Nemzeti ünnep | Önmegvalósítás.hu

Nemzeti ünnep

Tegnap nemzeti ünnep volt.

Gondolkodtam, mit jelent nekem ez a nap. Hogyan ünnepeljem meg? Tavaly tánctáborban voltam. Akkor csak örültem a szabadság napnak, de "nem érdekelt" a miértje. Idén akartam valamit... Állami megemlékezésről megint lemaradtam, Akkor lehetne helyette valami...

Végül jött a youtube barátom, és zenét hallgattam. Honfoglalás, Bánk bán, stb... Meg egy kicsit doboltam. Ennyit a megemlékezésről. Jövőre talán jobban átérzem a lényegét...

Emellett sok kósza gondolatom volt.
Ezek jutottak eszembe:
A szarvasok népe mese: http://www.atarvis.eoldal.hu/cikkek/meseim.html
http://www.youtube.com/watch?v=1F5j4AtuYLA
Megint feljött a kérdés. Mitől magyar a magyar?
Államalapítás-honfoglalás. Összekapcsolódnak számomra a fogalmak. (Mármint van logikai kapcsolat.)
Nehéz lehetett elindulni honfoglalni... Mik lehettek a körülmények? Minek kellett lennie a motivációnak?

Mit kaptak az eredetileg itt élők a betelepülőktől? És mit kaptak a betelepülők a helytől és az itt honos emberektől / népektől? Melyik az igazi magyar?

Talán az itteni őslakosok véfrissítést, "magas" kultúrát, katonai védelmet, stb... kaptak.
És a honfoglalók? Talán új izgalmakat. Lehetőséget, hogy a kutúrájukat lejegyezzék a nagyon késői utódoknak. (fém művelés, kő faragás). És talán egy lehetőséget a mélyebb spirituális tiszta fejlődéshez. Itt már lehetett növényeket termeszteni, nem kellett feltétlenül állatokat gyilkolni az étkezéshez. Tisztább élet lehetősége.

Most már ezek a népek (és még egy csomó) egybeolvadtak. Van egy vegyes felvágott 6 vega nyelven szólva turmix nép. Ez itt a célállomás? Ha a magyrság magjának a honfoglaló nomád német etkintem. Akkor ők mennyi időre akarták elfoglalni ezt a földet? Biztos, hogy a magyaroknak még itt van dolga? Nem lehet, hogy esetleg már odébb kellett volna állni? Annyira el akarták veni ezt a földet. Azért volt ez a sok támdás, hogy egységet kovácsoljanak a néppből? Vagy már rég abba kellett volna hagyni az ellenállást; és a változásnak utat engedni? Hogy is mondják? Csak azt lehet elvenni tőlünk, ami nem a miénk. Szóval a Nagymagyarország 2/3-a nem a miénk. Ki mondta, hogy a maradék a miénk? Meddig a miénk? Ami nem a miénk, az kié? Ha senkié sem a Föld, akkor hogy osszuk meg?

És ami méginkább megkavar. Csak a most van. Nincs múlt, nincs jövő. Tehát a jelenben álmodom / rendezem / kreálom / teremtem a múltat. A honfoglalást is. Az állam alapítást is. De hogy működik a teremtés? Ezt szépen leírja Hefi. (http://www.taltossaman.hu/irasok.htm : MÁGUSISKOLA- 1 - le kell görgetni). Értem én; de nem értem. Hol az emberi szabad akarat határa? Mennyi az "eleve elrendelt". Hogy illeszkedik az Akasha krónikához?
Hol vannak az élet játékszabályai leírva következetesen?

Szóval nem jutottam sokra az agyalásomal. Folytatás következik. Vagy nem következik...

U.i.: Képválasztás. Beírtam google-be, hogy Magyarország. És ez volt az első találat.

Beküldte: | 2012. aug. 21. kedd - 01:00

Hozzászólások

0 hozzászólás