő, a teljes energiafogyasztásra vetítve nem tűnik soknak, mindenesetre még egy lépés lehet ahhoz, hogy fejlessze az emberek környezettudatosságát!

Aki ma rászánja magát a Feketekereső használatára, az holnap (az energiaválság kiterjedésekor) talán hajlandó lesz lemondani a saját autó használatról, vagy a mértéktelen húsfogyasztásról is!

Van olyan alkalmazás, amely minden weboldal színkódjait átváltoztatja ilyen fekete alapúra?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Energiatakarékos böngészők
2008. október 29. szerda, 11:12 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Találtam alkalmazást az energiatakarékos megjelenítésre, mégpedig magában a böngészőben!

Mind a két népszerű böngészőt át tudod állítani, hogy a weboldalakat ne az eredetileg beállított színeivel jelenítse meg, hanem akár az energiatakarékos fekete háttérrel!

Internet Explorer-nél:
Eszközök >> Internetbeállítások >> Kisegítő lehetőségek
A weblapokon megadott színek...: pipa van
OK

Eszközök >> Internetbeállítások >> Színek:
Windows színek: pipa nincs
Szöveg: Világos szürke
Háttér: Fekete
OK


Firefox-nál:
Eszközök >> Beállítások >> Tartalom >> Színek:
Szöveg: Világos szürke
Háttér: Fekete
Rendszerszínek használata: nincs pipa
Az oldalak a saját maguk által...: nincs pipa
OK

 

Sokan átállítják akár energiatakarékosságból, akár mert sok weblapnak amúgy is pocsék a színválasztása!