Agresszió helyes megélése? Hogyan? | Önmegvalósítás.hu

Agresszió helyes megélése? Hogyan?

Hogyan lehet jól megélni az agressziót? Segítsetek.
Ugyanoda lyukadok ki mindig.
Elfojtom majd megjelenik valamilyen testi tünetként.Amit felismerek rájövök.
De nem tudom megfelelően kezelni,magam ellen fordítom ezt az energiát ami rombol.
Viszont valahogy helyre kéne tenni mert ez így nagyon nem jó.....
A kérdés hogyan?
Köszönöm a válaszaitokat.


Beküldte: | 2009. jún. 11. csütörtök - 18:33

Hozzászólások

13 hozzászólás
Ez jókor jött, hogy írtad ezt a bejegyzést. Többek között én
2009. június 11. csütörtök, 19:49 | Szabó_Péter

Ez jókor jött, hogy írtad ezt a bejegyzést. Többek között én sem tudom jól megélni az agressziómat. Többynire elfolytom v csapkodok, de mindig kivetítem valamire és ez nem jó....

Szóval, erre én is kíváncsi vagyok, hogy milyen tanácsok, elgondolkodtató mondatok lesznek... :)

Aditi képe
Agresszió = belső erőnk
2009. június 14. vasárnap, 2:27 | Aditi

Két válaszom van.
Egy: nem kell mindig jónak lenni. Tedd bűntudat nélkül, amit teszel, bármi is az. Kiélni valamit még mindig jobb, mint elfojtani. Haragudni okkal haragszunk. Csak el kell tudni engedni. De ahhoz, hogy megtudjuk, haragszunk, meg kell élnünk. És nem szabad ezért bűntudatot érezni. Az Univerzum is haragszik. Ettől tágul. Pumpál haragjában... ettől terjeszkedik. Nem az a lényeg, milyen tökéletesen tudunk előadni magunkat. Fontosabb, hogy éljünk. És közben egyre tökéletesebbé válunk.

Kettő: ha meg mered az első pontban leírtakat élni, a haragod, az agressziód kreatív erővé válik. Ugyanis a problémáid megoldására fordítod. Célirányos leszel. Emiatt sokan meg fognak ítélni. Sokan elhagynak. De már helyet is csináltál az új segítőidnek. Én most ezt élem.

A szeretet nem gyengeség. Aki jónak mutatja magát, az valójában nem él. Tiszta ember ezen a földön nincs, vagy csak elenyésző számban. Viszont tele van olyanokkal, akik elfojtják az agressziójukat. Fel kellene vállalnunk magunkat, a belső erőinkkel együtt, és azzal együtt, hogy még nem tudjuk kezelni. Hagyni kell áramolni és célok szolgálatába állítani. Az az élet, ami megtisztít. Az agresszió belső erő, amit ha jól használunk, merünk megélni, szolgál minket és az életünket, ha elfojtjuk, megöl minket és megmérgezi a környezetünket.

Élj az erőiddel és közben figyelj, hogy levonhasd a tanulságokat. Így terelheted mederbe az agressziód, és megszelidítheted erőid, mint az Óegyiptomiak a harci szekereket húzó oroszlánokat. Tudd, hogy a gomba sem érez bűntudatot, azért ahogy él, mert éppen úgy tud élni. Csak nem lehet belőle fenyőfa mire megbölcsül... :)

Fogadd el a mivoltodat olyannak amilyen MOST, élj, figyelj, és dolgozz magadon. És te sudárrá válhatsz. Mert ez az ember kiváltsága ezen a Földön. Senki másé.

Namaszte

Aditi

Hatar Beatrix képe
aditi
2009. június 15. hétfő, 12:53 | Hatar Beatrix   Előzmény

Aditi köszönöm a hozzászólásodat.
De valahogy nem tudok tovább jutni egyenlőre.

Hagyni kéne áramolni dupla skorpióként az én agresszióm nem csapkodásban és nem némi ordítással végződne...;-)
Viszont a törvényeink nem értenének egyet velem ha megélném.

így marad egyenlőre,hogy figyelem és tudatosan megfékezem.Míg jobbat nem tudok.

Hatar Beatrix képe
köszi...
2009. június 15. hétfő, 21:26 | Hatar Beatrix   Előzmény

Köszönöm,igen valami ilyesmit kéne csinálnom:-))
Lehet kicsit lusta voltam még vele komolyabban foglalkozni.
Majd utána nézek,honnan ered, Miből táplálkozik,ill mi van igaziból alatta.

Aditi képe
Indulat, érzelmek, félelem, szeretet... agresszió?
2009. június 20. szombat, 23:44 | Aditi   Előzmény

Kedves Bea!

Elgondolkodtatott a dupla-skorpió indulat-félelmed. Azt hiszem, ahogy a legnagyobb szeretet, a legnagyobb gyűlölet, vagy gyilkos ösztön képessége is megvan mindannyiunkban. Viszont fontos tudni, h ez a kettő ellentétesnek látszó fogalom, egyáltalán nem ellentétes!! A szeretet nem a gyűlölet ellentéte.
A gyűlölet eltaszítás, undor, félelemből született menekülési, vagy tettekben agresszív reakció egy dologra (ami önmagában természetesen nem olyan). Ellentéte a ragaszkodás, a ragaszkodó vágy, a végzetes szerelem, ilyen értelemben... ez utóbbi is a félelem gyermeke. Az elveszítéstől való félelemé.

A szeretet egyik sem. A szeretet nem indulat, a szeretetben való megélésben nincsen sem vágy, sem félelem. Mert nem látja a dolgokat sem jónak, sem rossznak. Semmit. Csak él, és vállalja azt, ahogy tud élni. Önkritika, önelemzés, önbírálat nélkül. Hagyja, hogy az élet döntse el, mi van a helyén az életében és mi nem. A megélései alapján. Amit jónak élsz meg, az jó. BÁRMI IS LEGYEN!! Épp ez a lényeg! Ezért lehetséges, h ugyanaz a dolog valakinek jó, valakinek meg rossz. De mindenki csak a saját megéléseit élheti meg. Ezért csak maga tud változtatni. Nincs olyan, hogy kollektív jó!! A szeretet-világkép nem csupa olyan emberekből áll, akik mindig "jót" cselekszenek, plusz meg is határozva, mi a jó... Ez már megvolt a kommunizmusban... :) A fejlődés következő stádiuma sokkal inkább egy olyan világ, ahol az emberek merik élni az életüket, levonják a tanulságokat, és hagyják a többieket is élni. Megbocsátják egymás tévedéseit, és képesek belül elengedni. Képes lennél megbocsátani valakinek, aki megöli egy szeretted? Képes lennél magadnak megbocsátani ugyanezért?

Rájöttem, h bármilyen brutálisnak tűnik, érdemes a szélsőségeket venni példának. Akkor tényleg kiderül az igazság. Persze nem kell senkit megölni ahhoz, h megtisztulj. Vannak technikák. Megnéztem a Utube-os linket, az is egy. Egy biztos, h amit nem teszel meg, eléd teszi az élet. és minél jobban elfojtod magad, mert félsz a skorpió-énedtől, annál biztosabban fog atombombát-robbantani, amikor végre kitör. Mert így működik az élet, ami benned is, általad is működik. A benned lévő, az elméd által rossznak minősített energia is életenergia. Ne ítéld el. Soha nem tudhatod, mire jó az a "rossz" :).

Még egy gondolat: ha egyenként engeded ki az oroszlánokat, könnyebb megbirkózni velük. Nem kell egyszerre. De engedd ki őket!

Szabó Gabi "Bukott angyal" c. blogjában írtam a jóról és rosszról, arról, ahogy nekem segít a megéléseimben, tanulásomban ez a felismerés. Kérlek, olvasd el, olyan érzésem van, ezt le kellett írnom neked!

Egyébként a Skorpióknak vannak a legerősebb megérzéseik. Ha le tudod tisztítani az indulataidat, száguldani fogsz az utadon! De ha már elkezded, az is elég!

Namaszte

Aditi

Kirsikka képe
zene
2009. június 16. kedd, 0:39 | Kirsikka

Én metált hallgatok :) sőt, táncolok, ugrálok, (ha úgy tetszik őrjöngök) is rá. Az hogy valakit hallgatok teli torokból üvölteni, hasonló rezgést eredményez a hangszálaimban, még ha nem is üvöltök, csak hallgatom (úgyhogy torokfájáskor nem ajánlott... :)). A táncot pedig egyaránt használom mindkét véglet fizikai szintű megéléséhez. Táncolok (ugrálok) örömömben is, meg a másik "kapuban" is. Nekem beválik. Mikor már jól leizzadtam, elmegyek tusolni, a vízzel lemosom a szennyet minden szinten, és kész :)

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A kulcs itt is az elengedés, elfogadás.
2009. július 19. vasárnap, 22:21 | Huszti Sándor -...

Az agressziót többnyire a tehetetlenség váltja ki. A tehetetlenség pedig abból fakad, hogy valami nem úgy alakul, vagy nem olyan, mint ahogyan azt Te elképzelted. Ezért ha felismered, hogy mi nem alakul az elképzelésed szerint és elfogadod ezt, vagyis feladod az elvárásodat, akkor ezzel feloldottad az agressziód gyökerét!

Ezért van az, hogy az elfogadó, elengedő, feladó természetű emberek nem szoktak agresszívak lenni, míg az akaratos, makacs, csökönyös embereknek ez mindennapos problémájuk!

Tehát a kulcs itt is az elengedés, elfogadás.

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Ha már begyűjtötted a tehetetlenség szülte agressziót...
2009. július 19. vasárnap, 22:25 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ha már begyűjtötted a tehetetlenség szülte agressziót, akkor pedig a legjobb azt magadban - meditációban kisütni! Éld át meditatív állapotban az agressziódat, tedd meg ott magadban azt, amit legszívesebben tennél! Így az indulataidnak szabad utat engedsz, kiereszted a gőzt, de közben mégsem bántasz meg vele senkit sem.

Feliratkozás Hírlevélre