Lélek kapcsolat, ember és birtokai közt! | Önmegvalósítás.hu

Lélek kapcsolat, ember és birtokai közt!

Nem régiben indítottam egy virágtetűsödéssel foglalkozó témát, és igen szépen kezdett kibontakozni, kár, hogy a gazdának nem volt ínyére. De egy dologra emlékszem ami megragadta a figyelmemet.
Michaelita írta, hogy az (élősködők) jelenléte utalhat arra is, hogy abban a lélekközösségben, ami egy adott családot és a lakást amiben élnek, és az egyéb élőlények főleg az ember a többire hatással van a maga életével.

Nehéz ezt így kimondani, de mivel nincs melóm nagyon rég óta, aposztrofálhatom magam élősködőnek, és ezt a növények átvehetik, mint helyettesítő áldozat? Érdekes Jézushoz kötődő jelenség.

Valamelyik nap írtam, hogy az ember állatai átveszik az ember lelkületét, így egyéb "birtokai" is átvehetik, például a földje, a terményei. Ez azért jutott eszembe ugye, mert egy vidékre költözés előtt állok, és beugrott, hogy talán a sok gyomnövény (haszontalan/élősködő) a gazda lelki hogyléte miatt jelenik meg, és ahogyan a testét az ember vegyi anyagokkal gyógyítja, így hát a földjét is azzal próbálja, mindenféle permetszerek formájában.

Beküldte: | 2011. jún. 23. csütörtök - 10:56

Hozzászólások

106 hozzászólás
HajduM képe
Szerintetek, létrejön-e ilyesféle lélekkapcsolat az ember és
2011. június 23. csütörtök, 11:00 | HajduM

Szerintetek, létrejön-e ilyesféle lélekkapcsolat az ember és birtoktárgyai között. Lehetséges-e, hogy azért gazos a földje, mert sok a "lelki-gaz" az életében, illetve ha megtisztul az ember, az automatikusan járhat-e a birtoktárgyak megtisztulásával is.

És ami a leglényegesebb, hogy ezek a lelki gazak azért nem okoznak az emberben testi elváltozást, mert a birtoktárgyak a "büntetés" elszenvedésében helyünkre állnak? Lehetnek e növényeink, állataink helyettesítő áldozatok?

Na milyen jó kérdések? Ez tetszik:) Szerintem automatikusan nem
2011. június 23. csütörtök, 11:38 | Éva.   Előzmény

Na milyen jó kérdések? Ez tetszik:)

Szerintem automatikusan nem jön létre a ,,birtok tárgyak'' tisztulása,de ahogy az ember tisztul ,úgy a környezetében is elvégzi ezt. Megtisztít ,rendet rak ott is.
Tehát a gazos föld magától nem tisztulhat meg ,csak ha azt is kigazolom.

Abban pedig nagy igazság van,hogy bizonyos tárgyak /pl. kristályok/,és a növények ,állatok,sok minden ,,tisztátalanságot'', ,,átvesznek'' tőlünk.
/Körül is veszem magam /ösztönösen is / velük:DDD/

Persze e miatt velük is törődni kell,és őket is időnként tisztítani,ha már ezt az áldozatot meghozták értünk. Ez egy folyamatos kölcsönhatás. Adok-kapok,kapok-adok...
Ráadásul nagyon szépen kiegyensúlyozhatják az energetikánkat. Főleg erősen spirituális ,szellemi
beállítottságú embereknél,segítenek a Földön maradni,erősítik az alsó csakrákat,hogy az ember ne szálljon el:DDD /nagyon:)))/

Csak az jutott eszembe, nem tartok állatot, és a növényeket sem
2011. június 23. csütörtök, 11:49 | egy kis akárki   Előzmény

Csak az jutott eszembe, nem tartok állatot, és a növényeket sem bírom elviselni otthon, d enagyon nem...
Lehet diagnosztizálni engem ez alapján. (Aztán majd úgyis én eldöntöm, igaz-e...)

HajduM képe
Hát próbáld meg. Vegyél érzékenyebb növényeket. Nálunk a
2011. június 23. csütörtök, 12:16 | HajduM   Előzmény

Hát próbáld meg. Vegyél érzékenyebb növényeket. Nálunk a vízipálma, a kála, leander nagyon vésztjóslóan jelzi a problémákat.

Na, szegény növényeket én inkább megkímélem... Lehet, ezért nem
2011. június 23. csütörtök, 12:25 | egy kis akárki   Előzmény

Na, szegény növényeket én inkább megkímélem... Lehet, ezért nem tartok?

Hááát? Semmi sem véletlen. Nézz utána a nővények kikkel
2011. június 23. csütörtök, 12:56 | Éva.   Előzmény

Hááát? Semmi sem véletlen. Nézz utána a nővények kikkel analógak???
És mit nem tudsz te pont elfogadni?,elhinni?:)))
Nekem egyáltalán nem furcsa ezek után,hogy nem tartasz növényt.
Majd ha képes leszel elfogadni magadban azt a dolgot ,nem hárítod ezerrel,akkor a növényeket sem tartod majd magadtól távol.
Úgyhogy nálad ez lesz az első jelzés,...az első növényed:))),hogy megbirkóztál e már ezzel a dologgal.

HajduM képe
Ez a kijelentésed a bármi megtörténhet világában kicsit erős
2011. június 23. csütörtök, 12:14 | HajduM   Előzmény

Ez a kijelentésed a bármi megtörténhet világában kicsit erős szerintem.
"Tehát a gazos föld magától nem tisztulhat meg"

Ha az Én problémáimat veszik át, akkor az Én problémáim megszűntével okafogyottá válik a parazita jelenléte. És a vonzás alapján talán a tisztulást követően, nem vonzódik a parazita a tiszta lelkű gazda, növényeihez.

Abban egyetértek, hogy nem biztos, hogy automatikus, hanem ki kell jelölni azt a területet ami hozzám tartozik "elválasztani a többitől/megszentelni". Aztán az esszénus evangéliumban Jézus maga irányozza elő az elemek angyalaival való közös munkát, hát a föld angyalát miért ne kérhetném arra, hogy tisztítsa meg a parazitáktól a földemet, hogy ne kelljen permetezni egyáltalán.

Szóval Én nagyon efelé tendálok. Az esszénus Jézus-tanítás böjtjét is megakarom csinálni egy teljes öntisztítást, és az egész lakó környezetemet is megakarom ilyen és hasonló módon tisztítani...

Én egyre inkább hiszek ebben...

,,Ha az Én problémáimat veszik át, akkor az Én problémáim
2011. június 23. csütörtök, 12:44 | Éva.   Előzmény

,,Ha az Én problémáimat veszik át, akkor az Én problémáim megszűntével okafogyottá válik a parazita jelenléte. És a vonzás alapján talán a tisztulást követően, nem vonzódik a parazita a tiszta lelkű gazda, növényeihez.''

Én úgy gondolnám,hogy ezeket az összefüggéseket nem kéne szó szerint venni,hiszen csak analógiája valaminek,ami esetleg bennem zajlik. Szerintem ez igazán a tükör,tehát az a szerepe,hogy esetleg ugyanazt a dolgot,amit mondjuk a parazitás növények mutatnak,a te életedben is észre vedd. De én ezt semmiképp sem képzelem szó szerint,hogy most az én parazitaságom miatt van ez,mert nagyon is megvan ennek a valódi oka. Ez nekem csak egy tükör,amennyiben észreveszem.
Én legalább is így értelmezem ezeket az analógiákat.

Amit pedig a különböző energetikai módszerekkel el lehet érni a tisztításban,azt aláírom,és igen számtalan különféle lehetőség van erre.
Van olyan energetikai rendszer,ahol odaállsz egy hektár föld elé,és abból az X-csatornából
energiát közvetítesz a földre,növényekre. És bizony meg lehet nézni a különbséget.
/Persze,ha eleve parazitás a növény,akkor abból még több lesz,mert az energia nem válogat minden életet erősít:DDD/

Szóval ha ilyesmi felé akarsz menni,nem rossz elképzelés,bár én fokozatosan csinálnám.
A hagyományos biogazdálkodásról fokozatosan állnék rá,erre az energetikával kezeltre.
Illetve mindenképpen vegyíteném a kettőt. Legyen egy fizikai szinten is ,meg legyen egy szellemi síkon is. /De ismétlem biogazdálkodásról beszélek,nemvegyszerekről:DDD/

És segíts magadon,az Isten is megsegít...Tehát társteremtőknek kell lennünk,nem várhatunk minden segítséget csak Istentől. Vagyis,hogy a mi feladatunk is megvan ebben az egészben. /szerintem:)/

HajduM képe
Társteremtők az angyalok voltak nem mi :)) Majd most már persze
2011. június 23. csütörtök, 12:56 | HajduM   Előzmény

Társteremtők az angyalok voltak nem mi :)) Majd most már persze mi is, csak mi többnyire hülyeségeket teremtünk...

Steinernek melyik könyve foglalkozik mezőgazdasággal? :)))

Azt mondod, pusztán csak analóg az ember helyzete a növénnyel. Ám ezt én nem így látom. Mert ha az nekem tükör, akkor az azt jelenti, hogy az Én állapotom energetikailag hatott a növényre. A növény átvette (áldozattá vált) tőlem a terheket. Így nem rajtam élősködnek paraziták, hanem a növényen. Helyettesítő áldozat. Márpedig az tény, hogy meg van a hely szelleme is, ami olyan, mint a gazdája, erről is írtunk már, és az állatok is átveszik és a növények ugyanúgy.

Na majd kipróbálgatom ezeket a dolgokat :))

Ja és azért akarok angyalokkal dolgozni, mert ők kitudják válogatni a haszontalan gyomot parazitát. Amúgy pedig minden intelligens Én úgy gondolom. Az energia is. Oda hat ahova irányítják és ott intelligensen végzi a dolgát.

Vagy programozott víz? Gyökérzeten keresztül bekerül a növénybe és kiűzi a férgeket belőle :))

Egyre több jó ötletem támad :))

,,Na majd kipróbálgatom ezeket a dolgokat :))'' Én is ezt
2011. június 23. csütörtök, 14:10 | Éva.   Előzmény

,,Na majd kipróbálgatom ezeket a dolgokat :))''
Én is ezt tanácsoltam,mert csak akkor hiszed el,ha magad is megtapasztalod.
Vagyis most azért nem akarnék ezen vitatkozni,mert a tükör nem azt jelenti,hogy az miattad történt.Annak ott van az oka,nagyon is kézzel fogható oka,és ha ne veszed észre,akkor nem tükör,ha meg észreveszed akkor tükör,semmiképp sem te váltod ki az okot.De nem akarok ezen vitatkozni,ez az én tapasztalatom,és kísérletezz tapasztalj,és vond le a saját tanulságaidat.Annál jobb iskola nincs!:)

Ami az energiát illeti,az annak a tetű is ugyanolyan élet,és ugyanolyan joga van élni.
A tetűt is élteti a növénnyel együtt,hidd el,mert nincs különbség,hogy ő parazita,mert ezt csak mi minősítjük annak. Pont azért mert az energia Intelligens,/ahogy mondod is/,és univerzális, nem olyan mint mi:DDD /az átlagos állapotunkban/

Tehát ezeket a dolgokat csak programozással tudod elkerülni,mert ott már te irányítod a folyamatokat ,a saját programodnak ,elképzelésednek megfelelően.

Más:
Steiner biodinamikus gazdálkodásáról meg szerintem a keresőben is van infó...

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=rudolf+steiner+és+a+mezőgazdaság&sourceid=navclient-ff&rlz=1

Könyvem kimondottan a mezőgazdaságáról nincs,csak hát ő az élet minden kézzelfogható területén is kimagasló eredményeket ért el,az építészetben,oktatásban,stb...nem csak a ,,szellemtudományokban''
Bár nem tartozik a kedvenceim közé manapság már,de ami igaz az igaz,és részemről elismerem.

Gaz nincsen. Már több "gazról" kiderült, hogy valójában gyógyító
2011. június 23. csütörtök, 19:42 | szildiko1   Előzmény

Gaz nincsen. Már több "gazról" kiderült, hogy valójában gyógyító hatása van. Azt a növényt nevezzük gaznak, amit nem ismerünk eléggé, nem tudunk vele mit kezdeni, nincs rá szükségünk, vagy nem olyan, amit elképzelünk a kertünkben, nem az elvárásainknak megfelelő.

HajduM képe
Így van, tehát felesleges a jelenléte és, vagy eltávolítandó,
2011. június 23. csütörtök, 19:53 | HajduM   Előzmény

Így van, tehát felesleges a jelenléte és, vagy eltávolítandó, vagy megelőzendő a felbukkanása.

A szőrős disznóparé magját lisztté lehet őrölni pl, és a sivatagban is megterem a homokon, emberi fogyasztásra alkalmas Afrika éhezőinek megoldás lenne a kenyér (más kérdés, hogy miért nem történik semmi, ugyanez a parlagfűre is érvényes).

De még se szeretném a veteményem közt látni ezeket :))

Te felismerted ezt a problémádat,és azt mondtad,hogy vidéken más
2011. június 23. csütörtök, 11:53 | Éva.

Te felismerted ezt a problémádat,és azt mondtad,hogy vidéken más lesz,mert a kezedbe veszed az életedet,és te leszel a családfenntartó.

Ha ezt meg tudod valósítani,ez a régi analógia az értelmét veszíti.

Ettől függetlenül azonban érvényesek az élővilágban lévő törvényszerűségek,vagyis a parazita az mindig is gazdatestet keres és így vagy úgy védeni kell a termésedet tőlük.
Nem kell brutális mérgekkel,van már biogazdálkodás is,nagyon is okos, szelíd módszerekkel. /Például,hogy milyen növényeket társítasz,mert bizonyos csoportosításban védik egymást!/

És még figyelmedbe ajánlanám R.Steiner /ezen a téren talán legkiválóbb/ munkásságát.
Szerintem az antropozófus gondolkodást talán a mezőgazdaság az,ahol a legmagasabb szintre fejlesztette.
/Bár ez ,,szentségtörésnek'' tűnhet:),de én akkor is így gondolom/

HajduM képe
A parazita gazdatestet keres, olyat amilyenbe valamiért joga van
2011. június 23. csütörtök, 12:22 | HajduM   Előzmény

A parazita gazdatestet keres, olyat amilyenbe valamiért joga van tartózkodni. És ha itt a démonológiát vesszük egy kicsit vizsgálat alá, akkor ez egészen egyértelműen azt mutatja, hogy ha egy ok megszűnik, akkor az okozat is eltűnik.

Ha tehát kijelölöm a területeimet, elválasztom/megszentelem magamnak, és onnantól kezdve az én lelkiségem illetve a családilélek fog hatni rájuk.

Akár egy családfelállítást is lehet csinálni és tudakolni, hogy a gyomok jelenlétének mi az oka, miként lehet megoldani a problémát.

És ahogy Jézus tanít: Ha ketten vagy hárman összegyűltök az én nevemben, ott vagyok Én is... és minden lehetséges a hívőnek... olvastam egyébként ilyenről, hogy 21napos böjtöt követően megtisztult a föld a gyomoktól (a gyökerüktől felfelé száradtak ki)... És a böjtöt egy pár felváltva csinálta egy egy hetet, illetve az egyiknek két hét jutott belőle :))

Szerintem ez működik...

Hát erről úgy tudsz megbizonyosodni ,hogy kipróbálod. Van egy
2011. június 23. csütörtök, 12:47 | Éva.   Előzmény

Hát erről úgy tudsz megbizonyosodni ,hogy kipróbálod.
Van egy elgondolásod,és annak mindig a tapasztalat hozza meg az igazát,vagy az ellenkezőjét.
Tulajdonképpen csak te tudsz róla meggyőződni,hogy neked mi működik,és mi nem.

HajduM képe
Hát talán nem véletlenül jönnek éppen ezek az ötletek! Lehet,
2011. június 23. csütörtök, 13:03 | HajduM   Előzmény

Hát talán nem véletlenül jönnek éppen ezek az ötletek!

Lehet, hogy ezek az ötletek, máris valamilyen angyalkommunikációnak az eredményei. Gondolatok megérzések formájában?

Michaelita képe
azt mondják van kapcsolat
2011. június 23. csütörtök, 16:54 | Michaelita

Azt mondják többen az ismerőseim közül, hogy úgy figyelték meg, hogy van kapcsolat közöttünk és a tárgyaink, növényeink között. Merthogy amire nem tudunk tudatosan ránézni, az azért jelenik meg egy családtagon, rokonon, baráton, szomszédon, tárgyon vagy növényen keresztül, hogy segítsen bennünket (vagy valakit a környezetben) a tudatossá tételben.

De nem csak ez van, hanem pl. a kerti gazosodás kérdésére én azt is mondanám, hogy az is fontos, hogy hogyan válogatja össze az ember a kerti növényeit. Mert ha tudatosan olyanokat társít egymás mellé, ami a növényeket, akkor ez meghálálja magát. Biokertészek tudják nagyon jó, hogy mi az ami a gazosodást megfékezi, mi az ami a tetvek ellen és mi az ami a nagyobb kártevők ellen véd. Ez azt jelenti, hogy ha ezeket ültetjük egymás közelébe, akkor könnyebb lesz a helyzetünk később.

Na a tetvesedéssel kapcsolatban meg elég érdekesen jártam. Miután megírtam Neked a véleményemet a szomszéd srác hozott egy tetves leándert, s persze hogy átterjedt az én leánderemre is a tetű... szóval mostmár én is elgondolkodhatok azon, hogy mivel vonzottam be a dolgot és hogyan segítsek a növénynek:)

Michaelita képe
érdekes a cím
2011. június 23. csütörtök, 17:35 | Michaelita

Te Miklós! Nagyon érdekes a blogod címe!
Azt mondják, hogy semmi nem a birtokunk, hanem csak ajándékba kapjuk, hogy amíg itt vagyunk a földi létezésben, addig jól érezzük magunkat.

Epiktetosz ír erről nagyon szépen, hogy semmi nem a mienk, sem a házastársunk, sem a tulajdonaink, hanem csak megkaptuk használatra és egy ponton vissza kell adnunk.

HajduM képe
Ez persze így van, mivel halálunkkal még a testünket sem
2011. június 23. csütörtök, 17:50 | HajduM   Előzmény

Ez persze így van, mivel halálunkkal még a testünket sem vihetjük, de itt a földön mégis csak birtokos szerkezetet használunk. És birtoklunk is dolgokat. Talán le kellene mondani a birtoklásról, és nem kötne semmi semmihez. De ehhez valódi kapcsolat kellene a feljebbvalóinkkal, vagy egyszerűen csak tovább kellene állni innen. De akkor meg nem tudjuk betölteni a karmánkat. Kell egyáltalán? Biztos? Honnan tudjuk? Istennek a mi vezeklésünkre volna szüksége? Tudunk mi bármit is erről a kimondhatatlanul hatalmas világról?
Amíg itt vagyunk tesszük a dolgunkat ahogy jön, aztán majd meglátjuk mi lesz...

u.erika képe
Igen
2011. június 23. csütörtök, 18:28 | u.erika

Ezt a jelenséget már én is megfigyeltem.
A növények nagyon átveszik azt az energiát ami a legintenzívebben éri öket.
Ezért van az hogy ha valaki sokat törödik velük és szinte egész nap a közelükben van,együtt rezdülnek a személlyel.
,,Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet"

HajduM képe
Ezen a ponton merül fel a kérdés, hogy jelen vagyunk-e, és
2011. június 23. csütörtök, 18:59 | HajduM   Előzmény

Ezen a ponton merül fel a kérdés, hogy jelen vagyunk-e, és tudatosak vagyunk-e arra, hogy milyen hatást gyakorlunk a környezetünkre, illetve, hogy akaratlagosan tudunk-e irányított hatást kifejteni. Nyilván nem a növényzet gyógyítása a legfontosabb, illetve az tüneti kezeléssel lenne egyenlő... De megtehetjük, és én vissza megyek gyerekbe és azt mondom, hogy bármi lehetséges, megtehetjük, hogy a növény köré védő energia burkot képzünk, olyat amelynek a rezgése a növénynek kedvez, de az élősködők nem kedvelik...

Ma gondolkodtam a teremtés kezdetén: Kezdetben vala az ige (logos/kinyilvánított gondolat), az ige (logos/kinyilvánított gondolat) vala az Istennél, és az Isten vala az ige (logos/kinyilvánított gondolat)...

És mondá az Isten: LEGYEN... és LŐN...

Nagyon erőlteti mindenki az ember teremtő képességét, de senkinél nem látom, hogy valójában teremtene bármit is...

Amikor mi kigondolunk valamit, mondjuk-e utána, hogy legyen? Kételkedés nélkül, teljes természetességgel, mintha már ott is lenne? Ámbár nem kell azonnal, legalább is gnosztikus irodalomban azt olvastam, hogy a teremtés hosszú időbe telt azért és nem is egyedül csinálta az Isten... De a mi egyszerű világunkban, ez megtörténhet azonnal, vagy napok alatt...

,,de senkinél nem látom, hogy valójában teremtene bármit
2011. június 23. csütörtök, 19:17 | Éva.   Előzmény

,,de senkinél nem látom, hogy valójában teremtene bármit is...''

Szerintem mindenki a saját életét teremti olyannak ,amilyen.
Az a mi teremtésünk,az életünk,ahogy éljük,amire jutunk,mind mind tőlünk függ szerintem.
Én legalább is ezt tapasztaltam. Ha szar volt,azt is én szúrtam el,és a jót is valahogy én nyertem el,
az én döntésem nyomán sarjadt.

a3140a képe
A teremtés nem a te dolgod, hanem Istené. Te nem tudsz
2011. június 23. csütörtök, 19:28 | a3140a   Előzmény

A teremtés nem a te dolgod, hanem Istené.
Te nem tudsz teremteni.
Csak Isten tud teremteni ebben a teremtett világban, mert ez az Ő teremtése (az Ő álma).
Te csak kérhetsz.
Így válik érthetővé, hogy a sok "teremtős" technika miért torkollik kudarcba.

Attila én nem fújom ezt a teremtős maszlagot.Sohasem hallhattál
2011. június 23. csütörtök, 19:49 | Éva.   Előzmény

Attila én nem fújom ezt a teremtős maszlagot.Sohasem hallhattál tőlem ilyet.De ne mond nekem azt,hogy az teljesen független tőlem,hogy az életem ,hogyan alakul.Vagy egyáltalán bármi is teljesen független lenne tőlem???
Persze a körülmények,meg az izé,és én aztán semmiről sem tehetek...Én erről beszélek,és
nem ,,teremtősdi'' hétvégi tanfolyamról:)

a3140a képe
De független tőled. Mert az egó, ami szeretne ezt meg azt,
2011. június 23. csütörtök, 19:55 | a3140a   Előzmény

De független tőled.
Mert az egó, ami szeretne ezt meg azt, voltaképpen nem létezik. :)

Ezt én értem,de én itt rólunk beszélek,nem a
2011. június 23. csütörtök, 20:05 | Éva.   Előzmény

Ezt én értem,de én itt rólunk beszélek,nem a megvilágosodottakról:)

HajduM képe
Hát igen csak lehetséges, és ezt az egész ezoterikus hisztériát
2011. június 23. csütörtök, 19:49 | HajduM   Előzmény

Hát igen csak lehetséges, és ezt az egész ezoterikus hisztériát az Istennel való önazonosítást be kellene fejezni, mert átverjük saját magunkat ezzel a hülyeséggel...

a3140a képe
Miki! Akkor vered át önmagad, ha nem ismered fel, hogy te vagy
2011. június 23. csütörtök, 19:57 | a3140a   Előzmény

Miki!
Akkor vered át önmagad, ha nem ismered fel, hogy te vagy Isten.

Nyugi...szerintem még azért lázongsz,mert nem foglalkoztál ezzel
2011. június 23. csütörtök, 20:02 | Éva.   Előzmény

Nyugi...szerintem még azért lázongsz,mert nem foglalkoztál ezzel a kérdéssel közelebbről.
Ahogy ismerlek,ha egy kicsit belekóstolnál,te lennél a legnagyobb szószólója:)

a3140a képe
Szerintem is. :)
2011. június 23. csütörtök, 20:05 | a3140a   Előzmény

Szerintem is. :)