Ki mit kapott Karácsonyra? | Önmegvalósítás.hu

Ki mit kapott Karácsonyra?

Hozzászólások

20 hozzászólás
hermess képe
Az én meglepetésem
2009. december 25. péntek, 11:45 | hermess

Azt hiszem, soha eddigi életemben ilyen tanulós évem még nem volt... Annyit változtam egy év alatt, mint talán kamasz koromtól egészen idáig. Nem volt sima és fájdalommentes... de igyekeztem jó képet vágni hozzá. Mint mikor beülsz az anyósülésre, és a barátod túl vadul vezet... Annyit tehetsz, hogy ellazítod magad és imádkozol. Lehet ugyan nyomkodni a képzelt pedálokat és tekerni a kormányt, de csak a levőbe kapkod az ember.

Sokáig nem értettem honnan ez a lavina. Mindent úgy csináltam, mint korábban, és semmi nem működött, vagy teljesen másképp. Korlátok és újabb korlátok... Aztán rájöttem, hogy évekig azt kértem, Uram ments meg engem minden fölösleges kanyartól, ami lelassíthatná a fejlődésemet... Jöttek is utánam a fejlődésre alkalmat adó tapasztalások torlódva és karonfogva! Úsztak fel füzérként a tudatalattimban penészedő sérülések, tévhitek...

És végül ősztől kezdve egészen idáig, végre jöttek a felismerések is, kezdett a kép összeállni és egyre világosabb lesz! Pokoli volt, de csak annyit kapunk, amennyit képesek vagyunk elviselni... Óriási élmény innen és most visszatekinteni, rálátni és átlátni az eddigi téblábolásaimat, s főleg magát az idevezető utat. Minden a helyére kerülni látszik, és lassan minden érthetetlen történés elnyeri az értelmét.

Követhettétek, hogy valamikor ősszel kezdtem el "ide járni" és írogatni. Jól esett összefoglalni és továbbadni a megértéseimet, bár kaptam néha jócskán havat is a nyakamba...:)) Házzájárultatok a fejlődésemhez - köszönöm mindenkinek a tanításait! Külön megköszönöm Hédinek, Karmatörlőnek és Máténak, akikkel valamilyen vitába keveredtünk. Megláttam mindegyikben a közös eredőket, és megpróbáltam helyretenni magamban a vitákhoz vezető hiányosságokat.

Végül ajándék is jött, pont Karácsonyra... Sanyi meglepetésszerű és önzetlen felajánlása és bátorítása egy beszélgetés után, hogy lendüljek bele, adjam tovább a kincseimet, s ennek ő a honlapon teret biztosít! Sőt van remény rá, hogy közösen is dolgozhatunk. Ez akkora lehetőség és egyben kihívás, megmérettetés is számomra, hogy egyelőre még magam sem tudnám szavakkal jellemezni. Eszembe se jutott volna ilyet kérni vagy elképzelni... A sors Sanyi jóvoltából, rajta keresztül nyújtotta a lehetőséget, s ő nagylelkűen észlelte és felvállalta azt, hogy segítsen. Köszönöm, Sanyi!

Ez volt az én karácsonyi ajándékom. Igyekszem becsülettel élni vele, s a legjobbat, legtöbbet kihozni magamból mindazok fejlődésére, akiknek szüksége lehet rá. Az értékelés már a Ti dolgotok.

Remélem, hogy Veled is találkozunk egyszer, valamilyen alkalomból!

Szeretettel: B. Kovács Zoltán

Kedves Olvasótársaimnak és külön Huszti Sanyinak Kellemes,
2009. december 25. péntek, 13:21 | aquamari

Kedves Olvasótársaimnak és külön Huszti Sanyinak Kellemes, áldott Ünnepeket és nagyon boldog, sikeres Új Évet
kívánok szeretettel:
Mari

Kavics22 képe
Kedves Hermess
2009. december 25. péntek, 14:05 | Kavics22

Kavics22

Köszönöm ezt a ragyogó arannyal becsomagolt meglepetést. Elgondolkodtatott önmagamról. Milyen távol vagyok még ezektől és mégis mennyivel közelebb, mint pár hónapja. Erőt adnak és elbizonytalanítanak, a lelkem a Fény után sóvárog, de azt csak azok láthatják, akik már megbékéltek a világgal.
Az én utam még hosszú és rögös is, nehéz ezt a terhet cipelni, de ez legalább az enyém, és az enyém lesz az is, ami majd lassan-lassan letisztul. Csendesen belesimulok majd önmagamba, puhán, mint az újévi hó - egyszer -, ha majd itt lesz az ideje. :)

hermess képe
Ezt olyan szépen írtad, kedves Kavics...!
2009. december 25. péntek, 15:35 | hermess   Előzmény

"Csendesen belesimulok majd önmagamba, puhán, mint az újévi hó - egyszer -, ha majd itt lesz az ideje"

Csak annyit tennék hozzá - hogy MOST van itt az ideje! Csak MOST tudod megtenni, mert a "majd egyszer" is egy MOST pillanat lesz... Akkor hát ne várj rá!

A puha, fehér, tiszta hó, és a Karácsony eszembe juttatta a Piramis együttes Ajándék című dalát:

http://www.youtube.com/watch?v=3DEhH7lsues&feature=related

Küldöm ajándékba Neked és Mindenkinek! MOST!

Kavics22 képe
Kavics22 Köszönöm :)
2009. december 25. péntek, 17:02 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Köszönöm :)

2009
2009. december 25. péntek, 21:44 | csaesz   Előzmény

Én az évet 44 kilósan, csonttá fogyva, de már egy viszonylagos nyugalommal a szívemben kezdtem... Nekem inkább 2008 volt a sorsforduló éve, tudtam már akkor, hogy egyszer majd egész biztosan hálás leszek annak a sok-sok megpróbáltatásnak, amit az az esztendő hozott számomra. 2009-et már egy letisztultabb tudatállapotban kezdtem, megvoltak az alap felismerések, és nagy mértékben elindultak a változások a lelkemben pozitív irányba. Január végén elköltözött tőlünk a férjem, és azóta egyre boldogabban és nyugodtabban élem mindennapjaim. Temérdek lelki munka jellemzi ezt az évet, nagyon akartam változni, és bevonzottam a hozzá szükséges időt is.
Áprilisban találkoztam először a "fogadott" tesómmal és az ő párjával, mind a mai napig hálásan élvezem a barátságukat, nagyon sokat jelentenek nekem. Ettől az évtől kaptam új barátokat, ismerősöket, mind-mind csodás emberek. Megtanultam újra élni a szabadságommal, sokat nőtt az önbizalmam, és ettől az évtől kaptam új szerelmet is... majd megtapasztalhattam azt is, hogy az elmúlt évben mennyit fejlődtem az elengedés terén.
Idén szeptemberben elindultam egy új úton: elkezdtem egy iskolát, most olyat tanulok, ami valóban érdekel...
Summázva igazán szép és eseménydús évem volt, végre újra éltem! És nagyon büszke vagyok magamra! :)

Kavics22 képe
Célba talált !
2009. december 26. szombat, 10:41 | Kavics22   Előzmény

Kavics22

Kedves Csaesz !

Ez a hozzászólás nálam nagyon a helyén van. Tényszerűen csak rólad szól, így az év vége felé nálam mégis ez lendített most a legtöbbet rajtam-bennem. Köszi ! Az évnek még nincs vége, jöhet a következő felismerés. :)

Off: Csak egy kis kitérő. A weboldal megújulásával kapcsolatos blogban volt egy olyan javaslat, töröljék azokat a blogokat, amelyikhez nem szólt eddig senki hozzá. Mélyen egyetértek azzal, így főleg Sanyival, aki azt mondta, nem ez a jó megoldás.
Soha nem tudhatod, melyik mondat, melyik hozzászólás, melyik másnak semmit mondó szó indít el benned valami melegséget és hozza meg azt a kicsi, vagy éppen elsöprő energiát, ami a tovább lépéshez kell. Igaz, ez nem egy olyan "elhagyatott" blog, de a lényeg nem ebben van.
On:

Én is megfigyeltem már,
2009. december 28. hétfő, 10:45 | csaesz   Előzmény

hogy soha nem azok a hozzászólások indítanak el bennem érzelmeket, amik általános közhelyekről szólnak. Számomra is azok az írások jelentenek sokat, amelyekben az emberek meg merik nyitni a lelküket, és mernek kizárólag saját magukról, a személyes megtapasztalásaikról írni.

tűzjáró képe
Köszönet
2009. december 26. szombat, 12:42 | tűzjáró

ÁLDOTT BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Köszönet Huszti Sanyinak és nektek, hogy itt lehetek veletek és taníttatok fejlődhetek általatok és veletek!
KÖSZÖNET!

hermess képe
H: Miegymás
2009. december 26. szombat, 21:04 | hermess   Előzmény

Csaesz, köszi, hogy megosztottad velünk...!

Olvastam a gyereknevelős bejegyzésedet is, tök jó volt. Isten bizony, ha anya leszek, csak hozzád megyek tanfolyamra!

S az lett volna még hab a 2009-en (nekünk legalább is), ha hozzánk is odaérsz a Szembe-s-ülésre... Ebből letagadhatatlanul látszik, hogy igazi Nő vagy! Semmi szükséged GPS-re nincsen... a pasikat kell az ilyesmire használni!...:)))

Neked és Tűzjárónak is (bár ő nem írt hosszabban), egy kis szórakozás ajándékba:

http://www.youtube.com/watch?v=aRyX9RfzioE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Iu2d03EvvnA&feature=related

Semmi spiritualitás, hacsak nem a koncentráció foka... Michael Moschen, zseniális zsonglőr két videója. (Mindenkinek küldök valamit, aki bejegyzést ír!:)))

Egy kis impresszió: Ma templomba vittem idős szüleimet, a Kálvin téri reformátusba. Egészen fiatal pap tartott istentiszteletet, és jól beszélt... arról, hogy "mit vállalunk" be mai életünkben a Jézushoz, a szeretethez vezető utunkon. Figyeltem rá is, meg főleg befelé is, rendezgettem magamban az idei történteket, megköszöntem a tapasztalásaimat. Kikapcsoltam, amikor elhangzott, hogy "testünkben feltámadunk", bekapcsoltam, amikor azt mondta hiszem-é az örök életet... Egyszer csak azt hallom a végén, és nagyon megmaradt bennem:

"Szenvedjétek el egymást szeretetben, menjetek békével a szívetekben!" - Talán érdemes megfogadni...

Arra gondoltam még, hogy Szma hiányzik mostanság közülünk így Karácsonykor... Áldott ünnepeket Neked is, ha olvasod! Aztán Buddhanita sem pörög, biztosan elutazott valahová, s vajon mi lehet Aditivel?

További szép estét Mindenkinek!

ajándék
2009. december 28. hétfő, 10:58 | csaesz   Előzmény

Óóó, nagyon köszönöm az ajándékodat! Az elején nem is tudtam eldönteni, hogy most a zsonglőrmutatvány az ajándék része, vagy inkább ez egy ajánlás tőled az élő GPS-re? :)) Ennek a pasinak még az az útálék férfitanga is jól áll!
Ui: Szólj kérlek, ha anya lettél, mert akkor hanyatt-homlok rohanok anyasági tanfolyamot tartani!

Inyó képe
Fantasztikus!
2009. december 28. hétfő, 14:29 | Inyó   Előzmény

Köszönöm hermess az ajándék videókat! Zseniális volt! Engem nem szoktak lekötni az eféle mutatványok, de ezeket végig kellett néznem! Lenyűgöző volt ez a férfi, hogy mire képes! Az agyféltekéinek az összehangolt működésével különösebb baja nincs!:-) Bezzeg, nekem a futásnál figyelnem kell az ellenkező kéz-láb mozdulatainak összerendezésére!:-)

Szeretnék én is egy összegzést írni az évemről, de ehhez még egy kis nyugi kell!

hermess képe
H: Akkor majd jön az ajándék is! :))
2009. december 29. kedd, 13:56 | hermess   Előzmény

Engem azok a csodásan átlátszó gésa-golyók nyűgöztek le...:)))

Inyó képe
Leltár
2009. december 29. kedd, 22:49 | Inyó   Előzmény

Számvetettem! Meditálgattam arról, hogy mi is történt velem ezen év folyamán és"közvéleménykutatást"  is végeztem, érdeklődtem, hogy mások hogy látják, miben változtam az idén. 

Az év eleje borzalmas volt, borzasztó, feszültségekkel teli szilveszter éjszakánk volt és elsejére egy fenyegető levél fogadott a neten. Elgondolkodtató volt! Néhány napon belül csillapodtak a kedélyek és bocsánatot kértek tőlünk a fenyegetésekért, szidalmakért. Egy hónapra rá, ismét kaptam egy levelet, amelyben a múltbeli és az akkori cselekedeteimet becsmérelték és festéket nem tűrő jelzőkkel illettek. Ezen a szitun már kiborultam. Akkor épp nadis meditációs kurzusra jártam és jól jött ez a konfliktus, mert legalább volt min dolgoznom!:-)

 Sok konfliktusom volt tavasszal a testvéremmel és anyukámmal. Anyukámmal sikerült feloldanom a problémákat, de az öcsémtől úgy néz ki végleg eltávolodom. A Karácsony este is ezt a tendenciát erősítette meg. Nem tudom mikor nézek már szembe ezzel a feladattal. Nem tudom, miért, de nem igazán érdekel, hogy a tesómmal egyre semmilyenebb a kapcsolatom. Nagyon más értékrendünk van és szinte ellenkező irányba vezetjük az életünket. Engem nem érdekel az ő élete, ő meg lenézi az enyémet!:-( Jövő évi feladat!!

A barátaim is lecserélődni látszanak, sok új barátot, ismerőst szereztem az év során, míg a régiekkel lazult a kapcsolatom.

Az ex kapcsolatom elengedésében az idén óriási lépéseket tettem! Ebben az évben is kiborultam miatta néhányszor, de ilyenkor előveszem Sanyi gyakorlatait, amik jó időre segítenek! Hamarost végleges lesz az elengedés!

Munkámban stagnálok. Volt egy rövid idő, mikor fellendülést, megújulást, új energiákat észleltem a munkám során, de...nem volt tartós.

Párkapcsolatom rendíthetetlenül nagyon jó! Bár, meg kell dolgozni a folyamatos minőségért!.-)

Összességében úgy érzem, hogy az év során nyitottabb, elfogadóbb személyiség lettem! Rám fért!:-)

Szexualitásom, nőiességem fejlődött. Sok-sok kétségemet, elfojtásomat, félelmemet oldottam fel. De van még mit fejlődni!

Az idei év legynagyobb eredményének azt tartom, hogy a leginkább kínzó kérdésemre megkaptam a  választ és ez nyugalmat, békét szült bennem!

Elnézést, hogy inkább leltári beszámolót írtam, mint olvasmányos, tanulságos történeteket!

Nekem most ez esett jól!:-)

Szeretettel: Inyó 

hermess képe
H: Van még rá egy bő napunk...
2009. december 30. szerda, 13:39 | hermess   Előzmény

... hogy elengedjük, amit nem akarunk tovább vinni az Új Évbe! Amit elfogadtunk, leltároztunk, helyére tettünk, vagy kidobunk!

Köszönjük Neked is Kriszta! Amit kinőtt az ember tudata, azt el kell hagyni, vagy a helyére tenni... Nincs más lehetőség. Én is ezt gyakorlom éppen...:) Így cserélődnek, vagy kerülnek helyükre a barátok és rokonok is. Amíg tart a folyamat - nagyon felzaklató tud lenni, de aztán letisztul minden, s jön a megkönnyebbülés! Legyen most egy kis ilyenben is részünk, aztán úgyis jönnek a következő lécsőfokok...

Amikor a párkapcsolatról írtál, ez a dal jutott eszembe:

Miten-Deva Premal: So Maginifician http://www.youtube.com/watch?v=SZf_-zDY4Cc

Bocsánat, ezt közben levették a YouTube-ról, még jó hogy ellenőriztem. Érdemes valahol beszerezni, mert nagyon szép! Helyette amit találtam, szintén tőlük, a Fly High http://www.youtube.com/watch?v=narlEJOsS40

Koncertfelvétel, 2 percet előre kell tekerni, mert szövegelnek, de aztán igazi felemelő örömzene! Különösen 4:30 perctől kezdve, amikor átmegy a Fly High az Om Shri Rama-ba ...

"Repülj magasan! Engedd el a Földet, érintsd meg az Eget... repülj magasan!

Küldöm Nektek és Mindenkinek sok szeretettel.

Kirsikka képe
Hermessnek, és akit érdekel
2009. december 28. hétfő, 18:36 | Kirsikka   Előzmény

... ha már koncentráció, akkor egymásra hangolódás... :)
... ha már egymásra hangolódás, akkor férfi-nő... :)

hermess képe
H: Azt a betyár...
2009. december 28. hétfő, 19:06 | hermess   Előzmény

Na, ezt megvilágosodva is nehéz lenne utánuk csinálni! Köszönjük Cseresznye!

Nem írnál valami szépet erről az évedről?

Kirsikka képe
még nincs vége az évnek
2009. december 28. hétfő, 19:19 | Kirsikka   Előzmény

nem mer még nincs vége. :P "nyugtával dícsérem a napot... " mármint szeretném, aztán meglátjuk hogy sikerül. Amúgy a tengeres írásod után beletelik egy időbe míg írni merek... (komolyan)
a karácsonyomról viszont fogok blogolni, mihelyt lehiggadok :)

van (madárvédő) golyókapkodó kedvencem is: Viktor Kee... bár egész más jellegű, mint a gésagolyós, az szinte meditatív, ez meg hát egy cirkuszi mutatvány: http://www.youtube.com/watch?v=FE1s1L0fjes ...ha érdekel... :)

hermess képe
H:át, így csak csajok fognak ide járni...:))
2009. december 28. hétfő, 20:43 | hermess   Előzmény

Naggyon dinamikus... már egy kicsit a szilvesztert idézi... Köszönjük!

hermess képe
H: Új Év - új blogban!
2009. december 29. kedd, 15:24 | hermess   Előzmény

Mint észrevehettétek, kivettem az Új Évet ennek a karácsonyi, visszatekintős blognak a címéből. Más energiák - múlt és jövő ne keveredjenek.

Aki tehát 2010-ről/re szeretne köszöntőt, jókívánságot, terveket, fogadalmakat írni - gyertek át a "2010 - Mit kívánsz az Új Évre?" oldalra!

http://www.onmegvalositas.hu/blog/hermess/2010_mit_kivansz_uj_evre

A Legfrissebbek között találjátok. Itt pedig folytassuk az elmúlt évvel, akinek még szándékában áll!

Teljen békességben a maradék ebből a 2009-es (jó/rossz?) kiadásból!