Egy kis sikerélmény | Önmegvalósítás.hu

Egy kis sikerélmény

Érdekes megfigyelést tettem pár napja, pontosabban amióta leírtam anyámhoz fűződő gyerekkori viszonyomat.

Az írást követően átolvastam párszor és olyan érzések és dinamikák működését éreztem meg, amit eddig csak családállítások alkalmával. Valami felszakadt bennem, és változások is történtek, bennem is, de ami még döbbenetesebb, a lányommal való kapcsolatom változott meg.

Egy ideje, nem felesel velem, és fogadja az ölelésemet magától jön puszit adni, amire eddig nem volt példa, és herótja volt az "ölelkezéstől is". Verseket ír, döbbenetes szövegekkel, sok harcait fogalmazza meg, kiírja magából, ez jó...
Van hogy négy verset ír egy nap, 13 éves korát meghazudtoló rímfaragással és szóhasználattal.
Folytatja a harcot amit én kezdtem, de a változás mégis igen látványos és nem kerülte el a figyelmemet.

Ha sikerül a harcot felszámolni magamban, reményeim szerint azt sem fogja tovább vinni, és boldog tinédzser kora lesz, olyan amilyen nekem is volt, mert az a korszakom kétségkívül az volt...

Beküldte: | 2011. máj.. 14. szombat - 12:48

Hozzászólások

3 hozzászólás
HajduM képe
Az volt ezzel a témával az elgondolásom, hogy akinek kedve van,
2011. május 14. szombat, 12:50 | HajduM

Az volt ezzel a témával az elgondolásom, hogy akinek kedve van, leírhatna saját tapasztalatokat és metódusokat ahogyan eljutott azokhoz a fordulópontokhoz, amik pozitív irányba fordították az életét akár ha csak egy egy aspektusból is.

Témaindítónak írtam le saját történetem egy részletét, hátha követőkre talál az ötlet...

szeklice képe
A szándék virága
2011. május 14. szombat, 13:29 | szeklice   Előzmény

Amit most leírtál Miklós, az gyönyörű példája annak, hogyan bontja ki magát a szándék...

Te elhatároztad, hogy a lányoddal márpedig igenis kommunikálni fogsz, és szeretetet nyilvánítani felé, annak dacára, hogy ő ezt kezdetben "lerázta magáról". (Talán mert érezte, hogy a közeledésed még csupán "felszín".)
Mégis kinőtte magát a cselekedeted, mert ő AKARTA hinni, hogy szereted, hiszen állandóan ezt tapogatja Bennetek, a Szüleiben.
A gyermek rögtön megéli a szeretetet, arra önfeledten reagál. És rögtön ajándékozni akar önműködő módon. Minél kevésbé rontottuk el benne ezt, annál gyorsabban.
Te egyre jobban figyeltél a lányodra, és eközben "hozzálágyultál", egyre bátrabban megélve és visszajelezve a köztetek folyó kommunikációt.
S ő ajándékoz, hálás Neked minden szeretet-percért, amit neki ajándékoztál a figyelmeddel.
Még gondolati szinten is.

Ez jutott eszembe a blogodról Miklós:-)

szeklice

HajduM képe
:)))Mint mindig én most is mást tartok lényegesnek :)))Nyilván
2011. május 14. szombat, 14:04 | HajduM   Előzmény

:)))
Mint mindig én most is mást tartok lényegesnek :)))
Nyilván a kapcsolat változása igen fontos, de nekem ez most abból a szempontból érdekes, hogy nyakon csíptem a láthatatlan világot.
Egyrészt sikerült felfedeznem egy ilyen energetikai kapcsolatot családon belül, és úgy látszik, hogy kezdek rájönni, hogy miként változhatnak az energetikai (érzelmi és tudati) viszonyok, és ezen változások, miképpen jöttek létre. Tulajdonképpen egy új világképem kezd el kialakulni, amit a családállítások alkalmával már tapasztaltam, de most kezdem megérteni, hogy mi is ez?

Lehet, hogy jó úton haladok Isten felé :))))))) A hívőknek minden előnyére válik, ahogy a bibliában írva van. Tehát nem az előnyöket hajszolom, hanem próbálok Istennel jó kapcsolatba kerülni, ez mindenben előnyt fog nekem eredményezni. Nem is érdekesek az előnyök, mert az Istennel való jó kapcsolat automatikus következményei...