Sztereotípiák! Felületes és mélyen elrejtett | Önmegvalósítás.hu

Sztereotípiák! Felületes és mélyen elrejtett

Férfi-nő. Egyház, hit, papok. Ezoterikusok, szabadgondolkodásúak. Zenészek, könyvtárosok, parasztok. Mikulás.
Mindegyik témával kapcsolatban éltek, élnek bennünk elgondolások, amik nem biztos, hogy úgy is vannak! De tömegtapasztalaton alapulnak, és "nem zörög a haraszt...".
Ha belegondolok, szinte minden létezővel szemben vannak ilyen egyforma gondolatok. Ilyenekből élnek gyakorlatilag az egész popszakma szövegírói. :-)))
Néha elgondolkodom, mikor, meddig élünk előítéletek mentén? Mit nem teszünk meg, amit megtehetnénk, mert nem illik, nem szokás...
Ez az egyik vesszőparipám, úgyhogy ha van érdekes felvetésetek, nosza! Harcra fel! :-)

Beküldte: | 2009. jan. 21. szerda - 11:49

Hozzászólások

3 hozzászólás
gyöngyház képe
Ironikus
2009. január 21. szerda, 15:22 | gyöngyház

Az előbb beszélgettünk egy barátnőmmel. Arról, hogy mért viselkednek úgy a magamutogató melegek, ahogy.
Az ő gondolatai ezzel kapcsolatban: ha megnézzük, azokat a szerepeket formázzák, amiket a férfiak képzelnek, hogy olyan egy nő. Tehát valójában férfiaggyal gondolkodnak ők is a nőkről. (Állandó csücsörítés, édibédizés, hülye kéztartás, elnyújtott magánhangzók. Tipikusan, ahogy egy vígjátékban túlspilázzák a női szerepkört).
Azoknak, akik tisztában vannak önmagukkal, nem kell ez ez önigazolás. Na, rajtuk nem veszel észre semmit. A hálószobát ugyanúgy magánügynek tekintik, mint te vagy én.

Szívvel!Ne ujjal!
2009. január 21. szerda, 16:48 | Tóth Roland

Sziasztok!
Ha belegondolok,mindig is zavart,ha azt mondják;ez igy szokás,vagy úgy kell!Valaki felkiáltott,majd felállitott egy általa helyesnek vélt dogmát,valamiért,valamikor és ráfogta;ez igy helyes.És persze sikerűlt maga köré gyűjteni néhány embert,akik osztották a véleményét.
Megszületett valami,ami nyílván az ő érdeküket szólgálta.De mint tudjuk a szabályok egy dologra jók...
Lehet,hogy lázadónak tünik a gondolat,de elgondolkodhatnánk,mert a mostani állás szerint nem állunk túl jól.Mondhatnám;erre a problémára már nem elegendő egy algopirin...
Elől megy a vezérhím,rázva a fejét,hogy jól hallatszódjon a kolomp a nyakában...
Jó volna ha felnyílna a szemünk és kitörölnénk a csipát,mert már véget ért a fájdalmas középkor.
A magam részéről bocsánatot kérek,ha valakit megbántottam,de nyugodtan vegye magára:),bár tudom,ezt a fórumot nem Ők olvassák!Eddig és ezután sem tudok beállni a sorba,főleg mióta tudom,hogy van egy rövidebb...
T.Roland

Feliratkozás Hírlevélre