Mit esznek a kínaiak? És mit eszünk mi magyarok? | Önmegvalósítás.hu

Mit esznek a kínaiak? És mit eszünk mi magyarok?

Hozzászólások

6 hozzászólás
Zsuzsoka képe
Nálunk is van kínai büfé. sőt étterem is
2009. február 08. vasárnap, 20:17 | Zsuzsoka

Van egy reprint kiadású szakácskönyvem, az 1600-as évakből. Sokat szidják a magyar konyhát, mert zsíros és túl fűszeres, és lehetne még sorolni az érveket.
Azonban ezt a könyvet olvasgatva azt tapasztaltam, hogy a magyarok is szívesen ették a zöldségeket, szerették a friss zöld fűszereket, a változatos ételeket. Még napjainkban is könnyen elkészíthetők ezek az ételek. Érdekes ízeket varázsol a tányérra, kellemes illatok, színek jellemzik ezeket az ételeket. Csupán csak meg kell érteni, hogy mikor miről ír a könyv, mert a korabeli szavakat használja. Mivel én is szeretem a kínai ételeket, és készítettem ebből a könyvből ételeket, valahol hasonlóságot érzek a korabeli étkezésünk és a kínai izvilág közt.
A könyv címe:
Bornemissza Anna szakácskönyve 1680-ból

Szeretettel Zsuzsa

Benedek képe
Én nem tudományos szemszögből táplálkozom. Befelé figyelek,
2009. november 27. péntek, 12:57 | Benedek

Én nem tudományos szemszögből táplálkozom. Befelé figyelek, és érzem, hogy szükségem van e arra az ételre, mi az amit tartalmaz összetételben és energetikában. Vagy ha nem az előttem sorakozó életek közül kell választani akkor pedig mi az amit szívesen ennék. Úgyis feldobja a belsőm, hogy mire van szükségem.
És érdekes, ha megnézem akkor viszont az úgynevezett egészséges ételekhez nyúlok hozzá. De ha megkívánom a Kólát, édességet akkor azt sem tagadom meg magamtól.

A magyar konyháért soha nem voltam oda de imádom az indiai és kínai ételt. De sajnos a budapesti kínai gyors éttermek nagyon silány, csak kínai kaja utánzatot csinálnak és ez tényleg a 'kaja' kategória. A héten Egerben voltunk párommal és rátaláltunk egy kínai étteremre ahol nagyon jól főznek! Budapesten már be sem megyünk egy kínai gyors étterembe de itt annyira finom volt, hogy elvitelre is kértünk pár adaggal!

A belvárosban sok magyaros gyors étterem található. Rántott hús, mákos guba, főzelékek stb. Ezeket igaz nem látogatom. A kínai gyors éttermekben pedig nem a gyors étkezés lehetősége vonz hanem az ízvilága és az ára. Bizony, olcsóbban meg lehet ebédelni, vacsorázni ezeken a helyeken de ha ez az étel minőségének rovására megy akkor inkább nem ezt választom!

Feliratkozás Hírlevélre