Miért rejtőzködünk? | Önmegvalósítás.hu

Miért rejtőzködünk?

Hozzászólások

10 hozzászólás
HajduM képe
Ki mint vet, úgy arat
2010. április 29. csütörtök, 7:38 | HajduM

Bölcsebb tehát engedni, hogy megismerjenek, akár példát mutatva. Hiszen tudjuk: Ki mint vet, úgy arat, de ez a jó példára is érvényes, ha te kinyílsz, mások még jobban megteszik, ez lehet egy valódi spirituális kapcsolat kezdete, az Isteni minőség önmagunkban való megtalálásának útja.

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja. cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
- Tao Te King -

HajduM képe
Ha nem tettük volna tepsibe a nyulat
2010. április 30. péntek, 7:56 | HajduM   Előzmény

A sebtapasz módszer? Az mi?

Rettegsz, hogy eltaposnak? Na ilyenre én nem is gondoltam. Én addig jutottam, hogy vannak az ember életében az ő általános mindennapi dolgai, házastársa családja, ismerősei, rokonai és ebben a szűk környezetben sem vagyunk őszinték egymással. Ha ebben a körben hazugságokkal, kis füllentésekkel élünk, azt óhatatlanul is ki terjesztjük tágabb környezetünkre is.

Ilyen kis hazugságokra gondolok.

Volt apósomnak egy nyula. A lányom nagyon szerette, játszott vele mindig, etette gondozta, barátjaként kezelte nyáron amikor a kishölgy lent volt a mamáéknál vidéken. El telt a nyár, a gyerek hazajött, a nyúl meg a tepsibe került, mert megnőtt a nyáron rendesen. Legközelebb, megyünk látogatóba, a gyerek első kérdése: Hova lett a nyúl papa? Papa: Megszökött.

A gyerek siratja a nyulat, mindenki szomorú, nézünk a papára, Ő néz a gyerekre, látszik, hogy lelkiismeret furdalása van, és mi tudjuk, hogy miért, de nem áruljuk el, asszisztálunk a papa hazugságához, és még meg is magyarázzuk, hogy egyik etetéskor nyitva maradt véletlen a ketrece, mert tudod, hogy nehezen csukódott... és a hosszas magyarázkodás kezdetét vette..

Már nem csak asszisztálunk a hazugsághoz, hanem el kezdtük építeni, tartva az Isteni elvet: Szaporodjatok, sokasodjatok, ami a hazugságra könnyen alkalmazható elv.

Bármikor beszélünk a gyerekkel már ügyelni kell arra, nehogy leleplezzük magunkat előtte, nehogy elveszítsük a bizalmát, mert aztán teljes joggal zárkózik be, és nem osztja meg velünk gondját baját. Hiszen: A múltkor is átvertük

Minden gyerek életében rengeteg ilyen eset van, és minden gyerekből felnőtt lesz, mi magunk.
Kérdés, hogy megteszünk-e mi is ilyeneket, illetve, ha már megtettük, képesek vagyunk-e revideálni, és ezt a hozzáállást megváltoztatni.
Azt hiszem, ha tudomásul vesszük és alázatot mutatunk önmagunk felé először, önmagunkkal szemben. Hogy igen ez így tűrhetetlen, Ha megértjük, hogy mi magunk miért hazudunk, és belátjuk, hogy semmi nem indokolja, vagy csak betartjuk a vállalásainkat, hogy ha már vállaltuk, hogy a gyereknek hoztunk egy nyulat, akkor megtartjuk a számára, és nem tesszük tepsibe, és nem kezdünk a hazugság diadalmenetébe? Hány nyulat teszünk tepsibe, egy életen át? És miről szól ma Magyarország? Tepsibe teszik a nyulainkat. Mindenki a környezetünkbe, a politikába, a vallásokba.

Ez a világ egy nyúlsütő verseny
Egy ilyen világban nem csoda, ha úgy élünk ahogy, és ha olyanok a politikusaink, vallási vezetőink amilyenek. Mit is várhatnánk egyebet?

Mert a kis hazugságainkat és a nagyokat is azzal magyarázzuk, hogy neki jó legyen, mármint annak akinek hazudtunk. Ne szomorkodjon, ne okozzunk neki fájdalmat.

De az igazság az, hogy ha nem vágjuk le a nyulat, bele se kell kezdeni egy életen át tartó hazudozásba, és biztosan nem okozunk fájdalmat a másoknak. És nem veszítjük el a bizalmát, és vele a jó közösség meg marad.

Ahogy írtam ezt a történetet, közben döbbentem rá, hogy mennyire sok rétű, hogy mekkora szimbólum, ha ezt elkezdjük analizálni, hogy ki miért milyen hatással volt a másikra? Egy jól látható képet kapunk talán az egész társadalmunkat jellemző lelki és szellemi állapotról.

Talán ide is érdemes lesz ellátogatni. Ugyanezt megírtam cikként:
http://hajdum.blogspot.com/2010/04/ha-nem-tennenk-tepsibe-nyulat.html

A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja. cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti.
- Tao Te King -

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
tudatos legyél benne
2010. április 30. péntek, 11:41 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"meg kell tanulni a negatív minőségét is ahhoz, hogy igazán értékelni tud a pozitív minőségét is."
Biztos ezért is, de még inkább azért, hogy a negatívat is ismerd, tudatos legyél benne!

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Éveket töltöttem azzal, hogy csak a negatív tudattartalmaimat tu
2010. április 30. péntek, 13:05 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Én például éveket töltöttem azzal, hogy csak a negatív tudattartalmaimat tudatosítsam. Nap mint nap belemerültem, megismertem és elfogadtam azokat, mert elegem volt már abból, hogy állandóan csak meneküljek előlük!
Ehhez elsősorban

tudásanyagot használtam.

Feliratkozás Hírlevélre