Puri - indiai kenyér | Önmegvalósítás.hu

Puri - indiai kenyér

Hozzászólások

7 hozzászólás
sita képe
Imádnivaló étel!
2008. augusztus 27. szerda, 11:15 | sita

Éltem kint Londonban egy indiai családnál és rendszeresen csináltunk purit, bár többnyire úgy, hogy főzőlapra tettük a kerekre lapított masszát, és azon pirítottuk meg mindkét oldalát. Az olajban sütéssel ugyanis borzasztó büdös tud lenni az egész lakásban mire 6 emberre való adagot megcsinálunk. Viszont kétségtelenül ez a legfinomabb.
Ők ezt az elmaradhatatlan rizzsel eszik, kézzel úgy, hogy lecsípnek belőle egy darabot, felcsípnek vele egy kis rizset, azt pedig belemártják valamilyen zöldséges szószba. Ez volt többnyire a vacsora, melynek változatosságát a szósz jelentette. A szósz több- vagy egyféle zöldség krémesre párolásával készül el.
Próbáljátok ki ti is!

Ha majd a messze is közelnek látszik, s tudod az élet nem tart a halálig; Ki majd mások arcát is magában látja, az mind ráismer Önmagára.

puri-élmények
2009. augusztus 31. hétfő, 23:40 | Skanoja (útkereső)

Nekem pár éve a Hegyalja fesztivál Krishnás sátrában volt lehetőségem purit készíteni és enni, és valóban nagyon finom!! Akkor még gondoltam is arra, hogy jó lenne itthon is készíteni, mert valóban nem nehéz!

Bő olaj?
2009. október 09. péntek, 12:30 | Szilda (útkereső)

Szai! Ilyen kenyeret szeretnék sütni... de kicsit megérmít ez az olajban sütés dolog... bő olajban kell, mint pl a rántotthúst, vagy csak egy kicsi kell alá? Köszi!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Csinálj hozzá ghí-t és abban süsd meg!
2009. október 09. péntek, 12:47 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Igen, bő olajban kell sütni, hogy a felpuffadó purik széle is kapjon forró olajat a sütés közben.

Attól, hogy sok olaj van alatta, nem lesz zsírosabb a végén, mert nem szívja tele magát olajjal, de azért lesz benne, ez biztos.

Ha nagyon egészségesen akarod fogyasztani, akkor csinálj hozzá ghí-t és abban süsd meg! A ghí az egyik legszentebb étel, csodálatos energiájú, az egyik legtisztább rezgésű.

ghí
2009. október 09. péntek, 19:41 | Bochecha   Előzmény

A Fővám téri csarnok alsó szintjén van egy ázsiai abc hatalmas választékkal (teák, fűszerek, és minden egyéb alapanyag plusz még sok más is ), ott lehet kapni ghít.

Egyébként ha spenótot is raktok a tésztába, még jobb. :)

szeretettel: Bochecha

Szeretem Indiát, második otthonom
2011. január 27. csütörtök, 19:35 | Névtelen (útkereső)

Ghi, a tisztított vaj neve és bizony magam is szoktam használni, nincs szaga és nem fröcsög, mert a tisztítást követően kisül belőle minden nedvesség.
Nagyvonalakban, úgy készül, hogy lassan felforralni és közben a keletkezett habot leszedni a tetejéről. Csírátlanít is egyben ez a tisztítás.
A gabona igen drága mert pl. dél indiában nem igen terem, ezért drágább a sajtolt nönényi olaj.
Megszerettem az indiai ételekből több félét, rendszeresen repertoáron van a mogyorós, currys rizs, a csillis tejberizs torma salátával, (zsenge tormalevél,reszelt torma,citromlé,bors)
Elsőre nekem is szokatlan volt, de szolidabb fűszerezéssel ízletes.
Néhány napig dolgoztam Indiában önkéntesként konyán, Más konyhatechnikával dolgoznak.
Épp a napokban érlelődött bennem a gondolat, ki kéne ruccanni újra, második otthonomnak tekintem.
Utitársnak akdna jelentkező?!