Testen kívüli élmények. | Önmegvalósítás.hu

Testen kívüli élmények.

Olvastam egy könyvet nem rég erről a témáról. Azt láttam, hogy az is egyfajta halál, csak vissza tud térni az ember, de olyan élményeket tapasztalhat meg, amelyek szellemvilágban történnek.

Ez létezhet valóban, ez a jelenség?

Robert A. Monroe a könyv szerzője.

Beküldte: | 2010. máj.. 04. kedd - 09:02

Hozzászólások

9 hozzászólás
Testen kivuli elmenyek
2010. május 05. szerda, 8:07 | Névtelen (útkereső)

Talán ez az amit szoktam csinálni...., testelhagyás. DE szerintem sok téves hiedelem van ezzel kapcsolatban. Szerintem mindenki elhagyja a testét éjszakánként, csak épp nem tudatos, hogy ezt teszi.
Szerintem ez az állapot nem azonos a meghalással, mert a lélek elég rendesen oda van tapasztva a testhez. Ha valaki tényleg kimenne a teséből lelkileg cakli-pakli, akkor bekerűlne egy alagútba, ahonnan nem nagyon van visszaút. Amit testelhagyásnak hivnak én azt inkább asztrálutazásnak nevezném másképp.
Ilyenkor minden nagyon fényes és adott a lehetőség a közlekedésre. Alváskor történik velem ilyen, mindig azt hiszem, hogy ébren vagyok, képes vagyok körbe járni a lakást csak épp minden nagyon más, fényes, gyönyörű, csodálatos, óriási boldogság tölt el olyankor. :)
A gerincemben van egy csavarulat,ami jelzi, hogy állandóan kilépek.Kicsi korom óta. Én is szeretnék még fejlődni, mert azért van még mit tanulnom.
Az tuti, hogy nem tudok harmonkus lenni.Asztrologiailag tűz vagyok tűzzel, a négy elem közül pedig nincs földem. Elég sok gondot okoz nekem a hús. MErt ha tanulni akarok és a földön maradni, húst kell ennem.Viszont ettől ideges leszek és utálatos. Ha nem eszem húst, akkor gyakrabban kilépegetek, gyakran kapok segítséget, kedves vagyok és harmoikus.
Hallottam már olyan téves nézetet is, hogy nem jó kilépni a testből, mert akkor más lények elfoglalhatják, mert ehez meg kell törni a külső burkot. Szerintem ezt valami mocskos materialista találta ki. Először is az a külső burok, csak "szemmel láthatólag" külső burok. Az energiamező ott van mindenhol, csak hát a test van annyira sűrű, hogy pont középen ahol a test van, nem látszik.(pl.Kirlian foto). A másik, az aki ezzel foglalkozik, hogy ezt megtanulja, egy olyan rezgésszintre van szüksége, plusz gyakorlásra a tudatossá váláshoz, hogy oda nem lép be csak úgy "akárki". Azok viszont vigyázzanak, akik nem tudatosak és mindenféle hülyeséggel(dohány, alkohol, mesterséges táplálék, izgató szerek, gyógyszerek stb.) gyengítik az aurájukat.
Ez a rezgésszint, ami alacsony frekvenciáju és magas hullámhosszú gonosz "lényeknek" nem hozzáférhető!
Ha valaki másképp tudja ezeket a dolgokat, akkor jó lenne ha irna és rendesen érvelne, mert sajnos engem csak úgy lehet gondolkodásra/ elfogadásra bírni. Nagyon szeretnék fejlődni.

HajduM képe
Azért bátrabb a részeg ember akkor :))
2010. május 05. szerda, 9:42 | HajduM   Előzmény

Azt mondod, hogy az ember ittas állapotban más rezgés tartományban van, ezért nem férnek hozzá "gonosz" lények? Azért bátrabb a részeg ember akkor :)) Szűnnek a gátak. De akkor ez egyben védelmet is jelent a számára. Érdekes elgondolás, még nem hallottam ezt.

Én meg valahogy nem tudok mit kezdeni a testelhagyással, illetve a nem tudatos dolgokkal. olvastam egy könyvet erről, az írója számos saját esetéről számol be, és azt írja, hogy ezt lehet fejleszteni, sőt, nem, hogy az ő testét foglalják el, hanem egy másik világban, ahova utazgatott, ő foglalta el egy egy más ember testét. Leírja, hogy egy csomószor arra lett figyelmes, hogy a másik testben nem értette mit csinálnak körülötte, mert a másik testhez tartozó tudatot nem vette át.

Meg, hogy valóban találkozott mindenféle lényekkel, harcolnia is kellett, de amikor szorult helyzetbe került, egy megoldásra gondolt és létre jött a számára előnyös helyzet.

Álmodni ugyan szoktam néha, de azzal sem tudok mit kezdeni. Vannak álmok amik nagyon valóságosnak tűnnek, de van ami csak homályosan jelenik meg, de többnyire nem emlékszem az álmaimra.

Amióta elkezdtem ezotériával foglalkozni, nem rég óta, bele ütközök ebbe a jelenségbe mindig: Hogy valóságos dolgok azok, csak nem tudatos. Na de akkor vagy fejlesszük a tudatunkat, és az ezzel kapcsolatos tudati érzékelésünket, vagy nem léteznek ezek a dolgok, vagy nem tudok velük mit kezdeni.

Van egy elképzelés, aminek ha látom egy csepp realitását, elkezdek hinni benne és kutatom a témát, míg a hit tárgyi tudássá nem alakul, tehát a hitem tárgyáról kiderül,hogy valóság. Ami nem tud megvalósulni, sok dolog van amit nem is szeretném ha megvalósulna (degenerált gondolatok pl.) De ami nem tud megvalósulni, az értelmét veszíti számomra. Csupán a hit nem bizonyosság.

Most hiszem, hogy lehetséges ez a testelhagyás dolog valamiképpen, de azzal nem tudok mit kezdeni, hogy nem tudatos. Akkor mire megyek vele. Ha nem tudatos, akkor az számomra nem is létezik.

Én itt állok most ebben a kérdésben.

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

Testen kivuli elmenyek
2010. május 06. csütörtök, 19:23 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nem mondanám, hogy azért, mert valaki berúgik attól már meg van szállva. :) De ha valaki rendszeresen ezt teszi, hát bizony akkor sajnos a rosszabbik énjére fog hallgatni.Vagy inkább az egójára, az ördögre stb stb stb nevezném.
Az alkohol hat a kisagyra (többek közt, mire nem???), ami a mozgásokat koordinálja, szerepe van még a helyzet felismerésben és az egyensúly megtartásában. Bár ez materiális nézőpont, na de abból is vagyunk.Test, lélek, szellem.Ép testben ép lélek és fordítva. Ezért lényeges, hogy ki mit eszik-iszik, még akkor is ha már egyesek szerint csettintésre teremtünk. (amúgy szerintem ez nem pont így van).Szervezetünk 6o-7o % víz- ez akkor kap jó programot ha tiszta! (Sokan úgy tartják, ittas ember szavára nem kell adni.Szerintem az ittas ember a legjobb...:) )
Szerintem az álarc(ego) és támadás jó védelem lehet, a legtöbb ember ezzel tartja fenn magát. Csak nem ez a helyes út. Persze attól függ ki milyen célnak akar megfelelni.Segget nyalni, másoknak megfelelni, takargatni VAGY élni a saját feladatát, öszintének lenni, egyenes utat járni.
Szóval a szervezetet gyengítő szereket teljes mértékben ellenzem még akkor is ha pl. hasonló állapotot lehet velük előidézni.Ott vannak pl. a kábítószerek.Vannak akik büszkék rá,hogy milyen élményben volt részük, csak az a baj, hogy hosszú távon nem kifizetődő.Sőt, nem ez a feladat, hogy lassan megölje magát.Így következő életében kezdhet mindent elölről, csak lehet még nehezebb lesz.
Egy egyszerű Agykontroll tanfolyamon tanítják, hogyan tudjuk magunkat kivetíteni különböző tárgyakba, élőlényekbe.Ez nagyon hasznos és fejlesztő.Ezt nem nevezném azonosnak ugyanazzal az állapottal amit asztrál utazáskor lehet elérni. Ilyenkor semmit nem érzel magadból, mintha csak a szellemed vagy lelked lenne, ugyanakkor teljesen máképpen látsz mindent, ott nincs belegondolkodás.Ott minden csak van. De mikor kinn vagy magadból, akkor már gondolkodhatsz.Szerintem sokan ezt az agykontrolos utazást testelhagyásnak nevezik.Pedig nem az.Valószínű hasonló az állapot, de túlzottan bejátszik az egó. Nagyon sok elmélyűlési szint van és ezeknek többnyire csak a legfelső rétegeit használjuk mi ki. Ezért nem hiszem el azt pl. hogy valaki csak egy meditációval vissza tud valakit vezetni előző életébe.Mert túlzottan ott van az ego.Csináltak velem ilyet, volt sikerélményem is, de túl sok a belegondolkodás, mert nem eléggé mély a szint.Szerintem ha valaki igazán vissza akar menni előző életekbe, akkor egy igazi hipnotizőrre van szüksége és akkor lesz igazán hasznos az esemény, ha kijövetkor nem emlékszik arra, amit mondott hipnotikus állapotban.
A tudatosságnak én két szintjét különböztetném meg:
Az első, és ez tényleg az első, hogy emlékszem mindenre ami velem történik, amit gondolok, amit érzek. Ha a leglehetetlenebb helyzetek után is fel tudom idézni azt, hogy mit éreztem akkor, amikor teljes idegrendszerem igénybe volt véve.Pl. Egy magas adrenalin igényű helyzetben minden gyorsan történik.- de ha utána fel tudom idézni, hogy mi is történt velem akkor, mit éreztem, mint mondtam, milyen volt az arcmimikám, ha különbséget tdok tenni az érzések közt és az érzelmek közt, akkor már jó úton vagyok.
A második és ez tényleg a második (hacsak valaki nem egy valamiféle vallásra vágyik), hogy olyanná alakítom magam amilyenné szeretném. Ezért jó és rossz az agykontroll.Agykontrollal sok mindent el lehet érni, de ha nem az ok-hoz megyünk, akkor bajt is csinálhatunk vele.Pl. Valaki aki nem az élelmiszer miatt kövér, le tud fogyni, de ha más az oka a kövérségének, akkor csak egy energiátlan embert kapunk aki nem tud önálló lenni/stabil és hamarosan valamilyen más energiaszerzéshez folyamodik. Ezért jó ha valaki saját magát adja, mert megismeri önnön magát és azután tudja mint változtasson.Ez az egyenes út.

Ha az álmaidra szeretnél emlékezni, akkor javaslom, hogy minél több zöld színű ételt egyél és ha lehet hús menteset. Spenót, zöld borsó, saláta. Javaslom még, hogy próbálj meg bioritmus szerint élni.Vagyis 12-ig zöldség vagy gyümölcs.12 körül szénhidrátok zöldfélével. Utána is lehet enni.De húst csak este. Én ezzel a módszerrel szinte már 1 nap után sikert érek el az álmokkal.És egy pár napon belűl rengeteg energiám lesz.
„ Amióta elkezdtem ezotériával foglalkozni, nem rég óta, bele ütközök ebbe a jelenségbe mindig: Hogy valóságos dolgok azok, csak nem tudatos. Na de akkor vagy fejlesszük a tudatunkat, és az ezzel kapcsolatos tudati érzékelésünket, vagy nem léteznek ezek a dolgok, vagy nem tudok velük mit kezdeni.
Van egy elképzelés, aminek ha látom egy csepp realitását, elkezdek hinni benne és kutatom a témát, míg a hit tárgyi tudássá nem alakul, tehát a hitem tárgyáról kiderül,hogy valóság. Ami nem tud megvalósulni, sok dolog van amit nem is szeretném ha megvalósulna (degenerált gondolatok pl.) De ami nem tud megvalósulni, az értelmét veszíti számomra. Csupán a hit nem bizonyosság.”

Nagyon örülök, hogy ezt írod. A mai világban nagyon sok a hamis próféta és annyira rafináltan csinálják, hogy a legtöbben nem veszik észre, sőt, az aki csinálja, még azt sem tudja, hogy mit csinál.Mert tanít, de még saját magával sincs tisztában. Lehülyézi a vallást, de ő maga „vallást alakít ki”. Ide mondanám pl. a gondolkodj pozitivan szlogent...., csk éppen nem látják a dolgok lényegét. Na, de nekik is meg kell valamiből élni, nem de.....
Szóval, szerintem naygon jó kételkedni.Mindenkinek van egy belső hangja ami irányit.Az is lehet hogy most hiszek valamit, de aztán elbátortalanodom és félbehagyom azt, amivel foglalkozni kezdtem.Nem baj, ez a helyes út.Később újra elő lehet venni és kipróbálni újra.
A hit/hiszékenység szó azt jelenti, elfogadni valamit gondolkodás nélkűl. Sajnos manapság oda jutott az emberiség, hogy Isten az csak van, mert hát úgy illik, hogy elfogadjuk, de hogy kinek milyen vele a kapcsolata.....Én azt mondanám inkább, hogy bízni kell Istenben.A másik, hogy az Isten szó, az nem főnév hanem ige.Kérdése: Mit csinál? Mit csinálok? Mindennek van egy anyagi és egy energetikai része.Ez a mágja. (mi vagyunk a magja).Fehér mágja-fekete mágja- mindenki csinálja, ez az energiával való bánásmód.Ez az Isten, a Teremtő, vagyis mi! Akinek mi, a részei vagyunk.De vigyázat, a Sátán is tud teremteni!Sőt mindenki.A teremtéssel rombolni is lehet.:)
Én mikor azt szeretném, hogy a testemet elhagyjam, akkor figyelek arra,hogy mit eszem. Jó ha ki vagyok pihenve, másképp semmire nem fogok emlékezni. Amikor lefekszem, akkor hanyat fekszem és szemgolyómat annyira hátra feszítem amennire csak lehet.Nem a hagyományos 45 fokos szögben felfele, hanem még jobban.amennyire csak lehet. Ez nagyon fájdalmas, de csak addig míg az izmok ellazulnak. És itt jön az a rész, amit nekem mondtak valahogy, de nekem másképp sikerült tudatosan. Nekem azt mondták, hogy képzeljem el magamat kivülre úgy, hogy magamat figyelem pl. a plafonról.Nekem ez így nem ment.Úgy viszont igen, hogy a testem fölé képzeltem el magam.Akárhányszor kiléptem, mindig csak azt láttam, hogy kinn vagyok, arra az állapotra viszont nem emlékszem, amikor éppen kiléptem.Pedig jó lenne...sokat segítene.
A tudatossággal ne törödj, ha követed a két fenti fokozatot, amit mondtam, magától meg fog jönni az eredmény.Nem szeretnélek elkeseríteni, de nekem kb.1o évembe került.Úgyhogy türelem.Az is igaz, hogy mostanában minden nagyon fel van gyorsúlva, több az információ, valószínű, neked gyorsabban is sikerűl:). Amibe az ember egyszer energiát fektet, dolgozik, annak előbb utóbb meglesz az eredménye.
Én még nem találkoztam másokkal mikor kinn voltam.Jah, amúgy ha csinálod, legyél biztos benne hogy egyedűl vagy és senki nem költ fel, mert megfájdulhat a fejed ha pl. valaki felráz.:).Lehetséges hogy az asztrál utazásnak is vannak fokzatai. Azt is gondolom, hogy sokan a könyveiket egy kicsit kicicomázzák. Sok hazúg „spirituális„ embert láttam, sajnos őket ismerik. Az ilyeneket széles ívben kerülni kell,mert rossz mesterek!
Remélem minden bekezdésedre sikerűlt írnom valamit.:)

HajduM képe
Köszönöm a tanácsokat, tippeket ötleteket. Igazán kimerítő
2010. május 07. péntek, 7:21 | HajduM   Előzmény

Köszönöm a tanácsokat, tippeket ötleteket. Igazán kimerítő válasz ez is :))

Kettős érzelmeim vannak egyrészt nagyon kíváncsi is vagyok, másrészt van bennem tartás ezzel a dologgal szemben. Mondjuk ha spontánul előáll, azzal nem tudok mit kezdeni :)) De a szándékos előidézéstől félek kicsit.

Ahogy mélyedek egyre inkább az ezotéria témájába, azt látom, hogy egy hihetetlenül gazdag, és hatalmas terület. Az újságok horoszkópját elolvastam néha, de sosem vettem komolyan. Az ezoterika ennyiben ki is merült nálam.

Most valahogy sikerült egyből a közepébe kerülnöm. Ismerkedek a halállal, testen kívüli élményekkel, a test energetikai rendszerével, sok bölcsességet olvasok :)) Talán még saját jó gondolataim is adódnak ;)

Jó lehetőséget látok az lelki problémák helyreállítására, amikről nem is gondoltam, hogy vannak :) Ahogy olvasgatok, kiderül, hogy szinte csak gondjaim vannak :DDD

Úgyhogy fejest ugrottam a témába.

Amit látok az egy teljes életmódváltás, mert az ezoterikus gondolkodás, ezoterikus hittel és majd tárgyi tudással párosulva, egy komplex rendszert alkot, nem igen lehet, hogy egy aspektushoz hozzá nyúlok, és a többit hagyom a régiben. Nem mondom, hogy egyik pillanatról a másikra tudok váltani, de fokozatosan átalakulok, ami a környezetem átalakítását is szükségesé teszi. Például barátkozok a vegetarianus étkezés kialakításával, de 39 éve húst hússal evő vagyok, nem lesz könnyű, de megértettem most már, hogy egyrészt ne egy másik élet árán tartsuk fenn a sajátunkat, hanem ha lehet akkor maradjunk tiszták a gyilkolástól.

Milyen érdekes, hogy a tízparancsolat "ne ölj" passzusa nincs, vonatkoztatva konkrétan emberre, tehát az állatok megölésére is vonatkoztatható lenne éppenséggel :)) Na ez csak kis kitérő, mert a keresztényi neveltetést és az ott szerzett tudást nem tudom levetkőzni, de azt hiszen nem is kell, csak szelektálni kell és a haszontalan dolgokat kidobni belőle.

De ha én előállnék azzal a családomnak, hogy mától "fűevő leszek :))" rögtön orvost hívnának, hogy valami súlyos elmeháborodásba szenvedek :DDD

És viszont ezzel változik a világlátásom, kapcsolatok alakulnak ki új közösségeket ismerek meg, de ez a hatás rajtam keresztül érinti a szűkebb és tágabb családot.

Szóval nagy fába vágtam a fejszémet úgy látom :))

De ahogyan alul a mottómba is írom...

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.

Szellemi valóság-belső utazás
2012. december 17. hétfő, 9:30 | Mónika1 (útkereső)   Előzmény

Be másolm ide neked azt a filmet, ami tökéletesen elmagyaráz mindent 57 percben. Megértsd mit is csinálnak azok a vallások akik hisznek a csodában és a jövőben.Valamint miért is vagyunk itt a földön.Mekkora a hatalmunk magunk és mások felett. Budha szobor mindent elárul csak kevesen tudják mit jelent,mit szobor ahogy török ülésben elfoglalja helyét.Mi tanulni jöttünk a földre és szeretni.De sokan csak gyűlöletet, indulatot,haragot táplálunk ami megfoszt emberi önmagunktól és ez által képtelenek vagyunk emberileg lelkileg fejlődni. Mikor bármit mondunk-cselekszünk gondoljunk arra mi is azt akarjuk visszakapni?Az élet mindig mindent vissza ad a gazdájának.Azért amíg magunkat nem tudjuk elfogadni szeretni addig másokat sem.Az előző élet utazása igazán mindenkinek az életben egyszer jó lenne.Miért jöttünk ide mit írtunk sorsunkban?És miért vannak ilyen emberek körülöttünk?Hogy tanuljunk türelmet nagy fokú toleranciát http://www.youtube.com/watch?v=WBbLsfFS9woés szeretetet.Ime itt a film hogy juthatsz testeden kívül és a lelked halhatatlan.Örökké él más testben.Érdemes elgondolkozni.És sok ember mennyire nem hisz Istenben,pedig a jók mind eljutnak hozzá.Minden emberben megvan a képesség csak sokan letérnek az útról és nem merik felvállalni mit csinálnak, mert mit szólnak hozzá?Neked itt a saját életedet kell járnod nem járhatja senki a tiédet.Így dönts hová tartozol.

Testen kivüli élmények
2010. július 16. péntek, 11:26 | T.K (útkereső)   Előzmény

Szia!

Ha szeretnél többet megtudni a testen kivüli élményekröl látogass el a honlapomra.
http://asztralutazas.lapunk.hu/
Itt feltehetsz kérdésket is ha valami ezzel kapcsolatban érdekel vagy ha valamit nem értesz.

Szeretettel T.K

alacsonyrezgésű lények
2013. július 19. péntek, 14:56 | Látogató (útkereső)   Előzmény

Szia.
Jó a kérdés...te hogyan bizonyítod be, mit álmodsz...Hát én is csak álmomban vagyok a testelhagyásra képes. Nem is tudatosan teszem és én nem a gerincemben érzem, hanem a fejem tetején süvítek kifelé. Sokszor ijesztő a magasság és a sebesség. Egyszer csak ott vagyok A valahol...sokszor nem is tudom, hogy hol...én szoktam találkozni a mélyhangúakkal is. Nem kell velük sokat foglalkozni, mert átvágják az agyadat. Annyi biztos, hogy nálam ezek nem magasabbrendűek, de nem ismerem a rendszeren belüli helyzetüket.
Annyi biztos, hogy csalással, hazugsággal (mert az ő szabályaik szerint az is megengedett...) viszonylag könnyen az uralmuk alá tudnak vonni embereket (lelkeket). Egyszer, ahogy odakerültem a valahova, azt láttam, hogy egy lezárt épületben "repkedek" és nem is tetszett az ottlévőknek, mert üldözőbe is vettek (valahogy érzékelik, ha nem közülük való lélek sunnyog a közelben) amikor már úgy éreztem, hogy elkapnak, akkor valaki kinyitotta az ajtót és kihussantam, szóval náluk sem mindenki gonosz, de jobb távol maradni tőlük. El is lehet őket küldeni. Te tudod irányítani, hogy a helyet? üdv.Faci

Csizike képe
Persze. 4 film és 2 könyv a témához +++ ;-)
2010. május 07. péntek, 3:51 | Csizike

Szia!

Persze, létezhet ez a jelenség.

Két film a témához:

1. Fligeuf Benedek: Csillogás

A hatvan perces riportfilmmel Fliegauf visszatért 2001-es, Feldmár András pszichiáterről készített Van élet a halál előtt? című filmjének műfajához. A Feldmár-film és a Csillogás nemcsak a formai hasonlóságok miatt alkot párt. Mindkét munka témája a halál és az újjászületés: míg Feldmár egyik legalapvetőbb gondolata, hogy az élet nem más, mint halálok és újjászületések sorozata (például a házasságkötés vagy a gyermekvállalás velejárója szerinte az, hogy meg kell halnia addigi "egoisztikus" énünknek, és "mi"-ként kell újjászületnie), addig a Csillogás hősei olyan emberek, akik szó szerint átélték a halált, majd valóban visszatértek onnan.

A Csillogás három szereplője (Nádas Péter író, Dobronay László tévés rendező-operatőr és Gesztelyi Nagy Judit fuvolaművész) eltérő személyiségű emberek, ebből adódóan elbeszélésmódjuk, halálközeli-történeteik is különböznek. Annyi azonban biztos, hogy mindhárman magával ragadó, karakteres riportalanyok, elbeszéléseik érdekesen egészítik ki egymást. Az eltérő megközelítésmódok ellenére, történeteikben sok az átfedés. A legfontosabb hasonlóság az, hogy meglepő módon mindhárman arról számolnak be, semmi félelmetes vagy rossz nem volt "odaát", sőt életük legcsodálatosabb tapasztalatának tartják.

"Semmi sem fájt, és azt éreztem, hogy mindenben benne vagyok én" - fogalmaz például Gesztelyi. Mindegyik beszámolóban említésre kerül továbbá a film címét adó csillogás: Nádas például opálos csillogásról, míg Dobronay szürkés-ezüstös fényről mesél. Fontos hasonlóság ezenkívül, hogy a történtek hatására mindhárman megváltoztak. "Hidegebb lettem, végletesebben fogalmazok. Bizonyos élethazugságokba már nem megyek bele" - mondja például az író. "Régen rossz ember voltam, még ha más nem is vette észre" - vallja be László. Juditnak pedig, akivel gyerekkorában történt a baleset, később egyfajta megvilágosodás-élményben volt része, amelynek hatására zen buddhista szerzetes lett.

Az alkotó szavaival a film íve egyfajta "spirituális ív": a legobjektívebben fogalmazó alany felől (Nádas Péter) közelít a legszubjektívebb, némiképp az élményben még mindig benne élő elbeszélő felé (Gesztelyi Nagy Judit). A Csillogás legnagyobb erénye a kiváló szereplőválasztáson túl az a mindvégig érezhető, tudatos szerzői szándék, amely szigorúan távol tartja magát mindenféle érzelmi hatáskeltéstől. A szerkesztésnek köszönhetően a narráció megmenekül az érzékeny témát egyébként nagyon is veszélyeztető közhelyes viszonyulástól. A halálban átélt tapasztalataikon kívül szinte semmi mellékes információt nem tudunk meg a szereplők kilétéről, magánéletéről, foglalkozásáról. A kihagyásos elbeszélő-szerkezet eredménye, hogy a befogadó kizárólag a pszichében játszódó, belső történésekre koncentrálhat, amelynek következtében ellentmondásos, egyszerre hátborzongató és mégis megnyugtató élményben lesz része. A csöppet sem könnyed téma végeredménye egyáltalán nem egy "fekete" film. Bár koncentrációt kíván a nézőtől, cserébe valami olyasvalamivel ajándékoz meg, ami felbecsülhetetlen: segíthet leküzdeni az emberi végesség okozta szorongást.

(Megvásárolható a nagyobb és jobb könyvesboltiokban -pl Libri - kb. 1.000 Ft-os áron... Lehet rohanni! ;-)

2. Schirley MacLaine - Ég és Föld között I és II.

A Második rész legvégén van egy egészen különleges jelenet, amikor Schirley macLaine testenkívüli élményt él át... és ezt meg is jelenítik filmes eszközökkel...

Egyik kedvenc filmem!!!

Többször láttam már az elmúőlt évek folyamán... de hamarosan ismét megnézem... mert már hetek óta bennem van... és vágyok rá.

IgiPeti oldalán is megtalálható www.igipeti.mindenkilapja.hu

3. Szellemi Valóság - Spiritual Reality

Itt is jól szemléltetik a Jelenséget... ;-)

4. Staya Erusa - Út a Tudás könyvéhez

Ebben a filmben is érintik a témát... a halál kapcsán... hogy akkor mi is lesz a Lélekkel, stb...

Ajánlom mind a 4 filmet.

És két könyv a témával kapcsolatban, amit én is olvastam már... és ebben konkrét, egyszerű gyakorlatok és technikák is vannak a Testen kívüli élmények megtapasztalásához:

Dr. Bruce Goldberg : Asztrálutazók kézikönyve.
http://www.ezokincs.com/index.php?Itemid=36&category_id=9&flypage=shop.f...

és

Richard Webster : Asztrálutazás
http://www.ezokincs.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=4...

Én annak idején amikor ez utóbbit olvasgattam, nagyon meghozta hozzá a kedvemet... hogy kipróbáljam és megtapasztaljam...

Gyakorolgattam... és egyszer csak megtörtént a Csoda.

Fantasztikus Élmény volt!!!

Életem Legintenzívebb és Legcsodálatosabb Élménye.

Már annyira erőteljes érzés volt a Gyönyör és az Extázis... hogy már fájt... szinte elviselhetetlen (ül jó) volt...

A Testem olyannyira Tűzben Égett... hogy olyan érzésem volt, mintha elégett volna...
mintha egy több ezer fokon izzó kohóba tették volna be...

Nem éreztem... csak azt, hogy forró, izzik, szinte szét ég... elégett... ;-)

Bár már 1-2 évvel az élmény megtörténte előtt is (ami 1999-ben vagy 2000-ben történt) ott áltam a kapujában Agykontrollos meditáció gyakorlása közben, többször is... csak akkor még nem mertem átmenni azon a bizonyos ponton... mert féltem... nehogy ne jöjjek vissza...

Sajnáltam volna fájdalmat okozni a családomnak a halálommal... ;-)

De aztán a Vágy és a Kíváncsiság legyőzte bennem a Félelmet... és átmentem azon a bizonyos ponton... lesz, ami lesz...

És jól tettem... ;-)

Valami olyan erős és intenzív megtapasztalásom volt... hogy éreztem, 100 Orgazmust, 100 betépést és 100 mámoros berúgást ha összeszorzunk... az még mindig csak egy kis morzsa ahhoz képest, ami örömöt én átéltem...

És azt is tudtam, hogy ez, amit én kaptam, szintén csak egy kis morzsa, egy kis ízelítő abból... ami ebből elérhető és átélhető mindenkor, Mindenki számára...

Szóval olyan Öröm és Boldogság van bennünk és Körülöttünk, amit el sem tudunk képzelni... és amihez nem kell semmi, amit pénzért meg lehetne venni...

Csak egy kis csend és nyugalom... Nyugodt ellazulás (pl. Meditációban.)

És ami messze felülmúl és überel minden Pótszer által okozott Extázist, Boldogságot és Örömet...

Persze ez Mindenkinek másképp történik, működik és nyílvánul meg...

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma élmény sem.

Nem szabad elvárni és elképzelni semmit sem.

Lesz, amilyen lesz...

A Tiéd teljesen más lesz, mint az enyém...

És nekem sincs két egyforma Élményem...

Ne várj el semmit... mert az csak Korlát és Gát.

Az Élmény akkor jön, amikor felkészült vagy rá Belsőleg... és nem számítasz rá...

Amikor a Gondolatok lelassulnak, az Elme Lecsendesedik...

Szóval... Létezik...

Elöbb - utóbb, ha szeretnéd Te is megtapasztalod.

Azt mondják, alvás közben, a mély alvás szakaszban mindannyiunk Lelke kilép a Testünkből... és visszamegy a Forráshoz feltöltődni, és Új Élményeket élni át...

Aztán mire felébredünk visszatér...

Tehát Testen kívüli Élményt nap, mint nap mindannyian átélünk... csak ez ritkán válik tudatossá...

A Legtöbbször Balesetek, Műtétek alkalmával...
Nagyon sokan látják magukat (pl. altatásban vagy akár éberen is) műtét közben, hogy az ágy felett lebegnek, és látják a saját testüket, és körülötte az orvosokat, ahogy serényednek, és hallják a beszélgetésüket...

De Meditáció közben is átélhető...

És megtörténik teljesen spontánul és váratlanul is...

Tehát végső soron nem kell hozzá sem Baleset, sem Meditáció... csak egyfajta Ellazult Elme Állapot.

Pont kb. 3 nappal ezelőtt beszélgettünk két újonnan szerzett baráttal az uszoda termál medencéjében (a szabad ég alatt) a Testenkívüli élményekről... és a másik két barátom is élt át ilyesmit.
És ebben csak az a Jó, hogy az egyik srác ráadásul nem is érdeklődik különösebben az ilyen spirituális és ezoterikus témák iránt...

De kapott egy nem kis Élményt... egy Asztrál-utazást... amikor is nagy-nagy távolságot tett meg a Föld fölött, majd a Világűrben... gyorsan repülve és lebegve...

És nemrég ajánlotta egy barátom Fligeuf benedek - Csillogás című filmjét is (amire most rá vagyok kattanva), amiben ugyebár szintén ez a téma...

Egy barátnőm is 2 hete mesélte, hogy micsoda Testen Kívüli Élménye volt...

És tegnap előtt mondta 2 ismerősöm, hogy szombaton mennek Izzasztó kunyhóba...

Szóval most mindenhonnan ez jön velem szembe... ;-)

(Itt is... ez a blog... ;-)

Talán nem véletlen...

Egy Barátom szokta mondogatni, aki egy autóbaleset következtében már 3-szor tapasztalta meg a Klinikai Halált... hogy

"Életedben a Legszebb Dolog, ami történhet Veled: az a Halálod."

És Ő azóta is azt a napot várja, amikor Végleg Elmehet..., mert az az Élmény annyira Csodálatos volt....

Kirelülni a Testből... SZABADDÁ VÁLNI... és Egyesülni Újra a Forrással...

Eggyé válni a Mindenséggel...

És még egy záró gondolat: azt mondják, jó ha van Veled egy Tapasztalt Mester, Aki Átsegít, és "Odaát" is vigyáz Rád... és Épségben, Egészségben vissza is hoz...

Én akkor egyedül voltam, bár Lelki Síkon kapcsolatban voltam Mesteremmel... aki biztosan segített...

Úgyhogy Hajrá!

Ha gondolod, keress és találj egy olyan embert, aki ebben segíthet...

Mellesleg az Indián Izzasztó Kunyhót is ajánlják... állítólag itt, ennek köszönhetően ritka és rendkívül intenzív és erőteljes Spirituális Élményeket lehet átélni...

Több helyen rendeznek és szerveznek ilyeneket...

Egy rövid videó a témával kapcsolatban:

http://www.youtube.com/watch?v=OFs_zS3FW7c

Jó Testen Kívüli, és Jó Testen Belüli Élményeket!

És szerintem inkább a testen Belülire koncentrálj... mert abból van a több... ;-)

Ha a Bőrödben Jól Érzed Magad... akkor nagy baj nem lehet... ;-)

Szeretettel:

Csizike ;-)

HajduM képe
Ez aztán kimerítő írás, látszik, hogy foglalkoztat a téma
2010. május 07. péntek, 7:02 | HajduM   Előzmény

Ez aztán kimerítő írás, látszik, hogy foglalkoztat a téma :))

Köszönöm a leírást, és az ajánlásokat, mindent megfogok nézni a témával kapcsolatban. Én úgy hiszem, hogy ha valami ami nagyon dominánsan mutatja magát az életben, akkor az nem ok nélkül van, foglalkozni kell vele.

Tehát várom a további testen kívüli beszámolóidat ;)

Azt hiszen nekem is volt már ilyen. Teljesen éber állapotban, magam fölött voltam és figyeltem magamat,láttam ahogy megyek a körúton. Teljesen tiszta kép, konkrét emlékek. Egy pár percig aztán eltűnt ez a dolog. Volt többször is ilyen. De én nem találtam benne különös élményt, de nem is tudatosodott bennem, hogy most valami különleges dolog történt velem, csak csodálkoztam inkább, hogy egyszerre látok és érzékelek a test szintjén, és egy ilyen különleges módon. De csak egy ilyen belső csodálkozás volt. Rossznak nem volt rossz semmiképpen.

Szóval jöhetnek a beszámolók :)))

Semmi nem hozható helyre azzal a szemlélettel, amivel elrontották azt.