Attól szép az élet, hogy változatos. | Önmegvalósítás.hu

Attól szép az élet, hogy változatos.

szellemutazás.jpg

Attól szép az élet, hogy változatos. Jó is az, lehetetlen volna egy uniformist ráhúzni a világra, hogy tessék, ezt viselje mindenki. Nem régóta foglalatoskodom ezoterika kérdéseivel, de már eddig is sokat változott a világszemléletem, szerintem jó irányba.

Sokféle filozófiával, ideológiákkal, vallási megfontolásokkal ismerkedtem meg az elmúlt pár évben, de egyetlen olyan erőszakos, és életellenes vallással sem futottam össze, mint a kereszténység. miközben a szeretet vallásának próbálják a hívek bemutatni, tulajdonképpen egy halálkultuszt mutatnak be, amelyben a központi figura (Jézus halála) a leg tisztelni valóbb, és a leg kívánatosabb dolog. Mert mi lenne ha nem halt volna meg? És még így 2000 év távlatából is, azért adnak hálát az élet Istenének, hogy valaki aki állítólag az Isten fia volt, meghalt, méghozzá történelmi távlatban vizsgálva is igen kegyetlen módon.

Nem értem, hogy miként képzelheti valaki, hogy az Isten annyira kicsinyes és emberszerű mint ahogyan annak bemutatni kívánják hívei. Miként gondolhatja valaki komolyan, hogy ennek a hatalmas végeláthatatlan világnak a teremtője, a legkisebb mértékben is az embertől bármiféle áldozatot vár, vagy éppen az embertől engesztelést. Jézusom, az egoista Isten, aki meg van sértődve, mert az ember állítólag nem tartott be pár szabályt, halált kíván engesztelésül. Az embertől, aki annyi az isten volumenéhez képest, mint a kalahári sivatag egy homokszeme az egész sivataghoz képest.

Hogy a keresztények nem néznek fel a csillagos égre, és nem látják, hogy a különbség és a világot teremtő és az ember között akkora, hogy azt felfogni sem tudjuk, és még is van bátorságuk, azt állítani, hogy Istennek szüksége van az áldozatra, és hogy Isten kockázatot vállalt, a szabad akarat biztosításával. Elhiszik maguknak, hogy Isten, az ember logikai színvonalához van kötve, és egy teljesség "méretű" végtelen mindenható, neki áll lottózni, az emberrel, hogy vállal bármi kockázatot is a világ teremtője. Mert az egoista hívek, akkora hatalmasnak képzelik magukat, hogy azt hiszik, az Isten számára az ember bármiféle kockázati tényező lehet.

Hogy a végtelen számára egy porszem, bármiben is akadály lehet :))

Micsoda abszurd elképzelés.

Beküldte: | 2010. márc. 15. hétfő - 00:21

Hozzászólások

0 hozzászólás